Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה עדיף: מאזדה 626 או 323 לאנטיס?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5789 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מוכרח לציין את העובדות שאני סטודנט נשוי+2 עם תקציב עד 30,000. עובדות אלה קריטיות בכל הנוגע לאחזקת הרכב (שמעתי שאחזקה של 626 יקרה יותר ואני סטודנט שלא מרוויח בשמיים ואשתי מורה וגם יש לנו 2 ילדות), עלות הדלק/חלפים וכו'.

האם גם 323 יכולה להיות מספיק טובה לאדם במצב כמו שלי?

פורסם
אני מוכרח לציין את העובדות שאני סטודנט נשוי+2 עם תקציב עד 30,000. עובדות אלה קריטיות בכל הנוגע לאחזקת הרכב (שמעתי שאחזקה של 626 יקרה יותר ואני סטודנט שלא מרוויח בשמיים ואשתי מורה וגם יש לנו 2 ילדות), עלות הדלק/חלפים וכו'.

מבחינת גודל כן, מבחינת רוב יתר הדברים - בעיני לא. לא נוח, לא אמין כמו שחושבים. אם אין חובה לאוטומט, הייתי שוקל רנו מגאן, שגם היתה בטוחה לזמנה. מצד שני, בסכום הזה, אני לא יודע מה כן יהיה "אמין", משום שהדבר תלוי בעיקר באופן בו טופל הרכב בשנים שעברו.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

בר, המאזדה 323 מאוד מאוד אמינה, היו לנו בעבר 2 כאלה, יש לי עוד חבר עם מאזדה 323 וגם לאחי עכשיו יש מאזדה 323 וכל ה-4 הוכיחו את נאמנותם.

פורסם
1+

(אם אנחנו מדברים על מאזדה 323 לאנטיס דגם GL משאריות הליסינג)

קרא גם את מה שכתבתי ב"לאנטיס מול סיביק מול קורולה-מחפש תשובה ולא מוצא" http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=332332

ולי עוד היתה GLX 1.8 פרטית לחלוטין.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

לא הייתי נכנס לשרשור הזה להגיב לולא הערותיו של BAR72

ברשותי לאנטיס 1800 -99 מזה כ8 שנים-אישית עברתי איתה 150K

נרכשה 3 שנים על הכביש עם 30K

רשימת התקלות "ארוכה" -שהרכב היה עם 120K הלך האלטרנטור.

חוץ מזה 2 מצברים ופעם אחת רביעת צמיגים.

עכשיו אתה באמת רציני שאתה מדבר על האמינות המקרטעת הזאת רנו מגאן

בהשואה ללאנטיס?

תריץ רשימת חיפוש כאן ותראה בעיות כגון: סלילי הצתה(דבר שכיח מאוד ברנו)

חישני חמצן ,פולי מנוע גירים (AL4) לא אמינים ועוד עשרות תקלות שהשד יודע מאיפה צצו.

אפשר להגיד על המגאן שהיא נוחה -אמינה לפחות עד מודל 2006- היא לא(שם שופרה לאמינות בינונית)

הלאנטיס מנסיון רב כאמור אמינה מאוד,מנוע 1800 מוצלח עם סחיבה מצוינת

גיר שעם 180K לא מראה סימני הזדקנות כולל החלפות הילוכים חלקות וכדומה.

נוחות בינונית יש לציין -אך ניתן להתגבר עם ד"ר גב למי שרוצה.

בנוסף יש לציין שרכבי ליסינג זה סיפור שונה במעט.

כל רכב כולל מאזדה או טויוטה אם עברו בליסינג התעללות קשה ,אין פלא שפתאום הן לא אמינות כבידיים פרטיות.

מאוד ממליץ על לאנטיס 1800/2000 מיד פרטית אם ניתן למצוא ,אלא שיש לקחת בחשבון שה2000 זוללת 1-7.5-8והמנוע שלה חגיגה אמיתית.(אותו מנוע ב626 הכבדה יותר.).

סוזוקי SX4 2008

דייהטסו סיריון2008

דייהטסו YRV-נמסר לביתי.

פורסם

ההבדל היחיד באחזקה יכול לנבוע רק מצריכת הדלק שמאוד תלויה בסגנון הנהיגה שלך.

לי יש 626 כבר קרוב ל-11 שנה. יד ראשונה ועברה אתמול את ה-180 אלף קילומטרים.

מלבד רדיאטור חימום לא הייתה אף תקלה וגם הרדיאטור הוחלף רק לאחר 10 וחצי שנות שימוש.

ההוצאות לא חריגות ביחס למשפחתיות וכמו שכבר ציינתי צריכת הדלק מאוד תלויה בסגנון הנהיגה שלך.

בנהיגה רגועה גם עם מזגן דולק תוכל לסחוט מהרכב 10.5 עד 11 ק"מ לליטר, אם תאמץ את הרכב יותר אתה תבחין בהבדל.

