Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5558 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בקרוב אני עומד לרכוש רכב ראשון (אונו,205,טיפו וכדומה).

רציתי עצעות לשיפור הרכב ללא טורבו בסכום לא מפוצץ,כל מיני רעיונות וכולי יתקבלו בברכה תקציב של בערך 3K.

גם קצת רקע על צנרת לטורבו יהיו מעניינים.

ג'ינו.

HU-Pioneer 5850UB Front-Focal 165A Monoblock-Mac audio fearless 1000D Amp-Pete 3800W subwoofer-Kicker "L7 12

פורסם

בתקציב שלך הדבר האידיאלי הוא יישור קו לרכב, במיוחד כשמדובר על דגמים ושנתונים שאתה מכוון אליהם.

מתחדשת*

פורסם

כפי שנאמר מעליי- יישור קו, וגם צמיגים איכותיים.

כל השיפורים כגון פילטר פתוח, צנרת, אגזוז וצ'יפ לא יעזרו לרכבים שציינת, והדבר היחד שתקבל זה חור בחשבון הבנק.

:wink:

HU - Pioneer AVH-X 2500BT , Front - Morel Tempo Ultra 6 , Amp - Celestra FA475X, Sub - Hertz Energy ES300

פורסם

מה? לא הבנתי את המשוואה שלך.

מבלי להיכנס לך לכיס יותר מידי, היום אונו עולה 3000 ש''ח, אם יש לך עוד 3000 אולי תקנה משהו קצת יותר חדיש, אולי תחסוך עוד טיפה אפילו.

יישור קו וזה יספיק לדעתי, צמיגים איכותיים וסע ברכה.

אבל, קודם קנה את הרכב ואחר כך תבדוק אופציות.

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

נתחיל מזה שבאמת ישור קו הכי קריטי.

לי יש אונו שהשיפור המבורך ביותר היה מנוע

כל הצנרת לאגזוז 2 אינץ'.

דוד אחורי של פיאט דובלו דוד נושם וגדול יותר.

ברקסים קדמיים מוגדלים עם מתאמים לקליפרים ורפידות איכותיות.

וגיר ארוך (שהיום מיתגלה כחסרון למנוע ה אנמי שיש לי)

מנוע של פיאט רגאטה שבזמנו היה נותן 100כ"ס

היום ?מי יודע כמה סוסים נישארו.

אה הכי חשוב אומנם לא שיפור אבל הכי חשוב שיהיה מזגן תקין

פורסם

בואו ניהיה בעמדה שהרכב תקין לחלוטין אני רוכש אותו מחבר של אבי הרכבים שלו במצב חדש,אני רוצה עצה איך לא נגיד לשפר,כי בסכום הזה אולי זה לא אפשרי,איך אני משדרג את הביצועים המכניים של הרכב? בצורה הכי טובה? אני מעוניין מאוד להיכנס חזק לתחום ולהשקיע עליו כסף,אולי אני יתחיל צנרת לטורבו? התחלה כמה תעלה? אני מבקש להתייחס ברצינות ולחסוך תשובות על צמיגים ויישור קו אוקיי,זה חשוב ברור,אבל זההתפל אני מתעסק בעיקר בבקשה,כמה תעלה התחלת צנרת לטורבו? אחד קטן ואז להגדיל וכל העיניינים...

נ.ב אני בא מתחום האודיו לכב,אבל מבין גם בשיפורים ומסביב,אשמח למידע והסברים נוחים ומעניינים קצת רקע וכולי.

ג'ינו.

HU-Pioneer 5850UB Front-Focal 165A Monoblock-Mac audio fearless 1000D Amp-Pete 3800W subwoofer-Kicker "L7 12

פורסם

השיפור הכי "רציני" זה טורבו או סופר צ'רג'ר.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

אוקיי זה ברור,אבל בוא תעזור לי,איך להתחיל צנרת לטורבו בסכום שלי 3-4K בהתחלה..?

אם אני מתחיל את הצנרת הזאת,זה אומר שהאוטו אמור להיות מושבת במוסך עד שהעניין יגמר?

או שבכלל לפנות למנוע שיש לי,ולהרחיב בוכנות,לעלות את הנפח?

מתלבט,מה הכי כדאי,מה ינב יותר תוצאות? מה יותר זול בסוף?..

ממש מבקש עזרה..

פורסם

אני לא מצליח לקלוט אותך.

דיברנו על רכב אטמוספרי.

בוא נעשה את זה קל יותר רוצה אונו גודשת?

תקבל אונו גודשת .

רק תגיע אליי עם 6000 שקל ותיקח כל מה שאתה צריך.

ככה יותר מובן?

עכשיו תיצתרך גם מישהו שירכיב אצלך הכל ולא זה לא יהיה קשה כי זה ישב על אונו בעבר.

