Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8088 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תגידו

סתם ככה פירקתי את הרמקולים היום (בדקתי משהו)...

שמתי לב שהם מלוכלכים... אבק בעיקר...

יש סיבה לנקות אותם? זה ישפיע על איכות הסאונד?

בכל מקרה ניקיתי, לא יזיק, לא? אבל לעתיד... אולי שווה לנקות פעם ב..

רמי

אהבה באה בזוגות, לנשים ולמכוניות...

פורסם
תלוי איזה ניקית!

אם שטפת אותם בדלי אם מים אז הלכו לך הרמקולים

ואם ניגבת אותם במתלית יבש זה בסדר!

איך נראה לך יותר (ככה בהגיון, שלוף את זה מהראש) שניקיתי את הרמקולים??

בטח שבאופן יבש!

שאלתי הייתה לא אם פגמתי בהם (שוב פעם, הבנת הנקרא, קרא שוב פעם מה שכתבתי)

אלא האם יש לכך תועלת או סתם מיותר...

אהבה באה בזוגות, לנשים ולמכוניות...

פורסם

יש איזשהם חומרים מיוחדים שאיתם אפשר לנקות רמקולים

ראיתי פעם אחת מתקין מנקה סאבים מאבק בעזרת איזשהו ספריי ומטלית רכה...

Scooby WRX

פורסם

אני מאמין שזה היה ספרי של לחץ אוויר דחוס.

כמו שמנקים לוחות-אם ושאר חלקי חומרה. לחץ אוויר בלבד. (מעורבב עם גז בפנים, אך רק אוויר יוצא)

פורסם

לנקות את הרמקולים זה דבר מאד טוב למערכת השמע, לאור העובדה שהמשקעים של האבק "מתיישבים" על הממברנה וגורמים לעיוות הצליל. הצליל נע ממרכז הממברנה החוצה ובחזרה, הפרעות על-פני הממברנה גורמות למעבר לא חלק. לדוגמא, כשזורקים אבן לתוך אגם הגלים מתפזרים החוצה ממקום פגיעת האבן במים. אם בדרך ההתפשטות של הגלים יש קנה סוף, הוא גורם להפרעה של התפשטות גלים חלקה.

הבעיה שאם שמים על-פני הממברנה רשת שמגינה מפני חדירת האבק גורמים להפרעה בצליל. לכן הפתרון הוא בהצבת רשתות לא צפופות המאפשרות פגיעה מינימלית בצליל תוך כדי שמירה מפני אבק.

לכן זה מומלץ מידי פעם לנקות את הממברנה, כי האבק חודר בכל זאת, אבל צריך לנקות בעדינות מבלי לפגוע ברמקול.

פורסם

אני מאמין שזה היה ספרי של לחץ אוויר דחוס.

כמו שמנקים לוחות-אם ושאר חלקי חומרה. לחץ אוויר בלבד. (מעורבב עם גז בפנים, אך רק אוויר יוצא)

כמו שאני זוכר זה נראה כמו משהו שומני כזה...

Scooby WRX

פורסם

יש רמקולים בני 30 שנה שלא ניקו אותם פעם אחת ועדין ממשיכים להפיק מוסיקה בצורה יפה.

אם אתה רוצה מדי פעם לעשות ניקוי עם לחץ אוויר קל זה בסדר גמור אבל לרוב לא הכרחי (ובטח לא בתדירות גבוהה), האבק עצמו בדרך כלל לא יעשה נזק אלא במקרים שיחד אם הלחות הוא יוצר שכבה בוצית ואז עדיף להשתמש בחומר יעודי לניקוי (לא עולה לי בראש שם של אחד כזה).

• תוכן חדש...