Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5773 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

קודם כל, לפני שתמהרו להגיד שנפתחו המון דיונים כאלו, אז אני רוצה להגיד שאני מודע לזה וביצעתי חיפוש נרחב מאוד במשך כמה עמודים, אבל לא הגעתי למסקנה סופית ועזרה הטובה ביותר באופן אישי, אליה אני זקוק במצב שכזה.

הרכב שברשותי הוא סוזוקי סוויפט, שנת 2008.

מעבר לשטיפה פשוטה (במכונות שטיפה), לא עשיתי הרבה. מה גם, במקרים מסויימים חיכיתי שיצטבר לכלוך שגרם לעיתים לפגיעה בצבע.

וכיום, הרכב די מלוכלך. מבחינת כתמים גם כן.

לכן חשבתי לעשות סוף סוף פוליש-ווקס ולהפטר מכל הדברים האלו.

את הפעולה אני רוצה לעשות בעצמי. להתייחס לאוטו שלי בצורה הטובה ביותר, לחסוך מאות שקלים, ואפילו ללמוד על דברים האלו תוך כדי.

לכן השאלות שלי זה בעצם הכל:

מה אני צריך לקנות, איפה אפשר לקנות, כמה עולה, מה צריך לעשות? וכו' וכו' וכו'

אני באמת מוכן להשקיע לא מעט על מוצרים מאוד איכותיים (מה גם, אני קונה באיביי באופן קבוע, ואני מתאר לעצמי שזה יכול להוות גורם הנחה משמעותי)

אני אשמח מאוד לעזרה בנושא הזה.

המון תודה מראש.

פורסם

לאוטו שלך תספיק קופסת פוליש אחת רצוי של טורטל זה עולה בסביבות ה-30-40 שקל , לא צריך בשביל זה את איביי מוכרים את זה גם באוטו דיפו .

אתה שוטף את האוטו שלך הולך למקום עם צל מחכה שהפח יתקרר ואז מתחיל במלאכה בתנאי שאתה יודע איך לעשות פוליש ?.

אם כן אז אחרי שאתה מסיים עם הפוליש אתה קונה קופסת וואקס אני משתמש רק בטורטל .

זה עולה פחות או יותר כמו הפוליש מורח את הוואס על כל האוטו אחרי זה מוריד את שכבת הוואקס וזהו.

8).................citroen C5 2002 Sx2000.................8)

פורסם
לאוטו שלך תספיק קופסת פוליש אחת רצוי של טורטל זה עולה בסביבות ה-30-40 שקל , לא צריך בשביל זה את איביי מוכרים את זה גם באוטו דיפו .

אתה שוטף את האוטו שלך הולך למקום עם צל מחכה שהפח יתקרר ואז מתחיל במלאכה בתנאי שאתה יודע איך לעשות פוליש ?.

זה עולה פחות או יותר כמו הפוליש מורח את הוואס על כל האוטו אחרי זה מוריד את שכבת הוואקס וזהו.

קודם כל, תודה רבה על העזרה.

העניין הוא שאני לא יודע איך לעשות פוליש, וזאת גם הפעם הראשונה שלי.

לכן רציתי בעשייה עצמית - גם ללמוד וגם לחסוך מאות שקלים.

מה שגם, הבנתי שבשביל לעשות את זה, אני זקוק גם למכשיר מיוחד או מכונה מיוחדת. זה נכון?

אשמח לקבל קצת יותר פרטים על זה.

תודה!

פורסם

הסוויפט שלך היא בעלת צבע מטאלי? במידה וכן אסור לעשות לה פוליש, זה יפגע בצבע.

מה שכן, יש וקסים המבוססים על ממס כלשהו (אני מאמין שנפט, הם גם די מסריחים) שבהחלט מסוגלים להוריד כתמים עקשניים ששטיפה רגילה לא תוריד והם לא פוגמים בצבע. אני חושב שהטרטל-וקס בבקבוק הירוק הוא וקס כזה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

+1

גם אני משתמש רק בטורטל ווקס, ממליץ בחום רב!

volkswagen

כי חיים רק פעם אחת.

פורסם

מהאתר הזה הזמנתי שמפו + ווקס + ג'ילדה, חומרים מצוינים ובהחלט ממליץ עליהם

http://www.carplan.co.il/

ומכאן הזמנתי פלסטלינה שהגיעה לי תוך 9 ימים, המוכר אמין מאוד והפידבקים מצוינים, אני עשיתי השבוע לרכב טיפול חיצוני ויצא מדהים

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=350239423077&ssPageName=STRK:MEWAX:IT#ht_1412wt_939

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

כמו שנשאל כאן, האם צבע הרכב מטאלי?

אם לא, אז תקנה פוליש לצבע רגיל, אני גם ממליץ לך על מוצרים של קארפלאן.

אחרי הפוליש אתה חייב לעשות ווקס. התהליך לא מסובך, רק לשטוף טוב טוב את הרכב

ואח"כ למרוח את הפוליש, רצוי עם בד טריקו לבן, ואח"כ לנגב ביסודיות עם מטלית נקיה.

אחרי שסיימת את הפוליש, אותו דבר אבל עם הווקס.

לי היה נסיון לא רע עם ה T-CUT בצבע של קארפלאן http://www.carplan.co.il/sg_product~CMW000~2~0.htm,

בייחוד אם הצבע של הרכב שלך מטאלי.

הוא גם מסיר כתמים וגם מחליק את הצבע. העניין שהוא פחות מבריק מהווקס השני שלהם(אוטופיניש).

http://www.carplan.co.il/sg_product~ARP500~2~0.htm.

אני אישית גיליתי לא מזמן חומר שמבריק את הצבע בצורה טובה מאוד, אבל הוא לא מסיר כתמים ולכלוך.

