Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5787 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב, זוהי הודעתי הראשונה..

ברשותי דייהטסו שרייד 1000 סמק שנת 1993, ידני

לאחרונה התחילה בעיה מסויימת.

המנוע עובד בצורה יפה בזמן מנוחה ובעת נסיעה בגז מאד נמוך.

בנסיעה עם מעט גז מעל המינימום - הרכב מקרטע וקופץ.

(לא בדקתי עדיין עם ניוטרל וגז מעל המינימום)

לפי מה שאני מבין, הבעיה היא כנראה בהצתה ודרוש כיוון הצתה

אודה על קבלת אישור הסברה שלי או דעות שונות ממכם

פורסם

רן שלום רב , וברוך בואך לפורום !

בדוק באם הבעייה מתרחשת, גם בהילןך סרק(ניוטרל), בסלד מעל 1500 עד 2000 מקסימום !

בדוק באיזה סלד, ובאיזה מהירות הבעייה מתרחשת בנסיעה.

ספק לנו את היסטוריית הרכב:

כמה זמן הוא ברשותך, מתי בוצע הטיפול האחרון, והאם הוחלפו בטיפול האחרון, אם הוא היה בכלל, פלטינות קבל, ומסנן דלק?!

מתי בוצע נקוי קרבורטור ברכב?

לך מהקל לכבד.

ספק לנו את מקום מגורייך.

חזור והמשך לעדכן בנושא השאלות ששאלתי.

בהצלחה

ושנה טובה.

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

שלום צביקה ותודה על תגובתך

1. לגבי בדיקת בניוטרל אעשה את זה בהמשך. קשה לי לדעת את הסלד שבו מתבצעת הבעיה מאחר ואין שעון סלד ברכב.

ההערכה שלי - כבר ב 3000 סלד הבעיה קורית. הבעיה קורית בכל מהירות - יכולה לקרות ב 40 ויכולה לקרות ב 90

2. הרכב ברשותי כשנה. יש לו 148000 קמ. עבר טיפולים כנדרש כולל טיפול רציני אצל חבר שלי מומחה שעבד עליו מעל 10 שעות

(זה היה בערך לפני 3 חדשים) לאחר שהייתה לו בעיה ומוסכניקים התעקשו שהוא גמור לגמרי או שיש להחליף מנוע.

בדיעבד התברר שהיו מספר בעיות במקביל - קרבורטור מלוכלך, פלגים לא מתאימים, הצתה לא מתואמת וחוטי הצתה הוחלפו

3. בטיפול האחרון שהיה בערך לפני חדשיים הוחלפו מסננים ושמנים. לא הוחלפו פלטינות וקבל

כמו כן הוחלפו דברים אין ספור ברכב בשנה הזאת שהם לא רלוונטיים לבעיה

4. אני מתגורר כרגע בפתח תקווה

שנה טובה

פורסם

שלום רב !

החשד נופל על קבל ופלטינה, התחל מהחלפתם, ואז חזור לפורום לעדכון.

מה היו הסיבות לנקוי הקרבורטור, והאם חשת בשינוי לטובה, מיד לאחר הנקוי קרבורטור?

בברכה

צביקה

פורסם

לגבי הקבל והפלטינה - האם חלק כזה לא תקין באמת יגרמו לקרטועים רק במצב "לא מנוחה"?

כאשר במנוחה ייתכן שלא יהיו קרטועים?

איפה אתה ממליץ לעשות את זה? בכל מוסך? במכון לקרבורטורים? אצל מתמחה אחר?

לגבי ניקוי הקרבורטור...זה סיפור מעניין

לפני 3-4 חדשים הרכב היה במצב קטסטרופלי. התופעה הייתה שעבדו רק 2 פלגים מתוך 3. הם התמלאו בפיח מיידית לאחר ניקויין. הרכב בעצם היה במצב של "לא נסיעה". בעל מכון לקרבורטורים וכן בעל מוסך שאליו הלכתי מספר פעמים וכן חבר "מבין" ממש לא ידעו להצביע על הבעיה והפתרון השלט היה "המנוע גמור - הוא זורק שמן".

