Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מצבר נחלש (A6 2000)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5488 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

הרכב: אודי A6 2000 1800T

במד הטעינה יש ספרות שמתחילות ב8 עד 16

הרכב אצלי כשנה, אני זוכר שהמחוג היה קבוע על 14 (גם אם הייתי משתמש בצרכנים כבדים כמו מזגן ואורות דרך)

בזמן האחרון בבקרים לפני הנעה, המחוג עומד על פחות מ12 ולאחר ההנעה עולה ל14, אם אני מפעיל צרכן גדול המחוג יורד חזרה לאיזור 12

נכנסתי לחשמלאי ושאלתי, לאחר בדיקה הוא אומר שצריך להחליף את המצבר.

כרגע אני מניע ולא מרגיש בעיה מיוחדת מלבד ההספק הנמוך במד הטעינה.

המצבר 80AH משנת 2008

האם כדאי להחליפו כבר עכשיו? או שאפשר להמשיך כך ולחכות שימות?

במידה וצריך לרכוש חדש, מספיק 80AM?

המליצו לי לרכוש גדול יותר (90-95)

תודה.

פורסם

לגבי המצב- מה גילו?

לגבי הטעינה- כשאתה אומר שמד המתח מראה 14 ובעת הפעלת צרכן יורד ל-12, האם זה נשאר ככה גם אם אתה מעלה טורים?

אם כן נשמע שיש בעיית טעינה.

בכל מקרה אם הרכב מניע ללא בעיות לא הייתי רץ להחליף מצבר, רק לוודא שהטעינה תקינה.

התקנת אביזר חשמל חדש כלשהו? (אזעקה, קודנית, רדיו, דיבורית וכו')

פורסם

תודה על תגובתך.

גיל המצבר: נרכש ב 2008 (כ3 שנים אני מניח)

לגבי הטעינה: כן, גם אחרי שעולים טורים, כשאני מפעיל צרכן או 2 כבדים המחוג יורד לאיזור 12

אגב, כשאני מכבה אותו המחוג עולה שוב לאיזור 13.5-14

המצב ככה כבר כמעט שלושה שבועות, לא נראה שמחמיר.

לא התקנתי אביזר חשמל חדש בחצי שנה האחרונה.

אנא התייחס גם ל- המצבר 80AH משנת 2008

במידה וצריך לרכוש חדש, מספיק 80AM?

המליצו לי לרכוש גדול יותר (90-95)

• ספונסר פורום
פורסם

איני מכיר את המכוונים באאודי אבל ניראה שמד הטעינה הוא בעצם מד מתח

מצבר טעון שאינו מחובר למטען מציג מתח מעל 12.8

טעינה תקינה הינה 13.8 - 14.4 וולט

אני חושב שנפילת מתח בהפעלת צרכנים היא סימן לבעיה באלטרנטור

מהתאור החלקי שלך לא ניראה שצריך להחליף מצבר אלא לבדוק את האלטרנטור.

80AH זה המקובל ברכבי יוקרה רבים הבעיה שבארץ התרגלו לעבוד במידות של 70-74AH ו 88-95AH ומצבר 80AH אינו שכיח במוסכים וזאת לדעתי הסיבה שהמליצו לך על 90AH

אם תבחר במצברים תוצרת VARTA אז להלן המקטים מול המותגים:

מותג VARTA מק"ט: VR2-080R-0D1, קיבול 80AH זרם התנעה 740A, אחריות: 15 חודש

מותג StartUp מק"ט: RP3-080R-0D1, קיבול 80AH זרם התנעה 740A, אחריות: 12 חודש

רוב הסיכויים שהמצבר המקורי שלך הוא VARTA

טלרון מצברים בע"מ, המעיין 7 מודיעין.

טלפון 1-700-700-130

פורסם

ע"פ התיאור נשמע שמד הטעינה (מד מתח) לא מזייף אך את הבדיקה המקצועית יש לבצע בעזרת מד מתח חיצוני מאיכות טובה (כזה שלא מתבלבל מההרמוניות של האלטרנטור). פלוק ודומיו.

