Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3853 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 89
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אני אוסיף על דברי סאמג ש"התכלבות" על דירה קטנה/ישנה יותר ובשכונה פחות טובה (שגם ההוצאות שלה יהיו נמוכות יותר) יכולות להגיע עד ל-1K ש"ח בחודש.

אני לא גר לבד.

דירה בבניין ישן יותר/יותר קטנה - תחסוך כ-300/400 ש"ח בחודש בלבד. אני מוכן לשלם את הפרמיה הזו.

אין לו הון לדירה, יש לו הון התחלתי שאיתו הוא יכול לקחת משכנתא.

לכן הוא מחכה בסבלנות לירידת מחירי הדירות על מנת לקחת משכנתא קטנה יותר או לרכוש דירה ברמה גבוהה יותר.

דניס, יפה אמרת וקלטת את הראש שלי במדויק.

משכנתא זה קל

פורסם

דניס, יפה אמרת וקלטת את הראש שלי במדויק.

שיהיה בהצלחה, אני מקווה שתחזור עוד שנתיים לעדכן כדי שנדע מי יצטרך "לאכול את הכובע".

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

שלא תבין לא נכון, אני כל העת מחפש דירה לקניה. אך אני מחפש משהו טוב באמת ובמחיר נוח.

כעת, לאור הריבית המגוכחת שהבנק מציע לי, תהיתי אם אולי כדאי לקנות במחיר "פחות נוח".

קניה היא תמיד האופציה הראשונה, פשוט עד עכשיו זה לא הסתייע.

השרשור הוא על מה אני עושה עם ההון עד שזה מסתייע,

מגדיל סיכון, מתכלב עם 1.3% או קונה דירה יקרה משתכננתי?

משכנתא זה קל

פורסם
יש לך הון לדירה ואתה מתכוון לשים אותו בבנק בריבית נמוכה ולשכור? נשמע לי כמו החלטה הזויה.

הרי אם תסתכל על ה-40-50 שנה האחרונות, מחירי הדיור רק עולים. הייתי מסיק מזה, ופועל בהתאם.

אבל זה רק אני.

מחזק! (כמו שכבר כתבתי)

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם

לחכות שמחירי הדיור ירדו זה אופטימי, במיוחד כאשר רוב הסיכויים שאם זה יקרה זה קרוב לוודאי ילווה בעליית ריבית שתפצה על ירידת מחירי הדירות.

יש לי שכן שהוא משווק השקעות תותח, פרילנסר (כך שלא מחויב לאף גוף מוסדי ויכול להציע מגוון רחב יותר של מסלולים). אם מעניין אותך שלח לי בפרטי ואשלח לך את המספר שלו. את מה שיש לי בצד (ממש לא הרבה), השיג לי עמלות שבדר"כ משלמים על השקעה בסדר גודל של כמה מאות אלפים.

ולגבי משכנתא- יש היום מסלולים למספר שנים בהם ניתן לקבל ריבית קבועה נמוכה יחסית לריבית הקבועה במשכנתא לטווך ארוך. כך תוכל לדעת בדיוק כמה תשלם לבדיוק כמה זמן, ולאחר מספר שנים לבחון אופציות ולהחליט על דרך פעולה חדשה.

בכל מקרה, בהצלחה.

פורסם

השיקול היחידי שלך באם לקנות דירה כן\לא זה האם תוכל להחזיר את המשכנתא בכל תרחיש סביר. אם אתה רגוע לגבי יכולת ההחזר שלך, לך על זה. את עסקת חייך על נדל"ן לא תעשה אבל ראש שקט יהיה לך.

אני אישית מכיר לא מעט אנשים שיש להם סכומים נכבדים מאד בצד, עם יכולת חסכון של מעל ל- 10,000 ש"ח בחודש שגרים בשכירות כי הם לא מוכנים לשלם מחירים הזויים על דירות, ומכיר אנשים שהמחיה שלהם זה נדל"ן שלא נוגעים בנדל"ן מגורים בארץ עם מקל.

בקיצור, אתה ועוד לא מעט אנשים נמצאים בין הפטיש והסדן, חלק בוחרים פטיש, חלק בוחרים סדן ומה שבטוח שכנראה שכולם נדפקים.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם

עוד שיקול בהחלטה הוא האם מצאת את איזור המגורים הרצוי לך בטווח הארוך. אם תרכוש דירה כעת ובעוד 5 שנים תרצה להחליפה יהיו לך הפסדים גדולים בגלל ההוצאות הנלוות (עו"ד, תיווך, מיסים וכו').

בתחשיבי עלות הרכישה עליך להכניס גם את כל ההוצאות הנלוות שהזכרתי וכן עלויות שיפוץ (דירה קיימת) או שדרוגים (בחדשה) - עלויות שעשויות להסתכם במאות אלפי ש"ח. עצה קטנה שקיבלתי בבנק המשכנתאות היא לכלול את עלויות השיפוץ במשכנתא הנלקחת לרכישת דירה, כיון שמשכנתא נלקחת למטרות אחרות (כגון שיפוץ) במועד מאוחר יותר תהיה יקרה במידה משמעותית ממשכנתא לרכישת דירה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה לכולם,

אתם פותחים את הראש לצדדים, שלא רואים בראיה צרה.

