Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Tang Band vs Morel (Tweeters)

broshm
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5721 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שני טוויטרים שונים לחלוטין במהות שלהם.

הMT23 זה טוויטר שאני באופן אישי חושב שהממברנה שלו עשוייה מסוכר טהור - לאוהבי הסגנון זה אחד ה-טוויטרים.

לכן - אם הייתי מחפש צוויון סליל חם ונעים לאוזן בצורה מובהקת הייתי הולך על הMT23 במקרה הזה.

יש לו יתרונות ויש לו חסרונות והחסרונות שלו הם בעיקר איפה שיש דיסטורשן, ביט רייט גבוה - שם הוא נופל לעומת הטנגבנד אבל אם אתה לא שומע לרוב מוזיקה שכוללת את הדרישות הללו אין שום סיבה שתלך דווקא על הטנג בנד.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
שני טוויטרים שונים לחלוטין במהות שלהם.

הMT23 זה טוויטר שאני באופן אישי חושב שהממברנה שלו עשוייה מסוכר טהור - לאוהבי הסגנון זה אחד ה-טוויטרים.

לכן - אם הייתי מחפש צוויון סליל חם ונעים לאוזן בצורה מובהקת הייתי הולך על הMT23 במקרה הזה.

יש לו יתרונות ויש לו חסרונות והחסרונות שלו הם בעיקר איפה שיש דיסטורשן, ביט רייט גבוה - שם הוא נופל לעומת הטנגבנד אבל אם אתה לא שומע לרוב מוזיקה שכוללת את הדרישות הללו אין שום סיבה שתלך דווקא על הטנג בנד.

תקן אותי אם אני טועה:

ב-רוק יש הרבה דיסטורשן?

Bimmer

פורסם

בדיוק - רוק כבד, מטאל, אלקטרוני עם גיטרות חשמליות וכו' וכו' MT23 יתקשה מאוד לשחזר נכון את התחום הגבוה ברגע שיהיה בו יותר מידי מפרט, ריבוי כלים או פשוט ביט רייט גבוה.

הטנגבנד לעומת זאת - צולח משימות כאלו בהצלחה טובה יותר.

אבל אני יכול לאמר לך שכאשר אני שומע צליל בוקע דרך MT23 - עוד לא קרה שלא נמסתי.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

א. זו שבתמונה שלי היא מלכת פרונו בשם FLOWER TUCCI והיא ידועה בהשפרצות המטורפות שלה... :-D

ב. גם אם אתה תשמע עכשיו מוזיקת רוק אתה עדיין לא תדע על מה אני מדבר כי זה כן טוויטר מעולה - אבל ברגע שאתה תשמע מערכת אחרת עם טוויטרים יותר "מהירים" אתה תבין על מה אני מדבר...

Pioneer TS-X150

פורסם
א. זו שבתמונה שלי היא מלכת פרונו בשם FLOWER TUCCI והיא ידועה בהשפרצות המטורפות שלה... :-D

כל מה שרציתי לדעת זה רק איזה טוויטרים לקנות... :wink:

Bimmer

פורסם

עכשיו אתה יודע גם מה לראות :-P

שאלו אותי שאלה - עניתי...

ובין שני הטוויטרים בכותרת - אני באמת ממליץ על הTB

Pioneer TS-X150

פורסם

בעיקרון אני לא מבין מאיפה יש לך ניסיון עם הדגם הנ"ל אדי.

למיטב זכרוני לא מדובר בדגם מוצלח במיוחד , עם פיקים של כ מינוס 4 DB בתחום הקריטי של 2-2.5 KHZ .

כמו כן אל תחשוב על לחתוך אותך פחות מ 2.5 , וגם שם זה גבולי. ( ב SLOPE של 12 לפחות ) .

כמו כן הם בנויים לרמקולים ביתיים אז מומלץ לך לחתוך ( כן פשוט לחתוך ) את ה DIFFRACTION RING מעל הכיפה.

כמו כן יש לו BREAKUP NODE מאוד אגרסיבי בסביבות 4KHZ ( שזה אומר שבתדר הזה החומרים שמהם עשוי הטוויטר לא עומדים בתדר ומתחילים לעשות שטויות )

למרות כל זה אדם ממוצא לא ישמע את כל הדברים הנ"ל ומדובר בטוויטר ש"נשמע טוב" למרות שהוא לא מושלם , ועם הידע הזה פשוט תזכור להגביר תחום 2-2.5 ולהנחית ( הרבה ) תחום ה 4 לתוצאות שטוחות יותר.

אם אתה שואל אותי הייתי חוסך לעצמי כאב ראש ומביא את ה MT23 במקום במיוחד במחיר שאתה מביא אותם שהוא זול יחסית , והמחיר שאתה מביא את ה TB יקר מאוד ( מילא היית מביא אותם ב 30 דולר ליחידה חדש ... ) .

אני חושב שה MT23 טוב יותר. אם כבר מדברים על טוויטרים ביתיים אז יש את האלוף VIFA XT25 שלא מתבייש לעמוד עם הטווטרים של ה 150 דולר של סקאןספיק ובמבחן עיוור כמעט בלתי אפשר להבדיל ביניהם. מחירו כמעט זהה ל TB והוא נחשב לאחד הטובים בעולם.

