Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5517 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בתקציב 45K אתה יכול להביא רכב חדש מהניילונים. תשלם 20K מקדמה + 20K תשלומים במשך 3 שנים ותהנה מרכב חדש באחריות. אל תתעסק עם הגרוטאות האלה. פשוט לא שווה.

איזה רכב חדש נכנס בתקציב הזה? לא מכיר.. היחיד ששמעתי עליו זה הפיקנטו ידנית ב61 אבל אני לא רוצה ידנית..

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
זה בדיוק מה שהבחור שניסה למכור לי את האוטו אמר לי - "איך אני יכול להתחייב?" - אז למה שאני אתחייב?! הוא רוצה למכור את האוטו, אני רוצה לקנות, אז לפחות שיהיה חצי חצי! איך לעזאזל זה הוגן שאני יוצא בידיים ריקות עם עגמת נפש נוראית יום עבודה מבוזבז = 1000 ש"ח לפחות, ואפילו את הבדיקה אני צריך לשלם למרות שלא לקחתי את האוטו מכל הסיבות הנכונות? יום כזה עולה לי בתור רוכש פוטנציאלי 1500 ש"ח, ובאוטו ששווה 20000 זה 7.5% מהמחיר שלו!!

שלא תטעה, אני לא כועס אליך חס וחלילה, אבל הייתי רוצה לדעת למה אני צריך לשלם את הבדיקה במצב כזה.

אני חושב שצריך להוציא חוק נגד דברים כאלה.

אבל לך תדע, אולי זה רק אני.

אני לא מבין את החשבון שלך (וסליחה שאני נכנס לכיס, אבל זה פשוט צועק)

יום עבודה = 1000 ש"ח ז"א שההכנסה החודשית שלך נעה בסביבות 21-20 אלף ש"ח.

ואתה מחפש רכב ב 20 ?

קח הלוואה עם רכב חדש או רכב בן 3 מחברת ליסינג ידועה ותחסוך ימי עבודה בסוף זה ישתלם לך.

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם
קודם אני אתייחס למה שרשמת,גם אני לא מטפל במורשה אלא במוסך שאני סומך על המכונאי,ואני יושב ליד האוטו ורואה כל דבר, אני לא מוכן לשלם פי 2 בטיפול 10K, שהוא טיפול פשוט מאד פי 2 מחיר, וכל זאת רק בשביל לשבת בחדר המתנה מפואר עם מגזין וכוס קפה ועוגה ב5 שקל, ועוד איזה LCD יפה.

ובלי קשר אני בין הטיפולים גם מחליף שמן באופן עצמאי, לשמן חצי סיננטי שעולה בסביבות ה100 שקלים של החברות הידועות,. וכל זה בכריזמה 2004 ולא מרצדס, בוא תגיד לי עכשיו שרכב שמטופל במורשה הוא יותר שמור משלי.

אני רוצה להתייחס למה שאמרת.

רוב מוחלט של האנשים נכנסים למוסך ולא יודעים מה עושים לרכב שלהם.

אותם אנשים נכנסים למוסך "רגיל", ומבקשים שיבצעו טיפול 10 אלף.

דוחפים להם שמן דפוק מתוצרת נחותה ופילטר שמן סיני שלא עושה את עבודתו.

מכניסים להם פילטר אוויר עם גובה של כמה מילימטרים פחות ממה שצריך להיות ובעל סינון גרוע יותר.

אם יש צינור שצריך להחליף, הוא מוחלף באחד תוצרת טורקיה.

אם יש גומיה לציריה שצריך להחליף, היא מוחלפת באחת תוצרת סין.

אם צריך להחליף מיסב, שמים לך אחד תוצרת סין.

אתה יודע מה משותף לכל הדברים האלה? שכולם ברמה נמוכה וכולם בעלי אורך חיים קצר במיוחד.

הסינים עובדים על שיטה של REVERSE ENGINEERING - לוקחים מוצר מקורי, ובונים אותו מחדש בצורה הזולה ביותר.

זה אומר שאת המיסב שהרעיש והחליפו באחד תחליפי זול, תצטרך להחליף שוב תוך 20 אלף ק"מ. זה אומר שהגומיה לציריה תיקרע אחרי 30 אלף ק"מ ולא אחרי 120 אלף ק"מ. זה אומר שנכנס לך מלא ג'יפה דרך פילטר האוויר שנמוך מעט יותר ממה שצריך וחלקיקי ברזל לא נצמדים למגנט בפילטר השמן, כי פשוט אין מגנט.

