Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4638 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי מספר שאלות לגבי ליסינג פרטי:

1) האם ההוצאה החודשית הקבועה לחברת הליסינג כוללת גם הוצאות דלק מלאות? (לרכבים שמקבלים עם פזומט)

2) אם לא, אני מכיר שיטה בחברת "אלבר" הכוללת שרותי אחזקה וטיפולים כלולים בעת ההשכרה, במקרה כזה האם הוצאות הדלק כן כלולות במחיר החודשי בעסקה?

3) אשמח לקבל קצת יתרונות וחסרונות לגבי ליסינג פרטי.

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

1) לא. אתה לא מקבל את הרכב עם פזומט.

2) בשוק עסקה הוצאות הדלק לא יהיו כלולות במחיר החודשי. גם לא בליסינג תפעולי.

ביטוחים, טיפולים ושאר הוצאות אחזקה כן כלולות בליסינג תפעולי אך אינן כלולות בליסינג מימוני.

3) היתרונות והחסרונות של כל עסקה נקבעת לפי החוזה הספציפי שעליו חתמת עם החברה ממנה קיבלת את המימון.

בשורה התחתונה, ליסינג מימוני יכול לעבוד ב2 דרכים.

הראשונה: סכום התחלתי מסויים, ואז כל חודש סכום מסויים. בסוף תקופת הליסינג אתה קונה בעוד סכום מסויים (אותו סיכמתם מראש) את הרכב.

השניה: סכום התחלתי מסויים, ואז כל חודש סכום מסויים. בסוף תקופת הליסינג אתה מחזיר את הרכב לחברה, ולוקח רכב חדש בלי סכום התחלתי ורק ממשיך לשלם סכום חודשי מסויים.

היתרון העיקרי - אתה לא משלם את כל עלות הרכב במכה אחת במועד קניית הרכב.

החסרון העיקרי - בחישוב הכללי לאורך כל התקופה (סכום ראשוני + סכום חודשי X מספר החודשים + סכום הקנייה של הרכב בסיום תקופת החוזה) אתה משלם יותר על האוטו.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

תודה רבה על הפרוט הרב.

אשאל עוד שאלה שמעניינת אותי, אנשים שברשותם רכב עם פזומט, בהכרח לא משלמים על הוצאות הדלק?

האם אדם פרטי יכול לרכוש רכב ע"י עסקה מסוג ליסינג תפעולי?

שוב תודה על העזרה!

פורסם

אנשים שמקבלים רכב מהעבודה (עם פזומט) בדרך כלל לא משלמים על הדלק אבל יש להם הגבלת מילומטראז' שנתי.

לאנשים האלה יורדים כספים מהמשכורת (לכל אחד לפי התנאים שלו)על השימוש ברכב חברה\ליסינג.

אדם פרטי לא יכול לקבל רכב כזה.

אפשרות היחידה שאני מכיר- לשכור רכב לתווך ארוך (עד שנה) אבל גם במיקרה הזה הוצאות דלק לא יהיו על חשבון החברת ליסינג, והעיסקה הזאת תהיה יקרה ולא משתלמת.

"לרכוש " מליסינג אפשר או רכב חדש בתנאים שצויינו או רכב בן כמה שנים שהיה בבעלות הליסינג (לכל חברות ליסינג יש את התנאים שלהן).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

הנושא עניין אותי כי בזמן האחרון יצא לי לראות המון מכוניות שיש להם פזומט, אבל אין להם סמל של חברה.

אז תהיתי אם האוטו הגיע אליהם מחברת הליסינג או מהחברה שבה הם עובדים.

ומה הכוונה בהגבלת מילומטראג'?

פורסם

סליחה, התכוונתי לכתוב קילומטראז'.

מותר לעובד לנסוע, למשל, 30 או 35 אלף ק"מ בשנה על רכב חברה\ליסינג.

אם הוא עובר את הקילומטראז' המותר הוא יצטרך לשלם כספים נוספים.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

הבנתי..

שאלה אחרונה ואני מפסיק לחפור- שמעתם פעם על פזומטים עם הגבלה חודשית?

כלומר העובד מקבל סכום מסויים של הוצאות דלק בחודש, ואם הוא עובר אותן הוא משלם את ההפרש?

תודה ולילה טוב :-)

פורסם

בוודאי, ואל תחשוב לרגע שבפזומט מדובר על הוצאות דלק חינם כביכול.

רוב העובדים מוגבלים לקילומטרים מסויימים\סכום דלק מסויים חודשית ואת ההפרש משלם העובד בהתאם לתנאי העסקתו.

בדרגים גבוהיים\סוכנים שצריכים את הרכבים לעבודה כגון טכנאי הוט וכד' אינם מוגבלים בגלל שהם צריכים את הרכב לביצוע עבודתם.

בקשר לרכבים עם פזומט כל אזרח למופת יכול להתקין לו התקן פזומט, ובסוף החודש הוא יחוייב בכרטיס האשראי או הוראת קבע לפי מה שהוא בחר.. העניין כאן הוא נוחות במקום לשלם כל פעם את הדלק מחדש זה מרכז לך את הכל בסוף חודש לתשלום אחד, וכמו כן ניתן לדעתי להשיג הנחה כלשהיא בשימוש בפזומט..

אבי.

פורסם

אבי, זה לא בדיוק נכון. יש חברות דלק שלא מספקות התקני "פזומט" ללקוחות פרטיים.

אדם פרטי לא יכול לקבל רכב כזה.

