Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5752 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר בפיאט אונו 1.4 הזרקה.

גם עכשיו המנוע סוחב ומאיץ דיי טוב, אבל בכל זאת אני רוצה קצת מעבר לזה

האופציה השניה שחשבתי עליה היא החלפת הג'נטים לקלים מאלומיניום זה שיפור עדיף?

פורסם

גלגל תנופה קל יגרום לסלד סרק לא קבוע, ולאיבוד סלד מהיר בעזיבת הדוושה.

זה שיפור מבורך ברכב משופר, לא השיפור הראשון בסיסי, שכן מידת השפעתו זניחה (רק בטיפוס בסל"ד), וחסרונותיו ביום יום רבים.

החלפת לחישוקי סגסוגת לא תשפר בכלום את ביצועי הרכב.

הפרש המשקל זניח לגמרי, והשפעתו היא רק על "משקל לא מוקפץ" בהתנהגות. חפש בפורום.

יש לך אונו 1.4 ? קנה לה צמיגים חדשים, עשה לה יישור קו, ותהנה ממנה כמו שהיא.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם
גלגל תנופה קל יגרום לסלד סרק לא קבוע, ולאיבוד סלד מהיר בעזיבת הדוושה.

אם אני זוכר נכון זה להפך, בעזיבת הדוושה בלימת הואקום תהיה חלשה יותר בגלל המאסה המופחתת של גלגל התנופה.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

פחות מאסה מסתובבת, מומנט אינרציה קטן יותר = עליה וירידה מהירים יותר בסל"ד.

בכל מקרה, לא נראה לי שגלגל תנופה קל זה השיפור המתבקש ברכב המדובר.

106GTI - Deus ex machina

פורסם
פחות מאסה מסתובבת, מומנט אינרציה קטן יותר = עליה וירידה מהירים יותר בסל"ד.

בכל מקרה, לא נראה לי שגלגל תנופה קל זה השיפור המתבקש ברכב המדובר.

1+

בפיאט אונו הייתי מפנה את הסכום לכל דבר הכולל שיפור קו (קודם צמיגים אח"כ בולמים וכו').

לרכב כזה זהו שיפור זניח, ישפר רק את ההרגשה, שהיא כידוע ניתנת לתעתועים בקלות יחסית. 

Para comer bien hay que saber manejar

"Dona Rosa"

פורסם

הרכב אצלי 4 שנים והוא עבר ישור קו כולל בולמים צמיגים וכלל מערכת הפרונט, ומתוחזק ברמה גבוהה.

גם המנוע מגיב דיי טוב אבל הייתי רוצה קצת מעבר לזה.

בגדול השיפורים העדיפים עליי זה הורדת משקל מהרכב, יש למישהו דרכים נוספות לעשות את זה חוץ מגלגל תנופה קל?

פורסם

בגדול השיפורים העדיפים עליי זה הורדת משקל מהרכב, יש למישהו דרכים נוספות לעשות את זה חוץ מגלגל תנופה קל?

דיאטה לנהג.

אם אתה חושב שהאפקט בגלגל תנופה קל, או בחישוקים קלים הוא על המשקל הכולל של הרכב - אתה טועה בגדול.

ההשפעה ברכב היא ק"ג בודדים בלבד.

יש לזה השפעה על עליה מהירה בסל"ד, והחסרון הוא גם ירידה מהירה (לגלגל תנופה קל), ומשקל בלתי מוקפץ - לחישוקים קלים.

ההשפעה הכוללת על המשקל של הרכב - זניחה.

אם נניח לרכב שלך יש כ-60 כוחות סוס, שסוחבים 1200 ק"ג, ההשפעה של הורדת 5 ק"ג מהרכב - זניחה לחלוטין.

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

פורסם

כן אבל לרכב שלי יש 70 כוחות סוס שסוחבים 820 ק"ג

הורדה של נניח 10 ק"ג מעלה את היחס מ- 1 כוח סוס על 11.71 ק"ג ל-1 כוח סוס על 11.57 ק"ג.

אני מודה ש10 ק"ג זה שיפור פסיכולוגי (שאף פסיכולוג לא יבין:-P )

אבל 30 ק"ג זה כבר שיפור מורגש.

עד עכשיו הורדתי 10 ק"ג מהרכב, השאלה הא אם חישוק אלומיניום יכול לשקול 3 ק"ג פחות מחישוק ברזל?

והשאלה השנייה אם משקל בילתי מוקפץ משפר את נוחות הנסיעה, ומפחית בלאי מהבולמים?

פורסם

לאוטו שלך היו 70 כ"ס כשהיה חדש, לפני 15 שנים.

היום יש הרבה פחות.

האוטו שלך שוקל 820 ק"ג, משקל עצמי, כמיכל הדלק כמעט ריק, וכשאין נוסעים בפנים.

כשהמיכל מלא תוסיף עוד כ-50 ליטר, ועוד כ-70-80 ק"ג לכל נוסע.

באמת נראה לך ש-10 ק"ג לפה או לשם ישנו את ביצועי הרכב ?

לא.

כבר הפניתי אותך לחפש "משקל בלתי מוקפץ". בפעם הבאה שתמשיך לחפור - השרשור ישקע.

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

פורסם

RAZMEL.

אתה מטעה בן אדם לחלוטין, אך אני גם מסכים איתך בנושא אחד.

אני לא הייתי עושה שום דבר כזה על רכב כזה, ובהחלט נהנה ממנו כמו שהוא.

אבל. וזה אחד גדול. אתה טועה בגדול כשאתה אומר שמשקל כזה הוא זניח , זה כלל לא נכון!!

אם היית מדבר על משקל של הרכב, כלומר המשקל המוקפץ ברכב, שהוא 30 קילו לפה או לשם , הייתי מסכים איתך שזה לא היה מורגש בכלל! אבל אנחנו מדברים פה על משקל בלתי מוקפץ , (הכוונה לגנטים). אני עשיתי בירורים על זה באינטרנט, ולאחר חיפוש מעמיק אני גיליתי את הדבר הבא : קילו אחד של משקל בלתי מוקפץ שווה ערך ל10 קילו משקל מוקפץ.

זאת אומרת שאם נניח הבן אדם קונה גנטים שהם קלים בקילו אחד בכל גלגל, אז הוא בעצם הוריד בכל פינה 10 קילו מהפח למשל, עכשיו אם הבן אדם מתכוון להשקיע על גנטים קלים ואיכותיים סביר להניח שזה יהיה סביבות ה3-4 קילו הבדל , שזה אומר 30 - 40 קילו הבדל .

ולכל מי שדיבר על חוסר יציבות בסרק בגלל גלגל תנופה, זה כל כך לא נכון, אני נוסע על רכב עם גלגל תנופה קל משקל ובחיים לא סבלתי מחוסר יציבות בסרק , אבל יש לזה כל כך הרבה חסרונות אחרים ברכב ליום יום, כמו למשל זינוק בעליה, שזה סיוט! או עברות הילוך בעליה, ועוד הרבה!

פותח התר'ד :

כמו שהציעו לך, תסע ברכב שלך כמו שהוא , תהנה ממנו, גלגלים קלי משקל במידה שלך לא תמצא אלה אם כן זה הפחתת משקל זניחה כמו קילו או אפילו פחות. גלגל תנופה למנוע שלך לא תמצא בבטחה. אולי כדאי שתחליף לצמיגים איכותיים ובולמים קוני או משהו, תהנה יותר מהרכב, יותר מזה, כבר הייתי מחליף רכב!

A.R.T Performance

• תוכן חדש...