Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5519 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

הייתי רוצה לעשות קצת סדר בתיבות ההילוכים בדגמי ה156,מכיוון שאני שוקל לרכוש את הדגם,הייתי רוצה לדעת באיזה מנוע משודכות תיבות ההיליכום השונות.

TS-ידנית וסלספיד?

V6 -אוטומטית,סלספיד וידנית?

בנוסף הייתי רוצה לדעת איזו תיבה עדיפה? הכיוון הרומנטי יהיה תיבה ידנית,אך בשל חוסר דוגמאות אטרקטיביות,וריבוי נסיעה עירונית כנראה שאני אבחר בסלספיד או אוטומטית רגילה.

הייתי רוצה לדעת מה ה"קטע" בסלספיד ומדוע הרבה אנשים נרתעים ממנה,ומה בערך היא עושה?, זה גיר רציף? זה גיר סקסווינסלי? ומה רמת אמינותה?

ואיך הגיר האוטומטי הרגיל(בהנחה ודבר כזה קיים)?

אני נוטה עם הלב ללכת על ה2.5 ליטר,בשל איבזור עשיר יותר מנוע וצליל,האם עלויות הביטוח\טסט\ותחזוקה מתייקרות משמעותית ביחס ל2.0 (מלבד דלק כמובן) איזה מבין המנועים רגיש יותר?

ולסיכום מהו השילוב הטוב ביותר ב156 בין מנוע לגיר? כשאר העדפה היא להנאה נוחות ואימנות.

Porsche 944 turbo

פורסם

השילוב הטוב ביותר הינו מנוע 2.0 וגיר ידני.

גם אמינות טובה יותר, גם צריכת דלק שפוייה וגם פחות משקל על הציר הקידמי מה שאומר היתנהגות טובה ומאוזנת יותר.

מנוע ה2.0 הגיע גם עם גיר סלספיד.

מנוע ה2.5 הגיע גם בגיר ידני וגם עם תיבה אוטומטית 6 הילוכים "רגילה" טיפרוניק.

פורסם
שלום,

הייתי רוצה לעשות קצת סדר בתיבות ההילוכים בדגמי ה156,מכיוון שאני שוקל לרכוש את הדגם,הייתי רוצה לדעת באיזה מנוע משודכות תיבות ההיליכום השונות.

TS-ידנית וסלספיד?

V6 -אוטומטית,סלספיד וידנית?

בנוסף הייתי רוצה לדעת איזו תיבה עדיפה? הכיוון הרומנטי יהיה תיבה ידנית,אך בשל חוסר דוגמאות אטרקטיביות,וריבוי נסיעה עירונית כנראה שאני אבחר בסלספיד או אוטומטית רגילה.

הייתי רוצה לדעת מה ה"קטע" בסלספיד ומדוע הרבה אנשים נרתעים ממנה,ומה בערך היא עושה?, זה גיר רציף? זה גיר סקסווינסלי? ומה רמת אמינותה?

ואיך הגיר האוטומטי הרגיל(בהנחה ודבר כזה קיים)?

אני נוטה עם הלב ללכת על ה2.5 ליטר,בשל איבזור עשיר יותר מנוע וצליל,האם עלויות הביטוח\טסט\ותחזוקה מתייקרות משמעותית ביחס ל2.0 (מלבד דלק כמובן) איזה מבין המנועים רגיש יותר?

ולסיכום מהו השילוב הטוב ביותר ב156 בין מנוע לגיר? כשאר העדפה היא להנאה נוחות ואימנות.

הסלספיד הינו גיר רובוטי בעל מצמד אחד,בתחילת דרכו לא תפקד כראוי אך עם הזמן אלפא שיפרה אותו ואת אופי פעולתו,אני חושב שהם כבר פיתחו ומשתמשים בגיר רובוטי דו מצמדי כמו הDSG של VAG.

היו מקרים בהם התקלקלו התיבות ועלויות תיקונם\שיפוצם הרקיע שחקים לסכומים מאוד גבוהים(הסטגימה על איטלקיות ומקרים אלו יצרו לא מעט הרתעה,חוץ מזה שהוא לא תמיד היה נעים במיוחד לשימוש).