חבר אחר שלי, שהוא כנראה מקצוען אמיתי למרות שלא עובד בתחום אפיין את הבעייה מיידית, בין היתר לפי צבע העשן, והאפיון שלו הוא שהבעיה כלל לא במנוע, היא באלמנטים סביב המנוע - כגון קרבורטור מלוכלך, הצתה ועוד. הוא עבד על הרכב מעל 10 שעות לטענתו ומאז הרכב פשוט נוסע זהב.

מעניין שהקרבורטור היה מלוכלך למרות שרק חדשיים שלושה לפני זה הוא עבר ניקוי במכון ניקוי קרבורטורים ולפי חברי הסיבה לכך היא שכנראה הוא השאיר איזה צינורית שהייתה אמורה להיות לא מחוברת.

הקשר עם החבר קצת נותק...ולכן אני פונה לפורום עכשיו... 

פורסם

שלום רב !

אכן קבל ופלטינה לא תקינה, יכולים לתפקד בסרק היטב, ורק בהאצת מנוע ובעומס בנסיעה, הרכב יכל לקרטע.

על מנת לאבחן בצורה פשוטה עם בעייתך קשורה לבעיית סתימות דלק בקרבורטור או ללחץ דלק לא תקין, בצע נסיעת מבחן, ובעת שהקרטועים מתחילים משוך בעדינות את כבל הצוק , עד לאמצע מהלכו, ובדוק האם חל שיפור.

אם חל שיפור, בעייתך קשורה למערכת דלק, קרי מסנן דלק סתום, משאבת דלק בעלת ספיקת דלק נמוכה, ובאם שללת את שני אלה, בצע שוב נקוי קרבורטור במכון קרבורטורים מומלץ, חפש אחד כזה בפורום זה באוף טופיק, בקטגורייה "המלצות חמות על בעלי מקצוע".

אם לא חל שיפור בנסיעה עם צוק משוך חלקית לך על החלפת קבל ופלטינה, חוטי הצתה ופלגים, לפי הסדר שציינתי, וזאת אצל חשמלאי רכב בלבד.

בברכה

וחזור לעדכן.

צביקה

פורסם

צביקה תודה רבה על תשובתך המפורטת

רציתי לציין שלא הוחלף מסנן דלק - הוחלפו מסנן שמן ומסנן אויר

פורסם

עדכון לאחר טיפול:

הייתי היום אצל חשמלאי רכב:

אתאר את סדר הפעולות שנעשו והתוצאה

1. הוחלפו פלטינה וקבל וכיוון הצתה

לא נפתרה הבעיה

2. הוחלף מסנן דלק

לא נפתרה הבעיה

3. הוחלפו 3 פלאגים לאחר שבפתיחתם נראה שהצטבר פיח/אבן בפלאג הימני

בעיה נפתרה

החשמלאי המליץ גם על תוסף למנוע על מנת לעזור בבעיית הפיח.

צביקה, האם אתה חושב שיש טעם לתוסף ואם כן, איזה? ואיך בדיוק להשתמש?

אציין שב 3 חדשים האחרונים האוטו קיבל תוסף לשמן ו ak44

האם לדעתך אפשר לעזור בבעיית הפיח בפלאג?

האם תוכל לשער למה לדעתך הפלאג הימני הרבה יותר בעייתי מהשניים האחרים?

(מאז שאני עם הרכב הזה תמיד הפלאג הימני הוא הכי בעייתי)

דרך אגב, מעניין לציין שבניוטרל עם הרבה מאד גז הבעיה לא צצה

תודה על תשובתך

פורסם

שלום רב !

