Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איזה מצב יותר חסכוני בדלק?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5580 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שום דבר לא הורס שום מנוע כל עוד הוא תקין ומתוחזק בהתאם!

אם תגיעו ל4-5 ואפילו 6 אלף סל"ד המנוע לא יתפוצץ ולא יהרס, אם תסעו כל היום על המנתק אז כן , זה יצור בלאי גבוה, אבל מהגעה חד פעמית לסל"ד גבוה - לא יקרה למנוע כלום.

לידיעתכם, נסיעה בסל"ד נמוך בדרך קבע מזהמת את המנוע בפיח, ראיתם פעם מה קורה אם לוקחים לסבתא ממוצעת את האוטו ולוחצים קצת על הגז? ענן שחור יוצא שם מהאגזוז, וזה רק מפיח שהצטבר במנוע, מנוע חייב לנשום, אחרת מצטבר בו מלא חרא!

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
יש לזה משמעות מבחינת חום מנוע, לא צריכת דלק במצב שאת תיארת.

זה נכון.

נסיעה בהילוך נמוך יותר ובסל"ד גבוה תשמור על חום המנוע בטווח תקין ותמנע ממנו מלטפס.

:puzzled:
פורסם

בקשר לאופציה 1 תלוי אם אתה נמצא על סל"ד שאתה שומר על המהירות שלך, ונשאר באותו כוח.

אם כן, אז אופציה 1.

אם לא, אז אופציה 2.

אני בסדר עם קיה סטוניק 1400 רמת גימור LX אוטומטית.

פורסם

נסיעה בהילוך גבוה מדי גורמת לכך שלא כל הדלק מנוצל לצורך השריפה ולכן יש פה בזבוז של דלק וגם זיהום אוויר. אני נסיתי את שתי האפשרויות ובדקתי מה קורה עם מחשב צריכת הדלק באותו רגע. בד"כ הצריכה בשני המקרים די זהה. לדעתי, אם הסל"ד לא גבוהמדי, עדיף הילוך נמוך יותר מאשר גבוה מדי. פעם, נסיעה בהילוך גבוה מדי היתה גורמת למנוע לצלצל. היום אני כבר לא יודע (בגלל השמיעה...)

מה אתם רוצים מהברקסים האומללים ??

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

ברור שאוטומטי שואב בהרבה יותר דלק לא משנה כמה אתה נוסע או לוחץ על הגז וזה למה?

משום שאוטומטי מתאמץ יותר הוא מעביר לבד הילוכים ומה אתה חושב כל זה עובד על האוויר כל זה עובד על דלק הוא שואב מהמנוע דלק.ולכן אוטומטי שואב יותר דלק!

ממולץ ידני וזה למה אוטומטי אתה נוסע ולא מחליף רק מכוון ולא עושה שום דבר אחר לכן אתה עלול להירדם ובידני כל שנייה היד זזה.

מקווה שקיבלתה תשובה...

בברכה אלכס.

פורסם

באוטומט יש צריכה X.

בידני יש צריכה Y שמשתנה בהתאם לאופי הנהיגה שלך. אם תחליף הילוכים בצורה יותר בזבזנית, האוטומט יהיה חסכוני יותר. אם תחליף הילוכים כמו שצריך, הצריכה תהיה פחות או יותר זהה.

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

אני חושב שזה נכון לגירים האוטומטיים המכאניים (הישנים) ולא משמעותי (ומיותר) בגיר מודרני עם בקרה ממוחשבת.

בגירים המכאניים הישנים מרגישים במעבר לניוטרל "שחרור לחץ".

חוץ מזה, מעל 60 שניות (רמזורים ארוכים) כדאי לדומם מנוע (חוץ מבמנוע קר) ואז שמים הילוך סרק לפני שמכבים.

פורסם

למי שיש מחשב צריכת דלק יכול בקלות לבדוק מה עדיף. כאחד שגר באזור הררי אני בדקתי את הנושא ואכן כמו שנאמר, זה תלוי

בגודל המנוע, משקל הרכב, וזוית הטיפוס. מה שחשוב זה להרגיש שהמנוע לא מתאמץ. טורים גבוהים מדי זה לא חסכוני בדיוק כמו שטורים נמוכים מדי בהלוך גבוה יוצר פיח בראש המנוע ופולט דלק שלא מספיק להשרף, כך שהבזבוז וזהום האויר רק גדל.

