Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5517 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

1. לרכב חשמלי יש הנחת מס מאוד גדולה. אם כך, מדוע לא רואים את זה במחיר הפלואנס (שאפילו אינה כוללת את הבטריה - שהרי זו מתומחרת במסגרת החבילה).

2. מחיר החשמל מאוד זול יחסית למחיר הדלק. מדוע לא רואים זאת במחיר החבילה? אנשים מצפים (ובצדק) שמחיר הנסיעה יהיה זול באופן משמעותי.

3. מדוע לא לאפשר לאנשים להטעין את הרכב גם מהבית?

• תגובות 120
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
tamirh- ביצועי המכונית החשמלית עולים בהרבה על ביצועי המכונית הרגילה עם מנוע בנזין 1.6, זאת הודות לתכונות יעודיות של מנוע חשמלי כגון המומנט הגבוה ביחס לגודל המנוע החשמלי וזמינות המומנט המיידי החל מסיבוב המנוע הראשון. הרי אתה בטח יודע שכאשר זמינות הכח המירבית (כ"ס) מגיעה כבר בסיבובי המנוע הנמוכים ולא בסל"דים הגבוהים וכך בעצם מדובר בתחושה של כוח ובהנאה מהנהיגה

DJI- לעניין שדה אלקטרומגנטי, אנחנו יכולים לבשר כי בימים האחרונים נערכו בדיקות של מומחים בעלי שם בתחום ובהן נמצא כי רמת השדה האלקטרומגנטי נמוכה ממכוניות בנזין!

MB3-

1. חבילת העד 20,000 ק"מ שלנו נותנת מענה גם לאנשים שנוסעים פחות. ייתכן שהחיסכון יהיה קטן יותר מאלו שנוסעים ק"מ רבים, אולם עדיין מדובר בעסקה משתלמת המשלבת מכונית עם סטנדרט אבזור גבוה מאד, מעטפת שירותית ברמה הגבוהה ביותר וביטול התלות במחירי הדלק

2. נכון להיום אנו יודעים על חסכון של 40% של תחזוקה שוטפת עפ"י הוראות היצרן. היות ואין עדיין הסטוריית שירות\ אחזקה הרי שבחרנו בגישה שמרנית. אנחנו בהחלט חושבים שבסופו של דבר החסכון יגיע עד לכדי 70% ביחס למכוניות בנזין

3. לקוח שירצה למכור את מכוניתו יוכל לעשות זאת בכל עת וללא קנסות. הלקוח שירכוש את המכונית יחפש את המעטפת השירותית שלנו כך שאין התנגשות בין הדברים. בנוסף תמיד תוכל לרכוש את הבטריה ולמכור את המכונית עם הבטריה ללא הסכם שירות. ביננו, תרחיש זה אינו סביר והגיוני.

4. בשלב הראשון נדרשת חניה פרטית מסומנת על מנת להינות מחוויית המכונית החשמלית. במקביל אנו פועלים מול עיריות רבות ברחבי ישראל על מנת לקדם את פריסת תשתית עמדות הטעינה הציבוריות שלנו וכן מול חניונים ציבוריים שמאפשרים "לינת לילה" ללקוחות כמוך

תודה עניתם על שאלותי והגעתי למסקנה שהמכונית החשמלית לא מתאימה לי ולחצי ממדינת ישראל ואני אסביר לכולם

לגבי סעיף 1) הרכב שלי שותה בערך 1 ל-14 משולב ונגיד שאני נוסע 15,000 ק"מ בשנה (1,250 ק"מ בחודש) ונגיד שמחיר הדלק יגיע ל-9 ש"ח (והגזמתי בכל הפרמטרים אזי אתם מוכרים לי את החבילה ב- 1090 ש"ח חלקי 9 ש"ח לליטר

(1090/9 = 121 ליטר דלק בחודש)

אם אני אתדלק 121 ליטר בחודש בחישוב פשוט אני יכול לנסוע (121*14 = 1694 ק"מ באותו מחיר) כלומר כדי לנסוע 1,250 ק"מ ברכב בנזין (כשמחיר הבנזין הוא 9 ש"ח לצורך העניין אני משלם רק 803 ש"ח)

איפה החיסכון פה בדיוק אני מפסיד 300 ש"ח בחודש (3600 ש"ח בשנה)

לגבי סעיף 2) נחכה וניראה אני לא מאמין אבל הלוואי.

לגבי סעיף 4) עוד סיבה שלחצי מעם ישראל הרכב לא מתאים לכמה אנשים כבר יש חנייה פרטית ?

