Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שמן המנוע נעלם באופן פתאומי ברכב טויוטה קורולה 2006

barzelay
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5356 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

בדקתי רכב טויוטה קורולה של לקוח מדימונה , הממצאים של הרכב בבדיקה היו טובים והרכב נרכש , כעבור חודש ימים חזר אלי הרכב עם בנו של הלקוח עם פנים נפולות , הבן פנה אלי ואמר "נעלם לי כל השמן מהמנוע בסך הכל נסענו מאז הבדיקה רק 3600 ק"מ , לדעתי המנוע גמור !" , הרגעתי את הבחור ואמרתי לו תכניס את הרכב ונבדוק את המנוע שוב .

בדקתי למנוע דחיסה ידנית , בדקתי גם נפילות לחץ מהצילנרים ,נתוני הדחיסה : 210 , 215 , 220 , 200, נתוני נפילות הלחץ : 5 , 7 , 5, 5 , לכאורה התוצאות של הבדיקה תקינות , הזמנתי נוזל שטיפה איכותי (פלאשינג) , שמן מנוע ומסנן שמן , נתתי למנוע לעבוד עם נוזל השטיפה 20 דקות , רוקנתי את השמן המלוכלך מהמנוע , החלפתי את המסנן ומלאתי שמן חדש , רשמתי את הקילומטראג' הרשום במד הדרך ובקשתי מבנו של הלקוח לנסוע 500 ק"מ וישוב אלי לבדיקת מפלס השמן.

הרכב חזר אלי לאחר 550 ק"מ , בדקתי את מפלס השמן , המפלס מראה FULL ולא חסר שמן .

הבן אמר לי : אני רוצה אחריות על המנוע 3 חודשים מובן שהסכמתי לתת לו את מה שדרש .

מעניין מה קרה למנוע שפתאום נעלם השמן , יתכן שטבעת שמן נתקעה בחריץ הבוכנה ?.

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יכול להיות שהיה רינג שמן תפוס.

היית מסביר ללקוח שצריכת שמן של עד ליטר שמן לאלף ק"מ זה תקין.

הלקוח חזר אחרי 3.6 אלף ק"מ.

הכמות שמן במדיד בין הפול למינימום היא כ 0.8 ליטר, נעגל אפילו לליטר, בחישוב פשוט יוצא שאחד ליטר חלקי 3.6 יוצא 277 מילי ליטר.

שזה אומר שצריכת השמן היא 277 מילי ליטר לאלף ק"מ, שזה נחשב לתקין.

אולי מי שנוהג על הרכב נוסע לזמנים ממושכים על סל'ד גבוה, שזה בהחלט מגביר את צריכת השמן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שלום רב

ראשית האם אתה מוסך . למה הוא לא ניגש למוסך שהוא מטפל שם את רכבו

סיבות להעלמות השמן יכולות להגיע מנזילה ממחזיר שמן . במנועי טויוטה האלה יש אטם בחלקו האחורי של המנוע באזור הראש ולכוון שרשרת הטימינג ושם יש לרוב הזעות שמן . כמובן שנסיעה בסלד מאוד גבוה או אפילו ריקון יזום של בעל הרכב יכולה להיות הסיבה

בברכה זיסו יוסי

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני מאמין שאם היו סימנים של נזילות שמן רציניות זה היה מופיע בטופס הבדיקה.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לדעתי כבר קבלת תשובות מכמה עונים.

טבעות השמן היו קרוב לוודאי תפוסות מעט והרכב ננהג במהירות גבוהות ולאורך זמן, בשונה מבעל הרכב הקודם, מה שהאיץ את תצרוכת השמן של המנוע.

אני מקווה שפלאשינג אכן עזר בשחרור הטבעות שימון בבוכנות.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא יודע מה מה קורה בבאר-שבע אבל בטיוטה רנקס השייכת לידידה שלי ומטופלת על-ידי צריכת השמן בין טיפול לטיפול כול 15K היא אפסית קרי ממש לא רואים הבדל במפלס השמן במדיד.

מדובר על מנוע 3ZZ-FE עם 60K ונהיגה פרועה 8)

איזה כייף לי :)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא יודעים לא עונים....מכיר הרבה טויוטות ללא בעיות וכאלו עם בעיות ובדרך כלל בעיות של תצרוכת שמן גבוהה בטויוטה זה רינגים תפוסים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אשמח לדעת מהיכן הביטחון שלך שהטבעות תפוסים ?

החל מדגמי אמצע שנת 2005 התופעה נעלמה כליל.

פגשתי אדם עם דולר, החלפנו דולרים ועדיין לכל אחד מאיתנו יש דולר אחד. פגשתי אדם עם רעיון, החלפנו רעיונות ועכשיו לכל אחד מאיתנו יש 2 רעיונות.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...