אם המתח יורד לאזור 12V ומטה אכן יש בעיית טעינה.

לדעתי אחת משתי אפשרויות:

1. מפלי מתח על מוליכים.

2. בעיה באלטרנטור עצמו (הייתי מכוון לכיוון פחמים). כמה ק"מ הרכב עבר?

לפני החלפת מצבר עלייך לטפל בבעיית הטעינה. לגבי קיבולת המצבר- ידידנו רן שביב היטיב לענות ממני.

אם יש ברשותך הציוד והנכונות אפשר להדריך אותך כיצד לבצע בדיקת מפלי מתח. אם לא גש לחשמלאי רכב.

פורסם

"בזמן האחרון בבקרים לפני הנעה, המחוג עומד על פחות מ12 ולאחר ההנעה עולה ל"

אם לפני שהרכב מונע המתח נמוך ואחרי ההנעה המתח עולה, אין זה מצביע בכל זאת על בעיה במצבר? (ולא על בעיית טעינה?)

אם המצבר עובד יחד עם הטעינה,

אין זה הגיוני שכאשר אשתמש בצרכן כבד והמצבר חלש אז המתח ירד? (ואחרי שאכבה את הצרכן הוא יעלה)

חשבתי לנסות לבדוק:

א: עם מצבר נוסף תקין מחובר בכבלים ולבדוק התנהגות.

ב: להחליף למצבר 60 AH חדש שיש לי נגיש ולבדוק התנהגות.

מודה לכם מאוד על העזרה המקצועית.

• ספונסר פורום
פורסם

אם מד המתח של האאודי מדויק אכן יש לך בעיה של איבוד מתח: או קצר פנימי במצבר או זליגה ברכב, כדי לאמת את בעיית התרוקנות המצבר מדוד מתח בוולטמטר חיצוני לפני לאחר מנוחת לילה כמובן כאשר הרכב לא מונע.

ברגע שאתה מניע, המתח שאתה רואה זה מתח האלטרנטור ולא מתח המצבר עצמו, בכל אלטרנטור תקין מתח הטעינה יהיה גבוה מ13.8 וולט שזה כמובן מעל מתח מצבר מאחר וכך בעצם מתבצעת הטעינה.

בתנאים נורמלים ותקינים המצבר רק נטען כצרכן ולא ספק מתח.

אם תמשוך זרם גבוה מיכולות האלטרנטור גם המצבר יהפוך לספק מתח, יפסיק להיטען ויתחיל להתרוקן.

זה לא איזה מנגנון משוכלל פשוט שני ספקי מתח שמחוברים במקביל.

זה מה שקורה לרוב כשהאלטרנטור נותן מתח נמוך מדי וגורם להשענות הרכב על המצבר ובכך לפריקות עמוקות ולנזק בלתי הפיך למצבר.

טלפון 1-700-700-130

פורסם

זה שמתח המצבר לפני ההתנעה נמוך מידיי זה תוצאה של בעיית טעינה (ואולי גם של זליגת זרם):

1. המצבר לא נטען למצב מלא.

2. חוסר הטעינה וגילו כבר גרמו נזק למצבר והקיבולת המעשית שלו ירדה.

3. גיל המצבר וחוסר הטעינה גרמו להגדלת הפריקה העצמית.

4. הבלאי המואץ גרם להגדלת ההתנגות הפנימית של המצבר.

5. בנוסף, יכול להיות שמשהו מרוקן לך את המצבר (אם כי אמרת שלא עשית שום התקנות חדשות לאחרונה).

לאחר ההתנעה המתח עולה כי מה שאתה רואה זה את מתח האלטרנטור.

עם הפעלת עומסים המתח יורד לערך לא תקין. גם עם עומסים סטנדרטיים ולאחר שמעלים קצת טורים מתח הטעינה צריך להיות תקין- קרוב ל-14V.

