Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5529 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם וחג עצמאות שמח!

אני נהג חדש וצעיר וקניתי פג'ו 306 Diamond שנת 1997.

ועכשיו לעסק העיקרי:

אני עשיתי לעצמי רשימת קניות ודברים בשביל האוטו קצת הרבה אבל קיצרתי כמה שיותר:-) ,ואני צריך לדעת מה דעתכם?,איזה סוג כדאי לקנות?,עלויות פחות או יותר?,ועם שווה בכלל לקנות?:

1.פחחות+צביעה(יש מכות קטנות פה ושם לא רציניות אבל מפריעות לעין).

2.אזעקה(יש לי נעילה מרכזית אבל בלי אזעקה).

3.ניקלים לבקליות(בשביל היופי).

4.אגזוז לחץ(בשביל הרעש ושהיה לי טוב על הלב,ואם אני קונה אגזוז לחץ אני יכול לקנות גם סופית יפה???).

5.ספוילר(בשביל מראה ספורטיבי).

6.חלונות אחוריים מושחרים(בשביל היופי).

7.פנסי ערפל(לא רק לערפל אלא גם ליופי,חוץ מזה שאין לי!:shock: ).

8.גאנטים/טאסות(מה ההבדל ביניהם?,ויתרונות וחסרונות שלהם).

9.פנסים שקופים/בקליות שקופות(מה ההבדל?).

10.האם אפשר לקמבן איזה מספר מגניב?(איך ואיפה?).

11.טמבון+גריל(עם צריך או כדאי?).

12.חצאיות(ליופי והמראה הספורטיבי).

13.לוח שעונים(ליופי) .

14.מושבים או כיסויים(הכיסויים שלי דיי מכוערים:roll:) .

זהו לבינתיים... :crazyeyes :crazyeyes :crazyeyes

אני רוצה שתהייה לפג'ו מראה ספורטיבי ומגניב כמה שיותר.

אני יעריך מאוד עם מישהו יוכל אפילו להסביר עם אפשר לעשות משהו לבד ולא ללכת למוסכים ואפילו מדריכים שיסבירו לי איך.

נ.ב:עם עברתי על חוקי הפורום אנא תתחשבו זאת ההודעה הראשונה תודה.

תודה רבה.

ProJect306

ProJect306-Diamond

פורסם

לפני כול הקישוטים הללו,אם עשית לרכב ישור קו? כלומר תיקון הליקוים לפי טופס בדיקה?

אם לא קודם תעשה את זה ואז תעבור לרשימה שלך.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

1. זה אינדיבידואלי. כמה זמן הרכב אצלך? מתי אתה מתכנן להחליפו?

אם יש לך רגשות עזים לרכב אז כן. אם אתה אדם קר ומחושב אז לא.:-D

המחירים משתנים, תלוי אם זה כמה מכות קטנות או צביעה כללית.

2. לדעתי כדאי. בסביבות 1000 ש"ח אזעקה טובה.

3. יופי זה עניין של טעם.

4. אגזוז לחץ יש רק באופנוע. ברכב זה נקרא דוד זרימה חופשית, וזה יכול לסבך אותך עם החוק.

5. כמו ב-3.

6. בסביבות 300 ש"ח. גם עניין של טעם.

7. כדאי, זה תוספת בטיחותית. עלה לי להתקין ברכב הקודם שלי פנסי ערפל אוניברסליים (לא זבל פלורוסנטי של ערסים) ב300 ש"ח.

8. ג'אנטים "מגנזיום" זה חישוק סגסוגת קלה במקרה הטוב ובמקרה הרע גוש פלדה מיוצר פשוט עם עיצוב שונה ובצבע.

טאסות זה כיסוי לחישוק ברזל שיש לך עכשיו.

חישוקים קלים טובים עולים בסביבות 2000 ש"ח פחות או יותר.

9. זה אותו דבר. רק צריך שיהיה לזה תקן, כדי שלא יורידו אותך מהכביש.

לא מכיר מחירים.

10. עד כמה שאני יודע אי אפשר.

11. 12. 13. לא יודע.

14. כיסויים עולים בערך 300 ש"ח.

