Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5516 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

שקלתי אם לפרסם זאת בשרשור שבו התייעצתי, אבל החלטתי שזה מספיק חשוב בשביל לפתוח נושא חדש.

כזכור, אני כבר כחודש מחפש רכב אמין וזול, הומלץ לי על פונטו ספייס. מצאתי אחת 2005 דינאמיק אבל הייתה לה בעיה בגיר, לפחות הייתי מספיק חכם להחתים את הבחור כך שהוא שילם את הבדיקה.

הכסף הזה לא נשאר אצלי בכיס יותר מיומיים...

מצאתי פונטו ELX 2003 יד ראשונה, 109000 קילומטר - על פניו בובה של רכב!

ראיתי את המודעה חצי שעה אחרי שפורסמה וכבר אנשים רצו לקבוע אתו, אבל אני הייתי הראשון שהגיע.

כמובן שקיבלתי המלצות חיוביות, אבל אמרו לי להיזהר - גם כאן וגם בפורומים אחרים, שלא יהיה איזה מוקש חבוי.

הלכתי לראות את האוטו. מה אני אגיד לכם - לא שיא היופי, הצבע ממש דהוי ומתקלף קצת בצדדים, את הגג צבעו, ובפנים האוטו מלוכלך. מה שכן, הבחור אמר שהוא מטפל אחת לשנה כי הוא נוסע פחות מ-20000 ק"מ, ושלא היו לו בעיות מיוחדות. שאלתי אותו אם הוא מוכן להתחייב בבדיקה על מנוע גיר שילדה, והוא התחמק ואמר שהוא לא יכול להתחייב - הוא עשה תאונה "קלה" לפני כמה שנים בקדימה של הרכב, והוא צריך לבדוק כדי להיות בטוח. אמרתי לו שיבדוק ויצור איתי קשר.

לא עברו שעתיים והמוכר התקשר כדי לידע אותי בשמחה גדולה שהוא הוציא דו"ח שמאי מזמן התאונה, בו כתוב שחור על גבי לבן שאין ירידת ערך לרכב. לתומי הנחתי שזה אומר שהייתה פגיעה קלה ובוודאות אין פגיעת שילדה. קבענו להיפגש למחרת ולקחת את האוטו לבדיקה.

עשיתי את שיעורי הבית שלי - לבדוק שימוש בנוזל קירור פראפלו, מתי נעשה טיימינג, וכ"ו. הדפסתי מהאינטרנט התחייבות לפני בדיקה על מנוע גיר שילדה, טופס זכרון דברים לרכישת רכב, ודגשים שעליי לשים לב לפני שאני קונה את האוטו. באתי במטרה לקנות.

כשנפגשנו, הצגתי לו את הטופס וביקשתי שיחתום - הרי הוא יד ראשונה, הוא יודע מהדוח שמאי שאין ירידת ערך, הוא טוען שהוא מטפל באופן קבוע. פתאום הוא אמר שאין לו קבלות על כל התיקונים - כי זה יותר זול, בוודאי שהוא לא מטפל במורשה, זה רק לבעלי אמצעים, והוא בשום פנים ואופן לא מוכן לחתום על התחייבות שכזו, כי הוא לא יודע מה קרה לרכב מאז הטיפול האחרון.

ניסיתי להסביר לו במשך קרוב לחצי שעה, כולל שיחות עם אנשים אחרים, שמוסכם בד"כ שהמוכר מתחייב לשלם את עלות הבדיקה במידה ומתגלה תקלה משמעותית שבעקבותיה העסקה תתבטל, אך לא הייתה אוזן קשבת מהצד השני.

שכבר תכננתי להתרחק ולהמשיך בחיפושיי, דיברתי עם אבא שלי שאמר שלא תמיד מוכנים להתחייב על בדיקה כזו, ואם האוטו והמוכר נראים אמינים, לקחת לבדיקה ושם כבר יתברר מה שצריך.

נשברתי - הסכמתי לתנאים הדרקוניים שלו שאני אשלם את מלוא סכום הבדיקה בכל מקרה. קל לנחש בטח מה הייתה תוצאת הבדיקה.

אני מצרף אותה כאן מהסיבה שאני לא באמת מבין גדול בפענוח תוצאות בדיקה, אבל מספיק היה להקריא את השורה הראשונה למכונאי חבר של הורי בשביל שיגיד לי להתרחק כמו מאש. אם טעיתי והבדיקה הגיונית לרכב שכזה לאחר הנתונים הרשמתי, אשמח לשמוע.

