Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4639 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז למה לא לקנות רכב חדש ישירות מהיבואן (שלפעמים עושה גם מבצעי מימון ללא ריבית עד כ-50% מעלות הרכב)?

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני החלטתי להמתין לאחד מימי המכירות של כלמוביל/צ'מפיון ולרכוש רכב פרטי על שמי עם הלוואת בלון שלטעמי היא הכי נוחה.

ההצעה של הליסינג הייתה אמנם אטרקטיבית אבל אין לי מושג מה יקרה עם מחירו של הרכב המסויים (פורטה) בעוד 3 שנים (הציצו למשל בפער בין I30 לסיד) ובתוספת של בעלות ראשונה ליסינג אני עלול להפסיד הרבה יותר כסף מ-"סתם" ירידת ערך של רכב משומש.

שבת שלום.

פורסם

עניין נוסף הוא הקיבוע של העסקה ל-3 שנים, עם כל הסיבוכים שהוצגו על ידי mikefur (שהיה בר מזל, כיון שהיה ביכולתו לצאת מהעסקה בלי הפסד גדול). רכב מודרני יכול להחזיק מעמד הרבה יותר זמן, אין הרבה הגיון בהחלפת הרכב מדי 3 שנים, במיוחד כאשר יש הפסד גדול כיון שהרכב נמכר עם אות קין של החכר בעברו. אחרי 6 שנים, שזה זמן סביר להחלפת רכב, מדובר כבר בהפסד על שני כלי רכב.

אם יש צורך בהלוואה עדיף לרכוש את הרכב בהלוואה בנקאית, שיכולה להפרש על פני 5 שנים, בסיום התקופה הרכב בבעלותך המלאה ואז זמן ההחלפה נקבע לפי צרכיך ויכולתך.

וכמובן - חייבים להדגיש הערתו של redrose לגבי המשמעות הכלכלית של מימון יותר מ-5% מערך הרכב על ידי הלוואה (ולטעמי הגבול צריך להיות נמוך עוד יותר, כלומר מימול של לא יותר מ-20-30% מערך הרכב). בעברית יותר פשוטה - עדיף לא לקפוץ מעל הפופיק, ולא לרכוש רכב שאינו מתאים ליכולותיך הכלכליות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• שנתיים מאוחר יותר...
פורסם

הכוונה היא לחברות הליסינג למיניהן, לא לשיטת ההלוואה מהבנק.

האם מישהו פה משתמש בשיטה הזו? האם זה משתלם?

ממה שהבנתי מחבר שעובד בתחום, זה שהרבה אנשים רוכשים ככה רכבים.

מה שאני רוצה לדעת זה אם מישהו פה משתמש בשיטה זו, איזה רכב יש לכם, כמה אתם משלמים בחודש ועוד שלל פרטים שאולי אני לא יודע על שיטת העיסקה הזו.

תודה.

פורסם

לפי מה שאני זוכר ממכר של המשפחה שרכש בשיטה הזאת כל 3 שנים הוא החליף (מאזדה 5 על דגמיה).

אבל מחישוב שהוא עשה כל העסק הזה לא ממש משתלם כי בסופו של דבר אתה יוצא בהפסד (משלם משמעותית יותר ממה שהיית משלם אם היית קונה מהסוכנות) ולמרות שהוא נוסע המון עדיין לא התשלם לו והוא הפסיק זאת.

לדעתי כל רכב שעולה על רוחך אתה יכול להזמין (ההבדל יהיה רק בתשלום החודשי).

אני יודע אבל שבארה"ב ליסינג פרטי או בקיצור ליס עקף כבר מזמן את שיטת הרכישה הישנה מדילר או סוכנות כי שם אתה משלם נטו את הסכום שהרכב שווה בחלוקה שאתה בוחר (שנתיים, שלוש, חמש) ובסוף התקופה כבר משדרג לרכב חדש עם תוספת ממש קטנה וסמלית.

לדוגמא אתה בחור לרכוש BMW X5 חדשה שמחירה כחדשה 46K דולר.

