Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5496 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום למומחים,

התחלתי את ההתיעצות בה"פ עם TheWolf אבל אני מעביר אותה לפה כדי שיוכל לשמש גם אחרים.

מדובר במחשב בן 4. דיי פשוט מבחינת המפרט. מעבד dual core, לוח אם של אזוס, כרטיס מסך 7300GS, דיסק של WD עם 160 גיגה וספק 480W.

כמו כן, מורכב כרטיס רשת אלחוטית וחיבור ייעודי לSPDIF.

מערכת ההפעלה היא win7 ultimate 64bit מקורית והוא משמש כמדיה סנטר לשביעות רצוני.

לפני כשבועיים החל המחשב להיתקע ולבצע ריסטרטים עצמיים מדי פעם. עד אותה נקודה הוא עבד ללא רבב, פועל 24/7 ומחובר לadvice פשוט [אלה ב180 שח].

בSPEEDFAN ראיתי שכרטיס המסך מתחמם. ניקיתי היטב את המחשב בעזרת שואב ואוויר דחוס ועל הדרך גילית שהמאוורר של הכרטיס לא עובד.

הסרתי את המאוורר, כיוונתי עליו מאוורר מארז והטמפ' ירדה ל50 מעלות אבל המחשב המשיך עם אותם סימפטומים בדיוק.

עדיין חשבתי שמדובר בכרטיס מסך אז הרכבתי אחר [חדש] ועדיין הבעיה נמשכה.

ירדתי מהכיוון שמדובר בכרטיס מסך.

בנוסף, בדקתי בchkdsk ומצאתי שאין bad sectors.

רק היום לאחר אין ספור התעסקויות גיליתי שכשמעלים את הווינדוס בsafemode המחשב לא נתקע ולא יורד לריסטרטים עצמאית.

רציתי לדעת האם הפרט האחרון אומר בעצם שלא מדובר בבעיית חומרה אלא אולי מדובר בהתנגשות דרייברים או בעיה בOS?

אשמח לעזרה בנושא.

תודה,

אביעד

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לדעתי: ספק כוח.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

ציטוט מה"פ:

"יכולות להיות מס' סיבות לבעיה במחשב, דווקא בעיית הטמפ' של כרטיס המסך לא עליונה מבחינתי.

בדוק את טמפ' המעבד, פתח את המחשב ובדוק קבלים נפוחים/פרוקים על לוח האם.

איזה ספק יש לך? האם במהלך ה4 שנים האחרונות החלפת משחה טרמית למעבד או בצעת ניקוי אבק?

הכרטיס מסך יכול להתמודד עם טמפ' כאלה, לא אופטימלי אבל יכול.

בדוק לפחות אם יש עליו קבלים נפוחים או פרוקים, ניתן להחליף רק את המאוורר בכרטיס המסך אם תרצה."

האם כשיש ריסטרט יש מסך כחול לפני? כאשר המחשב עולה מחדש האם אומר כי חלונות התאושש מתקלה חמורה או לא?

בדקת את טמפ' המעבד כפי שהצעתי?

בדוק את הספק כח לקבלים מנופחים/פרוקים.

תקינות בסייפמוד לאו דווקא מראה על בעיה במערכת ההפעלה.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם
אם ב SAFE MODE הוא עובד ללא בעיות סביר להניח שהבעיה היא במערכת ההפעלה והתקנה מחדש תפתור את הבעיה.

לא בהכרח.

1. אני מציע תחילה לבצע שיחזור מערכת לתאריך לפני שהבעיה התחילה.

שיחזור מערכת הינו כלי מצויין לתיקון בעיות שנוצרות בגלל התקנות או שינויים שנעשו במערכת הרישום.

2. לפעמים עידכון של MS או עידכון דרייבר עלול לגרום לתופעה שציינת לכן אני מציע שתנסה בין הייתר לבדוק איזה תוכנות או חומרה חדשה הותקנה.

