Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5772 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תודה רבה

בעבר סוזוקי ייצרו רכבים שנראו כמו צעצועים,בעיקר בסביבת הנהג (לטעמי)

ייכן שהם השתפרו

אבדוק את ה SX בצורת 5 דלתות כי הסדאן ממש לא יפה

פורסם
ירידת הערך של הטידה היא הדבר הכי לא ברור , אין ספק שמדובר ברכב שהוא "בסדר", הכל היא עושה בסדר לא מצטיינת בכלום בשום פרמטר:

נוחות נסיעה: פחותה מינוס עקב מרכז כובד יחסית גבוה לכן היא נוהגת לקפץ קצת.

איבזור - דל (אלא אם כן אתה מחשיב רדיו-דיסק בינוני עם רמקולים בינוניים מינוס , ותכונה של דיבורית כאיבזור מושלם, ושלא תבין אותי לא נכון, הדיבורית עובדת ללא דופי! אבל כאן זה מתחיל ונגמר), והיום בהשקעה קטנה כל HU לרכב שמכבד את עצמו יש לו את הפונקציה הזאת שעושה עבודה לא פחות טובה.

מרחב - אמנם הספסל האחורי מציע מרווח רגליים ענק אבל לא לשכוח שמדובר במכונית צרה מאוד 1.7 מטר.

נכון היא גבוהה, וגם מרווח הגחון גבוה מאוד ואף הציל אותנו פעם אחת מנזק רציני מאוד

אמינות - אמינה מאוד! נקודה , תחזוקה זולה להפליא.

צריכת דלק - כמו כל 1.6 אוטומטית.

אבל שוב המחירון שלה עושה לה עוול , אנחנו מכרנו טידה בת שנתיים עם 12K קמ' (כמובן ללא תאונות ושמורה) במחיר שאני מתבייש לפרסם כאן.

מסקנה: אם הרכב שאתה עומד לרכוש אינו מתעלה בכלום על פני הטידה (ורוב היפניות היום הם כאלו ) , אל תמכור! כלכלית לא שווה לך, אלא להחזיק את הרכב לפחות שנתיים נוספות.

היום בשביל לחסוך בדלק צריך או לעבור למנועים קטנים עם גיר רובוטי (או ידני 8) ) או דיזל. ואז החסכון מורגש מאוד.

לי די נח לנהוג,הכסא מעניק תמיכה צידית ממש טובה

הרדיו-דיסק באמת הכי פשוט שיכל להיות ובעניין הדיבורית שנינו מסכימים :)

צריכת דלק-מסכים ולכן אני מחפש רכב קטן יותר עם מנוע קטן יותר,אני מוגבל לגיר אוטומטי (מטעמי בריאות)

בעניין התחזוקה,אם אמצא רכב לא יפני אשר יציג עלויות דומות,הוא יהיה בין המועמדים הבכירים לרכישה

פורסם
לפני 4 שנים ,הייתי הולך על אוריס בעניים כמעט עצומות

מאז המצב בשוק השתנה ,לפני 3 שנים הייתי בהתלבטות קשה בין הטידה לאוריס והעדפתי את הטידה .

מה התוספות בטידה החדשה?

הטידה קיבלה ESP וכריות וילון + עידכון במערכת שמע ומיזוג.

האוריס לפני שנתיים הייתה עם גיר רובוטי ו 4 כריות בלבד. היום עם גיר אוטומטי רגיל ו 7 כריות + עידכון חומרים ותצוגות.

אל תלך בעיניים עצומות על שום אוטו. תנהג בו לפני קניה.

הטידה נהנת ממנוע וגיר ובידוד רעשים מהכביש עדיפים על רוב המכוניות המשפחתיות היפניות, וגיר/מנוע עדיף משמעותית על כל אירופיות סטנדרטיות. בדוק היטב לפני קניה.

חבל בשמירת הערך שלה כזה (בגלל המראה?) שהייתי קונה אותה רק במבצע עם הנחה גדולה, כמו "חבר" לפני כמה חודשים (10 אלף).

