Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5620 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל חברי הפורום הנכבדים,

ברשותי רכב אספנות עם המערכת המקורית שלו, כלומר מערכת הרדיו והטייפ(כן כן עובד :-P ), אני מודה ומתודא שאינני מבין גדול במערכות סאונד אני לא עדכני לגבי נושא זה.

אהיה ענייני, אני לא רוצה לגעת במערכת הקיימת אלא לשמר את מקוריות הרכב! אך ברצוני להוסיף ולשפר את הסאונד כלומר אני רוצה להוסיף מגבר טוב רמקולים (במקום הקיימים) ואולי אפילו סאב - הלא זה נקרא סט ? (לא מבין גדול..) ובנוסף לפינוק הזה שתהיה לי אפשרות עם ממשק חיצוני בו יהיה חיבור של התקן USB למערכת הנ"ל, אתן דוגמא(אולי לא הכי טובה ..) כמו בסרטון שיש לו חיבור של USB -

http://www.youtube.com/watch?v=u0lb-diuSCc דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
:oops:

אני לא רוצה לקנות את הדבר הפשוט והלא איכותי הזה (הוא נמכר באיביי וכך גם בדיל אקסטים בכמה דולארים בודדים)

השאלה שלי האם אפשר למלא לי את המשאלה ולומר לי האם באמת ניתן להתקין מערכת סאונד ולשמור על מקוריות הרכב והמערכת הקיימת בו (שתמשיך לעבוד כמובן כרגיל) ובנוסף שאוכל לחבר ליד המערכת איזה "קונטרולר" שבו תהיה לי אפשרות לחיבור הUSB ? ווסט באס,וליום וכו' ? (כמו בסרטון הנ"ל)

האם תוכלו להמליץ לי על איזו מערכת מסויימת כזאת ?

נ.ב

ואם זה אפשרי איפה ניתן להתקין דבר כזה, על איזה מקום תוכלו להמליץ לי לחיוב העבודה המקצועית בנושא?

תודה מראש !

פורסם

הכל אפשרי, רק תלוי בתקציב.

בנוסף גם באיזה רכב מדובר, מגבלות כאלו ואחרות, מיקום וגודל הרמקולים המקוריים, וכו'.

מתחדשת*

פורסם

אפשרי , אפשר לחבר מנחת - מין מתאם שמאפשר חיבור מגבר לרדיו דיסק המובנה של הרכב,

הבעייה זה כמה איכותי זה הרדיו דיסק של הרכב , ובגלל שהוא ישן יש מצב גדול שהאיכות של הרדיו דיסק תהרוס את איכות הרכיבים בשמיעה.

פורסם
אפשרי , אפשר לחבר מנחת - מין מתאם שמאפשר חיבור מגבר לרדיו דיסק המובנה של הרכב,

הבעייה זה כמה איכותי זה הרדיו דיסק של הרכב , ובגלל שהוא ישן יש מצב גדול שהאיכות של הרדיו דיסק תהרוס את איכות הרכיבים בשמיעה.

צודק, אז האם ניתן במקרה כזה לחבר בנוסף לרדיו המובנה, כלומר שיהיה מחובר גם לרדיו המקורי אבל שבלי קשר לרדיו (כמו בסרטון) אוכל לשים לתוך USB את המוזיקה ולשמוע במערכת ב100% ? מן תוסף שאוכל לשלוט ממנו על הווליום בס USB וכו' אותו אוכל לחבר בתא כפפות שם לא איכפת לי שיהיה ?

תקציבי בנושא נע בסביבות ה1.5K

יש האפשרויות מה ניתן לעשות? המלצות למערכת ואיך תעבוד ?

