Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5590 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים

אני מגיע אליכם אחרי שהמוסכניק שלי וחשמלאי נוסף שהומלץ לי לא מצאו עבורי פתרון.

אני מחזיק בטויוטה קורולה אוטו' שנת 1994 כשכבר 3 שנים אני מחזיק אותה ומרוצה ממנה.

בתקופה האחרונה הופיעו אצלי שתי תקלות מעצבנות.

א. המזגן משחק איתי, לפעמים עובד כמו חיה ולפעמים פשוט לא מקרר, כלומר הוא מוציא אוויר לא מקורר כמו שהוא אמור להוציא כשכפתור של הAC לא לחוץ, חשמלאי שבאתי אליו בדק לי גז ולחצים וראה שהכל בסדר גמור ואמר לי לבוא אליו כשהמזגן לא עובד - מה שקצת תקוע כי המזגן לא מקרר לפי הזמנה אלא פעם כן ופעם לא. מישהו מכיר תופעה כזו??

ב. לפני שנתיים וחצי החלפתי אצל חאפר את בולמי הזעזועים שהיו גמורים לגמרי וכעת שוב פעם הבולמים גמורים, רק הבעיה היא שכעת אני מרגיש שכל הרכב לא יציב ובסיבובים הוא לא מחזיק טוב את הכביש, האם יש קשר לבולמים??

תודה מראש וסליחה על האריכות.

• ספונסר פורום
פורסם

בנושא המזגן, לפעמים באמת קשה לאתר תקלות כאלו שבאות והולכות ואין ברירה אלא לחכות ו"לתפוס את הבעיה על חם". שווה לבדוק את מערכת החשמל ולוודא שהתקלה שאתה מתאר לא נובעת ממגע חשמלי לקוי, שמונע מהמדחס להיכנס לפעולה.

בולמי הזעזועים אמורים להחזיק קצת יותר משנתיים בנסועה ממוצעת, ורוב הסיכויים שאצלך ברכב הבעיה אחרת. האם בדקת את מצב הצמיגים? האם ביצעת כיוון פרונט במכון מקצועי ולא אצל חאפר?

פורסם

תקלה א. כשהמזגן פועל שחשמלאי רכב/מזגניסט ינסה לגעת בכל מיני חיבורים חשמליים במתג הלחץ (טרינרי), ממסר מדחס,

חוט המדחס וכו' וזאת כדי לראות אם במקרה יש מגע חשמלי חופשי שגורם לכך שלפעמים המזגן לא מקרר.

תקלה ב. גש למקום מקצועי לבדיקת בולמי הזעזועים והמתלים (לדוגמא, מכון פרונט).

אני משער שלחץ האויר בצמיגים נכון ומצבם טוב, כי גם צמיגים עלולים לגרום לבעייה הזאת.

בברכה - רפי לין

פורסם
שלום חברים

א. המזגן משחק איתי, לפעמים עובד כמו חיה ולפעמים פשוט לא מקרר, כלומר הוא מוציא אוויר לא מקורר כמו שהוא אמור להוציא כשכפתור של הAC לא לחוץ, חשמלאי שבאתי אליו בדק לי גז ולחצים וראה שהכל בסדר גמור ואמר לי לבוא אליו כשהמזגן לא עובד - מה שקצת תקוע כי המזגן לא מקרר לפי הזמנה אלא פעם כן ופעם לא. מישהו מכיר תופעה כזו??

על מנת לבדוק את המערכת בצורה נכונה, קודם כל צריך להיות בטוח שכמות הגז(קרר) במערכת נכונה.

הדרך היחידה לבדוק את כמות הגז היא בעזרת מכונת מיחזור אשר מוציאה את הגז מהמערכת שוקלת אותו ומטעינה שוב את הכמות הנכונה.

אין שום אפשרות לדעת את כמות הגז במערכת בעזרת בדיקת לחצים בלבד.

פורסם

המזגניסט יכול לגעת בכל מיני חיבורים עד מחר, ולא ימצא את התקלה. זאת לא הדרך.

דבר ראשון צריך לבדוק, האם המדחס עובד בשעת התקלה.

רק לאחר מכן להתחיל ולנתח את המצב. אם עובד, יש לך סתימה במערכת.

בועז.

• תוכן חדש...