לבד אתה יכול לשטוף שטיפה יסודית פנימית וחיצונית לרכב, לחדש את הפלסטיקים החיצוניים והפנימיים עם ספריי.

לצבוע את הג'אנטים, לצפות חלקים במדבקת קרבון למשל, תחפש בפורום פרוייקטים של המשתמשים, יש המון דברים יפים ושימושיים שאפשר לעשות לבד.

בהצלחה!

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

תתחדש ! סע בזהירות ואל תתלהב - נסיון בא רק עם הזמן והקילומטרים.

עבור עם האוטו אלף-אלפיים קילומטרים לפני הפרוייקט, אולי תמצא עניינים מכניים שעדף לתקן ולשפר למען ההנאה.

אולי אשבית לך את השימחה - אבל בשביל מה להשקיע אלפי שקלים, ולא מעט, רק בצד הקוסמטי?

עדיף להתנסות קצת בנהיגה, ואז להשתמש בכסף עבור קורסים לנהיגה מתקדמת.

אפילו אם האוטו שלך הוא הכי בעולם, בסך הכל מדובר ברכב קצת ישן, סטנדרטי למדי - די טוב ביכולות שלו יחסית לתקופה - צפוי שתוך שנה-שנתיים תרצה רכב אחר וגם אם נניח שלא יהיו תאונות - לא תקבל שקל בחזרה עבור כל השיפצורים האלו.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

ואי איזה בזבוז כסף זה בן אדם. אתה תבזבז איזה 10 אלף שקל כדי לגרום לרכב שנראה ישן וגרוטאה לכל בן אדם שלא מתעניין ברכבים כדי לגרום לו להראות גרוטאה חדשה ומשופרת ?

אני לא יורד על הרכב שלך אבל רציני אין לך מה לעשות עם הכסף? ואם יש לך כ"כ הרבה כסף להשקיע למה לא חסכת וקנית רכב יותר יקר שיביא לך יותר מכל הזבל הזה ?

אם כבר תשקיע על האוטו אז זה או בסאונד או בביצועים

פורסם
ואי איזה בזבוז כסף זה בן אדם. אתה תבזבז איזה 10 אלף שקל כדי לגרום לרכב שנראה ישן וגרוטאה לכל בן אדם שלא מתעניין ברכבים כדי לגרום לו להראות גרוטאה חדשה ומשופרת ?

אני לא יורד על הרכב שלך אבל רציני אין לך מה לעשות עם הכסף? ואם יש לך כ"כ הרבה כסף להשקיע למה לא חסכת וקנית רכב יותר יקר שיביא לך יותר מכל הזבל הזה ?

אם כבר תשקיע על האוטו אז זה או בסאונד או בביצועים

+1

בכסף המבוזבז על הכביכול "שיפורים" אפשר היה לקנות רכב עדיף משנות ה2000 מכל הבחינות, חבל שאנשים לא חושבים קדימה.

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם
לפני כול הקישוטים הללו,אם עשית לרכב ישור קו? כלומר תיקון הליקוים לפי טופס בדיקה?

אם לא קודם תעשה את זה ואז תעבור לרשימה שלך.

על איזה טופס בדיקה מדובר?

ומה זה ישור קו?

ProJect306-Diamond

פורסם
1. זה אינדיבידואלי. כמה זמן הרכב אצלך? מתי אתה מתכנן להחליפו?

אם יש לך רגשות עזים לרכב אז כן. אם אתה אדם קר ומחושב אז לא.:-D

המחירים משתנים, תלוי אם זה כמה מכות קטנות או צביעה כללית.

2. לדעתי כדאי. בסביבות 1000 ש"ח אזעקה טובה.

3. יופי זה עניין של טעם.

4. אגזוז לחץ יש רק באופנוע. ברכב זה נקרא דוד זרימה חופשית, וזה יכול לסבך אותך עם החוק.

5. כמו ב-3.

6. בסביבות 300 ש"ח. גם עניין של טעם.

7. כדאי, זה תוספת בטיחותית. עלה לי להתקין ברכב הקודם שלי פנסי ערפל אוניברסליים (לא זבל פלורוסנטי של ערסים) ב300 ש"ח.

8. ג'אנטים "מגנזיום" זה חישוק סגסוגת קלה במקרה הטוב ובמקרה הרע גוש פלדה מיוצר פשוט עם עיצוב שונה ובצבע.