אני את הלקח שלי למדתי, בנאדם שבאופן כל כך נחרץ לא מוכן להתחייב על הרכב שלו, בוודאות מסתיר משהו. כנראה הייתה תאונה רצינית אחרת שעליה הוא לא טרח לספר. 400 ש"ח בשביל לחסוך 20000 ש"ח + עגמת נפש, על פניו נראה כמו עסקה טובה.

בכל אופן, אני רשמית מעלה את תקציב הרכישה שלי לעד 45K בתקווה למצוא משהו טוב, אני אשמח לקבל המלצות.

מקווה שעזרתי ושיעזרו לי:)

<a href=130761588344.jpg' alt='130761588344.jpg'

דוח בדיקה פונטו ELX.jpg

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני את הלקח שלי למדתי, בנאדם שבאופן כל כך נחרץ לא מוכן להתחייב על הרכב שלו, בוודאות מסתיר משהו.

אתה לא בכיוון.

גם אם אני אוציא רכב חדש מהחברה שרק אני נהגתי בו והוא יהיה במצב הכי שמור שאפשר - אני לא מתחייב על כלום, לא מנוע, לא שלדה, לא גיר ולא הצ'ופצ'יק שבידית האחיזה של הנוסע.

רכב זו מכונה, וכמו כל מכונה יש הפתעות שבאות תמיד בזמן הלא נכון. בנוסף, מי הבטיח לך שהרכב לא עבר תיקונים "קוסמטיים" עוד במפעל או בהכנתו למסירה בארץ, דבר העלול להתפרש בבדיקה כתאונה?

אני לא אומר שזה היה המצב במקרה שלך ובהחלט נשמע שאמינותו של המוכר מוטלת בספק, אבל עדיין, גם מי שלא מתחייב זה לא סיבה אוטומטית לפסול את הרכב.

יותר מזה, תמיד כדאי ללכת לבדיקה ראשונית עם מישהו שמבין. גם בלי אמצעי בדיקה מתקדמים של מכוני בדיקה ניתן לגלות סימני הזנחה, נזילות, צביעות חלקים, החלפת שמשות וסימני תיקון תאונות.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

רכב מוזנח בצורה קיצונית.

אני אישית לא קונה שום רכב שלא טופל במורשה בלבד. אין לי שום דבר ביד חוץ מהיסטוריית טיפולים - זה הדבר היחיד שמדבר, לא התחייבות על תאונות ולא כלום.

עם כל הכבוד, ברגע שבנאדם אומר לך שטיפול במורשה הוא רק לבעלי אמצעים, אמור להיות ברור לך שהרכב טופל בחסכנות יתרה, דורדר לאט לאט עד שהגיע למצבו (המוזנח) הנוכחי - ועכשיו נמכר. רק מחפשים את הפראייר התורן.

מחירי הדלק והשנאה של אנשים לגיר ידני, כבר יביאו אליו את הפראייר. לא אתה, אז מישהו אחר.

אז מה היה לנו?

רכב עם תאונה (שנאמר לך מראש שהייתה תאונה).

רכב מכוער - לפי דבריך בלוי ודהוי.

רכב ללא היסטוריית טיפולים במוסך מורשה - בוודאות הורכבו חלקים תחליפיים זולים ונעשו קומבינות.

אז למה בכלל לגשת לבדיקה? ועוד בתנאים כאלה?

אם המסקנה שלך מכל העניין היא ההתחייבות על תאונות ותשלום של עוד 20K לתקציב, אז הבנת הכל לא נכון.

בלי קשר - בתקציב הנוכחי שלך אתה יכול כבר לנגוע בגרנדה פונטו 2007 מהשכרה לשעבר. זה יותר טוב מספייס בכל פרמטר.

כמו כן, גם סיריון 2008 עם תוספת של 2K לעומת מה שכבר תכננת, גם תיכנס כאן.

וכמובן, ספייס בגירסא הבכירה, מודל 2006 - ועוד יישאר המון המון עודף.

בהצלחה שתהייה לך - בתור אחד שקנה ספייס עבורו ועבור אחותו, זה סיוט לא קטן למצוא אחת שמורה - אבל כשאתה כבר שם אותה בחנייה, זה שווה כל רגע.

רכב אמין, שעולה פחות מחצי מרכב מיני חדש וצורך פחות דלק ממנו (ראה שרשור קיה פיקנטו ושברולט ספארק).

