Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5804 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סליחה מפותח השרשור, אתה מלא אשמה.

אל תשכור עו"ד ולא כלום אם אין לך מה להוכיח.

פשוט כנס למנהל המוסך, תאמר לו שלא מעניין אותך אם יש לך פה רשלנות פושעת או משחק ילדים אחר, שאתה מעוניין במימוש האחריות לרכב שעלה המון כסף ולא מעניין אותך כלום. כמובן תתחיל להקליט את השיחה כשאתה נכנס ותגיד לו שהוא מוקלט ושיגיד את השם שלו ואת התפקיד שלו בקול רם.

ועכשיו לעניין הריאלי יותר, אתם מדברים פה על רכב ספורטיבי עם מנוע עתיר סל"ד שהקאטאאוט שלו הוא בסביבות ה9K ובכלל הF20 הוא מנוע ממוגן ירי ומסוגל לספוג הרבה חרא ואפילו גודשים אותו בלי לפתוח אותו.

ובכלל, נשמע לכם הגיוני שהמחשב ניהול מנוע יזכור פיקים של סל"ד אבל לא ידע לנתק את ההצתה בדרך לשם? לי זה נשמע לא הגיוני אבל נחכה למומחים.

"מה אתה מעדיף, מה רע בשביט? או מראה בשביט?"

• תגובות 120
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ECU רושם OVER REV בוודאות.

לא קשור להצתה - אם אתה ב-9K בהילוך שני (כ-100 קמ"ש) ורוצה להעלות הילוך לשלישי אך בטעות דוף לראשון ומחבר קלאצ' - הצתה או לא המנוע יקפוץ לסלד גבוהה מאוד.

אף אחד עוד לא יודע בוודאות שזה מה שקרה כאן - זה ספקולציות שלנו לגבי מה נרשם בתוך המחשב ויכול להוות הוכחה.

פותח שרשור לא מזכיר שום עיניין של טעות בהעברת הילוך - אז כיול להיות שלא היה שום דבר ובמוסך סתם עושים לו הצגות ואין להם ביד כלום.

בכל מקרה - אם יש להם הוכחה שיציגו אותה לבעל הרכב במיידי.

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

במנוע הזה זה לא קורה.

מה שתכל'יס עושים - מורידים את מכסה שסתומים ובודקים את מרימי שסתומים ו-RETAINERS של קפיצי שסתומים שראשונים להפגע.

כן, תיקוני במנוע דרך פורום באינטרנט זה משהו משהו :wink:

פורסם
לפתוח את השירשור הזה לא היה רעיון הכי חכם ,

הם יעשו הרבה כדי להוכיך שאתה הרשלן ונזק נגרם בגללך , והפורם הזה הוא בין המוכרים יותר כניראה שבמקודם או במאוחר יגיעו לשירשור הזה (אם עוד לא הגיעו) ואז זה כבר לא משנה מה תומר להם .

לא רואה שום בעיה עם השרשור הזה, בטח לא עבור בעל הרכב.

זכותם של אנשים להכנס לפורום כדי לקבל עצה והמלצות להמשך הדרך.

עד כה בעל הרכב תיאר את המקרה כמו שאני מאמין הוא תיאר אותו בפני היבואן.

אם היבואן יכול להוכיח שימוש בלתי סביר ברכב, הוא מוזמן להוכיח זאת....בבית משפט או במקומות אחרים.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

שאלה שאף אחד לא שאל (עד כמה שאני זוכר):

הרכב סטנדרטי ?

כמו שנאמר כבר, עם או בלי מנתק הצתה, אם אתה בהילוך שלישי על 8000 סל"ד ובמקום להעלות לרביעי אתה בטעות מוריד לשני- הסל"ד יקפוץ גם יקפוץ.

הבעייה שמתוארת על ידי פותח השרשור זהה לבעייה שגרמתי למנוע (דווקא במכוון)- קראנק דופק.

