Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה עושים עם שכנים מעצבנים?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5572 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי להעלות לדיון בפורום את התופעה שאנשים לא יודעים איך להחנות את הרכב.

תראו אני לא גר בשכונה של עשירים ואין לי שכנים עם ב.מ.וו חדשות בחניה, מקסימום איזה ליסינגומט חדש,

ובבניין שלנו יש 32 דירות.

מספר החניות הוא כמעט תמיד נמוך יותר ממספר הדירות ועדיין השכנים מסרבים להחנות את הרכב שלהם בצורה נורמלית ככה שגם לשכן שלהם תהיה חנייה! אני צריך להיות אומן חניות בשביל למצוא 2 מטר רבועים לשים את הרכב שלי ככה שלא יפריע לאף אחד וזה כבר מעצבן!

צירפתי לכם כמה תמונות שתראו על מה שאני מדבר (המספרי רישוי צונזרו שבמידה ומישהו מהשכנים היקרים שלי

הוא חבר בפורום, אז אני לא רוצה לגרום למישהו לעוגמת נפש).

כאן הרכב הכי שמאלי מחנה בצמוד למדרכה, ובין הרכבים יש איזה מטר וחצי! (רכב לא יכול להכנס שם)

18139373.jpg

של יותר ממטר בין רכב לרכב.

85777807.jpg

הפולו הזאת הייתה צריכה לקחת מונית בשביל להגיע למדרכה.

78488514.jpg

פעם תפסתי שכן אחד באמצע שהוא מחנה על 2 חניות וביקשתי ממנו להזיז את הרכב, והוא אמר לי: כל השכנים עושים ככה.

אז רגע, אם כולם עבריינים זה אומר שזה מותר? אם כולם חוצים באור אדום, אז גם מותר?

יש לנו שכן שלפעמים מגדיל לעשות ומחנה את המסחרית הענקית שלו על איזה 2 או 3 חניות, או חוסם את היציאה.

מה עושים עם זה?

המקום המדובר מיועד לחניה בלבד, זאת חצר, שמיועדת לחניה בלבד והכניסה והיציאה הם ממקום אחד בלבד.

יש איזה דרך ליצור קשר עם העיריה שיחסמו את הכביש לרכבים גדולים? שיגבילו כניסה למשאיות או מסחריות?

או אפילו יואילו בטובם לסמן את החניות? כי המצב הזה פשוט בלתי אפשרי ככה! כל השכנים שלי ראש בקיר אין עם מי לדבר!

SEAT Ibiza 2001 Stella, Automatic. :cry: נמכרה בצער רב :cry:

Toyota Yaris Hybrid 2014 Active, Automatic. :-Dהבייבי החדשה :-D

אני לא גזען, אני שונא את כולם במידה שווה.

פורסם

עד כמה שאני מבין מהתמונות, מקומות החנייה לא מסומנים.

אם כך הדבר שווה לבדוק עם וועד/י הבתים (קצת בעייתי בגלל שייתכן שלכל כניסה יש ועד משלה), אפשרות לסמן את החניות וכך ייתכן שיהיה יותר סדר (למרות שאפשר לעיין כאן בנושא ששמו רק על הקווים כדי להבין שגם זה לא תמיד עוזר)

פורסם

לפעמים אנשים טיפשים מראים שהם אמיצים וחזקים ע"י כך שהם עוברים על חוקי תנועה/נימוס ושלא אכפת להם ממך. לענייננו - אתה יכול לשים פתק לכל שכן בכל פעם שאתה רואה שהוא עושה את זה, או שאתה יכול להדביק מודעה בסמוך לחניה או, שאתה יכול לפנות אישית לבעלי הרכב(הסיכוי הגבוה ביותר להצליח).

פורסם
עד כמה שאני מבין מהתמונות, מקומות החנייה לא מסומנים.

אם כך הדבר שווה לבדוק עם וועד/י הבתים (קצת בעייתי בגלל שייתכן שלכל כניסה יש ועד משלה), אפשרות לסמן את החניות וכך ייתכן שיהיה יותר סדר (למרות שאפשר לעיין כאן בנושא ששמו רק על הקווים כדי להבין שגם זה לא תמיד עוזר)

אצלנו יש וועד אחד לכל הבניין, אבל איך הועד יכול לדאוג לתמרורים?

