Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5762 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש גם דברים שלא ריאלי לכרסם - למשל מוצר המכיל הרבה קדחים עמוקים ודקים: צריך מקדח דק וארוך מאד והוא יהיה שביר.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

יש דברים שגם לא ניתן לכרסם כמו חללים פנימיים לא נגישים.

חורים עמוקים ודקים יותר קל לעשות באירוזיה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

הייתרון היחיד הקיים בחריטה לעומת כירסום הינו זמן העיבוד השבבי קצר יותר מאשר בכירסום במידה וניתן לבצע את החלק בחריטה.

בעיקרון חלקים המיוצרים ביציקה הם זולים יותר במידה ומייצרים כמות גדולה לעומת כירסום. העלות העיקרית בחלקים המיוצרים ביציקה היא הכנת התבנית ליציקה.

דווקא בכירסום קצב הורדת החומר גבוה יותר.

תבניות ליציקה לא כל כך יקרות היום בעידן ה CNC והעלות שלהם דומה לעלות ייצור חלק אחד בכרסום.

פורסם

כן, המרצה שלי לפיסול אמר שזה נהיה ממש זול. אני יודע שאם אני עושה מוק-אפ מחימר/מדפסת תלת מימד/ כל חומר מידול, אפשר יהיה אחר להעביר את ליציקה, בתנאי שיש זוויות חליצה ריאליות, ובאמת יהיה ניתן לחלוץ את המוק-אפ. הבנתי שיש דרך לצקת כמעט הכל אם מכינים מודל שעווה (שעווה עם תוצר נפט אומשהו, אמורה להיות אמידה יותר) ואז פשוט יוצקים לתוך התבנית עם השעווה והמתכת "מחליפה" את השעווה.

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם
דווקא בכירסום קצב הורדת החומר גבוה יותר.- לא מדוייק, אולי אתה מתכוון לנפח השבבים ? האמת שזה נושא שניתן לדבר עלין שעות מכיוון שיש לקחת המון פרמטרים בחשבון כגון סוג החומר, הכלים המשמשים לעיבוד שבבי, טיב פני השטח הנדרשים...ועוד.

תבניות ליציקה לא כל כך יקרות היום בעידן ה CNC והעלות שלהם דומה לעלות ייצור חלק אחד בכרסום.- תלוי איזה תבנית ומאיזה מתכת אלומיניום או פלדה.

בכירסום מספר המעברים שיש לבצע כמעט תמיד רב יותר וגם טיב פני השטח או מידת החיספוס השקיל RZ או RA יותר גסים מאשר בחריטה לכן עלייך להשתמש ביותר כלים ומעברים לשם קבלת טיב פני שטח בדרגת N6 לדוגמא.

כלים לעיבוד שבבי בכירסום יקרים יותר מכול שימה (סימה) תוצרת יישקר. במחיר של כרסום אצבע בקוטר 2" אתה יכול לרכוש חבילת שימות תוצרת יישקר.

שי, עבדתי 7 שנים בתור מהנדס תיכנון ב-ETM ואני יודע על מה אני מדבר. בזמנו היו בריצפת הייצור 3 כרסומות CNC עם מחזיק BT50 ועוד כ-4 מחרטות CNC תוצרת קאטרפיילר, אוקומה וגם כמה גרמניות.

עדיין חלק המיוצר בכירסום תמיד יצא יקר יותר מאשר בחריטה במידה וניתן לבצע את החלק בחריטה.

האמת שקשה לי לענות לשאלות פותח האשכול מכיוון שעיבוד שבבי וטכנולוגיות ייצור ומתכות הם נושאים מאוד מעניינים ורחבים.

רק על חיסום והרפייה ניתן לכתוב ספר :-D שלא נדבר על שאר הטיפולים התרמים הקיימים.

איזה כייף לי :)

פורסם
כן, המרצה שלי לפיסול אמר שזה נהיה ממש זול. אני יודע שאם אני עושה מוק-אפ מחימר/מדפסת תלת מימד/ כל חומר מידול, אפשר יהיה אחר להעביר את ליציקה, בתנאי שיש זוויות חליצה ריאליות, ובאמת יהיה ניתן לחלוץ את המוק-אפ. הבנתי שיש דרך לצקת כמעט הכל אם מכינים מודל שעווה (שעווה עם תוצר נפט אומשהו, אמורה להיות אמידה יותר) ואז פשוט יוצקים לתוך התבנית עם השעווה והמתכת "מחליפה" את השעווה.