שילוב של סל"ד יחסית גבוה ומחסור בשמן הרגו את המנוע די מהר,כך שבהעדר בעיית חוסר שמן (כפי שבעל הרכב העיד) אני כנראה גם הייתי מהמר על סל"ד חריג מאוד שהמנוע טיפס אליו.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

ואני רק תוהה עד לאן נגיע, אם רכב חדש (וזה רכב חדש..) מהחברה מגיע למצב שבו בעליו צריך לקחת עו"ד כי "מומחי הונדה" אומרים משהו אחד (ואני מניח שאותו בעל רכב לא ראה הוכחות \ הביא שמאי \ מומחה כלשהו שיאשר את הפגיעה והצורה ואת כל שאר הז#@! שכל של הונדה) אז למען האמת מה הטעם באחריות הזו ? מה הטעם אם ההתנערות היא בצורה כזו ?

והריי בהונדה יודעים, שזהו בעל רכב ספורטיבי, עם נתח שוק מסויים ויעודי מאוד, וסביר להניח (אפילו מאוד) שאותו בחור חבר בקבוצת נהגים זו או אחרת, ושהמידע על צורת היחס המחפיר שלהם (שאגב לפחות בעולם האופנועים דיי ידועה) יטוס כמו אימפרזה בשבת בבוקר על איילון.

לי אישית אין תקציב לרכישה של רכב ב 250 אלף ש"ח חדש (אולי יותר, אינני בקיא במחירי S2000) אבל אני יודע שבמידה והייתי רוכש אחת - הייתי הופך עולמות כדי להוכיח, ובכדי שרכבי יתוקן ב 101% בדיוק כפי שהיה, וכמובן שלא דורך אצל אותו יבואן לעולם ואף מזהיר את כל ידידי ומכרי.

פורסם

over-rev אכן נרשם במחשב. ככל הידוע לי אין לוג רציף של תיעוד אלא רק נתוני מנוע, הילוך וכו' במצבי אירוע כמו זה.

להונדה יש בעיה כרונית במנועי ה- AP1 (אלה שהגיעו לאירופה) שגורמת בדיוק למה שמתואר פה ע"י המוסך: מקרה או שניים של אובר-רב שנרשם במחשב שלאחריו (אפילו כמה מאות ק"מ אחריו) המנוע מתרסק. זה קורה כי ה- valve retainers, קרי כמה עיגולי מתכת שמחזיקים את השסתומים, נסדקים באירוע אבל עדיין מחזיקים. אחרי זמן (גם בנסיעה בחניה) הם נשברים והשסתום נופל לבית הבוכנה.

הונדה תיקנו את זה ע"י חיזוק ה- retainers במנוע ה- AP2 (אלה שהגיעו לארה"ב) אבל מעולם לא הודו שמדובר בכשל. היו שהחליפו אפריורי למחוזקים; אני שקלתי לעשות את זה אבל בסוף לא. לפי מה שאתה מתאר זה לא מה שקרה לך - החנית את האוטו, כיבית ואז ניסית להתניע והוא היה תפוס. יהיה מעניין לשמוע הסבר שלהם לגבי מה ה- over-rev גרם.

לי, אגב, היה מקרה דומה עם קלאץ'. אותם האשמות ואותם טיעונים (רכב ספורט, עמידות, מחיר גבוה אל מול רשלנות נהג וכו'). התעקשתי ובסוף השתתפתי ב- 10% מהעלות. השירות שלהם בכלל ובמקרה הזה בפרט היה מצויין (זה היה ב- 2007).

I always get confused between the sound of a Sopwith Camel, and the sound of a malodorous runt wasting everybody's time

http://www.pavius.net

פורסם

אני אישית הייתי מערב ברגע זה עורך דין ולא נותן להם יותר מדי לבלבל לי ת'שכל ולנסות להאשים אותי.

בושה וחרפה שיבואן שלוקח מחירי חזירות על הרכב שלו "כי צריך לתת שירות ואחריות" מייד מתחמק ברגע שיש אחריות.

זה בדיוק למה אני לא יהסס פעמיים לקנות מיבואן אחר ולא היבואן הותיק והחמדן ברגע שייפתח השוק.

