Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5685 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

ביצעתי אתמול נסיעת מבחן ברכב שבכותרת והחלטתי לשתף אתכם כאן בפורום בהתרשמויות.

כרקע, ראוי לציין שההתרשמות היא סובייקטיבית לחלוטין. נהיגה ו/או בחינת רכבים הן לא המקצוע שלי. כל מה שיש ברשותי הן 20 שנות נהיגה.

דבר נוסף שכדאי לציין הוא שהמצב המשפחתי הוא נשוי + 1 על כסא בטיחות (עם תוכנית לעוד אחד/ת מתישהו), ואלו הצרכים הבסיסיים מהרכב.

הנסיעה בוצעה בירושלים.

יתרונות:

1. הרכב מתוכנן מצויין. יש שפע של מקום ותחושה אוורירית למדי. גם החלונות הגדולים תורמים לכך. אחד הדברים שמפריעים לנו ברכב הנוכחי (מגאן 2004 האצ'בק) הוא שמפתח הדלתות האחוריות נמוך, כך שצריך לעשות אקרובטיקה כדי להכניס את הגברת הקטנה בלי שתקבל מכה בראש מהמשקוף. כאן, המשקוף גבוה ונראה כי ניתן להכניס תינוק בקלות לתוך כסא הבטיחות.

עם זאת יש לציין שבנסיעה היינו 3 מבוגרים מאחורה והיה לא נוח!. אלו אמנם לא הצרכים שלנו, אך כדאי לדעת זאת.

2. המנוע- HDI 1600- מספק כח משיכה נאה כבר מסל"ד נמוך, ונותן תחושה טובה. קצת קשה בנסיעת מבחן קצרה להעמיד את הרכב בכל המבחנים שהוא עובר בשימוש בחיי היום-יום (מה גם שיושב לידך נציג שחופר בלי הפסקה). עשינו בדיקה של הרכב, עם חמישה מבוגרים בתוכו ומזגן פועל, בעלייה מארמון הנציב לכיוון תלפיות והרכב עמד בכך בכבוד (אך גם ברעש..על-כך בהמשך..).

3. הרכב מאובזר בכל איבזור הנוחות המקובל, ובנוסף בקרת שיוט, מראות מתקפלות וכיוב'. נחמד.

חסרונות:

חשוב לי כאן להדגיש מראש, שהחסרונות שאני מציין הם יותר מתחום הרגש ופחות דברים מדידים שעליהם יקום או יפול דבר.

1. הרכב מרגיש פשוט מאד. אין שום תחושה של פינוק או את ההרגשה המיוחדת הזו של נסיעה ברכב חדש- שהכל שקט ומהודק. יש לי הרגשה שבתחום הזה, לא ארגיש שום הבדל אם אנהג על, נאמר, ברלינגו בת שנתיים-שלוש. אני מקווה שהנקודה הובהרה.

2. האוטו לא שקט. קשה לי להגדיר אותו כרועש באופן חריג, אך יש איזה HUM קבוע בחלל הרכב שנותן תחושה לא נוחה. אפילו בנסיעה איטית בעיר, צריך להגביר את הרדיו באופן משמעותי כדי להאזין, לדוגמה. כנראה שגם המבנה הקופסתי לא תורם לבליעה של רעשי הרקע בתוך הרכב. אני מאמין כי סעיף השקט תורם גם הוא לתחושה עליה דיברתי בסעיף הקודם.

3. ידית ההילוכים אמנם מונחת במיקום מעולה, אבל מרגישה קצת מרופטת משהו, וסובלת מכניסה לא חלקה לגמרי של ההילוכים. לנקודת ההפרדה של הקלאץ' התרגלתי אחרי כמה דקות והוא היה לי נוח, סה"כ.

4. אין נקודת עיגון ISOFIX שלישית מאחורי המושב/ בבגאז'. זו כבר בעיה די משמעותית עבורי, כי הכסא שלי הוא LUTCH ולא ISOFIX, ולנקודה השלישית תרומה מכרעת לקיבוע טוב של הכסא. לא עשיתי בדיקה האם המגאן שלי היא חריגה בזה שיש לה נקודת עיגון נוספת, או שמא הסיטרואן היא החריגה בהעדר הנקודה הנוספת...

5. אני מצטער לומר, אך האוטו הזה מכוער טילים. באתי בגישה של טרזן שיש לו אחריות כלפי הצרכים של המשפחה, ואם יש רכב שעונה על הצרכים של המשפחה שלי (כולל שהגברת הקטנה לא תחטוף מכה בראש:-D), זה יותר חשוב מהטעם האישי שלי וכו'. אבל זה מוסיף איזה אנטי נוסף כלפי כל העניין. חשוב לציין, שבעיניי אשתי הוא דווקא "חמוד". נו, מילא..

קיצור, שורה תחתונה:

אנחנו לא נלך על הרכב הזה. אני לא מרגיש ששווה לי להוציא עליו 110K ש"ח. זוהי הפעם הראשונה שאנחנו שוקלים לקנות רכב חדש, וההרגשה אחרי הנסיעה הייתה שבתחום הנוחות לנהג והפינוק אנחנו לא נתקדם הרבה מהמגאן שלנו.

עם זאת אני חייב לציין שפרקטית- זה רכב מצויין! אין לי שום דבר רע להגיד עליו בתחום שלשמו הוא נועד: הובלת משפחה קטנה בנוחות ובבטחה.

