Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5761 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני יודע שבעולם הרכב, יש יתרון מהותי לחלקים שעוברים כרסום מול חלקים ביציקה. הייתי שמח אם מישהו יכול לשפוך טיפה אור על הנושא, או להפנות אותי לספרות למתחילים בנושא. שאלה נוספת היא שתמיד עניין אותי מה התהליך שמחזק את המתכת בחישול (forging) ואיל התהליך מתבצע.

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם

ממש- ממש מועט. מה שנקרא "דברים שרציתי אך לא העזתי לשאול" שנה שעברה התחלתי ללמוד עיצוב תעשייתי ואנחנו לא פעם מתעסקים בחומרים, בוחנים את היכולות שלהם ומה אשפר לעשות. התעסקתי קצת עם כרסום אלומיניום בכרסום XYZ ידני, וטיפה במחרטה מסתובבת, בשניהם לא נותנים לנו לכרסם מתכות לא רכות, למרות שלמיטב הבנתי עיקר הפחד הוא על הסכינים/כרסומים.

מבחינת ידע טכני נטו על המתכות אני די ברמת אפס.

כרגע מאוד מעניין אותי לעסוק קצת ביציקות אלומיניום, מכיוון שהבנתי שניתן לצקת אותו בטמפ' יחסית נמוכות.מבחינת תבניות אין בעיה, אני אביא חול לתבניות (חול שחור בעגה, לא ממש יודע מה השם המקצועי).

Stay tuned

פורסם

אתה רוצה לצקת לבד אלומיניום ?

איך תתיך אותו ? אמנם הטמפרטורה נמוכה יחסית אבל זה עדיין 660 מעלות. מגיעים לזה בד"כ בכבשן שמוסק בסולר + אוויר מאולץ. גם הכנת הגלעינים (למשל צריך לשים עליהם טלק להחלקה) והחול השחור (שצריך לדחוס בוייברטור מתאים) דורשת ידע.

אני מציע שלכל הפחות תלך לבית יציקה כמו ארל'ה בחולון או אחיקם בראשון ותראה איך הם עובדים, אולי תתלמד אפילו כמה ימים אצלהם.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

יציקה זה דבר לא פשוט והבעייה הכי קטנה היא ההתכה.

גם אם תכין תבניות מתכת אתה לא תדע איפה וכמה אנגוסים לשים, איפה יהיו התכווצויות ואיפה יתפתחו סדקים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אוקי, נעזוב כרגע את היציקה (לא שדובר על לעשות משהו לרכב, כן?) יש אזשהו מקור להסברים על הבדלים בין יציקה לכרסום?

Stay tuned

פורסם

יציקה היא פחות אחידה ויש מאמצים פנימיים בגלל ההתמצקות הלא אחידה של החומר.

פורסם

בגדול גם הכרסום נעשה מגוש/לוח שיצקו אותו מתישהו... רק ששם זה נעשה בד"כ באמת בתנאים שמקנים יותר אחידות.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
בגדול גם הכרסום נעשה מגוש/לוח שיצקו אותו מתישהו... רק ששם זה נעשה בד"כ באמת בתנאים שמקנים יותר אחידות.

הגוש/לוח לרוב מעורגל ולא יצוק.

חוץ מזה באפילו ביציקת גוש גדול יש לך הרבה פחות מאמצים פנימיים מאשר ביציקת גיאומטריה לא אחידה בעובי.