מהכניסה לחצר ועד לחניות בפועל יש כביש קטנצ'יק שמתעקל (ו2 רכבים לא יכולים לעבור שם במקביל שלא לדבר על משאיות)

ואני אצלם אותו בהזדמנות, אני מדבר על לסמן בתמרור את הכניסה לחצר כאסורה לרכבים מעל רוחב/גובה/משקל מסויים.

גם זה רק דרך הוועד?

בקשר לסימון החניות סבבה, אבל אני לא בטוח שזה יעזור באמת, אלא אם כן אני אצלם את העבריין ואשלח את התמונה לעיריה.

פורסם
אצלנו יש וועד אחד לכל הבניין, אבל איך הועד יכול לדאוג לתמרורים?

מהכניסה לחצר ועד לחניות בפועל יש כביש קטנצ'יק שמתעקל (ו2 רכבים לא יכולים לעבור שם במקביל שלא לדבר על משאיות)

ואני אצלם אותו בהזדמנות, אני מדבר על לסמן בתמרור את הכניסה לחצר כאסורה לרכבים מעל רוחב/גובה/משקל מסויים.

גם זה רק דרך הוועד?

בקשר לסימון החניות סבבה, אבל אני לא בטוח שזה יעזור באמת, אלא אם כן אני אצלם את העבריין ואשלח את התמונה לעיריה.

שלטים על איסורים למינהם אתה לא רשאי לשים. אך הזכרת כאן משאיות, בהרבה רשויות אסורה חנייה של משאיות בתחום הישוב, תבדוק אם זה כך במקום מגוריך ותזמין להם פקחים.

פורסם
הלוואי וכל החניות בישראל היו ככה 8)

(מדבר ספציפית על התמונה הנ"ל)

http://www.fastup.co.il/images/85777807.jpg

על מה אתה מדבר? תזיז את המאזדה חצי מטר-מטר שמאלה או ימינה ונכנס שם עוד רכב בכיף!

פורסם

על מה אני מדבר?

אני מדבר על זה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=367789

ככה נראות רוב החניות בארץ, לאף אחד לא אכפת מהרכב של השני, כי למה שיהיה אכפת הרכב שאתה מחנה בכלל לא שלך.

אני מדבר על שאתה שומר מנקה ודואג לרכב ואתה רואה מישהי מחנה ופותחת את כל האמא של הדלת על האוטו שלך, משאירה לך סימן ואם אתה שואל אותה למה, היא אפילו לא מבינה למה אתה כועס!

אז כן, הלוואי שבכל מקום שאני יחנה את הרכב שלי ישמרו ממנו מרחק כזה.

פורסם
הייתי לוקח צבע ומסמן בלי ועד ושטויות, אישית זה מה שאני הייתי עושה.

לא נראה לי שזה חוקי, אתה הופך את עצמך לכמוהם , אתה עושה מה שאתה רוצה :-P

אפשר לדבר עם הוועד או אם אתה באמת רוצה להשקיע תדפיס בשחור לבן פליירים שמבקשים מהשכנים לחנות בצורה מסודרת ולעבור בית בית.

לדעתי זה יפתור את הבעיה בתנאי שהשכנים שלך אנשים הגיוניים :-D

יהיה טוב וטוב שיהיה טוב.

פורסם
על מה אני מדבר?

אני מדבר על זה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=367789

ככה נראות רוב החניות בארץ, לאף אחד לא אכפת מהרכב של השני, כי למה שיהיה אכפת הרכב שאתה מחנה בכלל לא שלך.

אני מדבר על שאתה שומר מנקה ודואג לרכב ואתה רואה מישהי מחנה ופותחת את כל האמא של הדלת על האוטו שלך, משאירה לך סימן ואם אתה שואל אותה למה, היא אפילו לא מבינה למה אתה כועס!

אז כן, הלוואי שבכל מקום שאני יחנה את הרכב שלי ישמרו ממנו מרחק כזה.

אתה לוקח את המקרה לקיצוניות, אף אחד לא פותח פה דלתות על אנשים! החנייה שהבאת בדוגמא שלך היא לא חוקית.

ובמקרה שלי זה לא חניות ציבוריות כמו במקרה שלך. זה הבית שלי! כמו שיש לשכן זכות לחנות ככה גם לי יש זכות לחנות.

