Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5585 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום שלום, ביקור ראשון שלי כאן באודיו נראה לי :)

ברשותי פג'ו 206 XS, זהו דגם 3 דלתות, והמצב כרגע מבחינת אודיו בקאנטים:

1. המערכת היא מערכת low end של JVC שהחברה קנתה לי מתנה, היא דווקא מספיקה לי

2. יש 2 רמקולים מקוריים בדלתות הקדמיות, אחד מהם לא עובד והשני מרעיש מאוד

3. אני די בטוח שהבידוד המקורי בדלתות הקדמיות התפורר ונפל החוצה פעם אחרונה ששאבתי אבק באוטו :?

4. יש טוויטר אחד, במקום המקורי, בספק אם הוא עובד

5. יש כבלים מהמערכת של הבעלים הקודמים, אבל מדובר בכבל חשמל מתא המנוע לתא המטען + 2 כבלי RCA למגבר

6. יש חורים במגש האחורי לרמקולי 6 על 9 שהיו מחוברים למגבר

במילה אחת - אבוי.

מה שאני רוצה לעשות זה כלהלן:

להעיף את כל הרמקולים הקיימים. להתקין 4 רמקולים חדשים, ללא מגבר, 2 מקדימה ו2 מאחורה, ואם יתחשק לי וזה לא יהיה יקר מידי אולי גם טוויטרים, בתנאי והם יכנסו לתאים המקוריים שמיועדים להם.

ורצוי גם להחליף את הבידוד בדלתות הקדמיות, "על הדרך".

מה יש בידיי:

עד כמה שידוע לי, מידות הרמקולים הקדמיים הן 6.5 ואחוריים 5.25 וכאמור יש כבר חורים ל6 על 9 במגש.

כלים בשפע - מלחם 30 וואט, בידוד heat shrink, חיבורי quick אם צריך, כבלים וכו'... מסודר מהבחינה הזו.

מה אני רוצה מכם:

1. האם לדעתכם עדיף להתקין רמקולי 5.25 במיקום המיועד ליד המושב האחורי, או 6 על 9 במגש?

2. המלצה על רמקולים הן לקדימה, הן לאחורה (בהתאם לדעתכם בסעיף הקודם) והן לטוויטר. אני לא בקי במחירים ולכן קשה לי לתת תקציב, לצורך העניין: הרמקולים הכי זולים שישמעו בסדר. אני רחוק מלהיות אודיופיל ויש שאומרים שאני בכלל חרש... אם אני אראה שההמלצות שאתם נותנים יקרות מידי אני אתן כיוון, אבל הייתי רוצה שכל הסטאפ הזה יכנס באלפיה, נגיד.

3. המלצה לחומר בידוד, היכן משיגים וכמה זה יעלה לי.

תודה לכם חברים!

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

פורסם

קומפוננטים קדמיים 6.5

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=578142

6*9 אחוריים

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=729845

אחלה אפשרות, לא יותר מאלפייה, וגם אפשרות לשדרוג עתידי אם תרצה להוסיף מגבר, זה יוסיף המון =]

בהצלחה ותתחדש.

Honda Civic 5DR MT - 2014 ~ HU - Zed Android

Front - Morel Tempo Ultra Comp. 602 ~ Rear - Morel Maximo Comp. 602

Amp - PPI P900.4 ~ Sub.W - Ground Zero 400Wrms, Original Ported Box

פורסם

הרמקולים שהומלצו לך מצויינים.

ממליץ גם על 6X9 מאחורה במקום 5.25, כדי להפיק יותר באס על חשבון הסאב של יהיה קיים.

מתחדשת*

פורסם

קיבלתי את ההמלצה.

זה משאיר לי כמה שאלות:

1. איזה כבלים כדאי? כבד רב-גידי, בעובי 1.5 מ"מ, בידוד כפול - מספיק?

אני מדבר על משהו כזה:

http://www.sontronics.co.il/%D7%9B%D7%91%D7%9C-%D7%A8%D7%9E%D7%A7%D7%95%D7%9C-%D7%A9%D7%97%D7%95%D7%A8-meridian-sp215

2. מה לגבי בידוד לדלת? איפה אפשר לקנות יריעות בידוד וכמה זה אמור לעלות?

3. והשאלה האחרונה היא לגבי חיבור. נראה לי שאני אסלול את כל הכבלים בעצמי, מה שמשאיר לי חופש מלא בנוגע לחיבורים. לעשות הכל בהלחמות, או שעדיף להתקין מחברים כלשהם, למשל RCA זכר\נקבה או QUICK?

פורסם

אם אין חיבור למגבר, מעבר לליפוף כבלים ובידוד באיזו' אין יותר מדי משמעות.

2X1.5 יספיק.

תריץ חיפוש על הנושא בפורום, יש די הרבה מידע.

מתחדשת*

פורסם

הצטיידתי ב10 מטר של 2x1.5 עם בידוד כפול (כל גיד מבודד והזוג מבודד) - תוצרת גרמניה ובאיכות שמתאימה לסטודיו.. ככה יהיה לי כבל שיתאים גם לעתיד, במקרה וארצה להכניס מגבר לעניין.

הבנתי שבידוד רציני, של דיינמאט, יעלה לי קרוב לאלף ש"ח אז אני אוותר על זה בינתיים.

עדיין נשארת שאלת המחברים - ללפף חוטים ולסגור עם איזו אני ממש לא מתכוון!

חוטים מלופפים = שטח מגע קטן = התנגדות גבוהה, ובנוסף מרעידות של הרכב זה משתחרר

איזו + חום של רכב = דבק נמס = אין איזו = קצר.

עשיתי כבר כמה התקנות של מערכות בחיי ולמדתי מטעויות העבר בקטע הזה, אז הפעם אני רוצה לעשות עבודה מקצועית באמת.

יש כמה אופציות שאני מכיר:

1. להלחים כבל לכבל, או כבל לנק' מגע, ולבודד עם heat shrink.

2. חיבורי crimp connector שלוחצים וזה סוגר את 2 הקצוות, כמו פה: ANC-8982.jpg

3. חיבורי crimp נתיקים (כאלו שיש רגל ונעל) כמו פה:Large%20ringwire%20crimp%20connectors%20(grey).JPG

יש עוד כמה אופציות פחות טובות כמו חיבור טרמינל של PCB וכאלה אבל זה לא יפה..

מה אתם ממליצים?

• תוכן חדש...