פורסם

אני יגיד לך , אני במקרה שלך , הייתי עושה מה שבעלי איביזה שנות 2002-2007 משהו כזה עשו,היה להם מחשב דרך במקום של הרדיו דיסק וזה מנע מהם להחליף את הרדיו דיסק, אז הם פשוט התקינו את הרדיו דיסק מתחת לנהג ואז נוצר מצב "כביכול" שיש להם שתי רדיו דיסקים , איך כל זה פעל ואיך הם עשו את זה וכמה זה עולה,אני ישאיר את התשובות לבעלי המקצוע .

פורסם

לדעתי מדובר באיביזה 2002. מ2003 ומעלה הדשבורד שונה אז זה כבר לא רלוונטי. מה שכן מציע לך לעלות תמונה של הדשבורד על מנת שיוכלו להציע לך פתרונות.

פורסם

קודם כול תבדוק אם לרדיו המקורי אין במקרה יציאות RCA.

אם יש לו יציאות אז אפשר להוביל חוט קטן בתוך הרדיו שישמש בתור כניסת AUX, ככה תוכל לחבר כול נגן רגיל למערכת.

אם אין יציאות אז פה מתחיל הסיבוך.

הפתרון הפשוט זה לקנות מנחת איכותי , הפתרון היקר זה התקנת רדיו נוסף, פתרון נוסף זה בניית קדם מגבר קטן ולקחת את האות ישירות מהראש של הרדיו הישן.

הפתרון השלישי דורש ממך למצוא חשמלאי איכותי :)

אפשרות המנחת במקרה הנל לא אמורה לגרור פגיע רצינית באיכות, לדעתי בזמן שהרדיו הזה יצא מגברי הג'וק לא פותחו עדיין, לכן היציאות אמורות להיות לא חתוכות כמו במערכות חדישות.

אודי A4

דימה.

פורסם
קודם כול תבדוק אם לרדיו המקורי אין במקרה יציאות RCA.

אם יש לו יציאות אז אפשר להוביל חוט קטן בתוך הרדיו שישמש בתור כניסת AUX, ככה תוכל לחבר כול נגן רגיל למערכת.

אם אין יציאות אז פה מתחיל הסיבוך.

הפתרון הפשוט זה לקנות מנחת איכותי , הפתרון היקר זה התקנת רדיו נוסף, פתרון נוסף זה בניית קדם מגבר קטן ולקחת את האות ישירות מהראש של הרדיו הישן.

הפתרון השלישי דורש ממך למצוא חשמלאי איכותי :)

אפשרות המנחת במקרה הנל לא אמורה לגרור פגיע רצינית באיכות, לדעתי בזמן שהרדיו הזה יצא מגברי הג'וק לא פותחו עדיין, לכן היציאות אמורות להיות לא חתוכות כמו במערכות חדישות.

הפתרון הראשון יעיל! אבדוק את זה מבחינת היציאות של הרדיו הישן אם קיימות בכלל, פשוט הרכב בשיפוץ קל כרגע.

אינני מבין את הפתרון השני, מה הוא מנחת ? תוכל לפרט קצת ?

והאם לפתרונות הללו אוכל להוסיף מגבר טוב? גם רמקולים אחליף בחדשים יותר, ואיך ניתן לחבר מגבר חדש למערכת ישנה ומה זה דורש ממני? ושוב כמו שאחד החברים אמר כאן, סביר להניח שהמערכת הישנה לא איכותית כלל לעומת המגבר שאתקין.

מה תמליצו לי לעשות ?

פורסם

אם אינך שומר שבת וביכולתך להגיע למפגש אודיו מרכז בשבת הקרובה אשמח להעביר איתך שיחה בנוגע לאפשרויות שלך ואף להכירך לבעלי מקצוע טובים בתחום (כולל עבודות רסטורציה לרכבי אספנות).

בכל מקרה יש המון אופציות - לקנות HU (רדיו דיסק עם מראה וינטאג' רק שיש לו כניסת USB בנוסף לCD - כן כן, יש כאלו)

לקנות מנחת ולחבר להגברה.

