Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5661 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מבקש עזרה

לפני שנה רכשתי טויוטה קורולה שנת 98 - 198,000 ק"מ

סה"כ האוטו נוסע מצוין וגם לא צורך הרבה דלק : 1:13-14 לליטר בממוצע (הרכב הוא ידני)

לאחר 2000 ק"מ שנסעתי איתו (לאחר הקנייה ) האוטו הרעיש ורעד.

בדיקה העלתה שיש בעיה באחד השסתומים, והמוסכניק שלי אמר שיש להחליף שסתומים :משמעות לעשות ראש מנוע

ולהחליף כבר את הכל אטמים וכו'.

לאחר זמן מה אחרי הטיפול אני רואה שהאוטו אוכל שמן : כל 800 - 900 ק"מ אוכל חצי קילו שמן ולפעמים אפילו יותר

המוסכניק שלי אמר :" אוכל קצת שמן".

השאלה שלי : מה זה קצת ?, האם היחס הזה נחשב קצת?, אולי אני טועה

תודה

פורסם

המנוע שברשותך עבר לא מעט קילומטרז' , עם הזמן הוא נשחק ולכן הקומפרסיה ירדה מעט .

לאחר ביצוע ראש מנוע השסטומים והאטמים אוטמים טוב יותר ולכן הקומפרסיה עלתה , דבר הגורם לתצרוכת שמן .

קורה לא מעט שלאחר ביצוע שיפוץ ראש מנוע מתחילה צריכת שמן .

חצי קילו ל 1000~ ק"מ זו צריכת שמן סבירה .

פורסם

עקב קומפרסיה גבוהה הלחץ עובר לעוקת שמן ולכן צריכת השמן עולה .

האם התיקון נעשה בצורה מקצועית או שבמוסך מדרכה ?

בכל אופן יש לבדוק/ לבצע מספר דברים :

1. לוודא שאין נזילות שמן .

2. לעבור לשמן איכותי , באיזה שמן אתה משתמש כרגע ?

3. עקב בעיה באחד השסטומים יתכן ונוצר פיח בתוך אחד הצילינדרים וגרם להיתפסות טבעות השמן , יתכן וכדאי לבצע פלאשינג . חכה לתשובה מאחד ממוחמי הפורום .8)

פורסם

הרכב תוקן במוסך מסודר (עם קבלות) ובעל מוניטין

הוסבר לי שהוחלף סט מקורי שסטומים אטמים וכו' (נפרדתי מהרכב ל 4 ימים וכן מ 3500 ש"ח)

נאמר לי שאני צריך לבדוק שמן (בהתחלה הוא אכל קצת יותר) ולחזור לחיזוק (מנוע) אחרי 500-600 ק"מ

חזרתי לחזק ושבועיים אח"כ שוב הגעתי למוסך והראיתי לו שיש ירידה רצינית בכמות השמן.(לא נראו נזילות)

אז הוא אמר: "אוכל קצת שמן" מילא לי עד הסוף ונתן לי גלון גדול של שמן מסוג 10W30 של חברת : RHEINOL תוצרת גרמניה

ואמר לי תמלא במידת הצורך.(זה אגב השמן שהוא משתמש בו לטיפולים)

האם לגבי מה שהזכרת בנושא פלאשינג צריך לפתוח שוב ראש מנוע? (סליחה על הבורות) והאם זה אמור לפתור את הבעיה?

תודה

פורסם

נא לקרוא את הכללים וההנחיות לכתיבה בפורום הטכני, בכללם, איך רושמים כותרת תקינה.

בברכה.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

תודה, קיבלתי את הביקורת

בפעם הבאה אפרט יותר

בכל זאת אבקש תשובה לשאלתי

תודה.

פורסם

מה הקוד מנוע כפי שהוא מצוין ברשיונות ?

החלפת שמן יכולה לצמצם את הצריכת שמן אך לא תפתור את הבעיה לגמרי .

פלשינג הינו תוסף לשמן אשר מנקה את המערכת , לפעמים ביצוע פלאשינג עוזר לשחרר רינגים תפוסים . לא בטוח שהוא יפתור את הבעיה , אם קיימת בכלל .

פורסם

קוד מנוע 00024020 (A4 )

אני רוצה להגיע למצב שהמנוע יאבד 1 ק"ג שמן בין טיפול לטיפול או קרוב לזה כלומר משהו בין 7000 - 10000 ק"מ

בגדול האוטו כבר שבע קילומטראז' והחשש שלי שעם הזמן (הלא רחוק) המצב רק יחמיר, ואני אצטרך למלא 1 ק"ג כל 400-500 ואפילו יותר.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

שוב שלום

הכנסתי את הרכב שלי לטיפול.

המוסכניק שלי החליף לי בטיפול את השמן מ 10W30 ל 10W40 וכן רוקן גם מיכל BG7 (דבש)

מאז נסעתי כ 1700 ק"מ ואתמול הוספתי שוב 1 ק"ג שמן ( מהמיכל ספייר 10W30 שהוא נתן לי מלכתחילה- באישורו)

שאלתי היא :

האם אני צריך לצפות שקצב אכילת השמן יילך וישתפר?

תודה

• תוכן חדש...