מה כן? אנחנו לא מצליחים להגיע להחלטה. עצות יתקבלו בברכה.:-D

פורסם

אני מצטער להגיד לכם, שיש עוד הרבה רכבים חדשים, שבתחום הנוחות והפינוק אין התקדמות ממגאן 2004.

ההתקדמות יכולה לבוא בדמות סניק או קסארה פיקאסו משומשת , נגיד מודל 2007.

קסארה פיקאסו יש גם דיזל ידנית.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
שתי מילים: סקודה רומסטר.

לא כ"כ פשוט.

את דגם הTSI 1.2 הידני מוכרים כעת ב95K ש"ח. על-פניו מציאה אדירה, בפועל אני לא מעוניין להתעסק עם המנוע הזה. יש לי תחושה (על-סמך מבחני דרכים וחלק מהדיווחים כאן בפורום) שהוא לא כ"כ חסכוני כמו שניתן היה לצפות ממנו או שהוא כופה עליך סגנון נהיגה פאסיבי בצורה מוגזמת כדי להוציא צריכת דלק שפוייה (אם זה בכלל אפשרי במקרה שלי, שהרי אני גר בסביבות ירושלים). בנוסף, בפורום שכן מתעקש מאן-דהו שנראה שהוא מבין דבר או שניים, שיש לתדלק את הרכב בבנזין אוקטן 98, דבר שבכלל פוגע בכל עניין החסכון.

דבר נוסף זו האחריות המצומצמת של היבואן, בנוסף לסיפורי הזוועה לגבי חוסר רצונו הבסיסי לתת שירות ראוי.

בקיצור, בסוף אני אתקע עם רכב ששותה כמו משפחטומטית 1600, עם אחריות מקוצרת, ולפי הערכתי בלבד

עם שוק חלש למדי כמשומש (דבר שלכשעצמו לא מטריד אותי כ"כ, אבל הוא מצטבר לדברים האחרים..).

דגם הדיזל של הרומסטר יקר בצורה משמעותית- בסביבות 130K ש"ח, ולכן יורד מהפרק.

אולי כדאי להעביר את הדיון לפורום ליעוץ ברכישת רכב

פורסם

היא יקרה לנו מדי. היא עולה מעל 120000 ש"ח.

כנראה שאלך להציץ בניסן נוט, על-אף שהיא לא באמת נראית לנו.

אם יש רעיונות נוספים, גם בתחום המשומשות, אשמח לשמוע.

תודה,

אריאל

פורסם

ומה עם לחסוך הרבה כסף ולקנות ברלינגו 1600 HDI בן איזה שנתיים ?

תכל'ס תקבל כל מה שבפיקאסו כמעט, במחיר הרבה יותר נמוך.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

את האמת שהשכרתי לפני כמה זמן את הברלינגול (הדגם היוצא )בעל מנוע ה1600 דיזל כמו של הC3 פיקאסו והוא באמת אחלה של אוטו.

יש לו כוח ,הרבה מקום תחושת אוריריות ישיבה גבוהה היה תענוג של אוטו ,נסעתי לירושליים איתו עם עוד ארבע מבוגרים באוטו ולא הרגשתי שחסר לו כוח בעליות או משהו דומה .

8).................citroen C5 2002 Sx2000.................8)

פורסם

רק בעיה אחת. האם ברלינגו הוא לא בעל רוב החסרונות שפותח השירשור ייחס ל-C3 פיקאסו?

פורסם

את דגם הTSI 1.2 הידני מוכרים כעת ב95K ש"ח. על-פניו מציאה אדירה, בפועל אני לא מעוניין להתעסק עם המנוע הזה. יש לי תחושה (על-סמך מבחני דרכים וחלק מהדיווחים כאן בפורום) שהוא לא כ"כ חסכוני כמו שניתן היה לצפות ממנו או שהוא כופה עליך סגנון נהיגה פאסיבי בצורה מוגזמת כדי להוציא צריכת דלק שפוייה (אם זה בכלל אפשרי במקרה שלי, שהרי אני גר בסביבות ירושלים).

1:17.4 לבינעירוני ו 1:14 עירוני לא מספיק טוב?

בנוסף, בפורום שכן מתעקש מאן-דהו שנראה שהוא מבין דבר או שניים, שיש לתדלק את הרכב בבנזין אוקטן 98, דבר שבכלל פוגע בכל עניין החסכון.

דלג על ה98,ה95 עובד עם הרכב מעולה ולא פוגע במאום,מנסיון של 9500ק"מ בינתיים :)

דבר נוסף זו האחריות המצומצמת של היבואן, בנוסף לסיפורי הזוועה לגבי חוסר רצונו הבסיסי לתת שירות ראוי.

כל מקרה לגופו,דאגתך מובנת אך לא במקום (לדעתי) - דיה לצרה בשעתה ;)

12345

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

תודה לכולם על התשובות.

נראה לי שאוותר על ברלינגו/C3. אחפש בכיוון של הונדה ג'אז, למרות ממה שראיתי עד כה ביד 2 הרכב הזה יקר מאד.

לגבי צריכת הדלק בTSI 1.2:

ברכותי לך שאתה מגיע לכזו צריכה, אבל בת'רדים האלו אנשים מדווחים על משהו אחר לגמרי:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=341992&highlight=TSI

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=327323

• תוכן חדש...