Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5798 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

העיצוב של מאזדה? זו ההשוואה הכי טובה שיצאה לך? נכון יש לה עיצוב הרבה יותר יפה משל מאזדה- כל מאזדה! ועוד רכבים רבים שעל הכביש.

ולשואל השאלה, תהנה: אתה יכול לרכוש רכב די חדש במחיר של משומש בן 4-5, עם מראה מצויין, אמינות לא רעה בכלל וחיסכון ענק בהוצאות דלק ואחזקה שוטפת.

(אלה אם מדובר ביאריס אגדית אז תקבל "מציאה" בת 8 עם רק 150000 ק"מ שלא "ראתה" מוסך).

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם

המחיר הנמוך הוא תוצאה של מותג שירד מנכסיו לגמרי בישראל.

היבואן התדרדר עם השנים, הפסיק לתת הנחות לליסינג ונתן ליונדאי גטס להשתלט על שוק הרכבים הקטנים.

היבואן הפסיק לשווק מכוניות משפחתיות שהיו לו פעם ולא נתן ביטוי להתחדשות של היצרן בשנים האחרונות.

במצב זה - אין שום סיבה שהרכב ימכור בכמויות ומכיוון שהוא אינו מוכר הרכב מתדרדר במחירון.

אגב - מכיוון שמעט מאוד אנשים קנו פיאט פרטית בשנים האחרונות, רוב הפיאט משנת 2007 והלאה הם ליסינג או השכרה במקור.

כדאי לבדוק מה בדיוק המקוריות של הרכב.

פורסם

דודו, כאן אני לא מסכים איתך.

גם לפני 15 שנה , כשפיאט אונו ופונטו נמכרו בכמויות גדולות מאוד, המחיר שלהן צנח הרבה יותר מהר ממכוניות יפניות וגרמניות מקבילות.

נניח, בשנת 2000 מחירון של אונו מודל 95 היה בערך 60% או אפילו 50% ממחירון של סוזוקי סוויפט מודל 95.

וגם היום זה לא קשור לכמות וליבואן - ראה איך מכוניות כמו גטס, אביאו, קיא וכו' שנמכרות בעשרות אלפים כחדשות מאבדות במחיר בדיוק כמו הפונטו.

פשוט זה לא יפני ולא גרמני ולא יעזור שום דבר, ככה השוק הישראלי פועל.

פורסם

יש פה גם עניין של ביצה ותרנגולת.

מצד אחד העובדה שרכב נמכר באלפים לחברות השכרה היא ערובה לכך שתראה הרבה ממנו על הכביש ומבטיח פופולריות של המותג, מצד שני זה מרסק את ערך הרכב - כי חברות ההשכרה נותנות הנחות ענק.

בלי קשר - למרות טענתו של לוי יצחק כי צריך להוריד את המחיר בפראות מדי חודש, פיאט ידנית זה אולי הדבר המבוקש ביותר כיום.

נסה לחפש פנדה למכירה שנמצאת בלוח יותר משבוע.

כשחיפשתי פונטו ספייס התקשרתי קודם למודעות הותיקות, של 3-4 שבועות. חשבתי לנסות ללחוץ מוכרים שמנסים כבר חודש להפטר מהרכב. כמה טעיתי - רק קיבלתי צחוקים מהמוכרים, "נמכר מזמן", "לא אקטואלי" ו"וואי אני צריך להוריד כבר את המודעה".

כך שכנראה מדובר במשהו אישי של לוי יצחק נגד פיאט, אולי איזו יריבות אל מול היבואן.

לגבי האביאו - כאן מדובר בדוגמא קלאסית לאוטו שממש נכפה על הצרכן הישראלי והוא ממש לא מעוניין בו. הרכב נמכר בכמויות ענק לחברות ליסינג שמחלקות אותו לסוכני שטח למיניהם, ואח"כ הרכב נמכר במחיר שקשה להתחרות בו לצרכנים שלא יודעים עד כמה יהיה קשה להפטר ממנו אח"כ.

נראה לי שאפשר להשיג אביאו 2004 במחיר שנמוך מ-20 אלף ש"ח כיום...ועדיין אין קונים.

פורסם
מצד אחד העובדה שרכב נמכר באלפים לחברות השכרה היא ערובה לכך שתראה הרבה ממנו על הכביש ומבטיח פופולריות של המותג, מצד שני זה מרסק את ערך הרכב - כי חברות ההשכרה נותנות הנחות ענק.

לא כשמדובר במאזדה 3, קורולה, הונדה סיוויק וכו'

דגמים אלו גם מליסינג והשכרה נמכרים במחירים גבוהים, אף אחד לא נותן הנחות של 20-25% על מאזדה 3 עם נתונים סבירים.

פורסם

פחות מטריד אותי עניין ההפצה בארץ ומלחמות הליסינג- לוי יצחק למיניהן,

אני אנסה להתמקד: האם המחיר הנמוך של הפונטו מעיד על טיב הרכב עצמו? האם זהו רכב עם בעיות אמינות, תחזוקה כלשהן?

יכול להיות שהתמחור נובע מהתיבה הרובוטית שלו? האם יש שוק לרכב עם תיבה כזו (למקרה שנרצה למכור אותו)

אני מחפש לרכוש את הרכב לבתי הסטודנטית- אני מחפש רכב קטן, אמין, חסכוני בדלק, שלא יבלה במוסך.

לא מעניין אותה חווית נהיגה או ביצועים- רכב שייקח אותה ממקום למקום ותו לא.

כמובן שיש לבדוק את עניין התיבה הרובוטית.

אשמח לשמוע את דעתכם.

תודה

פורסם

אין עם הרכב הזה בעיות מיוחדות עד עכשיו.

הרכב נותן תמורה מצויינת לכסף בכל הקשור לחיסכון בדלק ובעלויות אחזקה (חלקים יחסית זולים וטיפול כל שנתיים). הגיר הרובוטי שלו לא עושה בעיות מיוחדות והוא נחשב לדי מוצלח. כמו כן הוא מאוד יעיל בכל הנוגע למיקסום הכוח של המנוע והמעברים שלו נעשים בסל"ד מספיק גבוה בכדי לא לאבד כח. אחרי כמה שעות (מקסימום יום-יומיים) מתרגלים לאופן פעילותו (לפחות כך היה אצל גיסי, חבריי שמחזיקים בפנדה ובגרנדה ).

הרכב מרווח, נוח, יפה, חסכוני מאוד ובעל ציון בטיחות הכי גבוה שיש. יש לו שוק סביר+ ורכב טוב (בעיקר אם הוא פרטי- יש פחות) נמכר מהר יחסית. בכל אופן זה נשמע בדיוק מה שאתה מחפש לבתך.

שוב, לדעתי זה אחד הרכבים שנותנים את התמורה הכי טובה לכסף כאשר מסתכלים על מכלול הפרמטרים ועל האופציות האחרות בסכום הזה.

אתה מוזמן לערוך חיפוש בפורום על הרכב הזה. אתה תמצא מגוון רחב של תשובות על כל מיני דברים שקשורים ברכב וכן עוד כמה דעות גם מכאלו שמחזיקים בו.

בהצלחה

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם

לביתך עדיף שתקנה פנדה קטנה ותחסוך עוד יותר בהוצאות הדלק :wink:

אבי מתכוון לרכוש אחת כזו לעצמו בקרוב, מדגמי 2008 או 2009. ירידת ערך לא מעניינת אותו כלל כי רוכש הרכב ממנו יהיה אני - ואני מתכוון לנצל אותה עד תום.

בכל מקרה אוטו נהדר ללא בעיות אמינות ידועות.

• תוכן חדש...