Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5643 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ניסיתי להיות מקורי עם הכותרת והיא נובעת מרצון להצחיק ולא מזלזול באף אחד.

שאלה שמאוד מסקרנת אותי:

כיצד אתרים חינמיים מרווחים כסף ומתפתחים? אני מודע לעניין הפרסומות והרווח, לפי חשיפתן לקהל הגולשים.

איפה עוד נמצא הרווח ? ז"א, בנוסף לפרוסומות, מה עוד גורם לאתר מסויים להרוויח.

כשאני רושם אתרים חינמיים, אני מתכוון לאתרים שאנחנו יכולים להיות חברים בהם ללא תשלום, בניגוד לרוב אתרי ההכרויות ואתרי ההורדות קבצים.

האתרים יכולים להיות פורומים שונים, כמו קראזפורום או אתרי חיפוש, כמו נענע, וואלה וכו"...כן, גם פייסבוק נמצא פה.

תודה מראש :).

פורסם

עניין הפרסומות שאתה מודע לו, ובאתרים מסויימים כתבות "מוזמנות"

כל מה שתעשה בחיים, יהיה חסר חשיבות.

אך חשוב מאוד שתעשה אותו,

כי איש לא יעשה אותו מלבדך.

פורסם

ובנוסף, אם יש לך מאגר משתמשים גדול, תוכל למכור אותו לחברות אחרות.

ביחוד אם המאפיינים הם ספציפיים, נניח סטודנטים או בני 50-60ת או נשים וכו'.

לא מוסרי אבל בהחלט קורה בתעשייה הזו.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

אני לא מבין...

אתרים גדולים כמו תפוז, נענע ו-וואלה (נעזוב בצד את וואלה שופס) - איך?

האתרים האלו מחזיקים משרדים עם כמות עובדים לא קטנה.

אני מנסה לכוון את השאלה שלי לאתרים קבועים ולא כאלו מזדמנים.

פורסם

ג'וקר, אתר עם הרבה טרפיק יכול לעשות הרבה (לא המון) כסף מפרסומות בלבד, שים לב שלוואלה ונענע למשל יש גם מדור שופינג שמכניס להם כמה שקלים כנראה.

כל מה שתעשה בחיים, יהיה חסר חשיבות.

אך חשוב מאוד שתעשה אותו,

כי איש לא יעשה אותו מלבדך.

פורסם

נענע - יש פרסומות בכל חור.

גוגל - הפרסומות המכוונות שבצד + העלאת ראנק של אתר מסויים בחיפוש מסויים + שיתוף פעולה עם חברות אחרות למיניהן +כנראה שהם מציעים פתרונות עסקיים.

פייסבוק - מכירת מאגרים, הרבה חוקרים חברתיים ישמחו לקנות לדוגמא מאגר של סטטוסים של המשתמשים.

שלא לדבר על מלא מאגרים אחרים שיכולים לעניין.

ומן הסתם שיש אתרים שלא מרוויחים.

פורסם

לי יש אתר אינטרנט חינמי. בהתחלה שילמתי מכספי, אחר כך מצאנו ספונסר. אין לי כוונה להפוך אותו למסחרי כי אני לא רוצה לתת דין וחשבון למפזרסמים למה האתר היה למטה חצי יום וכדומה.

האמת שהיום הוא כבר די נמאס עלי ואני כמעט ולא מנהל אותו ברמה יום יומית, אבל זה כמו ילד. גם כשהוא מבאס אותך, הוא עדיין שלך, לכן אני לא מוכר אותו.

פורסם
אני לא מבין...

אתרים גדולים כמו תפוז, נענע ו-וואלה (נעזוב בצד את וואלה שופס) - איך?

האתרים האלו מחזיקים משרדים עם כמות עובדים לא קטנה.

אני מנסה לכוון את השאלה שלי לאתרים קבועים ולא כאלו מזדמנים.

לא הגיוני שאתה לא עושה לבד את החשבון איך אתרים כמו וואלה, תפוז או נענע הם אתרים רווחיים, אפילו מאוד.