אתה בוחר לשלם מקדמה של 10K דולר ואת היתרה לפרוס ל48 חודשים (4 שנים שבהם תחזיק את הרכב אצלך).

בהתחשב בשיעור מס ממוצע (שמשתנה בין המדינות) וריבית של 1.75% אתה צפוי לתשלום חודשי של 784 דולר.

בחישוב מהיר יוצא ששילמת על הרכב ששוה 46K מהחנות 47,632.

ומן הסתם שאם אתה לוקח ל3 שנים ופחות את הרכב הריבית תרד וכך גם הסכום שתשלם.

נוח? מאוד. משתלם? מאוד!

מקווה שעזרתי.

HONDA CIVIC hatchback-RED

פורסם

זה הכל עניין כמה אתה משלם ומה אתה מקבל.

חבר שלי לקח בליסינג בפרטי ניסן מיקרה ומשלם (בנוסף למקדמה) סכום של 1,000 ש"ח בחודש.

מה זה כולל בדיוק אני לא זוכר, אבל מהחישוב שהוא עשה, מה שהו משלם לחברת הליסינג בסופו של דבר יוצא פחות או יותר מה שהיה מפסיד על ירידת הערך של הרכב במהלך 3 שנים, וגם הוא לא צריך להתעסק במכירה ולכן העדיף לקחת בליסינג ולא לקנות ואח"כ למכור.

פורסם

החישוב הנכון הוא לחשב TCO - total cost of ownership בכל אחת משיטות הרכישה, אבל קשה מאוד לבצע חישוב כזה במקרה של מכונית ועם חוזי הליסינג הסבוכים, בוודאי להדיוט.

ומשלם (בנוסף למקדמה) סכום של 1,000 ש"ח בחודש.

ופה קבור הכלב. במקדמה וכן בתנאי סיום החוזה (במיוחד בתנאי סיום החוזה).

בסופו של דבר מכונית של 80K תעלה את הסכום הזה ובתוספת של עלות המימון ורווח של חברת הליסינג (שעשוי להתקזז עם ההנחה שאותה חברה מקבלת מהיבואן), ההבדל בין השיטות השונות היא רק אופן פיזור העברת הסכום מהלקוח לספק הרכב. אין ניסים ונפלאות ובעל הכנסה והון נזיל צנועים שחושב שליסינג היא שיטת קסמים שתאפשר לו לרכוש מכונית "מהניילונים" מחפש צרות.

פורסם

מניסיון של חבר:

לקח ליסינג מימוני בחברה כלשהיא באיזור נתניה (לא נפרט).

ככל החישוב יצא שבשיטה זו הוא משלם קצת יותר משאר השיטות (בערך 10% ).

בסוף התקופה : החליט שהוא מחזיר להם את האוטו ויוצא מהעסקה.הם הם רצו חייבו אותו על 4000 ש"ח על שריטה מסכנה בכנף.

הוא צילם את הרכב ותבע אותם על גזל .

כעבור שנה : בדיון בביהמ"ש נציג מטעמם איחר או לא הגיע לדיון (היינו הך). השופטת בדקה את הצילומים ופסקה לטובת הלקוח. חברת הליסינג נתבעה להחזיר לו את 4000 ש"ח בתוספת הוצאות (עוד איזה 1000).

פורסם

הרעיון מאחורי הליסינג פרטי/מימוני הוא שאתה צריך להביא יחסית מעט כסף מהבית כדי להתחיל את העסקה ובנוסף אתה לא צריך להתעסק עם נושא המכירה. החיסרון של השיטה הוא אחוז הריבית הגבוה ביחס לאלטרנטיבות בשוק וגם הטרייד בסוף העסקה תמיד יוצא לרעת הלקוח מבחינת שווי הרכב ו/או אלמנטים נוספים כמו הפגיעה לכאורה ברכב כפי שצויין או הגבלת קילומטרים בשנה ועוד.

• תוכן חדש...