פורסם
הטידה נהנת ממנוע וגיר ובידוד רעשים מהכביש עדיפים על רוב המכוניות המשפחתיות היפניות, וגיר/מנוע עדיף משמעותית על כל אירופיות סטנדרטיות. בדוק היטב לפני קניה.

יקירי, אתה לא מעודכן. היפניות נהנו לרב משילוב עדיף של מנוע/גיר על האירופאיות עד להופעת ה-DSG/TSI אשר מציג יתרון מוחץ הן בביצועים והן בחסכון בדלק.

נתוני צריכת דלק אמיתיים של פולו ופביה עם 1.2 TSI הן סביב ה- 15 ק"מ/ל'

האוקטביה הגדולה יותר מניבה תוצאה של סביב ה-14 ק"מ/ל'.

זהו פער של לפחות 40% ממשפחטומטיות סטנדרטיות המלווה גם ביתרון ביצועים מוחץ.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
הטידה קיבלה ESP וכריות וילון + עידכון במערכת שמע ומיזוג.

האוריס לפני שנתיים הייתה עם גיר רובוטי ו 4 כריות בלבד. היום עם גיר אוטומטי רגיל ו 7 כריות + עידכון חומרים ותצוגות.

אל תלך בעיניים עצומות על שום אוטו. תנהג בו לפני קניה.

חבל בשמירת הערך שלה כזה (בגלל המראה?) שהייתי קונה אותה רק במבצע עם הנחה גדולה, כמו "חבר" לפני כמה חודשים (10 אלף).

במקרה קיבלתי השבוע הצעת מחיר ל-Tiida ובסוכנות טויוטה ניסו לכוון אותי ל-Auris ה-Tiida היתה זולה בכ-8000-10000 ש"ח מה-Auris. לא התעמקתי בפרטים כגון רמות הגימור שכן אני מחפש כעת רכב יותר קטן (המועמדות כעת הן Yaris ו-Note ואשתי נלדקה על ה-Roomster שלא מלהיב אותי).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אמר פעם מישהו

"התחליף למטוס דקוטה הוא דקוטה אחר"

אז למה שלא תעבור לטידה 5 דלתות?

אם כבר, אז למה להחליף בכלל?

זה לא שהוא ייקבל חיסכון משמעותי בדלק ברכב אוטומטי אחר.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

לפעמים החלפות נעשות מסיבות לא לגמרי רציונאליות. בדוק פעם בפורומים של סלולר ותראה שהרבה מאד אנשים מחליפים מכשירים בתדירות גבוהה ובהשקעה גדולה ללא סיבה ברורה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אז אני בזמנו הייתי רציונלי:

קורדובה 2000 שהוחלפה בקורדובה 2005 שהוחלפה בקורדובה 2007 שלא הוחלפה בקורדובה כי הפסיקו לייצר אותה לצערי...

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם
יקירי, אתה לא מעודכן. היפניות נהנו לרב משילוב עדיף של מנוע/גיר על האירופאיות עד להופעת ה-DSG/TSI אשר מציג יתרון מוחץ הן בביצועים והן בחסכון בדלק.

נתוני צריכת דלק אמיתיים של פולו ופביה עם 1.2 TSI הן סביב ה- 15 ק"מ/ל'

האוקטביה הגדולה יותר מניבה תוצאה של סביב ה-14 ק"מ/ל'.

זהו פער של לפחות 40% ממשפחטומטיות סטנדרטיות המלווה גם ביתרון ביצועים מוחץ.

לא הייתי ממליץ לנהג מהשורה לקנות TSI +DSG אם הוא רגיל לאוטומטי רגיל.

בנסיעה עירונית ההרגשה לא חלקה מספיק כמו גיר אוטומטי רגיל.

בנוסף, מדובר ברכבים הסובלים עדיין מבעיות ילדות - קפיצות, נקישות וכיבוי מנוע.

בעיניין צריכת דלק, מדובר בכ 10% שיפור מול אוטומטי חסכוני, כמו קורולה/אוריס. עלויות התחזוקה גבוהות יותר.

פאביה ו פולו TSI יקרות יחסית, ו 1/15 הוא שאיפה יותר מצריכה אמיתית (יותר 1/12-13).

