Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5804 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עקרונית ממה שהבנתי יש שניי דגמים D2 ו D4

D2 עם שניי סלילים של 2 אום

D4 עם שניי סלילים של 4 אום

ושניי גדלים 10 ו 12 אינץ'.

עד כה אם לא הבנתי נכון תקנו אותי.

חשבתי על התצורה הבאה

IDMAX 12 D2 עם CELESTRA FA2150X אומנם המגבר לא יתן לו 1000RMS אבל 750 בגישור אני חושב שמספיק טוב.

מה אומרים ?

איזה מגבר ואיזה סאב מבין דגמי ה IDMAX אתם ממליצים ?

הציוד שיש לי כרגע:

CLARION DXZ785USB

Celestra FA475X

Morel Tempo 6

Morel Tempo 5

RCA של KnuKonceptz

כבל מתח 4G של KnuKonceptz

מותקן על טויוטה קורולה 2003 GLI

עקרונית השידרוג הבא יהיה בקומפננטים הקדמיים שיבואו לאחר קניית הסאב מתי שיהיה כסף.

JVC KW-AVX836

Hertz HSK-165XL @ Celestra FA475x

DC Audio Level 5 m2 12 inch @ DC Audio 3.5K

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה צריך את ה D4 כדי לעבוד עם הסלסטרה ב- 2 אוהם.

יש ליאן בדיוק את השילוב הזה. נסה לשמוע אצלו.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

אם אתה הולך על שילוב של סלסטרה FA + IDMAX לך על הגירסה של 4 אוהם.

הסלסטרה נותן לך בגישור ב4 אוהם 620W וב2 אוהם 740W , בשביל 120W הפרש הייתי מוותר על חיבור ב2 אוהם ועל מגבר קלאס A\B בגישור , ב4 אוהם תקבל שליטה טובה יותר על הסאב.

Audison Bit 10 | Dynaudio Esotar E650 + Scanspeak D3004| Arc Audio 4200SE | Dynaudio Esotar 1200 | JL Audio HD 750/1

פורסם

צודקים טעות שלי אני צריך D4 כדי לעבוד איתו ב 2 אום.

הייתי רוצה לשמוע המלצה למגבר אחר לצרף יחד עם הסאב הסלסטרה עולה 1800 שקל ככה שהתקציב למגבר

הוא 2000 שקל.

JVC KW-AVX836

פורסם

יש לך שתי אופציות טובות מאוד ב1800 ש"ח

הראשון הוא הסלסטרה FA150 שנותן לך בגישור 620W ב4 אוהם ו 740W ב2 אוהם קלאס A\B , מגבר ורסטילי מאוד אפשר להגביר איתו סאב \ מידבאסים חזקים \ מערכת פסיבית מלאה , חזק מאוד ב4 אוהם 180WRMS .

השני הוא מונובלוק יעודי כמו הסנדאון SAZ1000D קלאס D (תברר עם אליקו מה המחיר כי אני זוכר שבזמנו הוא עלה 1800 ש"ח ).

1X300 ב4 אוהם

1X600 ב2 אוהם

1X1000 ב1 אוהם

שניהם מגברים מצויינים תבחר מה מתאים לך יותר מגבר 2 ערוצים חזקים קלאס A\B ורסטילי או מונו יעודי לסאב קלאס D שיירחם לך על מערכת החשמל קצת יותר ויתן לך נצילות גבוהה יותר.

Audison Bit 10 | Dynaudio Esotar E650 + Scanspeak D3004| Arc Audio 4200SE | Dynaudio Esotar 1200 | JL Audio HD 750/1

פורסם
עקרונית ממה שהבנתי יש שניי דגמים D2 ו D4

D2 עם שניי סלילים של 2 אום

D4 עם שניי סלילים של 4 אום

ושניי גדלים 10 ו 12 אינץ'.

עד כה אם לא הבנתי נכון תקנו אותי.

זה נכון, רק לסיכום:

D2 עובד בהתנגדות סופית 1 אום או 4 אום

D4 עובד בהתנגדות סופית 2 אום או 8 אום

חשבתי על התצורה הבאה

IDMAX 12 D2 עם CELESTRA FA2150X אומנם המגבר לא יתן לו 1000RMS אבל 750 בגישור אני חושב שמספיק טוב.

מה אומרים ?

איזה מגבר ואיזה סאב מבין דגמי ה IDMAX אתם ממליצים ?

בגדול לסאב הזה מספיק 500RMS. בנוסף, תמיד עדיף לעבוד בהתנגדות נמוכה יותר, לכן מומלץ לעבוד ב-1 אום.

CELESTRA FA2150X אחלה שילום אמור להיות, רק בתנאי שיש מספיק חשמל ברכב, כי מדובר במגבר קלאס A/B שדורש הרבה יותר חשמל בהשוואה לקלאס D למשל.

חוסר חשמל מצריך שידרוג אלטרנטור ומצבר נוסף. אבל זה שווה את ההשקעה :-D

פורסם

number one , למה אתה חושב שעבודה בהתנגדות נמוכה עדיפה על התנגדות גבוהה יותר?

פורסם

כל ההמלצות פה מיותרות, או לפחות אעדן ואומר- לא מקצועיות.