פורסם

ברור שכל מתכת קיימת, תחילתה ביציקה כלשהיא. השאלה היא מה נעשה עם זה אח"כ. יש כל כך הרבה סוגי מתכות וכל כך הרבה סוגי סגסוגות, צורות חישול, עיבוד תרמי עירגול ומה לא, שכיום בימינו באמת יש סוג שונה לכל צורך. כמוצרי יציקה משתמשים לרוב במיקרים של ברזל יציקה ("יצֶקת אפורה") לבלוק מנוע למשל, או לחלקי מכונות סטטיים, כלומר שאין עליהם עומסים של משיכה/לחיצה/פיתול. כך גם לגבי ראשי מנוע בעירה, שם משתמשים לרוב ביציקה של סגסוגת אלומיניום (לא אלומיניום נקי, כמובן). מתכת שצריכה לעמוד בעומסים, תהיה בדרך כלל מסוג פלדה (ברזל עם אחוז גבוה יחסית של פחמן ועוד מעט נתכים אחרים) שתעבור חישול (הפלדה מחוממת לחום גבוה, עד שהיא מאדימה ונלחצת/מעורגלת וכו' לצורה הנחוצה). לאחר מכן הצורה תעבור טיפול תרמי/הרפיה לפי צורת השימוש שלה. כירסום מתבצע לרוב במתכות קלות יותר מפלדה או ברזל (אף שקיים גם שם) וזאת ע"מ לקבל מוצר מדויק יותר. בכירסום החומר המכורסם סטטי והסכין עובד בתנועה ואילו בחריטה הדבר הפוך.

פורסם

אני יודע שבCNC רציני הכרסומת זזה ולא הגוש. מה שמעניין אותי הוא מה היתרון בין כרסום וחריטה מול יציקה, הבנתי שביציקה יש משהו שנקרא פריכות או משהו כזה, למה אין את זה בכרסום?

Stay tuned

פורסם
מה היתרון בין כרסום וחריטה מול יציקה, הבנתי שביציקה יש משהו שנקרא פריכות או משהו כזה, למה אין את זה בכרסום?
אין יתרון כפי שאין קשר בין כרסום ויציקה. כל מוצר יצטרך את הייצור שלו, בין אם יציקה ובין אם כירסום מגוש קיים. יציקה תהיה לרוב שבירה יותר וכבדה יותר, פחות מדויקת. כירסום נעשה מתוך גוש קיים, לא יצוק. כל דבר לפי צרכיו. יכול להיות גם שילוב בין השניים: לאחר שיוצקים ראש מנוע למשל, הוא עובר עיבוד בכירסום ע"מ ליישם מקום לפני השטח, לקדחים של השסתומים, לתאי הבעירה וכו'.

בלוק מנוע של משאית, לדוגמא, לעולם לא יכרסמו מגוש קיים, אלא יבצעו יציקה שתיתן את הצורה הסופית. שילדה של אקדח תופי למשל, יבצעו מגוש פלדה ייעודית שתחומם לחום גבוה עד למצב של חצי מוצק, פלדה רכה, ואז תילחץ במכבש אדיר לצורה הסופית. קנה של נשק, לדוגמא, לעולם לא ייוצר ביציקה, אלא בקדיחה של מוט מחושל שיעבור עוד הרבה טיפולים טרמיים לאחר הקדיחה וכו' וכו'. באופן כללי אתה צודק: יציקה תהיה פריכה יותר מגוש מעובד ומחושל טרמית.

פורסם
אני יודע שבCNC רציני הכרסומת זזה ולא הגוש. מה שמעניין אותי הוא מה היתרון בין כרסום וחריטה מול יציקה, הבנתי שביציקה יש משהו שנקרא פריכות או משהו כזה, למה אין את זה בכרסום?

בכרסומת CNC העובד (החלק) נע בצירים X,Y,Z והכרסום מסתובב בתנועה סיבובית ומבצע עיבוד שבבי לחלק הרתום.

במחרטת CNC העובד מסתובב והסכין נייחת (מכוונים את הסכין בהתאם לזווית או סוג העיבוד הרצוי).

אין יתרון בייצור חלק בחריטה או בכירסום מכיוון שחריטה בדרך כלל חורטים חלקים עגולים ובכירסום ניתן לעבד חלק כמעט בכול צורה אפשרית.

הייתרון היחיד הקיים בחריטה לעומת כירסום הינו זמן העיבוד השבבי קצר יותר מאשר בכירסום במידה וניתן לבצע את החלק בחריטה.

בעיקרון חלקים המיוצרים ביציקה הם זולים יותר במידה ומייצרים כמות גדולה לעומת כירסום. העלות העיקרית בחלקים המיוצרים ביציקה היא הכנת התבנית ליציקה.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...