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

טל

יש לי נסיון ארררררוך מאוד עם הMT22

אפשר להגיד הרבה דברים על הTB - פיקים ב4 הרץ, לא לחתוך מתחת ל2.5 (אפרופו אם אתה חושב לחתוך למשל MT22 מתחת ל2.5 גם מציע לך להמנע מזה...) ועוד ועוד

הTB פשוט נשמעים טוב יותר!

שמעתי אותם כבר בשלושה רכבים שונים ובאחד מהם גם יצא לי ממש להתנסות בכוונים שלהם כולל RTA ואני רק יכול לאמר שבשביל המחיר שלהם הם פצצה של רכישה.

לגבי הMT23 כמו שאמרתי - יש להם המון יתרונות, חסרון אחד שהוא משמעותי אם אתה אוהב סגנון מאוד מסויים של מוזיקה וגם שם - אפשר לחיות אם זה אם אתה לא שומע את הסגנונות האלו כל הזמן.

Pioneer TS-X150

פורסם

אני לא חובב טוויטרים של מורל במיוחד חוץ מסדרות הסופרימו שגם שם הם בסדר פלוס פלוס ולא מצויין , לא משנה מה הם לא מוציאים החוצה את האות כמו שהוא צריך היה להיות אלה עושים בו מניפולציות "מורליות".

אני חושב שה MT23 יהיה טוב יותר בגלל חסרונות אלה למשתמש הישראלי חסר המושג שמשתמש במגברים זולים , ב HU של פיוניר שמריץ MP3 , כי הוא סלחני יותר ואילו ה TB עם ציוד לא מתאים ישמע רע יותר.

כמובן יכול להיות שאני טועה לגמרי.

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

אשמח לקבל קישור למבחן עיוור שבו ה XT25 משווים ל SCANSPEAK ולא מורגש הבדל.

אני אישית שמעתי את ה XT25 ולמרות שהוא טוב הוא ממש חד ושונה בהרבה מה SCAN SPEAK 6020 וה SEAS 27. הסאונד שונה לגמרי כך שאני בכלל לא מבין את ההשוואה. אתה יודע טוב מאוד שנתונים יבשים לא מציירים את התמונה כולה. ה TB נשמעים מעולה למחירם ועקומת התגובה שלהם ב OFF AXIS היא כמעט ללא תחרות.

...CASKA for life

פורסם

שמעת את שני הטוויטרים הנ"ל על אותו ציוד ובאותו חדר ? או על מערכות שונות ( כנראה ... )

אם כן זה לא רלוונטי מה שמעת כי זה לא נכון.

אני לא מתכוון לחפש לך קישורים כאלה ואחרים , אין בשום מקום אשכרא השוואה ביניהם יש רק הערות כאלה ואחרות שאני קורא פה ושם ובקיטים של רמקולים מבית TROEL GRAVESON או ZAPH AUDIO ובפורומים כאלה ואחרים.

רבים מהם משתמשים ב XT25 להרבה צרכים ( גם לרמקולים HI END מאוד ) עם אלמנטים מאוד יקרים.

לדוגמא :

http://www.troelsgravesen.dk/ektagrande.htm

תסתכל בעיצוב המדהים הזה , אלמנטים של SCANSPEAK עם אופציה להחליף את הטוויטר של סקאן סדרת 7000 ל XT25 ( ואף TROEL מציין שהוא מעדיף את ה XT25 )

" The 7000 and XT25TG are so alike that only minor changes to the crossover is needed and the exceptional linear response from both tweeters on this baffle allows very simple crossovers."

כמו כן אתה יכול לראות במדידות שאין כמעט הבדל ביניהם :

"Inpedance of system with XT25 tweeter. Not much difference from 7000 version. Wasn't expected either."

אל תשכח שמדובר בטוויטר שעולה 40 דולר ביחס לאחד שעולה 150 .

וכן אני בטוח שבמבחן עיוור על מערכות זהות לא תדע להבדיל ביניהם בכלל , ואף אולי תגיד שה XT25 נשמע לך טוב יותר ... וזה גם יהיה מאוד הגיוני.

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

טל,

הטוויטרים של ויפה XT25 הם מצויינים ואף מעולים - אבל זה נכון לגבי מערכות רמקולים שהם 3WAY ומעלה עד כמה שזכור לי, בתצורת 2WAY הם לא ממומלצים היות והמיד התחתון שלהם ומטה הוא לא טוב כמו הגבול העליון שלהם.

יש חבר פורום שעשה שילוב שכזה - הוא רכש מידבאסים של פירלס שנשמעים טוב עד אזור ה2K

CDM54 של מוראל

וXT25

השם שלו זה סטאס S3T

ההשוואה של הXT25 לסופרימו היא בכלל לא השוואה בין שני עולמות שיש בינם קשר נכון.

הסופרימו הוא טוויטר שנועד לתת מענה ה-ר-ב-ה יותר רחב מהXT25 ומי שמשתמש בטוויטר של סופרימו למערכות שלושה חלקים ומעלה - בעצם מפספס את הייעוד של הטוויטר הזה באיזשהוא מקום.

אם אתה כבר מנסה לעשות השוואה שכזו - תשווה את הXT25 לסופרימו במערכת שני חלקים - הוא יפול ממנו, למען האמת - הסופרימו לא יספור אותו...

Pioneer TS-X150

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5721 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...