טאסות זה כיסוי לחישוק ברזל שיש לך עכשיו.

חישוקים קלים טובים עולים בסביבות 2000 ש"ח פחות או יותר.

9. זה אותו דבר. רק צריך שיהיה לזה תקן, כדי שלא יורידו אותך מהכביש.

לא מכיר מחירים.

10. עד כמה שאני יודע אי אפשר.

11. 12. 13. לא יודע.

14. כיסויים עולים בערך 300 ש"ח.

לבד אתה יכול לשטוף שטיפה יסודית פנימית וחיצונית לרכב, לחדש את הפלסטיקים החיצוניים והפנימיים עם ספריי.

לצבוע את הג'אנטים, לצפות חלקים במדבקת קרבון למשל, תחפש בפורום פרוייקטים של המשתמשים, יש המון דברים יפים ושימושיים שאפשר לעשות לבד.

בהצלחה!

SlowRide

1.הרכב אצלי יומים, לגבי החלפה-אין לי מושג זה רכב ראשון.

3.ניקלים-אתה יודע מאיפה אני יכול לקנות?וכמה זה עולה? והאם יש שיטה מסוימת להרכיב אותם?

4.תודה הבנתי,אך יש כאלה דוד זרימה חופשית שיהיה לי מאושר?

7.תודה, ואני שונא איך שהפלורסנט שאתה מדבר עלי נראה זה לא יפה ולא מועיל!.

8.תודה על ההסבר! ו סט גאנטים ל4 גלגלים עולה בסביבות 200 ש"ח??

תודה רבה לך על העזרה!

ProJect306-Diamond

פורסם
תתחדש ! סע בזהירות ואל תתלהב - נסיון בא רק עם הזמן והקילומטרים.

עבור עם האוטו אלף-אלפיים קילומטרים לפני הפרוייקט, אולי תמצא עניינים מכניים שעדף לתקן ולשפר למען ההנאה.

אולי אשבית לך את השימחה - אבל בשביל מה להשקיע אלפי שקלים, ולא מעט, רק בצד הקוסמטי?

עדיף להתנסות קצת בנהיגה, ואז להשתמש בכסף עבור קורסים לנהיגה מתקדמת.

אפילו אם האוטו שלך הוא הכי בעולם, בסך הכל מדובר ברכב קצת ישן, סטנדרטי למדי - די טוב ביכולות שלו יחסית לתקופה - צפוי שתוך שנה-שנתיים תרצה רכב אחר וגם אם נניח שלא יהיו תאונות - לא תקבל שקל בחזרה עבור כל השיפצורים האלו.

אני מבין ואתה צודק בהחלט.

כמובן שאני צריך להשתפשף על הרכב וכמובן על הכביש.

תודה

ProJect306-Diamond

פורסם
+1

בכסף המבוזבז על הכביכול "שיפורים" אפשר היה לקנות רכב עדיף משנות ה2000 מכל הבחינות, חבל שאנשים לא חושבים קדימה.

קודם כל חברה אני ביררתי הרבה לגבי איזה מכונית אני יקנה ובדקתי המון סוגים...

וננעלתי לגבי הפגו בגלל צריכת דלק נמוכה,עלות תיקונים וטיפולים יחסית נמוכים.

ואני עוד לא מתכוון לקנות כלום אני שאלתי רק בשביל ללמוד!

ProJect306-Diamond

פורסם

אני קניתי צלחות ל 4 גלגלים ב 100 שקל. מגנזיום כבר עולים באזור ה 1500 לפשוטים.

בדרך כלל לפני שקונים רכב עושים לו בדיקה במכון,ככה אתה יכול לדעת מה מצבו. אם לא עשית,הייתי ממליץ לך לבדוק את הרכב במוסך או לחילופין לעשות בדיקה במכון. ככה תוכל אולי לדעת שיש דברים שדורשים טיפול לפני התוספות שאתה רוצה.

לדוגמא:בלמים בסוף חייהם,נזילות למינהם,תושבות,מצב צמיגים,איזון גלגלים..

קודם כול תשקיע במצב המכני,ואז תעבור לחיצוני.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
SlowRide

1.הרכב אצלי יומים, לגבי החלפה-אין לי מושג זה רכב ראשון.

