Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5644 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתר כמו Ynet, למשל, כנראה לא מביא רווחי ענק לידיעות אחרונות. אבל בתקופה בה כמות המנויים על העיתונים היומיים הולכת ויורדת וכמות האנשים שצורכים את החדשות שלהם דרך האינטרנט רק הולכת וגדלה אין שום סיכוי שהם ישחררו את האחיזה שלהם בעולם האינטרנט הישראלי. אני מאמין שבשגרה יותר ישראלים נחשפים לתוכן שיוצר ידיעות אחרונות ברשת ופחות נחשפים לתוכן המודפס שהם יוצרים. זה נותן להם כוח, וכוח זה כסף.

אותו הכנ"ל, פחות או יותר, תקף גם לוואלה ולנענע. גם אם בעלי הבית שלהם לא ממש מרוויחים מהם, הם יוצרים כל מיני מושגים מעולם האינטרנט כמו באזז או הייפ סביב המותג שלהם, וזה מקדם להם עסקים אחרים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני מסכים עם מה שאתה כותב, אבל נענע, בנוסף להיות באז מסויים, היא חברה בפני עצמה. כחברה, היא מחזיקה עשרות עובדים (ניחוש שלי) והיא צריכה להניב הרבה רווחים ע"מ לכסות אחזקות אתר + משכורות לאנשים.

דבר חשוב שלא ציינתי, הוא, שכפי שידוע לכולנו, לנענע ו-וואלה יש גם שירות אחסון קבצים ואי מייל בחינם. מישהו צריך לשלם על זה, נכון?

פורסם

פרסומות פרסומות ופרסומות, למה אתה לא מקבל את זה?

בדף הבית של נענע של נכון לעכשיו 10 באנרים של חברות שונות, זה די הרבה כסף, בנוסף יש להם שיתוף פעולה עם ערוץ 10.

כל מה שתעשה בחיים, יהיה חסר חשיבות.

אך חשוב מאוד שתעשה אותו,

כי איש לא יעשה אותו מלבדך.

פורסם

אני מקבל את זה, אבל לא שלם עם זה :).

אני מנסה לחשוב על העניין באופן הגיוני - עסקי :

איך אפשר להסתמך רק על גורם אחד (פרסומות), גדול ככל שיהיה, ע"מ שיכסה את כל ההוצאות ויניב רווחים? תמיד ישנם כמה גורמים, לפי מה שאני יודע.

בכל מקרה, תמיד מותר להודות שאתה טועה וכנראה שפה זה אחד המקרים.

לא האמנתי כך, אבל אני אצטרך לקבל זאת.

תודה לכולם.

פורסם

עוד סוג של פרסומות בנענע ו-וואלה הם מנועי החיפוש. יש להם צוותים המתקשרים לעסקים כדי שישלמו על מנת להיות ראשונים במנועי החיפוש שלהם, וכמו כן משלמים לפי המיקום במנוע החיפוש (תתפלא, אבל יש עוד אנשים שמחפשים שם משום מה).

לא חותם

פורסם

אני מנסה לחשוב על העניין באופן הגיוני - עסקי :

איך אפשר להסתמך רק על גורם אחד (פרסומות), גדול ככל שיהיה, ע"מ שיכסה את כל ההוצאות ויניב רווחים? תמיד ישנם כמה גורמים, לפי מה שאני יודע.

שוב, זה לא נכון שהם מסתמכים רק על פרסומות.

אולי ננסה להתסכל על זה מזווית אחרת:

אצל כל האתרים הגדולים-באמת, תפוז/נענע/וואלה/YNET וכו'

יש בעל-בית עשיר מאוד, שאותו אתר אינטרנט הוא רק אחד מעיסוקיו.

הכסף הרב מאפשר לבצע כל מיני השקעות בפיתוחים/מוצרים שיצליחו או לא יצליחו

למשוך גולשים נוספים או לייצר כסף בפני עצמם - חיקויים של רשתות חברתיות (פרסומות),

אתרי מכירות פומביות (כסף נטו) ושאר המצאות שמצליחות או לא. זה עניין מאוד רחב,

שגולש בהרבה ממה שאתה רואה על המסך כשאתה גולש באחד האתרים האלה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

השאלה שלך מטרידה הרבה מאוד אנשים בשוק.

אפילו פייסבוק הגדולים לא ממש הבינו עד עכשיו איך הם מרוויחים מכל האנשים האלה שמבלים אצלם יומם וליל.

בעצם היחידים שעשו את זה טוב באמת הם גוגל בעזרת הכלים השונים שהם פיתחו.

ההיגיון הבסיסי אומר :

יש לך הרבה מאוד אנשים שמגיעים לאתר ?

חלק מהם (וזה באמת חשוב איזה חלק...) ירצה לקנות משהו ?

אתה יכול לתווך בין אלו שרוצים לקנות לאלו שרוצים למכור ?

גזור את הקופון שלך ותמשיך הלאה.

כשיש לך אתר פופולארי להשוואת מחירים (כמו ZAP) או אתר פופולארי למכירת רכב (לדוגמא יד2) זה נורא קל לעשות ממנו כסף, כל האנשים שמגיעים לאתר מחפשים לקנות משהו, סביר להניח שהרבה מאוד מוכרים ירצו להיות שם.