האתר 'וואלה' כבר כמעט עשור נמצא בחמישייה הראשונה (או אפילו השלישייה) של האתרים הנצפים ביותר בישראל. רמת החשיפה שלו היא עצומה. הפרסומות בו מתומחרות בהתאם.

לפני כמה שנים, אני אפילו לא זוכר לאיזו מטרה בדקתי את זה, ביררתי עם מחלקת הפרסום שלהם לגבי מחירים לפרסום באנרים בדף הבית. אם אני זוכר נכון, דיברו איתי על טווח של 20K-25K לבאנר של 5X5 (בערך) למשך שבוע(!).

מעבר לזה, 'וואלה' שייך לשוקן (עיתון הארץ).

גם נענע ותפוז הם על אותו עקרון - הפרסומות שלהם מכניסות ים כסף.

Chevrolet Silverado 2500HD - 2015 - LTZ

TW: Morel Supremo Piccolo | MID: Morel CDM 880 | MIDBASS: ScanSpeak Silver

SUB-WOOFERS: 2X JL Audio 10TW3 - Original Under The Seat StealthBox

TW Amp: Genesis Stereo 100 | MID+MIDBASS Amp: JL Audio 450/4 | Monoblock: JL Audio 500/1 | DSP: Helix Pro MK2

פורסם

בתור אחד שמחזיק אתר אינטרנט גדול מאוד:

אתרי אינטרנט מתחלקים ל3 סוגים:

1. אתר שמרוויח מחשיפה

2. אתר שמרוויח מעמלות

3. נכס

אתרי חשיפה הם אתרים כמו YNET, WALLA שבהם אין מודל עסקי מבוסס עמלות או מכירות אלא מבוסס חשיפה בלבד.

ברמה מסוימת של חשיפה מתחילים להרוויח המון כסף על פרסומות ממוקדות.

אתרים קטנים (עם נניח 5K כניסות ביום) גם אם ישימו פרסומות בד"כ ההכנסות יהיו מינימליות מהן. תלוי כמובן בקמפיינר.

אתרי עמלות הם אתרים מבוססי עמלות כמו EBAY נניח. זה כבר עסק לכל דבר, די קל להבין מאיפה הכסף מגיע.

אתר שנחשב נכס, ממש כמו בנדל"ן כדוגמת FB או גוגל. הם אומנם מרוויחים המון כסף מפרסומות (כמובן עם חשיפה כזאת ומאגר כזה) אך השווי המוערך שלהם מתייחס לחדירה שלהם בשוק, הבאז סביבם ועוד המון פרמטרים. אתרים כאלו שווים מיליארדים כשהם בעצם מכניסים הרבה הרבה פחות.

פורסם

אז בשורה התחתונה, פרסומות היו ויהיו שם המשחק.

גם לפני הטופיק, האמנתי שהפרסומת מניבות את רוב הרווח, אבל חשבתי שיש עוד משהו, חוץ מהן.

לפי מה שאתם כותבים, אתרים כמו נענע ו-וואלה (להוציא את עניין השופינג), מרוויחות מפרסומות בלבד?

פורסם

אז זהו, שאתה לא יכול להפריד את עניין השופינג מהפרסומות באתרים האלה,

שניהם כרוכים זה בזה ומזינים זה את זה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אתרים גדולים וקטנים מוכרים באנרי פירסום לחברות שונות בפורמטים שונים בהרבה מאוד כסף

בנוסף, יש את שיטת הפירסום של גוגל שבה האתר מרוויח פר VIEW או קליק ביחס לרמת החשיפה שלו

ככל שהוא נחשף יותר לקהל הוא יקבל יותר כסף פר קליק או VIEW (שיטה זו מאוד מאוד דומה לשיטת הפירסום

של FB )

פורסם
אז זהו, שאתה לא יכול להפריד את עניין השופינג מהפרסומות באתרים האלה,

שניהם כרוכים זה בזה ומזינים זה את זה.

לא תמיד היה את נענע שופינג ו-וואלה שופס.

האתרים הנ"ל עוד היו פופולארים הרבה לפני כן.

• תוכן חדש...