יכול להיות שתצטרך להחליף מצבר, אם כי את זה תדע רק לאחר טיפול בבעיית הטעינה ושלילת בעיה של זליגת זרם.

כל זה ע"פ תיאור שלך. כמובן שאני לא שולל אפשרות שהתיאור שלך לא מדוייק ולכן הבעיה במקום אחר. לכן צריך לבדוק.

פורסם

אגש לחשמלאי שוב (למרות שהקודם אמר שהטעינה תקינה וצריך להחליף מצבר)

ואעדכן.

תודה לשניכם על התשובות המפורטות. :mm_yeah:

פורסם

טוב, עשיתי עוד כמה בדיקות עם מצבר חדש וחשמלאי (קרוב משפחה) ב

חיברתי עם כבלים לרכב שלי, בשניה שחיברתי הכל תפקד רגיל והמתח היה בסביבות 14 (לפני ההנעה ואחרי) גם אחרי הדלקת צרכנים כבדים, הכל עבד בדיוק כמו לפני שהתחילה התופעה. המסקנות של קרוב המשפחה הן שבוודאות מדובר במצבר ושככל הנראה הטעינה תקינה.

אני מניח שבשבוע הבא אלך לרכוש מצבר (בכל מקרה המצבר בן 3 ואני מניח שכדאי להחליפו) אודה לכם על מסקנותיכם מהבדיקה שעשינו :)

תודה.

• ספונסר פורום
פורסם

אני מבין שהרכב של החשמלאי היה מונע, אחרת לא יכול להיות שהמתח היה 14 וולט לפני ההנעה של רכבך

גם אם תחבר 30 מצברים במקביל המתח של כולם לא יעלה על 13 וולט.

אם הרכב של החשמלאי היה מונע מדדת את המתח של האלטרנטור החזק מהשניים

אם הרכב של החשמלאי לא היה מונע בעת שהרכב שלך היה מונע מדדת את האלטרנטור שלך בלבד והמצבר של החשמלאי רק נוסף כצרכן.

תן יותר פרטים.

בכל אופן המדידה במד המתח של הרכב לא ניראת לי כלל.

לדעתי עדיין נותרו 3 אפשרויות:

זליגת חשמל ברכב

פריקה עצמית

אלטרנטור במתח נמוך מדי

טלפון 1-700-700-130

פורסם

אתה צודק, הרכב של החשמלאי (היה חשמלאי רכב בצבא 3 שנים והיום לא עוסק בזה)היה מונע. יש עוד פרטים שהחסרתי?

• ספונסר פורום
פורסם

למעשה מדדת את האלטרנטור של החשמלאי במד טעינה שאינו מד מתח אמיתי

לך לחשמלאי אמיתי ומקצועי

בנתיים בדוק אם מתח המצבר אינו ניפרק עצמאית כאשר המצבר מנותק מהרכב

יש בפורום משתתף בשם "מרק10" שמעורב בשיחות על מצברים ובפרט במקרים של רכבי קבוצת VAG - נסה אותו אולי

טלפון 1-700-700-130

פורסם

תראה ידידי,

כבר הבנת מתגובתו של מר שביב שהבדיקה שעשיתם והמסקנה אליה הגעתם איננה נכונה.

2 בעלי מקצוע טרחו להסביר ולענות לך באופן מפורט. אתה יכול לקבל את ההמלצה או להמשיך לבצע בדיקות אקראיות ובלתי רלוונטיות כראות עייניך- ההחלטה שלך.

לפני שאתה שולל בעיית טעינה אין מה להמשיך.

אם המצבר שלך היה במצב קטסטרופלי הייתי יכול לחשוב אולי שהוא מעמיס את האלטרנטור יותר מידיי ולכן המתח לא עולה. מהתיאור שלך זה ממש לא המצבר ולכן התחל מבעיית הטעינה.

• תוכן חדש...