3. בדוק ב-LOG FILE של מערכת ההפעלה מהו קוד הבעיה וחפש באינטרנט לפי קוד התקלה את הסיבה לבעיה או גם פיתרון.

איזה כייף לי :)

פורסם

מחשב שטיפלתי בו לאחרונה סבל מתופעות שונות ומשונות, הפעלות מחדש ווידאו שנעלם.

בסוף - כרטיס זכרון לא תקין ששיגע אותו.

פורסם

אין מסך כחול לפני ריסטרט. בspeedfan אני זוכר שטמפ' המעבד היו בנורמל. אבדוק בהמשך שוב ואתן ערך מדויק.

יש קבל אחד באיזור המעבד שלא נראה מושלם כמו האחרים. יש לו גבעה קטנה באיזור הX. [החלפת קבל היא מורכבת?]

שהמחשב חוזר מריסטרט אני מגיע לתפריט הSAFEMODES או להעלות בצורה רגילה.

לגבי סיסטם ריסטור - משום מה התאריך האחרון הוא לפני כמה ימים ואין נקודות ותיקות. אולי זה קשור לעובדה שהופיעה שגיאת CMOS לפני כמה ימים שנעלמה לה.

התוכנה האחרונה שהתקנתי היא אייטיונז ובאמת הבעיות התחילו כמה ימים אחרי.אין לי מושג אם זה קשור.

מרק - איך אני בודק בLOGFILE מה קוד התקלה?. זכור לי שלפני שבוע בדקתי קצת בevent viewer והוא רק דיבר על זה שבוצע ריסטרט לא צפוי ושלח אותי לטרבלשוטינג של 1000 בעיות אפשריות.

מה באמת לגבי ספק כח. מה ההספק המינמלי שמחשב כזה צריך כדי לתפקד לצורך בדיקה. יש לי מחשב ישן במחסן [פנטיום 3] האם הספק שלו יהיה מספיק טוב לבדיקה?

מה לגבי וירוס? יכול לגרום לתופעות כאלו?

תודה מראש,

פורסם
אין מסך כחול לפני ריסטרט. בspeedfan אני זוכר שטמפ' המעבד היו בנורמל. אבדוק בהמשך שוב ואתן ערך מדויק.

יש קבל אחד באיזור המעבד שלא נראה מושלם כמו האחרים. יש לו גבעה קטנה באיזור הX. [החלפת קבל היא מורכבת?]- האיזור בחלק העליון של הקבל היכן שנמצא האיקס מתוכנן בכוונה תחילה בצורת X עם חריצים בכדי לגרום לקבל 'להתפוצץ' בנקודה זו במקרה הצורך. גבעה קטנה באיזור של הקבל לא מצביעה על אי תקינות של הקבל.

שהמחשב חוזר מריסטרט אני מגיע לתפריט הSAFEMODES או להעלות בצורה רגילה.

לגבי סיסטם ריסטור - משום מה התאריך האחרון הוא לפני כמה ימים ואין נקודות ותיקות. אולי זה קשור לעובדה שהופיעה שגיאת CMOS לפני כמה ימים שנעלמה לה.- זה מצריך בדיקה ייסודית של הגדרות בביוס.

כנראה שהביוס התאפס להגדרות ברירת מחדל שאינן מתאימות למפרט החומרה של המחשב לכן הייתי בודק יותר לעומק את העניין.

התוכנה האחרונה שהתקנתי היא אייטיונז ובאמת הבעיות התחילו כמה ימים אחרי.אין לי מושג אם זה קשור.- אישית לא נתקלתי בבעיות עם אייטונס.

בכול מקרה היום יצאה גירסה חדשה לאייטונס לכן שקול עידכון.

מרק - איך אני בודק בLOGFILE מה קוד התקלה?. זכור לי שלפני שבוע בדקתי קצת בevent viewer והוא רק דיבר על זה שבוצע ריסטרט לא צפוי ושלח אותי לטרבלשוטינג של 1000 בעיות אפשריות.- בדקת בדיוק את שחשבתי לכן אין לי מה להוסיף.