פורסם

אם הבנתי נכון,סוזוקי SX4 -מומלצת כי היא מאוד פרקטית

כמו כן ההמלצה לרכב עם תיבה אוט' סטנדרטית עם מנוע קטן כדי להשיג חסכון וכאן הפיאסטה נכנסת לתמונה.

הבעיה עם הפיאסטה שאין מושג לגבי האמינות שלה ,הדגם חדש בארץ,דגם קודם נעדר משוק הסופרמיני.

פורסם
תודה רבה

בעבר סוזוקי ייצרו רכבים שנראו כמו צעצועים,בעיקר בסביבת הנהג (לטעמי)

ייכן שהם השתפרו

אבדוק את ה SX בצורת 5 דלתות כי הסדאן ממש לא יפה

צעוצועים זו לא המילה הנכונה, "בסיסיים ושימושיים" יהיה תיאור יותר קולע.

כמו שכבר כתבתי לא פעם ולא פעמיים, מעניין אותי מה היה קורה אם ה SX4 הייתה משווקת בארץ תחת מותג פיאט, שהיא זו שאחראית על העיצוב שלה וגם נמכרת תחתיה באירופה. האם גם אז היינו שומעים על "יפנית אפרורית" ו "קופסת פח על גלגלים"?

ה SX4 האצ'בק היא לדעתי בחירה טובה מאוד למי שמחפש רכב בסיסי ע"מ להגיע מנקודה א' ל ב' בנוחות ואמינות. המכניקה והאלקטרוניקה שלה פשוטים ביותר, היא מגיעה מיפן (או לפחות הגיעה בדגמי 2009) ומצאתי אותה מאוד נוחה ושקטה לנהיגה כמו גם צריכת הדלק שהפתיעה לטובה (וזה היה עם ה 1.6 הישן, הנוכחי אמור לתת צריכת דלק טובה יותר כמו גם הספק גבוה יותר). אם תרצה אשלח לך קובץ אקסל ובו פירוט מדוייק על צריכת הדלק שלה בסגנונות נסיעה שונים לאורך 10,000 ק"מ שהיא הייתה בבעלותי.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
צעוצועים זו לא המילה הנכונה, "בסיסיים ושימושיים" יהיה תיאור יותר קולע.

כמו שכבר כתבתי לא פעם ולא פעמיים, מעניין אותי מה היה קורה אם ה SX4 הייתה משווקת בארץ תחת מותג פיאט, שהיא זו שאחראית על העיצוב שלה וגם נמכרת תחתיה באירופה. האם גם אז היינו שומעים על "יפנית אפרורית" ו "קופסת פח על גלגלים"?

ה SX4 האצ'בק היא לדעתי בחירה טובה מאוד למי שמחפש רכב בסיסי ע"מ להגיע מנקודה א' ל ב' בנוחות ואמינות. המכניקה והאלקטרוניקה שלה פשוטים ביותר, היא מגיעה מיפן (או לפחות הגיעה בדגמי 2009) ומצאתי אותה מאוד נוחה ושקטה לנהיגה כמו גם צריכת הדלק שהפתיעה לטובה (וזה היה עם ה 1.6 הישן, הנוכחי אמור לתת צריכת דלק טובה יותר כמו גם הספק גבוה יותר). אם תרצה אשלח לך קובץ אקסל ובו פירוט מדוייק על צריכת הדלק שלה בסגנונות נסיעה שונים לאורך 10,000 ק"מ שהיא הייתה בבעלותי.

איתמר.

תודה על תגובתך

אשמח לקבל את הקובץ

פורסם
הטידה שרתה את המשפחה בצורה טובה 3 שנים .

הגיע הזמן להחליף אותה לרכב יותר קומפקטי-לא משפחתי ולא סופר מיני.

הפרמטר שמאוד מצא חן בעניי הוא תנוחת הישיבה הגבוהה ,וגובה הרכב (מרחק גחון) גדול יחסית שאיפשר לי

להחנות ללא חשש במאונך למדרכה.

