Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גלגל פוגש שקית(אבן במסווה) או:מה עלי לעשות אחרי עלייה על אבן

Gosser1860
שימו לב! השרשור הזה בן 4981 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום שמי אריאל,

לפני כ15 דקות עברתי טרואמה יחסית לנהג חדש/צעיר.

עליתי עם גלגל שמאל קדמי(מנקודת מבט הנהג) על אבן.בתחילה נראה כמו שקית לכל דבר ועניין,אפילו חברי שישב לידי אמר שמדובר בשקית ותו לא.

מדובר בצומת מאוד מרכזית באשדוד,אם יעזור הדבר,מבצעים באזור שינויים בכביש.

המהירות בה עליתי על המפגע היא בסביבות ה40 קמ"ש,לאחר ההיתקלות עצרתי את הרכב,יונדאי I30, לבדיקת הגלגלים.

התברר שגלגל שמאל קדמי מוציא רעשים בעת פנייה לימין,רעש חריג,סוג של חריקה או שריקה.

התחלתי לפחד שמדובר בבלמים,אך לאט לאט כעבור זמן מסויים(5 דקות) לאחר ששמתי לב שהלחץ של הצמיד ירד בחצי,התגלה שאין יותר רעשים(לא בסיבוב מלא לכל צד,ולא בפנייה,לכל צד, בערך ב20 קמ"ש)

התקשרתי להורי,אמרו לי,תגיע עם הרכב מיד לבית,ומחר בבוקר תיסע לפנצ'ריה או מוסך.

כשהגעתי הביתה,בחנייה הבטתי מקרוב על הגלגל,הטאסה עצמה נשברה בקצהה האחד,הזזתי אותה בעדינות,ראיתי שהחישוק מברזל(השחור) התעקם לצורת גל אופיינית,הבנתי שמדובר בגלגל.

אך האם הצמיג נפגע?

מה עלי לעשות,אנא עזרו לי,אני מחר על הבוקר אבצע את אשר תמליצו לי(כי להורי אין אף נסיון עם רכבים)

לגשת למוסך?לגשת לפנצ'ריה?

ואם האופציה השנייה,אפשר בבקשה המלצות לפנצ'ריה טובה באשדוד?

ממתין בקוצר רוח לתגובות,

אריאל.

נ.ב

בנוגע למפגע,עברו לידי שתי ניידות משטרה,טנדרים,ששאלו מה קרה לי,סיפרתי את הסיפור,הסבירו לי ששמעו על מפגע סוג של אבן או תמרור זרוק על הכביש,לא בדיוק התייחסו לבעיה שלי,אמרו שיבדקו שוב,אך דאגו לשאול מספר פעמים איפה נפגעתי.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חובה קודם כל לטפל בחישוק , אני הייתי מעדיף להחליף , אבל יכול להיות שהיות ומדובר בחישוק פשוט מברזל ניתן לתקן .

דבר שני לבדוק היטב את הצמיג אחר כל סוג של נזק שעלול לדרוש את החלפתו .

לאחר מכן , רצוי לעשות כיוון פרונט מחדש (אם החישוק התעקם , סביר מאוד להניח שכיול המתלה השתנה) , חובה זה לא , אבל מאוד מומלץ מבחינה בטיחותית ואולי גם להאריך את חיי הצמיג .

בגדול , כנראה שאין נזק נוסף , אבל תמיד טוב לבדוק את כל חלקי המתלה ולחפש אם קרה נזק כלשהו (אם תבצע כיוון פרונט , תבקש שיבדקו אם קרה נזק) .

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני לא מבין איך אתה רואה משהו על הכביש ולא זז? גם אם אני יראה אבן הכי קטנה אני זז.

זה כבר אינסטינקט.

בוקר טוב,

בנתיב השמאלי הייתה S CALSS חדשה שחורה,מצד ימין היה הרמזור עצמו,עם אי תנועה והולכי רגל שחיכו לעבור את המעבר חצייה.

לכן לא הייתה לי ממש אפשרות לזוז לאף צד,בלימה הייתה האפשרות הכי טובה,לצערי לא הספקתי לקלוט את המפגע ולבלום.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש לי הרגשה רעה שלא רק החישוק נפגע, אלא גם חלקי מתלה.

גש עם הרכב למוסך לבדיקה יסודית, אח"כ כיוון פרונט ולבסוף בדוק אם ניתן ליישר את החישוק.

אני לא הייתי פוסח על אף שלב מאלה שכתבתי ולו רק בשביל השקט הנפשי.

נ.ב. אם יתגלה נזק משמעותי ניתן להגיש תביעה לביטוח.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

דווח על הבוקר למחלקת תביעות של עיריית אשדוד. רצוי לשלוח גם מכתב.

לפני מספר שנים קרה במשפחה טוטאל-לוס לרכב עקב מפגע בכביש (באותו מקרה היתה וודאות לגבי אחריות העירייה, לא יודע כמה רלוונטי לך). הטיפול מצד העירייה היה פנטסטי.

51 קג"מ :shock::lol:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כחצי שנה קרה לי משהו דומה מגירה של שידה, כן כן אתם לא טועים היה זרוק באמצע הכביש בנתניה, מרחוק זה היה נראה כמו חתיכת קרטון בשניה האחרונה הצלחתי לבלום אם הייתי נכנס בזה לא יודע מה היה קורה. מסקנה לעולם לא לעלות על כלום בכביש ולא משנה מה זה נראה לך מרחוק כמו חצץ אפילו.

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4981 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...