פורסם

wil- בנוגע להצעתך לתשלום לכל יח' שימוש, הרי שאין אנו מוכרים דלק או חשמל. אנו מספקים מעטפת שירותית כוללת ורק השילוב שבין המכונית לבינה מאפשר מעבר בטוח ונוח לנהיגה והשימוש המכונית החשמלית. במובן מסוים אנחנו מחייבים בגין ק"מ נסיעה בתשלום חודשי קבוע ל4 שנים. ההשואה לחברות הסלולאר אינה מפרגנת למודל שלנו שלהזכירך, למשל, מאפשר יציאה בכל רגע מהחוזה. אנו היחידים שמחוייבים כלפיך, הלקוח לעמידה במחירים וברמת השירות שהובטחה לך במסגרת החוזה

כנראה שזו התשובה (החלקית) לשאלה ששאלתי אולם ניסוח התשובה מעורפל ואינו מובן היטב.

כלקוח, איני מעונין ב"מעטפת שירותית" אלא בשימוש נוח, זול ויעיל ברכב. כפי שלא הייתי רוכש רכב בנזין מיצרן המאלץ אותי לרכוש את הדלק, שמן וחלפים ממנו בלבד, לא ארכוש רכב חשמלי המאלץ אותי להיות תלוי לחלוטין ביצרן. דה פאקטו לפי גישתכם, לא יהיה ניתן להשתמש ברכב ללא ה"מעטפת שירותית" שרק אתם מספקים אותה.

עדיין לא התקבלה תשובה ברורה בנוגע לגודל שנקבע לחבילות, משוואה פשוטה המשתמשת בנתוני הנסועה השנתית, נתוני הק"מ/ליטר של רכב בנזין ומחיר הבנזין יכולה לקבוע את הסף בו הרכב החשמלי הספציפי הזה ישתלם ללקוח. ברוב הרכבים החדשים (משפחטומטיות 1.6), ובהנחה כי מחיר הבנזין יטפס מאוד, הסף מתקרב ל 20K. מה שמוזר יותר בקביעת גודל החבילה הוא (חוץ מזה שמחיר הנסיעה לקילומטר עולה ככל שנוסעים פחות) שבלא מעט מקרים של נסועה נמוכה הוא פשוט אינו משתלם כלכלית.

לא הבנתי כל כך את החיסכון בהוצאות התחזוקה, ברכב חשמלי נחסכים ב 4 שנות שימוש 6 טיפולי 15K ו 2-3 טיפולי 30K (ואולי גם מעט בלאי ברפידות הבלם) אשר מבוצעים ברכב בנזין. במשפחטומטיות 1.6 חדשה המטופלת במוסך רגיל עלות הטיפולים השנתית לא תעבור בדרך כלל סכום של 1000 ש"ח לשנה אך נטען כי יהיה חיסכון נוסף של כ- 2,000 ש"ח בשנה על הוצאות אחזקה וביטוח. בהנחה כי מחיר הביטוח אמור להיות זהה לרכב בנזין (הנחה אופטימית. אאל"ט, המחיר האמיתי של הרכב אמור להיות 155K ש"ח כך שהביטוח אמור להיות יקר יותר) לא הבנתי כיצד נחסכים ה 1000 ש"ח לשנה הנוספים.

אע"פ שאיחרתי בתגובתי אשמח אם אוכל לקבל תשובה מלאה וברורה יותר על הנקודות שהועלו.

פורסם

לא רק אתה.

עוד שאלה: מדוע באתר של בטר פלייס אין השוואת הוצאות גם לטויוטה פריוס, אלא למכוניות הפחות חסכוניות?

עבור רוב המשתמשים נסיעה של 160 ק"מ ביום מספיקה. כלומר, בהחלט הטענה מרשת החשמל הפרטית תהיה אפשרית. אם כך, מדוע משתמשים אלה צריכים לשלם פרמיה גבוהה על החלפת הסוללות? איזה מענה נותנת להם החברה?

פורסם
רק אני חושב שלא ענו פה על אף שאלה קשה?

בטח שענו-

כמו שאמרנו אנחנו מציעים מכונית משפחתית 100 % חשמלית המובילה את הקטגוריה שלה, מגדירה מחדש את סטנדרט האבזור, לצד מעטפת שירותית עשירה. כל זה מביא את הלקוח הפרטי לחווית נהיגה אחרת, משודרגת, מקסימלית ולעסקה משתלמת.

פורסם

הוא אמר את זה בציניות הם ענו שהם הכי טובים והכי משתלמים אפילו למי שנוסע 10K בשנה ואין לו חנייה פרטית, לא יודע אולי הם חושבים שכולנו טיפשים ולא יודעים מתמטיקה .

פורסם

MB3, אני ואתה ממש אותו דבר. אני גם עשיתי את החישוב שלך והגעתי למסקנה שמעבר לרכב החשמלי לא שווה לי - אני מפסיד כ350 ש"ח בחודש(נוסע קצת פחות ק"מ).