לקנות מנחת שהוא גם פרוססור

לקנות פרוססור זול יחסית - מיניDSP למשל... ומגברים יד שניה ולהרים ככה מערכת שלמה בזיל הזול.

יש המון אופציות הכל תלוי בך וברצון שלך.

נ.ב - אפשר בבקשה לשאול באיזה רכב מדובר? ואם אפשר תמונה של הכלה?

עריכה ----

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Vintage-70s-Style-AM-FM-Car-Stereo-Radio-w-iPOD-USB-_W0QQcmdZViewItemQQhashZitem35afb35fc7QQitemZ230581034951QQptZVintageQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAccessories

אל תטעה - לדבר הזה יש כניסת IPOD וUSB... - עונה לך לדרישות? אני יכול למצוא לך עוד הרבה מאיפה שזה בא.

אפרופו - פאנל נשלף, יציאה למגבר

הנה חיכוי של רדיו מקורי של קורבט שנות ה60 70 :

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/68-69-70-71-72-73-74-75-76-Corvette-AM-FM-Stereo-Aux-_W0QQcmdZViewItemQQhashZitem3a5c3b4905QQitemZ250655492357QQptZVintageQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAccessories

אין שם קסטה באמת (זה לא רדיו טייפ) - יש לו שתי יציאות למגברים וגם כניסת AUX שאתה פחות או יותר יכול לחבר לשם כל מה שאתה רק רוצה - אפילו את היציאת רמקולים של הלפטופ שלך...

תהנה :)

פשוט תרשום באיביי car stereo vintage

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אין קשר בין חדש/ישן לאיכות, לכן אם יש יציאות למגבר אז מה שנשאר זה רק למשוך קבל.

מנחת זה מכשיר שמתחבר ליציאות הרגילות של המערכת ומוציא יציאה מתאימה למגבר, החיבור מתבצע במקום היציאות לרמולים מהרדיו, השימוש העיקרי של מכשיר זה בדיוק למטרות שלך במקרה ואין יציאות מתאימות למגבר , שזה אומר לא להחליף רדיו אבל שתהיה אפשרות לחבר מגבר.

החיבור בין מערכת ישנה לחדשה לא שונה כמעת, יכול להיות שיש טכנית פלגים אחרים אבל מבחינת מגברים הם עובדים בדיוק באותה השיטה שעבדו לפני 30 שנה , רק במקום מנורות היום שמים טרנזיסטורים.

בשטח אין הבדל משמעותי בין חיבור די וי די חדשני לבין רדיו טייפ מלפני 20 שנה.

אודי A4

דימה.

פורסם

זה נכון כל עוד אתה מדבר על סטריאו אנלוגי L\R בלבד

ובין איכות לחדש וישן יש המון קשר בייחוד כשמדובר על CD ועל המרות DA - אל תשכח שבסטריאו של רכב בן 40 30 שנה - הסיכוי שהקבלים ורכיבים נוספים שם התייבשו הוא הגיוני ביותר.

עם כל הכבוד ליחידת הראש הישנה - אני הייתי מנסה לשמר אותה בשביל המראה ולחבר לרכב הזה טכנולוגיה חדשה יותר או לשים יחידת ראש ששומרת על מראה הרכב קרוב ככל הניתן למקור כמו יחידת ראש בסגנון שנות ה70.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

lanos זה רק השארות, חוץ מקבלים אין הרבה רכיבים שנפגעים אם הזמן, גם קבלים לא בטוח בכלל מה יש שם, אלקטרוליטים? גם הטכנולוגיה של היצור שונה, לא פעם יצא לי לראות ולשמוע מגברים ישנים 20-30 שנה שלא נפלו באיכות מול מגבר חדש.

בנוסף CD לא קשור לנושא :)

כמובן שהפתרון של החלפת הHU באחד שרק יראה מקורי זה פתרון פשוט אידיאלי.

אודי A4

דימה.

• תוכן חדש...