כל זה מקצר את אורך החיים של הרכב בצורה משמעותית והורס את ההנאה ממנו.

כשאני החלפתי גומיות לציריות, בדקתי מתי בוצעה ההחלפה האחרונה - לפי ההיסטוריה של המוסך המורשה.

מסתבר שלא בוצעה מעולם.

אז גומיות מקוריות, מחזיקות 120 אלף ק"מ. אני יודע בוודאות שבתקופה שלי, אני לא אצטרך להתמודד עם בעיות מהגזרה הזו.

במוסך רגיל, כמעט בוודאות אתה תחזור לשם תוך חצי שנה עד שנה, וייתכן שהגומיה תהייה כבר קרועה - ואתה תשלם על ציריה משופצת קומפלט!!!

ואגב - אתה יודע מה ההבדל? 120 ש"ח אקסטרא לשעת עבודה. זה הכל. ואני עוד מקבל הנחה של 10% על חלפים מקוריים, ושנה אחריות על חלקים ועבודה.

בשביל עוד 200 ש"ח, אתה מקבל חדר המתנה ממוזג, אחריות לשנה וחלקים מקוריים בלבד.

אז כן - בוודאות הרכב שלי שמור מ-95% מהרכבים במדינה הזו. וזה אפילו לא עולה כ"כ יקר לשמור אותו בצורה הזו.

ואני בטוח שגם אתה, שקונה את השמן האיכותי, לא ממש מקפיד שהפילטר יהיה מקורי של מיצובישי וכל חלק שאתה קונה לא מגיע בהכרח ממחסן החלפים של היבואן. אז מה לעשות, אני אישית לא מתלהב מלקנות כריזמה תוצרת סין. או לצורך העניין, כל אוטו אחר שמילאו אותו בחלקים נחותים.

פורסם
אתה לא בכיוון.

גם אם אני אוציא רכב חדש מהחברה שרק אני נהגתי בו והוא יהיה במצב הכי שמור שאפשר - אני לא מתחייב על כלום, לא מנוע, לא שלדה, לא גיר ולא הצ'ופצ'יק שבידית האחיזה של הנוסע.

רכב זו מכונה, וכמו כל מכונה יש הפתעות שבאות תמיד בזמן הלא נכון. בנוסף, מי הבטיח לך שהרכב לא עבר תיקונים "קוסמטיים" עוד במפעל או בהכנתו למסירה בארץ, דבר העלול להתפרש בבדיקה כתאונה?

אני לא אומר שזה היה המצב במקרה שלך ובהחלט נשמע שאמינותו של המוכר מוטלת בספק, אבל עדיין, גם מי שלא מתחייב זה לא סיבה אוטומטית לפסול את הרכב.

יותר מזה, תמיד כדאי ללכת לבדיקה ראשונית עם מישהו שמבין. גם בלי אמצעי בדיקה מתקדמים של מכוני בדיקה ניתן לגלות סימני הזנחה, נזילות, צביעות חלקים, החלפת שמשות וסימני תיקון תאונות.

איתמר.

בתור קונה, אני לא מצפה שתדע בדיוק מה המצב של הגיר והמנוע.

ואני אפילו יגיד שאני לא מצפה שתדע במאה אחוז אם יש איזה כיפוף קטן בשילדה שנגרם ממדרכה ויגדירו אותו בתור "שאסי",

אבל אני כן מצפה שתדע אם לרכב נגרם נזק במשמעות גדולה, או במילים אחרות, שכיסחו לו את הצורה.

פשוט לרוב האנשים אין בושה, ואם לא תגרום להם ע"י קנסות לגלות את האמת מאחורי הרכב שלהם, הם ישקרו לך בלי בושה ועוד ידרשו מעל המחירון לרכב שהורכב מ-3 רכבים שונים.

פורסם
אני לא מבין את החשבון שלך (וסליחה שאני נכנס לכיס, אבל זה פשוט צועק)

יום עבודה = 1000 ש"ח ז"א שההכנסה החודשית שלך נעה בסביבות 21-20 אלף ש"ח.

ואתה מחפש רכב ב 20 ?

קח הלוואה עם רכב חדש או רכב בן 3 מחברת ליסינג ידועה ותחסוך ימי עבודה בסוף זה ישתלם לך.

