Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5676 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב לכולם,

מדובר מטמפרה מנוע 1400, לפני כמה ימים הרכב סירב להניע, חשבתי שזה מצבר (דרך הטלפון), וכשהגעתי לבית הבנתי שזה הסטרטר (בן 18) (הרכב מניע בדחיפה)

כשמסובבים את המפתח אין ציוץ מהסטרטר, אך המנורות על הדשבורד נחלשות, כשאני מנתק את כבל הפיקוד של הסטרטר ונותן סוויץ המנורות לא נחלשות, מפה אפשר להבין שהזרימת חשמל תקינה?

ניסיתי לחבר את הפלוס והמינוס של המצבר ישירות לחיבורים של הסטרטר ואין שום תגובה, זה אומר שהסטרטר הלך?

תודה רבה מראש.

נ.ב, מה עלות סטרטר חדש\משופץ כזה?

פורסם

כנראה לא הסברתי נכון, כשאמרתי המנורות נחלשות, הכוונה נחלשות בערך ב2 אחוז בלבד, לא כמו שקורה כשהמצבר באמת גמור, מה שקורה בכל רכב ישן כשמניעים. ההתחלשות הזאת קוראת לי גם בזמן הנעה כשהסטרטר רץ, זה גם קורה כשהרכב מונע ואני מדליק אורות דרך.

שכחתי גם לציין, שאבא שלי קנה מצבר חדש אתמול, כי חשב שמדובר במצבר וגם המצבר הקודם עשה הרבה בעיות.

פורסם

או קי, עכשיו זה נשמע יותר סביר.

אם יש לך רב מודד, בדוק מתח על המצבר לפני הפעלת הסטרטר ובזמן הפעלת הסטרטר.

וכמובן תנסה לחבר כבלים מרכב אחר.

אם המתח תקין וגם לא מניע עם כבלים - תנסה לדפוק על הסטרטר עם ידית של מברג.

פורסם

אין טעם לחבר רכב אחר עם כבלים כי כמו שאמרתי, המצבר חדש לחלוטין, כל המכלולים עובדים ברכב כמו שצריך. בדיוק אותה הבעיה הייתה לפני הרכבת המצבר בחדש.

ניתנו דפיקות על הסטרטר עם פטיט קטן - לא עזר.

לגבי המתח מהמצבר עם רב מודד, אני חושב שאין טעם כי כמו שאמרתי, בעת סיבוב המפתח המנורות על הדשבורד התחלשו קצת (תופעה שהייתה קיימת ברכב מאז ומתמיד, ולא רק בזה אלה בכל רכב ישן שנסעתי בו), מה שאומר שקיים עומס על מערכת החשמל.

השאלה שלי היא, האם יש דרך לחבר את הסטרטר בעקיפין בצורה ישירה למצבר על מנת לבדוק אותו? כי חיבור ישיר בין הפלוסים והמינוסים למצבר לא עזר.

פורסם

בדקת טוב את החוטים המחוברים לסטרטר. הייתה לי בעיה דומה בטיפו ומסתבר שהסטרטר היה תקין לחלוטין רק שאחד החוטים היה קצת רופף עד שהתנתק לגמרי מהנעל כבל. תבדוק אותם טוב.

Pontiac Bonneville SSEI

פורסם

קודם כל תוודא שעשית בדיקה נכונה לסטרטר עם חיבור מהמצבר,

יש על הסטרטר 3 חיבורים למתח[2 פלוס(1 קטן 1 גדול) ו-1 מינוס], תחבר מהמצבר ישירות לקונקטור פלוס הקטן (הפלוס שמגיע מהסטרטר) ואת המינוס ישירות לגוף הסטרטר: אם תשמע קליק(הסולונואיד עובד) תחבר גם את הפלוס השני ישירות למצבר, אם הסטרטר לא עובד, אז זה המנוע החשמלי או פחמים - צריך החלפה/שיפוץ.

אם אין קליק, כנראה הסולונואיד הלך או שאין מעגל חשמלי סגור - שיפוץ/החלפה

זה נכון

• תוכן חדש...