3.ניקלים-אתה יודע מאיפה אני יכול לקנות?וכמה זה עולה? והאם יש שיטה מסוימת להרכיב אותם?

4.תודה הבנתי,אך יש כאלה דוד זרימה חופשית שיהיה לי מאושר?

7.תודה, ואני שונא איך שהפלורסנט שאתה מדבר עלי נראה זה לא יפה ולא מועיל!.

8.תודה על ההסבר! ו סט גאנטים ל4 גלגלים עולה בסביבות 200 ש"ח??

תודה רבה לך על העזרה!

אני יצאתי מנקודת הנחה שכבר עשית טיפול אחרי קניה - ישור קו.

כדאי ללכת למוסך שמבין בפיג'ו (לא חייב מורשה) שיבדוק יתן לך מושג מה צריך לסדר ברכב.

זה באמת הכי חשוב, קודם עושים את זה, ואחר כך מתחילים עם קוסמטיקה.

1. מבחינה כלכלית חבל להשקיע בפחחות וצבע על רכב שלא יהיה שלך להרבה זמן, אחרי שנה עם הרכב כבר תדע אם אתה אוהב אותו ורוצה להשאיר אותו או שכבר נמאס ממנו ואז לא משתלם לעשות פחחות. פחחות וצבע כללית הכי זולה שאני מכיר זה בסביבות 3000 ש"ח.

3. בחנויות אביזרים וחלפים תמצא את זה. זה עולה בערך 300 ש"ח לשני פנסים אחוריים.

4. יש דודי זרימה חופשית עם אישור, אבל במדינה שלנו יכולים לתת לך לעבור עם זה טסט וכשבוחן תנועה יעצור אותך לביקורת פתע הוא יוריד לך את הרכב מהכביש, אפילו שעברת עם זה טסט.

7. זה מסנוור ולא באמת מאיר את הכביש דרך הערפל. אלה פנסי ערפל שאני התקנתי ברכב הקודם שלי:

90556835.jpg

8. 2000 ש"ח לסט טוב, אבל יש גם ב1500 ופחות, והאיכות בהתאם.

כנס לגוגל ותרשום חישוקי מגנזיום לרכב, ותראה כמה קטלוגים של חברות בארץ עם מחירים כדי לקבל מושג.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
על איזה טופס בדיקה מדובר?

ומה זה ישור קו?

כאשר רוכשים רכב, לוקחים אותו לבדיקה כדי לאתר תקלות ורג'קטים.

יישור קו,החלפת נוזלים ושמנים ברכב, רצועת טיימינג וכ'ו.

תתחדש, סע רק בדרכים טובות.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

קודם כל - תתחדש. :)

שנית- אני ממליצה לך ללכת למוסך שתה סומך עליו [רצוי מוסך שמתמחה בצרפתיות]

תעלו את הרכב על ליפט ושיגיד לך מה הליקויים, ומה צריך לתקן, מה דחוף יותר ומה דחוף פחות.

מעבר לזאת, תעשה לו בלי קשר טיפול "עשרת אלפים" שיכלול החלפת שמנים פילטרים. [אם צריך תחליף גם פלאגים וטיימינג]

[לאחר מכן תדאג לעשות לרכב כל 15 אלף ק"מ או שנה, מה שיבוא קודם- טיפול]

לאחר הדברים המכניים תיגש לחשוב על הקוסמטיקה

אם יש דבר שהוא ממש מציק לך בעין מבחינה קוסמטית, אז תתקן אותו, אבל אל תגלוש יותר מידי.

אני ממליצה לך קודם כל לטפל בדברים מכניים ורק לאחר מכן לעבור לשיפורים חיצוניים או שיפור ביצועים.

Peugeot 206 1.4 automatic '01

פורסם

אוקיי הבנתי במה כדאי להשקיע קודם כל...

קודם כל אני יעשה לו ישור קו ואני ילך לחבר מוסכניק שיבדוק את כל מה שצריך לבדוק...

אחרי הכל נראה מה צריך לקנות או לטפל.

תודה רבה לכל מי שעזר.

ProJect306

ProJect306-Diamond

• תוכן חדש...