אולי טיפה הגזמתי עם ה-1000 ש"ח... לשאלתך - אני כרגע מסיים תואר ועובד במשרה חלקית, אז 20K אני עדיין לא עושה:) יש לי עדיין הלוואות להחזיר על הלימודים ואני מעדיף לא להכניס את עצמי לחובות נוספים, למרות שאני מתחיל לשקול ברצינות את אופצית הליסינג, או הפיקנטו, למרות שזאת קפיצה פראית ואני אצטרך לקחת מימון על 70% מהאוטו.

אם הייתי עכשיו במשרה מלאה אין שום סיכוי שבעולם שהייתי מפסיד יום בשביל ללכת לראות איזה גרוטאה. כניראה אני צריך ללכת בגישה הזאת בכל מקרה:/

פורסם

ממש אין צורך לקפוץ בפראות אל רכב חדש.

תיכנס למגרש כמו טרייד מוביל או לבאדג'ט, שעכשיו מציעה סיריון בהנחה נאה - וקנה לך רכב בתשלומים.

אם אתה נעול על רכבים זולים יותר - תתחיל להיות בררן בטירוף או שתיפול באופן שיטתי על גרוטאות ותבזבז זמן וממון על בדיקה שלהן.

פורסם

עובדה שיש כאלה שכן מתחייבים - הם פראיירים?

כן עובדה שהרכב הראשון שבדקת התחייב על גיר בלי שום מושג שיש לו בעייה בגיר ואכל אותה ב- 2% מהרכב שלו בתמימות .

יותר מעצבן שיכול להיות שהבעייה בגיר הייתה בכלל כסת"ח .

לפני שנתיים מכרתי סובארו B3 בת שנה וחצי עם 23,000 ק"מ שהייתה אצלי מהניילונים מזל שלא היתחייבתי על מנוע כי הוא יצא לא תקין בבדיקה !

פורסם

ראיתי עכשיו ELX 2003 יד שניה במצב מדהים, מתחייב בבדיקה, מטופל במורשה עם קבלות. האוטו לא עבר אף תאונה, עשה טיימינג גלגלים חדשים ומה לא. באמת רכב שמור, אבל מה, 23700, שהמחירון ביצחק לוי 19700.. כדאי לקחת?

פורסם

בדרך כלל כשאנשים רוצים הרבה מעל המחירון,זה לא סתם,אולי הרכב באמת שמור ברמה גבןהה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

-ים של דברים, רובם נכונים, לא מצטט הכל כדי לא סתם למתוח את העמוד-

למרות שאתה צודק ברוב המוחלט של הדברים, אישית- נכוותי ממוסך מורשה. ומאז אני עושה משהו קצת אחר-

לא חסרים לי מכרים שיוכלו לאבחן את הבעיה (במידה ויש בעיה) בצורה מקצועית (שכן חלקם או בעלי מקצוע בתחום, או היו)

אני הולך וקונה בעצמי את החלקים/שמנים/פילטרים, מצלם ומתעד בשביל קונה הרכב בעתיד, ואת העבודה עושה אצל אחד מבעלי המקצוע שהזכרתי בבית העסק (ולא ב "מוסך מדרכה...), כל העבודה נעשית מול העיניים שלי, אני מספק את החלקים ומשלם רק על עבודה.

ככה אני רואה בדיוק מה נכנס לרכב שלי, איך נכנס לרכב שלי, איפה ומתי. לא מעז לשים חלקים נחותים ברכב, רק מקוריים, שמן 5W40 של AGIP למרות שהסטנדרט זה 10W40, נוזל קירור אך ורק פראפלו, עם יוצא דופן אחד- הבלמים, שהחלפתי לכאלו של חברה אחרת (גם כן אירופאית) ואני מרגיש שהם נותנים בלימה טובה יותר אפילו מהמקוריים, אז אמשיך להשתמש באותו דבר גם בעתיד.

בעתיד, מתחת למחירון אני בטח שלא אשחרר את הרכב הזה, ובתכל'ס, אני בטוח שהוא יחטף בשניות גם ככה. והאמת? אם הרכב הבא שאני אקנה יהיה מטופל באותה צורה שאני מטפל בשלי, לא יהיו לי טענות לתת יותר מהמחירון בעצמי.

פורסם
בדרך כלל כשאנשים רוצים הרבה מעל המחירון,זה לא סתם,אולי הרכב באמת שמור ברמה גבןהה.

לאו דווקא, לפעמים אנשים רוצים למכור במחירון אז הם מבקשים מעל כדי שיהיה לאיפה לרדת,

תבדוק את הרכב ותנסה להוריד אותו קצת לכיוון המחירון אם האוטו באמת מושלם אז אולי שווה לשלם מה שהמוכר דורש.

• תוכן חדש...