אמממ רק שיש בעיה צריך גם לעצור את הכח שהיתווסף לאוטו מה שאומר שצריך לחרוט מתאמים לקליפרים וזה עוד משהו כמו 300 שקל

אחרי זה צריך צלחות בלימה גדולות יותר של אלפא 33 במקרה הזה ואז זו עוד השקעה של 300 שקל.

אהה וואי פתאום עם ה כח החדש גם האוטו לא פונה כזה אמממ לא יושב על ה כביש מרגיש מנותק לגמרי (לא שאפשר לשנות את זה כל כך באונו)

אז צריך סט קפיצים ואם כבר אז גם סט בולמי זעזועים והוא עפו להם עוד 1600 שקל אה ושחכתי גם צריך להרכיב את זה ולעשות כוון פרונט אז עוד 500 שקל.

עכשיו רק נישאר לך לבדוק מי יעשה את העבודה ומי שיעשה שהאוטו הזה יסע ואתה מסודר.

אל תישכח לרגע את בעית החוקיות מה שיחזיר אותךמהר מאד לאטמוספרי.

הרשימה שלי נירשמה כמו סיפור כדי שתבין מה קורה ואיך מיתגלגלים העניינים ולא האוטו לא מתחיל בוקר אחד ליסוע פלאים זה לוקח זמן עצבים כסף כוונים ומוציא לך את הנשמה ונחש זה באמת לא קל.

על כל פנים שיהייה בהצלחה ואני אישית הייתי הולך על הצרפתיה שם בגלל העדפת ההיתנהגות כביש שלה על פני ה איטלקיות.

אבל אם זהו רכב יומיומי שאמור להביא אדם מA לB אז הייתי מחפש איזו ג'סטי או קיה פרייד.

שיהייה יום טוב אסף.

פורסם

תודה רבה אסף,לפי מה שהבאננתי מכמה אנשים,להרחיב בוכנות ולהעלות נפח יותר זול מצנרת טורבו והכל.

אתה ממליץ לעשות את זה ולהעלות את הנפח למשל באונו מ1400 ל1800-1600?

כל השאר בא בהמשך זהלא שאני מוריד

פורסם

בסכום שלך של 3000 שקלים אתה לא תוכל לעשות שום שינוי משמעותי שיהיה לך מורגש ברכב , תוכל להרכיב פילטר/אגזוז בסכום או אולי צנרת מלאה אבל שוב זה לא יהיה שינוי מורגש , אם אתה רוצה שיפור אטמוספרי אתה צריך להשקיע את ה6000 7000 לפחות (רק במנוע!) כדי לקבל הספק מורגש מההספק המקורי של הרכב , לדוגמא חריטת ראש מנוע הגדלת נפח , הרחבת מעברים וחיזוקים כמובן (טלטלים בוכנות קראנק ועוד) , ולכל הירקות האלו תוסיף נשימה יותר טובה (צנרת פליטה רחבה עם ממיר ספורטיבי ודוד אחורי אכותי או ללא ממיר בכלל , צינור יניקת אוויר ממוקם במקום אסטרטגי ככה שיקבל כמה שיותר אוויר קר ) , לאחר כל השגעת הזאת שתוציא מכיסך כ 10000 שקלים (על אוטו ששווה 3000 זוכר?) אתה תגיע אני מאמין למשהו בסביבות ה 150 אם בכלל

מכאן והלאה לשיקולך , אמיר

keep drooling im spooling :twisted:

פורסם

סליחה שאני חוזר על זה - אבל לא מתחילים שום דבר שקשור להוספת כוח באופן משמעותי בלי שטיפלת בצמיגים ובלמים.

לא בגל שזה מסוכן וכו' - אלא בגלל שיהיה לך רכב לא מאוזמן ומגעיל לנהיגה.

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

מצטער להגיד אבל מי משקיע 3K ש"ח ברכב של 3K ש"ח על מנת לשפר אותו?

אני הייתי משקיע את הכסף ביישור קו רציני גם אם הרכב תקין והופך אותו לדנדש עם שמן איכותי, צמיגים טובים, שמן גיר איכותי, נוזל קירור חדש, מחדש את הפנסים(שכל הנראה עכורים) תיקוני צבע קלים, בודק את הטיימינג ומחליף עם הצורך+שאר הרצועות, בודק מזגן.

במידה וכל הנ"ל תקינים אז אפשר להתחיל לשפר קצת

פורסם

אוקיי חברה הבנתי את הכיוון בכללי,נירא לי שארד מעניים השידרוגים לעת עתה,כי זה תחום מאוד יקר ביחס לאודיו לרכב שזה שיגעון:cry:..

אחרי צבא נעשה משהו רציני..

אני יחזור לאודיו ומולטימדיה לרכב שם אני מצטיין ובעל אביזרים ששוים פה STI 800כ"ס... :-D

תודה חברס

ג'ינו.

• תוכן חדש...