פורסם

אולי זה מלמעלה, אבל ממש כמה דקות אחרי שהגעתי הביתה ראיתי במקרה שהתפרסמה עוד ספייס ELX 2003, יד שניה 119000 ק"מ, לדברי המודעה שמורה בקנאות מטופלת אך ורק במורשה היסטורית טיפולים מלאה ללא אף תאונה ופגיעות פח, טסט לשנה, עכשיו החליף לה טיימינג וטיפול גדול.

רוצה 24500... אני הולך לראות.

Wish me luck

פורסם
אתה לא בכיוון.

גם אם אני אוציא רכב חדש מהחברה שרק אני נהגתי בו והוא יהיה במצב הכי שמור שאפשר - אני לא מתחייב על כלום, לא מנוע, לא שלדה, לא גיר ולא הצ'ופצ'יק שבידית האחיזה של הנוסע.

רכב זו מכונה, וכמו כל מכונה יש הפתעות שבאות תמיד בזמן הלא נכון. בנוסף, מי הבטיח לך שהרכב לא עבר תיקונים "קוסמטיים" עוד במפעל או בהכנתו למסירה בארץ, דבר העלול להתפרש בבדיקה כתאונה?

אני לא אומר שזה היה המצב במקרה שלך ובהחלט נשמע שאמינותו של המוכר מוטלת בספק, אבל עדיין, גם מי שלא מתחייב זה לא סיבה אוטומטית לפסול את הרכב.

יותר מזה, תמיד כדאי ללכת לבדיקה ראשונית עם מישהו שמבין. גם בלי אמצעי בדיקה מתקדמים של מכוני בדיקה ניתן לגלות סימני הזנחה, נזילות, צביעות חלקים, החלפת שמשות וסימני תיקון תאונות.

איתמר.

לא מתחייב לא קונה. זאת המסקנה.

עובדה שיש כאלה שכן מתחייבים - הם פראיירים? מי שלא מתחייב כנראה יש לו סיבה מספיק טובה. כמו שלזה היה.

מזל שבביקור הקודם שלי בבדיקה לא נפלתי באותה צורה, אחרת עכשיו הייתי עדיין בלי אוטו ועם פחות 800 ש"ח בכיס.

ועובדה שכשראיתי מודעה עכשיו של אותה פונטו כשהמוכר אומר שהיא נדירה ומטופלת במורשה בלבד עם קבלות, הוא מוכן להתחייב בלי בעיה. כניראה שיש דברים בגו.

פורסם

מי שמתחייב הוא טיפש, זאת המסקנה שלי לפחות מכל אותם מודעות "מתחייב על מנוע גיר שלדה".

איך אפשר להתחייב על משהו שאין לך מושג מה מצבו? איך אפשר לדעת אם אין עיוות בשלדה? עיוות יכול להתקבל גם ממכה חזקה ולא רק מתאונות. איך אפשר לדעת מה מצבו המכני של המנוע? איך אפשר לדעת מה קורה בנבכי הגיר? התשובה פשוטה: אי אפשר. אפילו מכוני הבדיקה מכסת"חים את עצמם מכל כיוון אפשרי, אבל לפחות הם יכולים לעלות על כשלים חמורים ולהתריע על כך מראש.

המקרה שלך ספציפית מריח כמו מקרה קלאסי של סוחר, ואם לא סוחר אז סתם מקרה טיפוסי שנפוץ מאוד בעיקר ברכבים ישנים.

ולעניין הרכבים שלי - אני לא מודאג. כל הרכבים שלי עד היום היו שמורים בצורה קנאית, יש לי תיעוד של הכל ואני לא מסתיר כלום. שאני אחתום על משהו לפני הבדיקה? הקונה מוזמן לעבור לרכב הבא ושיהיה לחייל בהצלחה.

אני מציע לך לקרוא שוב את תגובתו של דוקטור סובארו וללמוד ממנה לרכב הבא שתראה. הרכב היה מוזנח בצורה בלתי רגילה עוד לפני שלקחת אותו לבדיקה, אז למה לקחת? אפילו דלקו מנורות אזהרה בלוח המחוונים :roll:

אבל לא נורא, מטעויות לומדים, ואת זה אני כותב לך מנסיון. טוב שאתה נופל עכשיו ב 300-400 שקלים ולא עם רכב שהיה פעם שתי מכוניות שונות ושילמת עליו מעל המחירון.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

מה שמעניין לאחרונה כמה חברי פורום פתחו שרשורים בנושא יעוץ של רכבים יד ראשונה עם ק"מ נמוך, כל הרכבים האלה היו אחרי תאונות רציניות (משמעות גבוהה).