לסאב כזה דרוש מגבר מונובלוק, למעשה, תמיד עדיף מגבר מונו מאשר מגבר 2 ערוצים בגישור.

גם אם הם ממש דומים כמו למשל DLS הA3 בגישור או הA6.

מגבר 2 ערוצים מגושר מאבד חצי מהדמפינג פאקטור, ולמעשה אם תרצו, מאבד מחצית מהיכולת לשלוט פיזית בסאב.

ובפעם העשירית, לסאב הזה לא "מספיק" "רק" 500 וואט RMS, הסאב הזה צריך את ההספק הדרוש לו, ID בעצמם ממליצים על 800 וואט RMS בתיבה אטומה של 1.7C^F.

ותמיד כדאי לחבר אותו על מגבר חזק יותר ב20-25 אחוז(כלל אצבע לכל אלמנט לא משנה איזה סוג או חברה), על מנת שהסאב יקבל את מלוא הצורך שלו, מבלי לגרום לעבודה מאומצת של המגבר.

אם תרצו לתרגם זאת, מומלץ מגבר של 1000 וואט RMS על הסאב הזה, בכדי שיהיה ניתן לספק אותו במלואו(800 וואט) ולא לדחוק את המגבר לקצה היכולת שלו.

ומי שחושב שמספיק לו 500, כנראה שאין לו מספיק חשמל ברכב, להבין מה בכלל הסאב מסוגל או יכול לעשות.(ואני ממש לא מדבר על SPL).

under construction..

פורסם

ניר, היצרן ממליץ הגברה בין 500-1000RMS, לא רק אני :-D

חוץ מזה יש לי מספיק ניסיון עם סאבים האלו. נסיתי לא רק ברכב שלי ולא רק עם מגבר אחד. לכן עוד פעם אני אומר שזה תלוי בדרישות המשתמש. אם הוא רוצה SPL לכן ברור שצריך 1000RMS ודנפינג פאקטור גבוה, וגם לא קלאס A/B אלה קלאס D.

number one , למה אתה חושב שעבודה בהתנגדות נמוכה עדיפה על התנגדות גבוהה יותר?

רק שבהתנגדות נמוכה יותר יש הספק גבוה יותר.

פורסם
כל ההמלצות פה מיותרות, או לפחות אעדן ואומר- לא מקצועיות.

לסאב כזה דרוש מגבר מונובלוק, למעשה, תמיד עדיף מגבר מונו מאשר מגבר 2 ערוצים בגישור.

גם אם הם ממש דומים כמו למשל DLS הA3 בגישור או הA6.

מגבר 2 ערוצים מגושר מאבד חצי מהדמפינג פאקטור, ולמעשה אם תרצו, מאבד מחצית מהיכולת לשלוט פיזית בסאב.

ובפעם העשירית, לסאב הזה לא "מספיק" "רק" 500 וואט RMS, הסאב הזה צריך את ההספק הדרוש לו, ID בעצמם ממליצים על 800 וואט RMS בתיבה אטומה של 1.7C^F.

ותמיד כדאי לחבר אותו על מגבר חזק יותר ב20-25 אחוז(כלל אצבע לכל אלמנט לא משנה איזה סוג או חברה), על מנת שהסאב יקבל את מלוא הצורך שלו, מבלי לגרום לעבודה מאומצת של המגבר.

אם תרצו לתרגם זאת, מומלץ מגבר של 1000 וואט RMS על הסאב הזה, בכדי שיהיה ניתן לספק אותו במלואו(800 וואט) ולא לדחוק את המגבר לקצה היכולת שלו.

ומי שחושב שמספיק לו 500, כנראה שאין לו מספיק חשמל ברכב, להבין מה בכלל הסאב מסוגל או יכול לעשות.(ואני ממש לא מדבר על SPL).

איזה מונו היית ממליץ לצרף אליו במסגרת של עד 2000 ש"ח ?

JVC KW-AVX836

פורסם

האודיסון LRX1.1K הוא בהחלט אופציה מעולה על הסאב הזה, יש לי נסיון טוב עם השילוב הזה.

אבל הוא לא עולה 2000 ש"ח, אולי ביד שניה(והאמת שיוסי ROCCO23 מוכר את המגבר שלו= שווה בדיקה).

המגברים האידיאלים לטעמי הם אודיסון 1.1K או DLS A6 או כל דבר בסגנון הזה.

אבל הם לא בתקציב הזה, אלא אם כן מוצאים ביד שניה משהו, או בחו"ל, למרות שהייתי נזהר שבעתיים כי לDLS יש ים של זיופים.

במחיר הזה כמונו חדש, זה רק לחפש משהו בחו"ל מחברות כמו רוקפורד,אוריון,דימונד ,PPI וכו'.

בארץ, רק הסאן-דאון 1000, נמכר במחיר הזה, וגם הוא יעשה אחלה של עבודה.

under construction..

פורסם

עם מגבר מונו כלשהו אם זה סאנדאון או אודיוסון יש להפעיל את הסאב על 1 אוהם ?

כלומר השאלה היא אם אני קונה

SAZ-1000D

או

LRX1.1K

אני אצטרך לקנות את הדגם של D2 ולא D4 לא ?

JVC KW-AVX836

• תוכן חדש...