הגיר האוטו' הקונבנציונלי הינו גיר יפני אייסין אם זכרוני איננו מטעה אותי.

לפי מה שאני יודע מנוע הV6 נחשב אמין מאוד ,אך משקלו הכבד יותר משפיע על הפרונט ועל התנהגותה של ה156 לרעה.

לנו בבית הייתה 156 2.0 JTS ידנית שהפגינה אמינות טובה ואבזור מרשים אך אני מניח ותקציבך לא מאפשר לך לרכוש שנתון מעט מתקדם יותר.

ד''א ה159 היו בנות 3 דורות מ98-2005 הדור הראשון היה חד יותר ומתנהג יותר ומשם הן הלכו והתרככו (אך עדיין היו מאוד מהנות ומענגות לנהיגה)

פורסם

אתה צודק,לגבי הדגם המשודג בעל מנוע הJTS מבחינה תקציבית למרות שביכולתי למתוח את התקציב אל השנתונים המאוחרים יותר (2002 ומעלה ) האם זה שווה את ההשקעה?

בכל אופן ה2.5 מאוד קוסמת לי,עניין האף הכבד פחות רלוונטי עבורי,כל עוד לא מדובר פה בהתנהגות קטסטרופלית.

Porsche 944 turbo

פורסם

היו לי 2 156 ידניות 2.5 ליטר, אחת מודל 99 ואחת מודל 02.

מנוע אמין מאוד! מקבל התעללות בהבנה וצליל מגרה (מסנן אויר פתוח יחזיר אותך לגיל בר מצווה- פשוט להתמוגג)

אתה חייב לקנות אחת שמורה ומטופלת, עלות החלפת מצמד יקרה והחלקים שצריך לשים אליהם לב הם המשולשים (מתקלקלים, אך לא כל כך מהר כמו שחושבים).

רדיאטור לא יקר (בסביבות ה 1500 כולל עבודה) רצוי להחליף בלי לחשוב פעמיים מקל מאוד על המנוע בקיץ.

לגבי הסלספיד, במילה אחת? לא. בקצת יותר מילים- גיר לא נעים ויוצר בעיות מרגיזות ורעשים מפחידים, בנוסף יקר בזמן תיקון.

לגבי ה 2.0 TS, אישית אני לא אוהב אותו כלל ולדעתי הוא לא אמין יש לי נסיון איתו ולא לטובה, מה גם שהוא מרגיש חלשלוש קצת... מה שכן ההתנהגות של הרכב באמת יותר טובה אך זה לא משהו שתשים אליו לב.

גיר Q-SYSTEM שנמצא ב 2.5 האוטומט, אמין אך משעמם (גיר פלנטרי רגיל בעל 4 הילוכים ארוכיייים).

וכמו שקודמי כבר אמר - JTS משתווה להתעללות עצמית! חרא מנוע ורגיש מאוד לשמן ודלק לא איכותיים.

אלפא רומאו ספיידר V6 3.2 בציר 2007

טל שביט (1955-2011) זה לא אותו הדבר בלעדייך, אתגעגע לנצח.

פורסם

גם לי היה התענוג פעמיים! להיות בעלים של 2.5 ידניות+פעם אחת של TS 2 ליטר ידנית.

מסכים עם כל מה שאמר זה ששותה לנצ'יות עם אלכוהול.

אם תמצא 2.5 ידנית שנה גבוהה כמה שיותר או לחלופין שמורה מאד אתה עתיד להנות, מאד!

מנוע מדהים, רכב מגניב והתנהגות שווה.

הבדלי ההתנהגות בגלל המנוע הכבד יותר הם מינוריים ולא מורגשים אלא אם אתה בפול גז בסיבוב כל היום...

אחת הטובות, אם לא ה...

• על ארבע: ALFA 156 TS + GOLF GTI MK2 8V 19E+GTV 916
    על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

• תוכן חדש...