Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3853 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
מדהים , שאתה עדין שואל אם כדאי לקנות דירה ,

משנת2011 אומרים לך לקנות ואתה עוד רוצה להמתין

הדירה שהשרשור המקורי נפתח עבורה נקנתה כבר בקיץ 2013.

עכשיו מדובר על אחת אחרת.

לקנות.

אבל לא פה.

בברלין.

וואלה נחמד שם,

http://www.berlinmaegleren.com/berlin/apartments/properties/berlin/id/20953/lvl/%7B%22uid%22%3A0%2C%22objectNumber%22%3A%22%22%2C%22city%22%3A%22District%22%2C%22rentTo%22%3A%22250000%22%2C%22livingAreaFrom%22%3A%22%22%2C%22numberOfRoomsFrom%22%3A%223%22%7D/lid/637/lvt/r/rp/0.html

עריכה אחרונה על ידי Fitch

משכנתא זה קל

• תגובות 89
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מליון שקל.

דירה דומה בתל אביב במיקום נחמד תעלה 2.5-3 מליון שקל.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
אבל, מה עושים אחרי שקנינו?

קונים כרטיס טיסה לכיוון אחד ולומדים גרמנית.

זה היה הכיוון של ההודעה שכתבתי קודם,

אני בשום אופן לא ממליץ לשחק בהשקעות נדל"ן בחו"ל בשווקים שאין לכם מושג מה ההתנהלות שלהם.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

שנינו אמנם פולנים, אבל דרכון אין לנו.

עוסקים בתחומים לא נדרשים כנראה בגרמניה.

ההורים פה.

חבל, יכל להיות נחמד...

משכנתא זה קל

פורסם

דירת 5 חדרים לזוג טרי - קצת קפיצה מעל הפופיק.

נסו למצוא דירת 3.5 חדרים באזור המבוקש, ככה תחסוך במשכנתא ולא תצטרך לדאוג לעשיית תשואה.

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

פורסם

יוסי - תלוי למי. עם הסיכוי להפסדים כספיים בהשקעות אחרות, ואם לזוג יש סיבה לתכנן מגורים במקום אחד לשנים רבות יש הגיון ברכישת דירה גדולה מלכתחילה. אני חושב על הטירף שהיה לי מיד אחרי החתונה, כאשר קניתי דירת 4 חדרים וכעבור שנים (5שנות מגורים בדיקה) הצעתי אותה למכירה כיון שנולד הילד השלישי - יתכן שרכישת דירה יותר גדולה מלכתחילה היתה מעשה יותר חכם. תלוי בזוג, בתכניותיו וביכולותיו הכלכליות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

רציתי לתקן ספרה שנשמטה בפוסט הקודם שלי - את דירת 4 החדרים קניתי מיד אחרי שהתחתנתי, מכרתי אותה כעבור 6 שנים לכבוד לידת הילד הakישי וצורך בדירה יותר מרווחת.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
רציתי לתקן ספרה שנשמטה בפוסט הקודם שלי ...הילד הakישי.

איזה מזל שתיקנת, עכשיו זה ברור...:wink:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

ואיפה בדיוק הבעיה לגור זוג +2 בדירת 3.5 חדרים? האם חיסכון של 150,000 ש"ח הוא דבר של מה בכך?

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

פורסם

השאלה היא - מה התכניות לעתיד. עלות החלפת דירה כוללת הרבה מעבר להפרש המיר בין דירת 4 לדירת 5 חדרים, ולכן, אם יש צפי לצורך בדירה יותר גדולה (לאו דווקא בגליי ילדים, למשל לצורך עבודה מהבית) בטווח של שנים בודדת מדובר בהשקעה ולא בבזבוז.

אני חוזר וכותב - בבחירת דירה צריך להביא בחשבון צרכים בעתיד רחוק - אפילו 10 שנים. לא מדובר ברכב שיחסית קל למכור ולקנות, כיון שהליכי מכירת ורכישת דירה יכולים לארוך שנה-שנתיים, והעלויות הנלוות (מיסים, עו"ד, תיווך, שיפוץ וכו') יכולות להגיע לעשרות ואף מאות אלפי ש"ח, תכנון נכון יכול לחסוך בטווח הארוך. כל זאת, כמובן, במסגרת היכולות הכלכליות הקיימות והצפויות בטווח הקרוב של רכישת הדירה.

פורסם
ואיפה בדיוק הבעיה לגור זוג +2 בדירת 3.5 חדרים? האם חיסכון של 150,000 ש"ח הוא דבר של מה בכך?

אין בעיה. אני גדלתי זוג+2 בדירת 2 חדרים ועדיין גדלתי להיות בלי קרניים.

הרצון הוא לא לקרוע את הילדים ממקום שהם מכירים.

לאורך תקופה אתה גם משקיע בדירה - שיפוץ, עיצוב וכד'.

יהיה הריון שלישי ואז נצטרך להחליף דירות בתקופה של חצי שנה?

כרגע, לדעתי, יש תמורה לאגרה. גם להוצאות הנלוות (ארנונה על מטרז' גדול וכו').

משכנתא זה קל

פורסם

Fitch - קודם כל אני לא יודע מתי היית ילד, אבל כמויות הציוד המקובלות בבית מודרני עולות בהרבה על אלה שהיו לפני 5, ואפילו 3, עשורים.

לא כל מעבר דירה כרוך בקריעת הילד מסביבתו.

הגישה שלי אינה בהכרח "קנה דירה גדולה". הגישה שלי היא "תכנן לטווח הארוך". בדוק את יכולותיך העכשויות והצפויות ואת הצרכים העתידיים. יש הבדל בין זוג בני 25 שמתכננים את הילד הראשון בעוד 5 שנים לזוג בני 33 שלחוצים להביא 3 ילדים בתקופה כזו. וכמובן שהיכולת הכלכלית קובעת הרבה מאד.

• תוכן חדש...