אביזר בו השימוש היה נרחב ביותר הוא הדיבורית המובנית ברכב שיחד עם יכולת השליטה על על מערכת השמע מן ההגה

איפשרו לי להקטין את הסיכון הרב שיש בשימוש הפלאפון בזמן נהיגה למינימום.

תודה

כמה הערות לגבי SX4 גרסת GLX:

1. הזמנתי כזו אתמול (4 דלתות - תא המטען חשוב לי) - במחיר פחות מ-114000 ש"ח כולל רישוי וקודן. הצעת המחיר שקיבלתי לפני שבוע ל-Tiida עמדה על 122000 ש"ח, וה-Note כ-110000 ש"ח.

2. יש רדיו עם שליטה מההגה (למעשה - עוד מימי הליאנה) לפחות ב-GLX ונדמה לי שגם ב-GLA אבל איני בטוח.

3. תנוחת הישיבה גבוהה מאד (אצלי תכונה חשובה, כיון שאשתי קטנת קומה).

4. כבר 3 שנים אני משתמש בדיבורית BT מדגם T305 של מוטורולה המוצמדת לסך השמש ומוטענת בבית פעם בשבוע שבועיים. קבלת שיחות נעשית בלחיצת כפתור, חיוג לאנשי קשר מהזכרון בלחיצת כפתור ואמירת שם היעד (תכונה טובה של מכשירי סימביאן) ורק במקרים אחרים אני מחייג ידנית מהמכשיר הנתון בעריסה המצודה לשמשה הקדמית. מדובר בתפרון טוב ללא קידוח חורים ברכב. אם אתה משתמש כבד - ערכת הדיבורית כוללת כבל טעינה משקע המצית.

5. מבחינת חניה במאונך - לדגם ה-GLX יש חצאיות, שאינן קיימות ב-GLA (הזול יותר בכ-2000 ש"ח). מנסיוני עם הליאנה החצאיות נוטות לגרד מדרכות הגבוהות במעט מהרגיל.

6. יש לסוזוקי מבצע הוזלה לחברי הסתדרות המורים - אבל נדמה לי שרק עד מחר. אם המכונית על הכוונת הדבר שוה בירור.

בהצלחה!

פורסם
כמה הערות לגבי SX4 גרסת GLX:

1. הזמנתי כזו אתמול (4 דלתות - תא המטען חשוב לי) - במחיר פחות מ-114000 ש"ח כולל רישוי וקודן. הצעת המחיר שקיבלתי לפני שבוע ל-Tiida עמדה על 122000 ש"ח, וה-Note כ-110000 ש"ח.

2. יש רדיו עם שליטה מההגה (למעשה - עוד מימי הליאנה) לפחות ב-GLX ונדמה לי שגם ב-GLA אבל איני בטוח.

3. תנוחת הישיבה גבוהה מאד (אצלי תכונה חשובה, כיון שאשתי קטנת קומה).

4. כבר 3 שנים אני משתמש בדיבורית BT מדגם T305 של מוטורולה המוצמדת לסך השמש ומוטענת בבית פעם בשבוע שבועיים. קבלת שיחות נעשית בלחיצת כפתור, חיוג לאנשי קשר מהזכרון בלחיצת כפתור ואמירת שם היעד (תכונה טובה של מכשירי סימביאן) ורק במקרים אחרים אני מחייג ידנית מהמכשיר הנתון בעריסה המצודה לשמשה הקדמית. מדובר בתפרון טוב ללא קידוח חורים ברכב. אם אתה משתמש כבד - ערכת הדיבורית כוללת כבל טעינה משקע המצית.

5. מבחינת חניה במאונך - לדגם ה-GLX יש חצאיות, שאינן קיימות ב-GLA (הזול יותר בכ-2000 ש"ח). מנסיוני עם הליאנה החצאיות נוטות לגרד מדרכות הגבוהות במעט מהרגיל.

6. יש לסוזוקי מבצע הוזלה לחברי הסתדרות המורים - אבל נדמה לי שרק עד מחר. אם המכונית על הכוונת הדבר שוה בירור.

בהצלחה!

תודה על תגובתך

בזכותך,נמצא פתרון מצויין להעדר דיבורית :)

• תוכן חדש...