מה באמת לגבי ספק כח. מה ההספק המינמלי שמחשב כזה צריך כדי לתפקד לצורך בדיקה. יש לי מחשב ישן במחסן [פנטיום 3] האם הספק שלו יהיה מספיק טוב לבדיקה?

מה לגבי וירוס? יכול לגרום לתופעות כאלו?

תודה מראש,

ברוב המקרים ווירוס לא יגרום לבעיות בביוס או מסכים כחולים.

איזה כייף לי :)

פורסם

לפני הכל - תפעיל את התוכנה בשם msconfig

תעבור לחוצץ STARTUP ותנקה את כל מה שמסומן ב V.

99 אחוז מהזבל'ה שעולה עם המחשב נמצא שם ורובו המוחלט ללא צורך אמיתי.

לא רק שתחסוך בזכרון, גם לא יעלו SERVICES מיותרים שמעמיסים על המעבד סתם.

Untitled.jpg

פורסם

ספק של P3 אומנם יתאים מבחינת הוואט, אבל יהיה חסר לו את החיבור למעבד של P4.

אתה יכול לשלול את בעיות חום, אם המחשב היה מתחם הוא לא היה נדלק ישר אחרי הכיבוי, הביוס חוסם הדלקה אוטומטית אחרי חימום יתר.

חוץ מזה גם בעיות זכרון אפשר לשלול, בדרך כלל אם זכרון מפיל מערכת זה מלווה בלוג שגיעה ארוך בגלל שהמערכת קורסת מפגיע בקבצים ולא קריסה חומרתית.

זה שהמחשב עובד בSAFEMODE רק מצביע על זה שהוא עובד מצויין ללא עומס, תלך בכיוון של ספק > לוח אם (הקבל הנפוח)

אודי A4

דימה.

פורסם

אתם מציאים לבן אדם להחליף לוח M לפני שאתם מציאים לו להתקין מחדש מערכת הפעלה, מה קורה איתכם ?!

זה שהוא עובד מצויין ב SAFE MODE משאיר חלון שאולי לא מדובר בבעיית חומרה, למרות שההרגשה שלי היא שכן, עדיין שווה לבדוק התקנה נקייה, מה שלא היה שווה לבדוק אם גם ב SAFE MODE הוא היה דפוק.

מרק - איך אני בודק בLOGFILE מה קוד התקלה?. זכור לי שלפני שבוע בדקתי קצת בevent viewer והוא רק דיבר על זה שבוצע ריסטרט לא צפוי ושלח אותי לטרבלשוטינג של 1000 בעיות אפשריות,

זה בדיוק מה שקורה כאן, בבעיות מהסוג הזה, שיכולות להיגרם מ 1001 סיבות, אתה צריך כמה שיותר לבודד אפשרויות ולהתמקד. יש בעיה להתקין מחדש מערכת הפעלה ? אני פשוט לא רואה משהו שימקד אותך יותר טוב.

התקנתה ועובד - משהו ב OS הקודמת נדפק, יכול להיות גם מ 1001 סיבות, אבל לא מעניין אותך יותר.

OS נקי ועדיין הבעיות חוזרות ? התמקדת בבעיית חומרה. אז מתחילים לבודד חומרה ולהחליף.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

אלון, אף אחד לא הציע להחליף לוח אם, רק לבדוק המצאות קבלים מנופחים.

כבר כמה וכמה פעמים הצעתי לו לפרק את ספק הכח ולבדוק תקינות בעין של אותה הבעיה ממש של קבלים מנופחים/פרוקים.

מניסיוני ומתיאור המקרה כאן (ומפאת התשובות המעטות של אביעד) זוהי הבעיה ואחד הדברים הכי פשוטים לבדוק לעומת התקנה מחדש של מערכת הפעלה.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

• תוכן חדש...