פורסם

עדכון:

דיברתי עם המוסך שוב.

הם מבהירים חד משמעית שאין אחריות על המנוע.

סיבה: נהיגה רשלנית. הורדת הילוך מחמישי לשלישי, עליה מעבר ל10K סל"ד.

ו...ניתוק הטלפון בפרצוף.

השאלה שלי היא מאוד קריטית:

האם הירידה מהילוך חמישי לשלישי ועליה מעבר ל10K סל"ד רשומה במחשב ואיתה הוא שמר גם את היום ואת השעה שזה קרה, או שמא , התקלה נשמרה במחשב, אבל יכול להיות שקרתה לפני שנה גם (כמו שאמר אחד האנשים פה) , ובעצם הם מתלבשים על זה בשביל למצוא תירוץ למה המנוע התפרק???

כשאמרתי להם שהמנוע דפק כמו טרקטור ודלקה מנורת לחץ שמן זה לא עניין אותם

הם בשלהם: שברת את המנוע על ידי הורדת הילוך , אחריות עליך. שא בתוצאות.

G-D will give me justice

פורסם
שאלה שאף אחד לא שאל (עד כמה שאני זוכר):

הרכב סטנדרטי ?

כמו שנאמר כבר, עם או בלי מנתק הצתה, אם אתה בהילוך שלישי על 8000 סל"ד ובמקום להעלות לרביעי אתה בטעות מוריד לשני- הסל"ד יקפוץ גם יקפוץ.

הבעייה שמתוארת על ידי פותח השרשור זהה לבעייה שגרמתי למנוע (דווקא במכוון)- קראנק דופק.

שילוב של סל"ד יחסית גבוה ומחסור בשמן הרגו את המנוע די מהר,כך שבהעדר בעיית חוסר שמן (כפי שבעל הרכב העיד) אני כנראה גם הייתי מהמר על סל"ד חריג מאוד שהמנוע טיפס אליו.

הרכב סטנדרטי לחלוטין, מטופל בקביעות במוסך המרכזי.

G-D will give me justice

פורסם

קשה לי להאמין שיש תיעוד להילוך - לא זכור שיש חיישן בגיר שמשדר את נתון ההילוך.

אם תרצה - אוכל לבדוק שוב בבית בספר טכני.

שסתומים נופלים פנימה? :oops: וואי וואי וואי..... לא נעים ואף מפחיד.........

מה זה "נהיגה רשלנית"? הביאו פסיכולוג שעקב אחריך תקופה וקבע על סמך ממצאים ומצפיות שהתנהגת ברשלנות?

מה זה השטויות האלו?

מילא תגידו "טעיתה בהילוך ומכאן כל הבעיות" אבל לסרטט פרופיל פסיכולוגי?.............

הייתי הולך הכי למעלה בדרגות שם ומגיע להסדר.

חוץ מזה - הציגו לך הוכחות? פלט כלשהו מהמחשב מנוע?

פורסם

ערן, אני רואה שצללת לתוך הנושא - אתה חושב שגם במנועים של שנתונים מאוחרים כמו 2006 ומעלה עדיין עושים שימוש ב-RETAINERS מהסוג הישן?

פורסם

רגע אבל למה כל העצבים ?

הונדה טוענים שהיה מעבר בין חמישי לשלישי ו OVER-REV ? שיוכיחו.

אני לא מבין מדוע יש בכלל לקבל את מה שאומרים בעל פה - אני בתור מר נהג, הייתי רוצה הוכחות, לטענתי אני לא עברתי מעולם 80 קמ"ש ואפילו לא הגעתי לחמישי.

אתם טוענים אחרת - תראו לי הוכחות, ולא את הנזק, אלא הוכחות למה שגרם לנזק (הריי אתם יודעים בוודאות שזה אני לא ?)

לנהג - לדעתי כבר באמת עדיף לקחת עו"ד, ועדיף גם שמאי (תוכל לתבוע אחר כך את ההוצאות האלו)

• תוכן חדש...