בעיית פיוח יתר בפלג מסויים, מעידה על בעיית חדירת שמן ופיחיתר בצילנדר המסויים,(הסיבות בהמשך) הקטנת הפיח למינימום, על ידי נקוי שיפוץ וכוון קרבורטור, אמורה לפתור את בעיית הקרטועים, ופיוח הפלגים.

בשורה התחתונה, אורך חיי הפלגים יתארך, עד ל15אלף קילמטר ויותר, תצרוכת הדלק תשתפר משמעותית, אורך חיי המנוע יגדל, בגלל הקטנת חדירת דלק ופיח לשמן המנוע, מה שגורם לדילול השמן, ולבעיות הרטבת המצתים בשמן ופיח, וחוזר חלילה.

הוספת תוסף דלק, רק תחמיר את הבעייה, ותתקע אותך בכביש, זה בדוק.

בברכה

צביקה

פורסם
שלום צביקה ותודה על תגובתך

1. לגבי בדיקת בניוטרל אעשה את זה בהמשך. קשה לי לדעת את הסלד שבו מתבצעת הבעיה מאחר ואין שעון סלד ברכב.

ההערכה שלי - כבר ב 3000 סלד הבעיה קורית. הבעיה קורית בכל מהירות - יכולה לקרות ב 40 ויכולה לקרות ב 90

2. הרכב ברשותי כשנה. יש לו 148000 קמ. עבר טיפולים כנדרש כולל טיפול רציני אצל חבר שלי מומחה שעבד עליו מעל 10 שעות

(זה היה בערך לפני 3 חדשים) לאחר שהייתה לו בעיה ומוסכניקים התעקשו שהוא גמור לגמרי או שיש להחליף מנוע.

בדיעבד התברר שהיו מספר בעיות במקביל - קרבורטור מלוכלך, פלגים לא מתאימים, הצתה לא מתואמת וחוטי הצתה הוחלפו

3. בטיפול האחרון שהיה בערך לפני חדשיים הוחלפו מסננים ושמנים. לא הוחלפו פלטינות וקבל

כמו כן הוחלפו דברים אין ספור ברכב בשנה הזאת שהם לא רלוונטיים לבעיה

4. אני מתגורר כרגע בפתח תקווה

שנה טובה

רן שלום רב !

שים לב לשיפור שחל בבעיה, לאחר נקוי קרבורטור החלפת מצתים לא מתאימים, והחלפת חוטי הצתה.

שים לב שלאחר שלושה חודשים בלבדשלאחר נקוי הקרבורטור, הרכב תפקד היטב, עד לבעיית הקרטועים , ולאחר פרוק המצתים התברר שהם עפ פיח ושמן.

אם תפתור את בעעית השמן והפיח, בעעיתך הנוכחית תפתר, כמעט ההיתי מהמר בוודאות, רק לאחר בדחקה מקפת ניתן לערוב לכך.

שים לב למה שהדגשתי בשחור, וזאת הסיבה שהבמלצתי להתחיל מהקל לכבד, ולא המלצתי ישירות על הקרבורטור.

מדוע קרבורטור גורם לפיוח יתר לאחר שלושה חודשים מהשיפוץ האחרון, יש לשאול את מי שטיפל בקרבורטור לאחרונה.

בברכה

צביקה

פורסם

איפה עושים טיפול כזה לקרבורטור וכמה זה אמור לעלות?

(לא רק ניקוי פשוט - גם שיפוץ וכיוון)

אתה שואל

מדוע קרבורטור גורם לפיוח יתר לאחר שלושה חודשים מהשיפוץ האחרון, יש לשאול את מי שטיפל בקרבורטור לאחרונה?.

לפי הבנתי הלא מקצועית הקרבורטור עבר ניקוי ולא שיפוץ

- או שזה בעצם אותו הדבר -

ועד אז - האם בפעם הבאה שאני מזהה שהפלאג קצת מפוחם, האם ניקויו יספיק או שגם צריך להחליף?

• תוכן חדש...