ה-626 נוחה יותר מהלאנטיס המנוע הגדול בשרני וכוחני יותר והרכב גם מרווח יותר. תא המטען גדול ומכיל כמעט כל מה שרוצים.

בהצלחה.

פורסם

תתמקד יותר:

-מה יהיה השימוש הרכב? (עירוני/בין עירוני עם/בלי ילדים וכו')

-מה תהיה הנסועה הממוצעת?

-מה התקציב החודשי המתוכנן? (כולל הכל)

-מה הסיבה שאתה נעול על שני הדגמים האלה?

שוב, מניסיוני עם מאזדה 323 לאנטיס דגם GL (דגם הליסינג) האמינות של הרכבים בני 10+ היא לא ממש מזהירה. יכול להיות שלאנטיס 1800 מדגמים ישנים יותר היא באמת יותר אמינה אבל, וזה אבל חשוב, רכבים משפחתיים בני 10+ קרובים לסןף החיים המועילים שלהם. תיקון תקלה במיקרים שכאלה מגיע למחיר של עשרות אחוזים משווי הרכב.

פורסם
תתמקד יותר:

-מה יהיה השימוש הרכב? (עירוני/בין עירוני עם/בלי ילדים וכו')

-מה תהיה הנסועה הממוצעת?

-מה התקציב החודשי המתוכנן? (כולל הכל)

-מה הסיבה שאתה נעול על שני הדגמים האלה?

השימוש יהיה בין עירוני לרוב ותיתכן 4-5 ימים בשבוע. פעם בחודש בערך עושים נסיעה רצינית עם ילדים.

אין לי תקציב חודשי מתוכנן. הסיבה שאני נעול על אלה כי קיבלתי עליהם פידבקים טובים, רק שאמרו לי ש626 לא מתאימה לצרכים שלי ושהאחזקה שלה יקרה.

פורסם
ולי עוד היתה GLX 1.8 פרטית לחלוטין.

2 לאנטיסים כרגע במשפחה(אחד דור ראשון-5 שנים אצלנו ואחד דור שני-שנתיים) שתיהן עם ק"מ גבוה(בין 150 ל-200 אלף) ללא תקלות.

אגב לאחי(היום לאנטיס דור שני) הייתה עד לפני שנתיים קליאו B שנקנתה מיד ראשונה 60000 ק"מ מזקנה שלא הפסיקה להתקלקל. מכר מהעבודה עם מגאן שלא מפסיקה...(ניחשתם נכון).

לא שיש לי משהו נגד צרפתיות אבל אמינות לאורך זמן(רכבים בני 7 ומעלה) זה לא הצד החזק שלהן.

turboy

פורסם
השימוש יהיה בין עירוני לרוב ותיתכן 4-5 ימים בשבוע. פעם בחודש בערך עושים נסיעה רצינית עם ילדים.

אין לי תקציב חודשי מתוכנן. הסיבה שאני נעול על אלה כי קיבלתי עליהם פידבקים טובים, רק שאמרו לי ש626 לא מתאימה לצרכים שלי ושהאחזקה שלה יקרה.

מניסיון כמעט זהה לשימוש שלך עם מאזדה 323 לאנטיס דגם GL. כן, היא יכולה לענות לרוב הדרישות כל זמן שהיא לא תתקלקל:?

אצלי עם נסועה בין עירונית (מאוד חסכונית) ונסיעה ארוכה כפעם בחודש (15K שנתי) הגעתי לבערך 1300 ש"ח בחודש (כולל הכל למעט תקלות לא צפויות וירידת ערך). אך אל תסמוך על זה יותר מדיי, תקלה (תיב"ה, אלטרנטור, מזגן, אלקטרוניקה וכו') תגרום להוצאה רצינית.

מומלץ לחפש (ולשלם יותר) על רכב עם מעט ידים+נסועה נמוכה+טיפולים מתועדים. אם אתה מתכנן להחזיק את הרכב יותר משנתיים התשלום הגבוה יותר יתקזז עם מיעוט התקלות.

פורסם

אין דגם GL. יש LX הפשוט שזה הדגם שכיכב בציים וחברות השכרה ומעט מאוד כאלה אם בכלל נמכרו במקור לשוק הפרטי.

הדגם המפואר יותר נקרא GLX וזה הדגם שנמכר לפרטיים. ההבדלים הבולטים הם מגיני בוץ בדגם המפואר וידיות פסי הגנה בדלתות בצבע הרכב לעומת שחור בדגם הפשוט.

פורסם

כבעל לנטיס1.6 אוטומט אוכל להעיד שמדובר ברכב אמין אך יקר לאחזקה,מבחינת צריכת דלק,אצלי הרככ עושה בתוך 7 ק"מ לליטר,אני ממש מרגיש את זה בכיס שמיכל מספיק לי ל-350 ק"מ

• תוכן חדש...