Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיאט איביזה 3 או 5 דלתות?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5594 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אני עומד בפני קניית רכב ראשון ואני כבר סגור על איביזה מהשנים 2005-2006.

מה שאני לא סגור עליו זה: 1- טורבו או לא טורבו, ו2- 3 או 5 דלתות.

1: מעדיף טורבו בגלל שכל מה שאני מחפש ברכב זה להנות וכמה שיותר. בלי טורבו זה בגלל הוצאות אחזקה ודלק שאני לא יודע עד כמה זה שונה בתכלס מעם טורבו כך שאני אשמח לקבל עצות מאנשים שיודעים על מה הם מדברים.

2: 3 דלתות תכלס אני גם מעדיף כי זה גם נראה יותר טוב וגם אני כמעט בטוח שזה תורם להתנהגות הרכב מפאת אורכו הקצר יותר ושלדה קשיחה יותר. 5 דלתות אני מעדיף בגלל ששמעתי יותר מדי פעמים שבסופו של דבר נכנעים לפרקטיות (מי אמר לנסוע עם חברים?) וכבר אי אפשר לסבול 3 דלתות, ודבר שני לא פחות חשוב הוא סחירות של הרכב שנפגעת קשות (?) בגרסה של 3 דלתות. כאילו שיותר קשה למכור כזה רכב...

אשמח לקבל תשובות מאנשים שיש להם ניסיון עם הרכבים הנ''ל ולקבל תשובות אמיתיות שיעזרו לי להחליט כי אני כבר מתלבט יותר מדי זמן...

תודה.

פורסם

בבקשה אם מישהו יכול לעזור אני אשמח... אני לא בודק אפילו רכבים בגלל ההתלבטות הזאת...

תודה לעונים.

פורסם

סביר להניח שהטורבואים עברו כבר "התעללות" כזאו או אחרת והחלפים והתיקונים שמידת הצורך אם תגיע למנוע יהיו יקרים קיצונית לאחת רגילה וכמובן שחיטה במושגי צריכת דלק (להזכירך ליטר= 7.02 ש"ח....). כמו כן בנוגע ל-3 או 5 דלתות זה אכן שיקול פרקטי ועזוב אותך שטויות ש-3 דלתות תורם להתנהגות רכב טובה יותר!

הכל תלוי מה הצרכים שלךץ אם אתה נוסע רוב הזמן לבד או עם חברה ולא מעמיס ביום יום דברים ברכב לך על 3 דלתות כי אני מסכים שהוא נראה ספורטיבי יותר אבל אני סבור שבמכירה 5 דלתות יבוא בחשבון לקהל רחב יותר.

DOMO2

WELLCOME TO THE END OF THE WORLD

פורסם
סביר להניח שהטורבואים עברו כבר "התעללות" כזאו או אחרת והחלפים והתיקונים שמידת הצורך אם תגיע למנוע יהיו יקרים קיצונית לאחת רגילה וכמובן שחיטה במושגי צריכת דלק (להזכירך ליטר= 7.02 ש"ח....). כמו כן בנוגע ל-3 או 5 דלתות זה אכן שיקול פרקטי ועזוב אותך שטויות ש-3 דלתות תורם להתנהגות רכב טובה יותר!

הכל תלוי מה הצרכים שלךץ אם אתה נוסע רוב הזמן לבד או עם חברה ולא מעמיס ביום יום דברים ברכב לך על 3 דלתות כי אני מסכים שהוא נראה ספורטיבי יותר אבל אני סבור שבמכירה 5 דלתות יבוא בחשבון לקהל רחב יותר.

קודם כל תודה על התשובה..

אבל מה עם אני ימצא (ואפשר למצוא) טורבו שמורה שלא עברה התעללות...? רק תפתח מודעות מכירה מהפורום פה ותראה מכוניות מאנשים שאני בטוח שלא התעללו ברכבים שלהם.. מצאתי כבר כאלה במצב חדש (פחות מ50,000 ק''מ.. פשוט לא ידעתי מה אני רוצה ואני לא לחוץ לקנות כדי לא ליפול בפח)

בנוגע לדלק, מה עם טורבו דיזל? שלפי הנתונים הלא רשמיים של היצרן צורכת פחות דלק מהבנזין הלא מטורבת.. בא בחשבון?

פורסם

ועל פי מה ההשערה המקצועית שלך מתבססת?

לפותח הישרשור:

3 או 5 דל' זה נטו פרקטיות שלך,אני נוסע באיבזה קופרה 3 דל',כי רוב הזמן אני נוסע לבד ברכב,וגם כשבאים איתי אנשים אז מזיזים כסא ונכנסים לכסא האחורי,ממש לא סוף העולם.

לגבי דלק הרכב צורך משולב 1 ל10 כמובן תלוי באופי הנהיגה שלך.

מנוע ה 1.8T שקיים בדגמים האלה הוא מאוד אמין,כמובן שכל רכב תקח לבדיקה לפני ורצוי במקום שמתמחה במנועי טורבו,בשביל לקבל אינדקציה על מצבו.

תחזוקתית אני לא מוצא הרבה הבדלים בין המנוע הנ''ל לבין ה 1600 סמ''ק.

לגבי התנהגות אין קשר בין מס' הדלתות,שילדה תמיד תוכל להקשיח עם אנטי רולים,וסט קוילאוברים איכותי,אבל הנך מקדים את המאוחר,קודם תרכוש את הרכב תלמד אותו ואז רק תרוץ לכיוון השיפורים,ע''פ מה שיהיה "חסר" לך ברכב.

• תוכן חדש...