Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5688 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב!

כרגע יש לי ראוטר בתקן G משולב עם מודם של חברת NETGEAR דגם DGN1000 שקיבלתי מבזק .

עכשו יש לי את האפשרות לשדרג לראוטר לא משולב עם מודם, בתקן N של חברת D-LINK דגם 615 ללא תוספת תשלום (מנטוויזן).

רציתי לשאול:

1) העם יש הבדל משמעותי בין 2 התקנים מבחינת המרחק ואיכות השידור?

2) יש הבדל בין התמיכה התכנית ברשתות, של בזק לזאות של נטוויזן?

3) יש הבדל באיכות בין הראוטרים עצמם?

4) עדיף מודם מובנה או חיצוני?

תודה מראש

פורסם
שלום רב!

כרגע יש לי ראוטר בתקן G משולב עם מודם של חברת NETGEAR דגם DGN1000 שקיבלתי מבזק .

עכשו יש לי את האפשרות לשדרג לראוטר לא משולב עם מודם, בתקן N של חברת D-LINK דגם 615 ללא תוספת תשלום (מנטוויזן).

רציתי לשאול:

1) העם יש הבדל משמעותי בין 2 התקנים מבחינת המרחק ואיכות השידור? כן. הN הרבה יותר חזק ומדוייק

2) יש הבדל בין התמיכה התכנית ברשתות, של בזק לזאות של נטוויזן? כן - בזק עונים יותר מהר אבל לא עובדים 24/7

3) יש הבדל באיכות בין הראוטרים עצמם? אין לי מושג. לא מכיר

4) עדיף מודם מובנה או חיצוני? תמיד עדיף חיצוני

תודה מראש

5 תוים

פורסם

1. N בעיקר הרבה יותר מהיר.

שים לב שאתה צריך N בשני הצדדים - כלומר גם כרטיס רשת אלחוטי N - אחרת לא עשית בזה כלום.

ההבדל במהירות הוא החל מפי 3.

שים לב שההבדל הזה לא רלוונטי למהירות החיבור לאינטרנט (שגם ככה יותר נמוכה) אלא מהירות התעבורה ברשת המקומית - כלומר בין המחשבים.

2. לא יודע מה ההבדל - אם ההצעות זה בזק בינלאומי לעומת נטויז'ן - רק בב"ל , אם אתה תוהה מאיפה לקחת ציוד והשילוב שיש לך זה תשתית בזק וספק נטויז'ן - תוודא מה יוצא יותר זול ועל מה אין התחייבות.

3. שניהם סבירים ולא יותר.

4. לא מסכים - אין סיבה להחזיק 2 מכשירים אם אפשר ראוטר שהוא גם מודם.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

LIVIUR, אפילו אם יש לו ציוד קצה G , הראוטר של N בגלל הפרוטוקול שעושה בדיקות ומשדר על עוצמות גבוהות יותר. כך שהוא יעשה משהו.

כאשר נקודת גישה מופרדת מנקודת תעבורה לא חייבים להחליף הכל כאשר ספק תשתית מחליף משהו אצלו לפורמט שנקודת גישה לא תומכת. עיין ערך NGN. הרבה אנשים היו חייבים להחליף את הציוד המשולב. ככה יכלו להסתפק בהחלפת מודם חינמית.

פורסם

מן הסתם יווצר.

לגבי ה"מודם NGN" , רוב הראוטרים שכוללים מודם שאני מכיר מהזמן האחרון:

א. תומכים בליהיות חייגן ולחייג דרך מודם אחר , לא רק הפנימי

ב. תומכים בADSL2

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם

את הראוטר הנוכחי (וגם את התמיכה בתשלום) קיבלתי מבזק (תשתית), ואת התקן N (כולל תמיכה ברשתות) אני יכול לקבל מנטוויזן (אני מחפש ספק חדש).

אם בבזק לא ירצו להחזיר לי את המודם חזרה (עדיין לא עברו 14 יום אבל יכול להיות שלא יסכימו), אני יכול לחבר את התקן N לראוטר בתקן G (להשתמש רק במודם הפנימי)?

פורסם

רוב הסיכויים שכן.

בתור ספקית - מומלץ בזק בינלאומי.

אולי יותר יקר - אבל תמיד עובד כמו שצריך.

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם
רוב הסיכויים שכן.

בתור ספקית - מומלץ בזק בינלאומי.

אולי יותר יקר - אבל תמיד עובד כמו שצריך.

ליביו

אתה לא ממליץ לעבור לנטוויזן?

יש בעיות איתם?

פורסם

מחיפוש באניטרנט מצאתי כמה מקרים שבהם אנשים מדוחים שנטוויזן חוסמים להם את הפורטים, מגבילים מהירות בשעות מסוימות, מגבילם את ההורדה למקסימום 5G בחודש.