מה אתם רוצים מהברקסים האומללים ??

פורסם
חוץ מזה, מעל 60 שניות (רמזורים ארוכים) כדאי לדומם מנוע (חוץ מבמנוע קר) ואז שמים הילוך סרק לפני שמכבים.

אתה רציני? לדומם מנוע בעמידה ברמזור?! :shock:

פורסם
כן,

רק אם אתה מכיר היטב את הרמזור כארוך במיוחד, עירני, ומעוניין לחסוך בדלק.

צריכת הדלק בעמידה, במצב סרק, למשך שעה היא כ- 1L ואפילו פחות.

בוא נגזים, וניקח 3 דקות לעמידה ברמזור כאשר הרכב כבוי - יוצא חסכון של 50ml בנזין או 0.35 אג' (5%)

לאחר התנעה חוזרת, החיסכון הזה מתקזז.

בנסיעה רגועה ונכונה, ניתן לחסוך כבר כ-20% בדלק.

פורסם

אני מצטער אבל יש פה המון שטויות בשרשור, ננסה לעשות קצת סדר:

1. נסיעה בסל"ד שקרוב לקו האדום איינה הורסת את המנוע, נסיעה בסל"ד מעל הקו האדום יכולה...

2. לחיצה על הגז לא משנה כלום בכלי רכב מודרניים, הדבר החשוב הוא הסל"ד. ובהמשך לזאת - אם ההילוך הגבוה יותר מצליח להחזיק את העליה מבלי לרדת במהירות\סל"ד זה אומר שהוא יבצע פחות פעולות מאשר בהילוך נמוך יותר ויצרוך פחות דלק.

3. נסיעה בהילוך נמוך יותר ובסל"ד גבוה יותר לא "תשמור את חום המנוע בטווח תקין ותמנע ממנו לטפס", להיפך, נסיעה בסל"ד גבוה ומהירות נמוכה יכולים לגרום לרכב להתחמם יתר על המידה אם מדובר על הילוך נמוך. זאת עקב העובדה שהרכבים מתקררים תוך כדי נסיעה, אם המהירות נמוכה והסל"ד גבוה המנוע יתקשה לקרר את עצמו. זה קורה לדוגמא שנוסעים בהילוך ראשון בשיא הסל"ד או הילוך שני (כמו בדריפט במיאטה NB או NA). צריך לשמור את הרכב בהילוך הגבוה האפשרי תוך שמירה על סל"ד מינימום נורמלי.

4. לשם ברמזור ניוטרל לא יעזור בכלום, הרכב גם ככה שומר על סל"ד הסרק שלו. למעשה בחלק מהמקרים סל"ד הסרק בהילוך משולב יהיה נמוך מסל"ד הסרק בניוטרל - מה שמרמז על צריכה נמוכה יותר כשההילוך משולב - אבל מדובר על המויות כל כך זניחות שלא ניתן לספור את זה בכלל.

5. לדומם מנוע ברמזור של דקה+ בדרך כלל לא מועיל - תלוי בסוג הרכב. יש רכבים שיועדו לדימום מנוע ברמזורים ושההנעה שלהם קלה מאוד, הם באמת חוסכים כמה טיפות דלק בצורה זו. רכבים אחרים יכולים לבזבז יותר דלק בהנעה מאשר בהמתנה. מעבר לסכנות למצבר וכו ברכבים שאינם מותאמים.

פורסם

2. לחיצה על הגז לא משנה כלום בכלי רכב מודרניים, הדבר החשוב הוא הסל"ד. ובהמשך לזאת - אם ההילוך הגבוה יותר מצליח להחזיק את העליה מבלי לרדת במהירות\סל"ד זה אומר שהוא יבצע פחות פעולות מאשר בהילוך נמוך יותר ויצרוך פחות דלק.

לפי ההיגיון שלך, אם אני נוסע בירידה תלולה על הילוך שלישי ו3500 סל"ד, אני מבזבז דלק כמו טנק ממוצע. נראה לי שהסדר שעשית לא מסודר במיוחד... :shock:

• תוכן חדש...