אם שמכונים מכסת"חים את עצמם בצורה קיצונית או שבאמת לאחרונה הרכבים גמורים. פעם פירטו יותר תחת ליקויים במשמעות גבוהה. בבדיקות האחרונות שראיתי סתם רושמים תיקון תאונה בחזית, אבל לא מזכירים שום קורות.

לדעתי כדאי לגשת לפחח ומוסך מקצועיים שיכולים לאבחן בצורה רצינית.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

כמעט כל יום נפתח שירשור דומה - צריכים להפנים שרכב ישן (הרכב הנוכחי בן 8-9) שעובר בדיקה - סביר להניח שהמנוע לא "יצא" נקי עקב חשש המכון מפני כשל כלשהו לאחר מועד הבדיקה (רכב ישן!!).....

סה"כ עפ"י הבדיקה (אם נתעלם מההתנסחויות הרגילות) סביר לגילו. את המצב הקוסמטי הרוכש המיועד ראה במו עיניו. לעניין התאונה - היא דווחה לו אזי אין לו על מה להלין.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם
מי שמתחייב הוא טיפש, זאת המסקנה שלי לפחות מכל אותם מודעות "מתחייב על מנוע גיר שלדה".

איך אפשר להתחייב על משהו שאין לך מושג מה מצבו? איך אפשר לדעת אם אין עיוות בשלדה? עיוות יכול להתקבל גם ממכה חזקה ולא רק מתאונות. איך אפשר לדעת מה מצבו המכני של המנוע? איך אפשר לדעת מה קורה בנבכי הגיר? התשובה פשוטה: אי אפשר. אפילו מכוני הבדיקה מכסת"חים את עצמם מכל כיוון אפשרי, אבל לפחות הם יכולים לעלות על כשלים חמורים ולהתריע על כך מראש.

המקרה שלך ספציפית מריח כמו מקרה קלאסי של סוחר, ואם לא סוחר אז סתם מקרה טיפוסי שנפוץ מאוד בעיקר ברכבים ישנים.

ולעניין הרכבים שלי - אני לא מודאג. כל הרכבים שלי עד היום היו שמורים בצורה קנאית, יש לי תיעוד של הכל ואני לא מסתיר כלום. שאני אחתום על משהו לפני הבדיקה? הקונה מוזמן לעבור לרכב הבא ושיהיה לחייל בהצלחה.

אני מציע לך לקרוא שוב את תגובתו של דוקטור סובארו וללמוד ממנה לרכב הבא שתראה. הרכב היה מוזנח בצורה בלתי רגילה עוד לפני שלקחת אותו לבדיקה, אז למה לקחת? אפילו דלקו מנורות אזהרה בלוח המחוונים :roll:

אבל לא נורא, מטעויות לומדים, ואת זה אני כותב לך מנסיון. טוב שאתה נופל עכשיו ב 300-400 שקלים ולא עם רכב שהיה פעם שתי מכוניות שונות ושילמת עליו מעל המחירון.

איתמר.

זה בדיוק מה שהבחור שניסה למכור לי את האוטו אמר לי - "איך אני יכול להתחייב?" - אז למה שאני אתחייב?! הוא רוצה למכור את האוטו, אני רוצה לקנות, אז לפחות שיהיה חצי חצי! איך לעזאזל זה הוגן שאני יוצא בידיים ריקות עם עגמת נפש נוראית יום עבודה מבוזבז = 1000 ש"ח לפחות, ואפילו את הבדיקה אני צריך לשלם למרות שלא לקחתי את האוטו מכל הסיבות הנכונות? יום כזה עולה לי בתור רוכש פוטנציאלי 1500 ש"ח, ובאוטו ששווה 20000 זה 7.5% מהמחיר שלו!!

שלא תטעה, אני לא כועס אליך חס וחלילה, אבל הייתי רוצה לדעת למה אני צריך לשלם את הבדיקה במצב כזה.

אני חושב שצריך להוציא חוק נגד דברים כאלה.

אבל לך תדע, אולי זה רק אני.

פורסם
כמעט כל יום נפתח שירשור דומה - צריכים להפנים שרכב ישן (הרכב הנוכחי בן 8-9) שעובר בדיקה - סביר להניח שהמנוע לא "יצא" נקי עקב חשש המכון מפני כשל כלשהו לאחר מועד הבדיקה (רכב ישן!!).....