תוכל לראות ולקרוא כאן: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=337034

מה שאני הייתי עושה זה קונה את ה T-CUT שמתאים לצבע של הרכב שלך, עושה את הפוליש/ווקס

שזה באותו מוצר. הרכב שלך יחסית חדש, ולא נראה לי שהצבע נפגם בצורה שמחייבת משהו

אגרסיבי מידיי.

אח"כ הייתי מוסיף ווקס אחר, או את התכשיר שאני ניסיתי, שאותו אתה יכול למרוח במועד מאוחר

יותר, כיוון שמנסיון, שטיפה טובה, פוליש, ואח"כ ווקס, זה משהו שלוקח הרבה זמן, וגם דיי מעייף.

בהצלחה.

פורסם

אנשים, המון תודה על העזרה!

ואני מצטער, לא ידעתי שזה פרט כל כך חשוב, אבל אכן - הצבע של הסוויפט שלי הוא מטאלי. ליתר דיוק - כחול כהה מטאלי.

עכשיו עזרה אחרונה בבקשה - אני פשוט לא הבנתי מה אני כן אמור לעשות במידה והרכב כן בצבע מטאלי:

באילו חומרים להשתמש ובאילו מכשירים.

המון תודות!

פורסם

לצבע מטאלי יש פוליש מאוד עדין, כיוון שאם הוא אגרסיבי מידיי, הוא פוגם בצבע, או יותר נכון

בלקה שלו.

אני במקומך הייתי קונה את ה T-CUT COLOR של קארפלן, בצבע כחול כמובן, שייתאים לצבע של

הרכב. מנסיון הוא גם מנקה טוב את כל הכתמין והלכלוך שיש על הצבע, וגם מחליק ומבריק את הצבע.

תהליך כזה של שטיפה עצמאית טובה+מריחת התכשיר תיקח לך שעתיים שלוש לפחות, במיוחד אם זו

פעם ראשונה שאתה עושה דבר כזה.

בנוסף, תקנה תכשיר ווקס או כל תכשיר מבריק אחר, שאותו אתה יכול לעשות במועד מאוחר יותר,

נאמר שבוע אחרי. ואז הרכב גם יחזור להיות מבריק ונוצץ.

את הווקס מומלץ לבצע פעמיים בשנה, כדי שישמור על צבע הרכב, ויגן עליו.

פורסם

אני גם ממליץ על נאוטופינש של קארפלאן, זה כבר הבקבוק הרביעי או חמישי שאני מזמין מהם.

התהליך די פשוט, לשטוף טוב טוב את הרכב, לייבש היטב ואז למרוח את הווקס ולנגב.

אני בדרך כלל שוטף בחוץ מנגב, ובנתיים עד שהרכב מתייבש לחלוטין אני מנקה את פנים הרכב, גם עם תכישירים של קארפלאן שאני מאוד אוהב. התוצאות בדרך כלל יוצאות לא פחות ממעולות!

mercdes-benz E350,jaguar xj, audi a3 sortback, seat leon 1.8tsi. gmc sonoma 92- my sweets

פורסם

תודה רבה.

אז לאחר כל זה, אני מבין שעליי לקנות את ה- T-Cut Color שיתאים כמה שיותר לצבע של הרכב שלי, ובנוסף לקנות את הווקס שנקרא אוטופיניש ווקס (אני הולך לקנות הכל מהחנות שציינתם - קארפלן).

והפעולות שעליי לעשות זה קודם כל לשטוף ולנקות את הרכב היטב, אח"כ ליבש, ואז להתחיל את הפעולה שככל הנראה תיקח לי 2-3 שעות? למרוח את החומר של ה T-Cut Color ואז אחרי איזה שבוע להשלים את העבודה עם ניקיון של הווקס - אוטופיניש ווקס?

האם הבנתי נכון? האם עליי לעשות כך?

רק שאלה נוספת ואחרונה - האם אני צריך להשתמש בחומר בד מסויים? משהו שאני גם כן צריך לקנות? או אפשר איזה מוצר פשוט מהבית?

זהו, אני אהיה מוכן אחר כך לבצע את הניקיון, והכל בזכותכם.

תודה רבה.

פורסם

אם אתה מזמין מהאתר אז אני ינסה לעשות לך קצת סדר שלא תסתבך עם כל המוצרים שם, כי יש שם גם הרבה חארטות.

זהו שמפו שאני קיבלתי עליו המלצה מעולה ואכן אחרי שימוש בו אני בהחלט ממליץ עליו גם.

http://www.carplan.co.il/sg_product~AWS010~5~3.htm

זה הווקס שאני משתמש בו גם וכעבור שבועיים אחרי שימוש אחרון בו הברק עדיין נשמר מצוין על הרכב

http://www.carplan.co.il/sg_product~ARP500~2~0.htm

אני הייתי ממליץ לך לעבוד עם הווקס עם מטלית מיקרופייבר.

אם אתה ממש רוצה להיכנס לזה תרכוש גם פלסטלינה מהקישור שנתתי לך בתגובה הקודמת שלי.

וכדאי גם שתחשוב על פנים הרכב שהוא לא פחות חשוב בכלל.

לחלקי הפלסטיק אני משתמש בstp sun of a gun ניתן לעשות בקבוק גדול ב50 ש''ח באוטו דיפו, חומר מצוין ומומלץ מאוד.

אני אישית לא ממליץ על הטי קאט קולור, כי לדעתי זה סתם מוצר וניסיתי אותו ולא התרשמתי כלל מהתוצאה, עדיף כבר פלסטלינה שתסיר כתמים ולכלוך מהרכב שלא חשבת שקיים בכלל.

מקווה שעזרתי.

חג שמח ושנה טובה

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

• תוכן חדש...