Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5748 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שימוש: נסיעות קצרות (כ-20 ק"מ ליום), בתוך העיר.

מיועד לשני אנשים.

תקציב: עד 40,000 שקל, ואעדיף להסתפק ב-30,000.

קצת עליי: זה יהיה הרכב הראשון שלי, ולכן אני לא מבין יותר מדי ברכבים, ואני אשמח להימנע מהליכה למוסכים במידת האפשר, ומן הסתם אעדיף גם לחסוך בדלק ולא לקנות רכב גדול מהנדרש.

ראיתי בכביש רכבים זעירים בעלי שני מושבים בלבד, אני לא בטוח של איזה חברה, ואני משער שהם יהיו זולים יחסית (הן מבחינת מחיר הרכב עצמו, והן מבחינת צריכת הדלק), ויעמדו בצרכים שלי.

פורסם

יונדאי גטס 2005-2006.

תעלה כ-30.

אמנם לא חסכונית, אבל אמינה ונותנת לך יחס עלות תועלת גבוה.

ב-40 תוכל לחפש אחת 2007 עם ק"מ נמוך מהדגם החדש.

בהצלחה.

Cupra Leon VZ 2025

פורסם

פיאט פנדה ידנית.

אמינה, חסכונית, זולה לאחזקה ולקניה.

עירונית מושלמת.

הכול נכון גם לדגם הרובוטי אך הוא מעט יקר יותר ודורש הסתגלות קצרה.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
יונדאי גטס 2005-2006.

תעלה כ-30.

ברשותי יונדאי גטס ידנית 05.

האוטו אמין והגירסה הידנית יחסית חסכונית (1:13 בנסיעות בין עירוניות ומשולב 1:11).

למיטב ידיעתי היא אמורה להיכנס בתקציב שלך (30-35K).

פורסם

שכחתי לציין פרט חשוב - אני מעוניין ברכב עם גיר אוטומטי בלבד. (האם יש דרך לערוך את ההודעה המקורית? לא מצאתי לחצן מתאים)

להבנתי, רובוטי זה סוג של גיר ידני?

יונדאי גטס 2005-2006.

תעלה כ-30.

ב-40 תוכל לחפש אחת 2007 עם ק"מ נמוך מהדגם החדש.

בהצלחה.

מה ההבדל בין הדגם החדש והישן של יונדאי גטס? (יש סיבה להשקיע עוד 10,000 שקל מלבד שנת הייצור?)

פורסם

גיר רובוטי הוא גיר שמבחינת מבנהו המיכאני דומה לגיר ידני, אולם מאידך יש אפשרות לנהל אותו גם כאוטומטי.

יש לכך כמה יתרונות וכמה חסרונות:

1. במצב ידני למעשה יש לך שליטה מוחלטת בהילוך שבו אתה נוהג, אולם החלפת ההילוכים נעשית על ידי מנופים ייעודיים (מוט ההילוכים ו\או מנופים על ההגה), והפעלת המצמד נעשית על ידי מערכת מיכאנית ללא דושה. מצב זה מאפשר גם חסכון בדלק וניצול כוח בדומה לתיבה ידנית.

2. במצב אוטומטי התיבה מתנהגת כמו תיבה אוטומטית, כאשר ידיות השליטה שהוזכרו קודם מאפשרות להגביל את ההילוך (בדומה ל-L/2/D וכו' באוטומטית רגילה).

3. כיון שמדובר בתיבה ידנית למעשה זינוק בעליה צריך להתבצע בסיוע בלם היד, כמו בידנית.

4. בחלק מהדגמים העברת ההילוכים, בעיקר הנמוכים, יכולה לגרום "קפיצה" קלה, שחלק מהנהגים לא אוהבים. צריך להתרגל.

5. לאור התכונות הייחודיות לגיר הרובוטי וההבדלים בהתנהגותו בהשואה לתיבות ההילוכים המוכרות (ידנית ואוטומטית) צריך ללמוד לתפעל אותו. לא מדובר בעניין מסובך, לדעתי הדרכה של 10 דקות צריכה להספיק, אבל הדרכה כזו תשפר מאוד את חווית השימוש.

אם תמצא סוזוקי בלנו במצב טוב (משימה די קשה), אתה תצא מאוד מורווח לדעתי.

פותח האשכול מחפש רכב קטן, ל-2 אנשים. באלנו יותר גדולה ממה שהוא מחפש, ומדובר גם בדגם שייצורו הופסק ב-2001 (תחילת שנת ההדגם 2002). אם כבר לחפש רכב בגודל זה הייתי ממליץ על הליאנה שבתקציבו יוכל לרכוש עד 2003, אבל נראה לי שהבחור מחפש כלי יותר קטן וקל ומשנת דגם יותר מתקדמת.

לפותח האשכול - כדאי לך לבצע חיפוש בפורום זה או סתם לדפדף בו, יש הרבה מאוד אנשים שמחפשים כלי רכב דומים לכלי שאתה מחפש ותוכל ללמוד הרבה מעיון בדיונים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ראיתי בכביש רכבים זעירים בעלי שני מושבים בלבד, אני לא בטוח של איזה חברה, ואני משער שהם יהיו זולים יחסית (הן מבחינת מחיר הרכב עצמו, והן מבחינת צריכת הדלק), ויעמדו בצרכים שלי.

הרכבים הקטנים בעלי 2 המושבים- אתה מדבר על סמארט במקרה?

זולה- היא לא.

מחירון של 40-45K, זאת מרצדס קטנה לכן גם האחזקה שלה יקרה במידה ואתה פוגש מוסך.

בכל מקרה, היא מאוד חסכונית, עושה לי 1 ל14 והיא בקושי יוצאת מהעיר!

מאוד מרווחת מבפנים, גיר רובוטי חסכוני (צריך להתרגל), זריזה מאוד!, הנע(א)ה אחורית, אחד הרכבים היותר כיפיים שייצא לך לנהוג עליהם כנראה, כמו קארטינג על הכביש.

היא מאוד עומדת בצרכים שלך דרך אגב. משום מה המגיבים לא אוהבים להמליץ עליה בגלל כל מיני שמועות ושטויות כאלו- אני מאוד ממליץ. רכב ראשון שלי גם כן, מתדלק פעם בשבועיים-שלוש ויש לי ראש שקט, ואני נוסע הרבה עליה וגם אחי התאום, רכב חמוד לאללה (שנת 2004 מגיע עם מנוע 700 גודש לעומת 2003 שמגיע עם 600 אטמוספרי שלא זז).

תעשה את ההחלטות שלך, במידה ותיהיה מעוניין בפרטים נוספים- שלח הודעה פרטית.

היום:

Alfa Romeo MiTo 2010 Distinctive Move 1.4T 155HP

בעבר:

Minimum SIZE, Maximum FUN. Smart Fortwo 2004 0.7T:twisted:

• תוכן חדש...