זה שיש בהמות שדופקים את הדלתות זה ידוע, אבל זה לא אומר שצריך להחנות כמו וואחש על 2 חניות ולא לתת לשכנים שלך לחנות כמו בני אדם בגלל טענה מטומטמת של "דופקים דלתות", זה לא לעניין, רק ברכבים חדשים או שמורים (משהו שאין אצלנו יותר מידי)

אני הייתי יותר מוטרד מילדים שמשחקים כדורגל במגרש חנייה ובועטים לי כדורים על השמשה, מאשר על נהגים שדופקים דלתות.

אני לא מעודד חניה שחוסמת דלתות בצמוד כמו שמחנים רכבים בהאנגר, אלא פשוט להחנות פשוט בצורה נורמלית, עם רווח מינימלי בין הרכבים שיהיה אפשר לצאת ולהכנס - 30-40 ס"מ לכל כיוון מקס'.

ואם זה לא מספיק לך אז כנראה שאתה שמן, מאוד שמן.

כי אבא שלי שיהיה בריא 188 ס"מ על 130 ק"ג מצליח לצאת יופי מהרכב עם כזה מרווח.

פורסם
שלטים על איסורים למינהם אתה לא רשאי לשים. אך הזכרת כאן משאיות, בהרבה רשויות אסורה חנייה של משאיות בתחום הישוב, תבדוק אם זה כך במקום מגוריך ותזמין להם פקחים.

אני לא מתכוון רק לחניה אלא להגבלת גישה לחצר לרכבים מעל גודל/משקל מסויים.

הם חוסמים את היציאה, ועד שהם מצליחים להסתובב ולצאת מהחניה זה לוקח שנה.

ובכלל כביש הגישה מאוד צר גם ככה, ומשאיות יכולות בקלות להתקע שם.

ואני התכוונתי לבקש מהעיריה לשים שלט, אני ברור לי שאסור לי לשים באופן פרטי, השאלה היא האם בכלל מותר לי

לבקש מהם דבר כזה כתושב המקום?

ואם זה משנה אז יש דרכי גישה חלופיות לבניין בשביל רכבי הובלה מהצד השני של הבניין, חנייה רגילה אבל קצת יותר מדרגות

או מכיוון הבית הבא - יש שם חנייה גדולה ומכולת זבל (שמשאית של העיריה כל הזמן מפנה ככה שאין בעיית גישה משם).

פורסם

אצלנו יש חניות קבועות וחניות "אורחים".

כיוון שנוצר מצב שיש לנו בבית רק חניה אחת בטאבו ושתי מכוניות בבית, עליי להחנות בחניות אורחים מזדמנות.

אצלנו, החניות מסומנות ואני באופן אישי דואג להצמד לקיר, ע"מ שלא יתקרבו אליי. אני מגדיל לעשות ואני סוגר את המראות, למרות שאני חונה על שלושה רבעים של חניה (ז"א שנשאר רווח נכבד). נחשו מה? היום נדבקה אליי מישהי והשאירה לי סימן יפה בדלת, אחרי שהמכונית עברה אתמול שטיפה. מה אני יכול לעשות? ( שאלה כ"כ פאקינג תיאורטית!)

פורסם
אצלנו יש חניות קבועות וחניות "אורחים".

כיוון שנוצר מצב שיש לנו בבית רק חניה אחת בטאבו ושתי מכוניות בבית, עליי להחנות בחניות אורחים מזדמנות.

אצלנו, החניות מסומנות ואני באופן אישי דואג להצמד לקיר, ע"מ שלא יתקרבו אליי. אני מגדיל לעשות ואני סוגר את המראות, למרות שאני חונה על שלושה רבעים של חניה (ז"א שנשאר רווח נכבד). נחשו מה? היום נדבקה אליי מישהי והשאירה לי סימן יפה בדלת, אחרי שהמכונית עברה אתמול שטיפה. מה אני יכול לעשות? ( שאלה כ"כ פאקינג תיאורטית!)

אתה מתנהג כמו בן אדם תרבותי אבל מקבל סטירות לחי בכל מקרה, אז אני מבין את התסכול שלך.

אם זה חנייה מקורה (יעני בקומה נפרדת) אז אפשר להתקין מצלמות, אם לא אז לא.

פורסם

אצלינו היתה תופעה דומה,

ועדי הבניינים אספו כסף מכל דייר והביאו חברה שמבצעת סימון חניות.

ועכשיו יש סדר וניתן גם לחנות יותר רכבים.

(כמובן תמיד יהיו אלה שהם יוצאי דופן- המעמידים את הרכבם עקום או על הפס)

• תוכן חדש...