רציתי לדעת מבעלי הניסיון עם נטוויזן, זה קורה גם לכם?

בבזק בין לאומי זה לא קרה לי אף פעם

פורסם

אומנם יש לי רק 2.5 בבית אבל לא נתקלתי בחסימות או הורדות או ירקות אחרים שמדווחים אליהם לגבי נטויזיון.

מה שכן ב 10 ש"ח לחודש ל 2.5 נטויזיון בהחלט קונים אותי כל פעם מחדש

פורסם

מניסיון בשיתוף קבצים - נטויז'ן זוחלת.

מניסיון עם רשת הPSN - נטויז'ן זוחלת.

והכי גרוע מבחינתי - מניסיון עם הליכי הגביה שלהם - הם פשוט נוראיים. הם דוחפים לכל מקום חבילות אנטי ספאם ואנטי וירוס (לאחר שבמפורש בוקש מהם לא להוסיף את זה בכלל לחשבון, יש לי גם ככה את הפתרון העסקי שלהם בבית) , על תיבות דואר לא רלוונטיות ולא מזכים כראוי.

גם אחרי ההתנתקות מהם - לאחר שלא היה קו - הם המשיכו לגבות כסף מהאשראי! (על תיבת דואר שלא בשימוש ושירותי - ניחשתם נכון - אנטי ספאם ואנטי וירוס).

אם לא היה בחור יקר מהפורום שבעזרת ההתערבות שלו נפתרה הסוגיה הזו אחת ולתמיד - אין לי ספק שהייתי נאלץ להגרר איתם לבית משפט (וכל זה בגלל טעות טכנית של נטויז'ן - שהאמת - לא ממש מעניינת אותי ולא רלוונטית בכלל)

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם

עוד כמה פרטים די חשובים

לרשת אלחוטית ישנם שני צדדים (מחשב/ים ונתב) יש ליצור תאימות בין המחשב לנתב

בנוסף נתב בדרך כלל בבית יש אחד עדיף שהיה בתקן N ובנוסף ידע להשתמש MIMO - Multiple Input, Multiple Output מה שיאפשר לחבר תקן G ו N וכל מחשב יעבוד לפי התקן שלו כמובן במידה וכרטיס הרשת במחשב תומך ב MIMO כאשר נעביר קובץ מ N ל G כמובן נעביר על G לפי הנמוך

בכל מקרה חשוב לדעת כי לתקנים יש מהירות מקסימלית של העברת נתונים בתוך הרשת בבית (LAN) כלומר למי שיש המהירות של 2.5 יכולת ההורדה שלו היא 312.5Kbps זאת אומרת שגם תקן G מהיר מאוד בהשוואה לאינטרנט, המהירות המקסימלית של תקן G היא 54 Mbps מהירות זו יכולה להפגה כתוצאה של מרחק או מה שעומד בטווח (קירות בבית לדוגמה) מוצרים נוספים שעובדים על אותו גל שידור (טלפון אלחוטי ישן לדוגמה מיקרוגל) ואפילו אקווריום כן כזה של דגים יכול לפזר לנו את גלי השידור, דבר נוסף הוא ההצפנה/אבטחה (הקוד כניסה לרשת)גם הוא "מכביד" על העברת המידע לרובינו אין מידע של האינטרפול :lol: על המחשב לכן לדעתי כמובן אין צורך ביותר האבטחה פשוטה כדי שלא כל מזדמן שכן קמצן יעלה על הרשת שלך

כמה טיפים להתקנה:

למקם את הנתב במקום מרכזי בבית (לא בממד למשל)

לקנות נתב מתקדם תקן N יכול להגיע עד 320 Mbps מה שאומר שניתן לראות סרט FULL HD בסטרימר

במרבית הנתיבים ערוץ השידור ברירת המחדל הוא 6 וכן עדיף לקבע על ערוץ אחר (1,11 לדוגמה)

יש לוודא היטב כי תשתית עובדת טוב (בזק או הוט) מרבית הניתוקים נובעים מהם (אין ניתוקים מספק זה מאוד נדיר)

במקרה של משחקי רשת לבזק בין לאומי יש חבילת GAMMER עם עדיפות ב PING

וניתן לחפור עוד המון על נושא

לכל שאלה אני כאן :lol:

octavia vrs

פורסם

סרט FHD עובר גם על 100 מגביט או לדוגמא 108 של SUPER G (כלומר 2 ערוצים של G).

ממש לא צריך N.

דבר שני - N הוא 320 מגה רק אם קנית לא DRAFT ובMODE שידור של 2 ערוצים (N ד"א יכול להגיע ל4 בגירסאות החזקות כלומר גם 600 מגה). רוב הכרטיסי רשת בלפטופים של N הם רק 150 מגה.

ליביו

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...