האמת שאני לא רואה איך הפרוייקט הזה יהיה הצלחה מבחינת החברה. למה שלא יוסיפו חבילות גם עבור 15K ק"מ וגם עבור 10K ק"מ?

ובכלל, למה לחייב את הלקוח לרכוש את המכונית אם בלי שירותי החברה היא חתיכת עציץ מפואר במקרה הטוב?

למה לא להוסיף אופציה שלכל חבילה יתווספו עוד X ש"ח + תקופת התחייבות, והלקוח יבחר בין החבילה עם ההתחייבות לבין רכישת הרכב?

כן כן, אני יודע שהם כבר ממזמן לא בפורום, אבל בכל זאת, נק' למחשבה.

פורסם

נכון שים לב שהגזמתי בכל הפרמטרים אני לא נוסע 15K בשנה והדלק עדיין לא 9 ש"ח לליטר ועדיין אני מפסיד 300 בחודש,

במציאות אם הייתי קונה רכב חשמלי היום הייתי מפסיד כ-450 ש"ח לחודש שזה 5400 ש"ח בשנה.

בקשר לבעיה השנייה אתה צודק הם בעצם מחייבים אותך לקנות רכב ולרשום אותו על שמך שבעצם בלי להתחתן עם השירות היקר שלהם אתה יכול לזרוק את הרכב לפח,

היה עדיף אם הם היו עושים מסלול ליסינג שבו לא צריך לרכוש את הרכב אלה הרכב והסוללה שייכים להם במחיר חודשי משתלם.

לכל אלה שרצו להטעין מהבית אני לא יודע למה הם לא ענו על זה אבל לפי מה שאני יודע הממשלה כרגע לא מאשרת הטענה משקע ביתי .

דרך אגב עוד חישוב נחמד אם אני קונה הונדה אינסייט או RUNX היברדיות לצורך העניין 130 אלף ש"ח ונוסע 15K ק"מ בשנה (נגיד שאנסייט צורכת 1 ליטר ל-16 ק"מ) אזי בשנה אני צורך 937.5 ליטר שזה כיום בערך 7,100 ש"ח לשנה. (אם הדלק יעלה ל-9 אזי 8,437 ש"ח לשנה)

שלפי מסלול בטר פלייס אני צריך לשלם לשנה 13,080 (היום זה הפסד של 6,000 ש"ח בשנה) זאת אומרת שבשנה הראשונה חסכתי את המחיר ה"יקר" יותר של ההיברידיות ובשנה השנייה אני מתחיל לחסוך כסף וגם נמנעתי מחתונה קטולית עם בעיות .

אז תודה בטר פלייס אבל לא תודה .

פורסם

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4072729,00.html

"מחישוב שערך ynet, ומבוסס על הערכות באשר למחיר הפלואנס, הפער בין מחירה אחרי מסים ובין המחיר לצרכן עשוי להגיע ל-40 אלף שקל - או כמעט 50%"

"עלות החשמל הנדרשת לטעינת המכונית מרשת החשמל הביתית תסתכם כנראה בכ-1,900 שקל בשנה בלבד. במילים פשוטות, בטר-פלייס דורשת מלקוחותיה סכום גבוה כמעט פי 7 מהסכום אותו הם היו משלמים בטעינה ביתית פשוטה"

פורסם

YNET יש חישוב שלה ל בטר פלייס יש חישוב שלה ולצרכן יש חישוב שלו.

לא ראיתי כי חברות שמרוויחות מיליארדים כמו חברות הסלולר חברות האינטרנט הוט ו YES סובלות במחסור במשתמשים.

כאשר הצרכן יתחיל לעפול ולא רק לצרוח אולי יחול שינוי.

אף אחד לא מחייב אף אחד לרכוש מכונית חשמלית.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

כמובן שלא מחייבים, וכנראה גם שמעט ירכשו(בעיקר "המוני" האנשים שעושים כל יום את מסלול ת"א-אילת וצוברים כ100K ק"מ בשנה, לפי תחושת הבטן שלי) אך להביע את האכזבה מפרוייקט ישראלי שעל פניו נראה חלופה מבטיחה מאוד למחירי הדלק השערורתיים, מותר, לא? ומי יודע, אולי עקב כישלון מהדהד בתחום המכירות שי אגסי ושות' ירדו מחלומות ההתעשרות שלהם על חשבון הצרכן הישראלי וייתנו מחירים טיפה יותר..הוגנים.

פורסם

אני מקווה שיקומו מתחרים שיתנו הצעות יותר אטרקטיביות מבטר פלייס.

אחרי אכזבה שכזאת ממש לא יהיה לי רצון לקנות או להמליץ למישהו לקנות רכב חשמלי מהם, אפילו אם יורידו מחירים.

• תוכן חדש...