סה"כ עפ"י הבדיקה (אם נתעלם מההתנסחויות הרגילות) סביר לגילו. את המצב הקוסמטי הרוכש המיועד ראה במו עיניו. לעניין התאונה - היא דווחה לו אזי אין לו על מה להלין.

התאונה דווחה אבל הוא אמר שהוא יוכל להתחייב רק אחרי שהוא יראה את הדוח של השמאי - ובאמת בדוח שמאי כתוב שאין ירידת ערך. אז איך יש פגיעות שילדה עם משמעות גבוהה??? אני לא מבין, באמת שלא. או שהמכון לבדיקה שיקר, או שהשמאי שיקר, או שהייתה עוד תאונה הרבה יותר רצינית שלא דווח לי עליה. דווקא לא נשמע לי כל כך דמיוני התרחיש הזה עכשיו.

פורסם

אני מבין לגמריי את כעסיך והעצבים.

המצב בשוק הרכב הישראלי מעולם לא היה זוהר ובמיוחד כאשר מדברים על רכבים ישנים המצב חרבנה, וזאת המילה הכי מנומסת שהצלחתי לחשוב עליה.

עם זאת תמיד אפשר להפחית את הסיכוי לנפילה, וזה בא בדמות מישהו שמכיר רכבים ויודע להסתכל על הדברים החשובים. אף פעם לא כדאי ללכת ולהתסכל על רכב לבד, בטח לא כשאתה חסר נסיון ומנסה למצוא רכב שמור יחסית מתוך ים הגרוטאות שמסביב.

החלטת כבר לקחת רכב לבדיקה? בכיף, אבל קח בחשבון שתמיד באות הפתעות. אם בבדיקה התגלה משהו שהמוכר הסתיר זו כבר עבירה פלילית, אבל במקרה דנן ידעת על התאונה, ראית שהרכב מוזנח ובכל זאת הלכת לבדיקה.

שוב, לא קרה כלום וזה לא סוף העולם. קח את ה 400 ש"ח האלה בתור שכר לימוד ואני בטוח שהבדיקה הבאה שלך תצא הרבה יותר טובה ולו רק בגלל שעכשיו אתה מכיר עוד דגש או שניים עליהם יש לשים לב בבדיקת הרכב עוד לפני לקיחתו למכון.

איתמר.

עריכה: דוחות שמאי יכולים להיות מפוברקים, ומעבר לזה כמעט תמיד שמאי יעריך את הורדת ערך הרכב במספר מגוחך, וזה נובע בעיקר מהמונופול של חברות הביטוח והקומבינות השמנות עם השמאים. עם זאת, ביום שתרצה למכור רכב עם פגיעה יעשו לך את המוות וינסו להוריד אחוזים טובים מהמחירון כי ככה ככה וככה. אם ניתן להימנע מרכב בעל היסטוריית תאונות מה טוב.

פורסם

תשמע, אני מחזיק את הרכבים שלי הרבה שנים כל פעם.

כשאני מוכר רכב אני מראה את טופס הבדיקה כשאני קניתי אותו, נותן הסטוריית טיפולים, ואם היו תאונות - מספר עליהן.

מעבר לזה אני לא מתחייב לכלום, בעיקר כי אני לא יודע מה מצב המנוע - גיר - שלדה, ויותר מזה מה המכון יחליט לרשום בדו"ח שלו רק בגלל שהרכב ישן.

במקרה הזה ראית רכב מוזנח - אז למה המשכת לבדיקה?

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם
רכב מוזנח בצורה קיצונית.

אני אישית לא קונה שום רכב שלא טופל במורשה בלבד. אין לי שום דבר ביד חוץ מהיסטוריית טיפולים - זה הדבר היחיד שמדבר, לא התחייבות על תאונות ולא כלום.

עם כל הכבוד, ברגע שבנאדם אומר לך שטיפול במורשה הוא רק לבעלי אמצעים, אמור להיות ברור לך שהרכב טופל בחסכנות יתרה, דורדר לאט לאט עד שהגיע למצבו (המוזנח) הנוכחי - ועכשיו נמכר. רק מחפשים את הפראייר התורן.

מחירי הדלק והשנאה של אנשים לגיר ידני, כבר יביאו אליו את הפראייר. לא אתה, אז מישהו אחר.

אז מה היה לנו?

רכב עם תאונה (שנאמר לך מראש שהייתה תאונה).

רכב מכוער - לפי דבריך בלוי ודהוי.

רכב ללא היסטוריית טיפולים במוסך מורשה - בוודאות הורכבו חלקים תחליפיים זולים ונעשו קומבינות.

