Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5525 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב

הסיפור הוא כזה:

אמא שלי שתהיה בריאה נסעה עם הרכב על פנצ'ר לפחות 2-3 ק"מ ( הצמיג הלך לעולמו - אולי אפילו יצאו

גיצים מהג'נט:lol: סתם! ).

בינתיים הרכב נוסע על הגלגל ספייר ( שהוא מאותו הדגם ואותו התאריך ייצור כמו כל ארבעת הצמיגים שהיו מורכבים על הרכב מיציאתו מהמפעל ( קונטיננטל פרימיום קונטקט 2 ) - ההבדל היחיד בינו לבין השלושה האחרים הוא שהם כבר בשימוש כשנתיים וחצי, והוא עלה על הכביש אתמול ).

ועכשיו הדילמה -

1. האופציה החסכונית- להשאיר אותו על הרכב כצמיג קבוע, ולקנות צמיג נוסף יותר זול עבור הגלגל ספייר - האם זה בטיחותי בכלל?

2. האופציה ההגיונית - להחזיר אותו למקומו בתור גלגל ספייר, ולשים על אותו הציר שני צמיגים חדשים ואיכותיים? ( אני מודע שבמידה ואלך על אופציה זו, יש לשים את זוג הצמיגים החדשים על הציר האחורי ).

*שיקולים נוספים: הרכב יימכר בפברואר שנה הבאה - כך שיש לו עוד 9 חודשים להיות במחיצתנו .

פתוח להמלצות..

תודה

גיא

פורסם

אפשרי למדוד עומק התעלות בשני הצמיגים -אם אין פער גדול מידי-אז האופציה הראשונה-החסכנית טובה וקונה צמיג אחד מהסוג הזה.

פורסם

אופצייה שלישית-

לקנות עוד צמיג אחד חדש מאותו הדגם, ולהרכיב אותו ואת הצמיג שיושב על הספייר על הציר האחורי, ולקחת לספייר אחד מהצמיגים שבני השנתיים וחצי.(גילוי נאות- זה מה שאני עשיתי ברכב שלי, אבל ההפרש בגילאים הוא הרבה הרבה פחות גדול)

פורסם

אני בעד האופציה ההגיונית.

אבל גם מה שקודמי הציע זה סביל.

אני לא חושב שצריך לקשור בין החלפת צמיגים להחלפת הרכב, בזמנו חודש או חודשיים לפני שמכרתי את הרכב הקודם , היה לי פנצ'ר שלא ניתן לתיקון באחד הצמיגים האחוריים , זה היה בעיצומו של החורף ומשיקולי בטיחות החלפתי את כל הרביעייה (בת שנתיים וחצי).

על הספייר הלבשתי את הצמיג האחורי שנותר במצב מצויין במקום המקורי בן ה10 כמעט ואת הזוג הקדמי העברתי לחבר פורום במחיר סמלי.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
אני בעד האופציה ההגיונית.

אבל גם מה שקודמי הציע זה סביל.

אני לא חושב שצריך לקשור בין החלפת צמיגים להחלפת הרכב, בזמנו חודש או חודשיים לפני שמכרתי את הרכב הקודם , היה לי פנצ'ר שלא ניתן לתיקון באחד הצמיגים האחוריים , זה היה בעיצומו של החורף ומשיקולי בטיחות החלפתי את כל הרביעייה (בת שנתיים וחצי).

על הספייר הלבשתי את הצמיג האחורי שנותר במצב מצויין במקום המקורי בן ה10 כמעט ואת הזוג הקדמי העברתי לחבר פורום במחיר סמלי.

צמיג הספייר שלך הוא גם חישוק סגסוגת קלה כמו ארבעת הצמיגים הרגילים או שהוא זמני?

בפאביה המגבים אפילו לא צריכים לעבוד, הם לא מנגבים את הטיפות אלא מפחידים אותן
פורסם

האם צמיג אשר נמצא בשימוש שנתיים וחצי אוחז כמו צמיג זהה שרק עלה על הכביש?

זוהי השאלה הגדולה.

האם הצמיג מאבד אחיזה בצורה משמעותית בשנתיים וחצי? ( עבר 45K ק"מ ).

פורסם

הבלאי של הצמיג תלוי בתחזוקה שלו (לחץ האוויר) שימוש (האצות בלימות החלקות) ובמיקום (קדמי או אחורי).

אין אפשרות לאמר אם צמיג שעבר 45000 ק"מ הוא בלוי. בדיקה של עומק החריצים היא אינדיקציה טובה יותר לבלאי.

ההצעה הטובה ביותר שהציעו לך היא לרכוש צמיג אחד זהה ולהרכיבו על אותו סרן עם צמיג הספייר.

פורסם

אני לא ממליץ להשאיר על אותו סרן צמיגים הפרש של 45 אלף ק"מ.

רוצה לחסוך? תקנה קונטי פרמיום חדש אחד, כמו שהציע ariel-ro.

לא נראה לך, אבל עדיין אתה לא רוצה לשלם עבור צמיגים מקוריים יקר - תקנה זוג צמיגים איכותיים, אבל פחות יקרים, ואת הספייר תחזיר להיות ספייר. נכון שעדיף 4 צמיגים זהים, אבל 2+2 עדיף על 4 צמיגים זהים עם שחיקה שונה על אותו סרן.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

עדכון- הותקנו שני צמיגים חדשים על הציר, והספייק חזר למקומו.

הצמיגים: DUNLOP DZ101 בעלי תאריך ייצור של לפני 5 חודשים. מחיפוש ברשת הבנתי שהם סבירים פלוס.

תודה לכולם

*דרך אגב, הרכב הינו סיוויק 2008

פורסם

קח בחשבון שמבחינת עייפות חומר, שעון תוחלת החיים מתקתק גם לגבי צמיג ששכב בתנאי אחסון אופטימאלים, וודאי שנתיים וחצי כי צמיג אמורים להחליף כל שלוש שנים. בדיוק בגלל זה מדפיסים תאריך ייצור!!!

בארץ זה כיוון מחשבה לא נורמאלי, אבל זו המציאות, ואם בטיחות בראש מעייניך קח זאת בחשבון.

אגב בבדיקת פתע של איכות צמיגים, כפי שערכו לאחרונה,

בתיאוריה בודק רציני לא היה מעביר 2 צמיגים על אותו ציר עם שנתיים וחצי הפרש,

בפרקטיקה בודק ישראלי סביר שכלל לא היה מבחין בכך, כי ביחס ליתר הנבדקים ודאי היית ממוקם גבוה בעשירונים העליונים.

• תוכן חדש...