זה אולי נעשה יותר זול אבל זה עדיין יקר לגורם פרטי שרוצה לייצר חלק או שניים.

אתה צריך להכין שרטוטים מדוייקים ודרישות מהתבנית וזה חתיכת סיפור.

פורסם

קודם כל בכרסום בקוטר 50 מ"מ כבר עובדים עם לוחיות מתחלפות.

לגבי טיב שטח אתה צודק ובכרסוום עושים עיבוד פיניש.

אני אתן לך דוגמא, חלק זהה מיצרת נרוסטה 316 (C8FM) שלקח לי לעבד בחריטה 8 דקות לא כולל דפינה לוקח לי 3 דקות בכרסום.

כמובן שזה תלוי גם בגיאומטרית החלק כי חלקים לא מאוזנים דינאמית קשה יותר לעבד בחריטה בגלל הגבלת מהירות החיתוך ע"י הגיאומטריה.

פורסם

יציקות שעווה הן די יקרות. מתאים רק לסדרות גדולות מאוד ואיפה שצריך דיוק וטיב שטח גבוהים מאוד.

פורסם

לצורך העניין, אני בתהליכי עבודה על פרוייקט. מארז מחשב מידי טאוור, אני מעוניין לצור חלק מהמארז מחומרים מרוכבים (שאיתם אין לי בעיה) וחלק (המסכה הקדמית, עמודים שיהיו סוג של "יסודות", ועוד כמה "שטיות") אלומיניום (כלשהו, אין מושג איזה סגסוגת רצוי/עדיף) ועניין אותי האם עדיף לי לעשות יציקה פשוטה ואחרי זה לעשות פינישים בכרסומת, או פשוט לשוח פלאח אלומיניום במידות לכרסום בCNC (אין לי בעיה מכיוון שאני מכיר ויודע לעבוד עם סוליד)

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם
קודם כל בכרסום בקוטר 50 מ"מ כבר עובדים עם לוחיות מתחלפות. - בטעות רשמתי 2" התכוונתי לכרסום בקוטר 1".

לגבי טיב שטח אתה צודק ובכרסוום עושים עיבוד פיניש.

אני אתן לך דוגמא, חלק זהה מיצרת נרוסטה 316 (C8FM) שלקח לי לעבד בחריטה 8 דקות לא כולל דפינה לוקח לי 3 דקות בכרסום.

כמובן שזה תלוי גם בגיאומטרית החלק כי חלקים לא מאוזנים דינאמית קשה יותר לעבד בחריטה בגלל הגבלת מהירות החיתוך ע"י הגיאומטריה.

כפי שכבר רשמתי קודם לכן עיבוד שבבי זו תורה שלימה וקשה לקיים דיון פורה ללא שרטוט רלוונטי למוצר ויכולות הייצור והכלים העומדים ברשות המפעל.

פורסם
לצורך העניין, אני בתהליכי עבודה על פרוייקט. מארז מחשב מידי טאוור, אני מעוניין לצור חלק מהמארז מחומרים מרוכבים (שאיתם אין לי בעיה) וחלק (המסכה הקדמית, עמודים שיהיו סוג של "יסודות", ועוד כמה "שטיות") אלומיניום (כלשהו, אין מושג איזה סגסוגת רצוי/עדיף) ועניין אותי האם עדיף לי לעשות יציקה פשוטה ואחרי זה לעשות פינישים בכרסומת, או פשוט לשוח פלאח אלומיניום במידות לכרסום בCNC (אין לי בעיה מכיוון שאני מכיר ויודע לעבוד עם סוליד)

1. האלומיניום הנפוץ לעבודות כיפוף וכירסום פנלים בעלי שטח חתך של 5 מילימטר לדוגמא הינו 5052 AISI.

2. אלומיניום המתאים והנפוץ לייצור חלקים בכירסום הינו 6061 AISI.

קיימים בשוק הישראלי עוד סוגי סגסוגות אלומינים כגון 2024 המשמש לייצור חלקים תעופתיים וניתן לבצע לאלומיניום זה טיפול תרמי או במילים פשוטת הקשייה.

הפרוייקט שלך מתאים לעיצוב בכיפוף וביצוע פתחים בעזרת מבלטים. במידת הצורך ניתן לבצע צורות מסובכות יותר על-ידי ריתוך של מספר חלקים.

• תוכן חדש...