אתמול הלכתי לבנק לראות מה קורה עם הריביות של המשכנתאות היום, אולי אוכל לקחת יותר עם אותו החזר.

משכנתא זה קל

פורסם

אני לא מתיימר להיות מבין גדול בתחום הנדל"ן.

אבל יש לי כמה מכרים שקנו דירה חדשה מקבלן בפרוייקט לקראת סיום.

ופרסמו אותה למכירה ברגע שנגמרו הדירות למכירה בפרוייקט ועשו רווח לא רע .

הם קנו את הדירות באזורים יחסית מבוקשים (מקרה שלהם מודעין וירושלים), לקחו משכנתא והמשיכו לגור בשכירות.

תוך חצי שנה כבר היו קונים לדירות שלהם ששילמו יותר מהמחיר המקורי בכמעט 6% - 7%.

בלוג קרינה חשוב! [URL]http://terrorkrina.blogspot.ie/[/URL] :lol:

• שנתיים מאוחר יותר...
פורסם

לא אפתח שרשור חדש עם אותו נושא,

התחתנתי לפני 6 שבועות (מזל טוב!).

יש לנו הון עצמי לדירה שעושה בין 0% ל-1% תשואה בשנה.

יש לנו רצון לקנות דירה באזור שהוא קרוב להורים (כדי שיעזרו עם הילדים כשיבואו).

עד שנצטרך את הדירה יש לפחות שנה ואולי יותר.

מצאנו דירה שמוצאת חן בעינינו, 5 חד', קרוב להורים ורחוק מאיפה שאנחנו גרים עכשיו.

הכניסה לדירה היא ביולי.

כרגע אנחנו שוכרים במושב, במחיר נוח מאוד.

לקנות בשביל שההון יעבוד?

לקנות ולהתחיל לשלם עכשיו או ביולי?

לקנות רק כשצריך (עוד שנה+)?

לקנות ומקסימום ביולי להשכיר?

לקנות עכשיו וכבר להשכיר?

לא לקנות?

לקנות משהו יותר צנוע?

אפיקי השקעה אחרים מלבד קצת מניות והרבה קרנות נאמנות?

לקנות משהו צנוע להשביח ולמכור בעוד שנה?

לקנות דירה אחרת שהיא להשקעה בכלל עם משכנתא של 100-200K?

תודה

משכנתא זה קל

פורסם

מזל טוב.

קשה לייעץ לך, אבל יש פרט אחד שאני חייב להדגיש לך: בדרך כלל זמן מסירה של דירה נע בין 6-12 חודשים, כלומר אתה חייב לתכנן בסדר גודל של שנה מראש. גם זמן החיפוש עשוי להיות ארוך, ולפעמים אתה רואה עשרות, אם לא מאות, דירות, עם פני חודשים ארוכים, לפני שאתה מוצא את האחת.

לכן המלצתי היא לחפש דירה לפחות שנה לפני הצורך הצפוי, ואם מצאתם דירה שמצאה חן בעיניכם כבר כעת לבדוק אותה היטב (גם משפטית וגם מבחינת שימושיות) כדי שתוכלו לקבל החלטה ללא לחץ.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

מדהים , שאתה עדין שואל אם כדאי לקנות דירה ,

משנת2011 אומרים לך לקנות ואתה עוד רוצה להמתין

התחתנתי לפני 6 שבועות (מזל טוב!).

יש לנו הון עצמי לדירה שעושה בין 0% ל-1% תשואה בשנה.

יש לנו רצון לקנות דירה באזור שהוא קרוב להורים (כדי שיעזרו עם הילדים כשיבואו).

עד שנצטרך את הדירה יש לפחות שנה ואולי יותר.

מצאנו דירה שמוצאת חן בעינינו, 5 חד', קרוב להורים ורחוק מאיפה שאנחנו גרים עכשיו.

הכניסה לדירה היא ביולי.

כרגע אנחנו שוכרים במושב, במחיר נוח מאוד.

לקנות בשביל שההון יעבוד?

לקנות ולהתחיל לשלם עכשיו או ביולי?

לקנות רק כשצריך (עוד שנה+)?

לקנות ומקסימום ביולי להשכיר?

לקנות עכשיו וכבר להשכיר?

לא לקנות?

לקנות משהו יותר צנוע?

אפיקי השקעה אחרים מלבד קצת מניות והרבה קרנות נאמנות?

לקנות משהו צנוע להשביח ולמכור בעוד שנה?

לקנות דירה אחרת שהיא להשקעה בכלל עם משכנתא של 100-200K?

תודה

מדהים , שאתה עדיין רוצה לחכות , ל ,

עריכה אחרונה על ידי kfirrev
פורסם

לקנות.

אבל לא פה.

בברלין.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

• תוכן חדש...