אתר WALLA למשל עושה חלק גדול מהרווחים שלו מהחנויות, שזה חלק קטן מאוד מהתנועה באתר.

בכל מקרה, לעשות כסף מאתרי אינטרנט זה דבר לא פשוט בכלל וצריך להפעיל הרבה מנגנונים בשביל שזה יעבוד וזה לא תמיד עובד.

פורסם

במידה וזה אתר שצריך להירשם בו (כמו פורום או רשת חברתית), אתה יכול להציע לחברים באתר שלך מנוי פרמיום בתשלום, שבו יהיו זמינות אפשרויות שלא זמינות ליוזר חינמי (או שהיו קודם, ועכשיו לא). לדוגמא שלומי יכול להציע לחברי קארספורום לרכוש מנוי פרמיום שנותן לשים תמונה בחתימה. או לשנות סטטוס, מה שזמין כעת רק למנהלים וחברי פורום בדרגת "פורומניאק". דוגמא טובה למודל עסקי שכזה, היא אתר odnoklassniki.ru, או טורק (אתר הורדת תרגומים).

כמובן שרוב הסיכויים שזה יהיה תחילת הסוף של האתר שלך.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

ממזר שמנמן,

זה מה שרשמתי בהודעה המקורית שלי ולא התייחסתי לאתרם כאלו, בשאלה שלי.

השאלה שלך מטרידה הרבה מאוד אנשים בשוק.

אפילו פייסבוק הגדולים לא ממש הבינו עד עכשיו איך הם מרוויחים מכל האנשים האלה שמבלים אצלם יומם וליל.

בעצם היחידים שעשו את זה טוב באמת הם גוגל בעזרת הכלים השונים שהם פיתחו.

ההיגיון הבסיסי אומר :

יש לך הרבה מאוד אנשים שמגיעים לאתר ?

חלק מהם (וזה באמת חשוב איזה חלק...) ירצה לקנות משהו ?

אתה יכול לתווך בין אלו שרוצים לקנות לאלו שרוצים למכור ?

גזור את הקופון שלך ותמשיך הלאה.

כשיש לך אתר פופולארי להשוואת מחירים (כמו ZAP) או אתר פופולארי למכירת רכב (לדוגמא יד2) זה נורא קל לעשות ממנו כסף, כל האנשים שמגיעים לאתר מחפשים לקנות משהו, סביר להניח שהרבה מאוד מוכרים ירצו להיות שם.

אתר WALLA למשל עושה חלק גדול מהרווחים שלו מהחנויות, שזה חלק קטן מאוד מהתנועה באתר.

בכל מקרה, לעשות כסף מאתרי אינטרנט זה דבר לא פשוט בכלל וצריך להפעיל הרבה מנגנונים בשביל שזה יעבוד וזה לא תמיד עובד.

בסופו של דבר, גם אתה מדבר על פרוסומות, אם להוציא את החלק של הקניות.

מבחינת רווחים, זה די ברור שעדיף להחזיק בדומיין אטרקטיבי מאשר באתר שלם, אם רוצים להרוויח יפה.

פורסם

דווקא דומיינים אט אט מאבדים את המשמעות שלהם.

כמובן שאם אתה מחזיק דומיין טוב כמו business.com אתה ככל הנראה איש עשיר, אבל אני מניח שאתה לא ולהשיג דומיין טוב היום זה כבר משימה בלתי אפשרית.

פורסם

די נכנסתי לאחרונה וזה לא באמת מסובך, פשוט צריך הרבה סבלנות, מחשבה והכי חשוב אומץ (כסף).

סתם, לדוגמא: SWEETIE.COM מוצע בלא פחות ממאה אלף דולר וכתובת דומה ויותר אטרקטיבית במיליון דולר :)ץ

פורסם
דווקא דומיינים אט אט מאבדים את המשמעות שלהם.

כמובן שאם אתה מחזיק דומיין טוב כמו business.com אתה ככל הנראה איש עשיר, אבל אני מניח שאתה לא ולהשיג דומיין טוב היום זה כבר משימה בלתי אפשרית.

אין היום אף מילה הגיונית אחת באנגלית שיש עליה דומיין פנוי ב.com

למצוא רצף הגיוני בן 2 מילים, קשה מאד.

רצף בין 3 זה קל אבל זה לא מעניין.

גם הסיפור עם הדומיינים בעברית דומה, ביום הראשון של המכירה מרבית הדומיינים ה"טובים" נתפסו. אני הייתי בין אלו שבהמשך קיבל מייל על כך שזה נתפס לפניי על לפחות 4 דומיינים.

מבחינת פותח השרשור, פרסום, פרסום, פרסום.

אני עובד בחברה בה כל ההכנסות - 100 אחוז מהן הן מפרסום באתרים שלנו.

ככה זה עובד ואם יודעים איך ולמי ומה למכור, זה מכניס כמויות אדירות של כסף.

האם כל האתרים הגדולים מנצלים ב100 אחוז את יכולות מכירת המדיה שלהם? כמובן שלא, גם לא פייסבוק.

• תוכן חדש...