אז למה בכלל לגשת לבדיקה? ועוד בתנאים כאלה?

אם המסקנה שלך מכל העניין היא ההתחייבות על תאונות ותשלום של עוד 20K לתקציב, אז הבנת הכל לא נכון.

בלי קשר - בתקציב הנוכחי שלך אתה יכול כבר לנגוע בגרנדה פונטו 2007 מהשכרה לשעבר. זה יותר טוב מספייס בכל פרמטר.

כמו כן, גם סיריון 2008 עם תוספת של 2K לעומת מה שכבר תכננת, גם תיכנס כאן.

וכמובן, ספייס בגירסא הבכירה, מודל 2006 - ועוד יישאר המון המון עודף.

בהצלחה שתהייה לך - בתור אחד שקנה ספייס עבורו ועבור אחותו, זה סיוט לא קטן למצוא אחת שמורה - אבל כשאתה כבר שם אותה בחנייה, זה שווה כל רגע.

רכב אמין, שעולה פחות מחצי מרכב מיני חדש וצורך פחות דלק ממנו (ראה שרשור קיה פיקנטו ושברולט ספארק).

קודם אני אתייחס למה שרשמת,גם אני לא מטפל במורשה אלא במוסך שאני סומך על המכונאי,ואני יושב ליד האוטו ורואה כל דבר, אני לא מוכן לשלם פי 2 בטיפול 10K, שהוא טיפול פשוט מאד פי 2 מחיר, וכל זאת רק בשביל לשבת בחדר המתנה מפואר עם מגזין וכוס קפה ועוגה ב5 שקל, ועוד איזה LCD יפה.

ובלי קשר אני בין הטיפולים גם מחליף שמן באופן עצמאי, לשמן חצי סיננטי שעולה בסביבות ה100 שקלים של החברות הידועות,. וכל זה בכריזמה 2004 ולא מרצדס, בוא תגיד לי עכשיו שרכב שמטופל במורשה הוא יותר שמור משלי.

דבר נוסף שרכב הוא שנת 2003 ושווה 20K בקושי ממש לא כדאי לטפל במורשה.

לחלק השני של השירשור שחוזר כאן בפורום די הרבה ,התחייבות על 3 מילות הקודש "מנוע/גיר/שילדה" על נושא השילדה אני עוד יכול להבין, זה נתון יותר יבש, מה הכוונה שלכם על מנוע וגיר,מה בעצם המדד שלכם? לפי איזה תוצאה תחליטו שהרכב עבר בסעיף זה או נכשל? כנראה שגם לכם הדורשים חתימה זאת וגם מי שמתחייב על דבר זה לא באמת יודע מה הוא רוצה.

כי אחרת גם רכב שנת 2011 אני יכול "להפיל " בבדיקה על מנוע.

בשנת 96 דוד שלי נסע עם גלנט שקנה מהיבואן ב95 (אין צורך להגיב על הגיר במיצובישי בשנים אלו , הנושא ידוע) הרכב היה עם 22,000 ק"מ ובדרך לאילת נשרף הגיר, וזה בנאדם בן 50 עם רכב מהיבואן יד 1 ולא קרעו אותו ולא כלום,אז מה יופ לפני הגיר היה טוב ויום אחרי מת.

כשמישהו חותם ומתחייב לכם על גיר/מנוע כדאי שתגבו את זה בנתונים יבשים, ובעוד 100 תתי סעיפים, אחרת זה תחום אפור שאפשר להתווכח עליו גם גם שבוע שלם, וכל אחד מהצדדים יצא צודק.

אביב8)

פורסם

גם אני לא מוכן להתחייב לכלום למרות שהאוטו שלי הוא יד ראשונה, טופל רק במורשה ורק אני נהגתי עליו מהיום שעלה על הכביש ואנהי יודע ששמרתי עליו.

הדבר היחיד שאני מוכן להתחייב זה שכל הטיפולים נעשו בזמן ורק במורשה ואין לי בעייה להציג קבלות ולתת גישה להיסטוריה במוסך. מעבר לזה זה האוטו וזה המחיר. תרצה תקנה ואם לא אז לא.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

בתקציב 45K אתה יכול להביא רכב חדש מהניילונים. תשלם 20K מקדמה + 20K תשלומים במשך 3 שנים ותהנה מרכב חדש באחריות. אל תתעסק עם הגרוטאות האלה. פשוט לא שווה.

• תוכן חדש...