אפשרות היחידה שאני מכיר- לשכור רכב לתווך ארוך (עד שנה) אבל גם במיקרה הזה הוצאות דלק לא יהיו על חשבון החברת ליסינג, והעיסקה הזאת תהיה יקרה ולא משתלמת.

לא נכון.

עסקת ליסינג יכול לעשות כל אדם ו/או חברה.

אין הבדל אם חברה לוקחת רכב בליסינג מ"ניו-קופל" או אם אדם פרטי לוקח.

ליסינג, כאמור, זה כמו השכרה של רכב לתקופה ארוכה (בד"כ מינימום של שנתיים. הנהוג זה 3 שנים).

דלק בחינם לא תקבל מאףאחד. אולי אם תסכים לשלם סכומים דימיוניים שאין סיכוי שתגיד לעלויות הדלק הללו.

לגבי פזומט ברכבים ללא מדבקות - יש חברות שמעדיפות לא להדביק מדבקות עם שם החברה על הרכב.

יש חברות שלא מדביקות על רכבים החל מדרג מסויים (נגיד חברי הנהלה)

ובכלל, בכל חברה התנאים והמוסכמות משתנים. כל חברה וסיבותיה.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

• שנתיים מאוחר יותר...
פורסם

יש הרבה חברות שמציעות ליסינג מימוני, שעיקרו מתן מקדמה, ואחר כך 32-36 תשלומים.

בסוף התקופה יש אופציה להחזיר את הרכב, או לקנות אותו במחיר קבוע - לרוב 50% ממחיר הרכב החדש.

העיסקה נראית לא רע, ואני מחפש איפה הקאטש: יש עמלת הקמה של כ- 1%, ויש ריבית מסויימת, לא גדולה במיוחד.

השאלה שלי לכאלה שכבר התנסו: מה בדיוק קורה בתום התקופה? מה אם יש פגיעה מסויימת ברכב, החל משריטות וכלה במשהו יותר רציני ? האם אז יש קנסות/השתתפויות? באיזה סדר גודל?

ובקיצור - איפה הסיכונים הנוספים שלי?

מודה לכל המנוסים.

פורסם

הענין הוא שאתה מתחתן חתונה אזרחית כדת וכדין עם החברת ליסינג, כעבור 3 שנים אדם רגיל מן השורה לא יהיה לו ביד במזומן כ60 אלף שח (בערך) ויעדיף להחליף את הרכב עם הארכת חוזרה ל3 שנים נוספות בתשלום זהה.

מבלי שתשים לב אתה נתקע איתם בעסקה שדיי קשה לצאת ממנה מבלי להרגיש מופסד.

זה או שאתה נשאר בלי כלום הם לא חייבים לך ואתה לא להם, או שאתה משדרג לרכב חדש עם אותו תשלום חודשים קבוע למשך 3 שנים כשהרכב הנוכחי מהווה מקדמה, או שאתה משלם כ60 אלף שח במזומן או בתשלומים ומסיים למעשה את העסקה איתם.

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם

מצד אחד במשך התקופה נהגת על רכב חדש חף (כמעט) מתקלות.

מצד שני,ברור לך,שירידת הערך של הרכב תתבטא ברגע,שתרצה לגלגל את העסקה .

הכוונה היא,שאם לא יהיה לך את הסכום הדרוש להשלמת העסקה ותהיה חפץ בטרייד אין,הרי הרכב שלך הוא המקדמה לעסקה החדשה וכאן ערך הרכב כבר לא מה שהיה ועוד יורידו לך אחוז כזה או אחר בטרייד אין.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

בסוף התקופה אתה צריך לשלם את יתרת התשלום על הרכב (כפי שסוכם בעת קבלתו). אם מתווה העסקה הוא שיש בסוף יתרה של 50% משווי הרכב – זה מה שתצטרך לשלם. תשלום כספי של היתרה – והרכב עובר לרשותך.

תוכל גם להחזיר לחברת הליסינג את הרכב, היא תמכור אותו, ואת הסכום שיתקבל מהמכירה אתה תקבל, בניכוי יתרת התשלום האמורה, כמקדמה לרכב הבא. פגיעה ברכב, קלה או חמורה, משפיעה על שוויו של הרכב במכירה (ולכן גם על הסכום שישאר לך ביד לאחר מכירת הרכב).

אם חיפשת קאץ' – אין קאץ': זו הלוואה לכל דבר.

מקווה שעזרתי,

גיל מאוויס

פורסם

גיל יש קאץ' אני לא בא אליך בטעות בתור נציג של אוויס, אבל איכשהו כל התשלומים החודשיים מסודרים באופן כזה שתשאר עם יתרת חוב של 50 אחוז, ושלאחר 3 שנים לא יהיה לך יותר מדי ברירות, או לשדרג ולהמשיך לשלם את אותו תשלום חודשי, או להחזיר את הרכב ולהשאר בלי חוב אבל גם בלי אוטו, או לשלם את ה50 אחוז האלה של90 אחוז מהאנשים לא יהיה באותו הרגע את אותו הסכום או רצון להמשיך לשלם הלוואה על רכב שהוא בן 3 ושהמחלות מתחילות לצוץ אט אט.

קשה מאוד אחרי עסקה כזו, (לא בעת הרכישה אלא בסוף בתום ה3 שנים) שלא בתחושה של דפקו אותי - אולי זה רק אני אבל אני לא ולו סיבה אחת להכנס לעסקה כזו.

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

• תוכן חדש...