Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה על המגבר JBL GTO 1004

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5804 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כנסו לתמונה: http://www.jbl.com/resources//Brands/JBL/Products/ProductImages/en-US/GTO1004E/GTO1004E_IMG4_800X600.GIF

אז ככה, אני מבקש לדעת מהמומחים פה בפורום למה כל כ"פתור" משמש?

על מה משפיעים ה"כפתורים" בצד שמאל ועל מה משפיעים ה"כפתורים" בצד ימין?

כמו שאתם מבינים מהשאלות שלי, אני לא מבין בכלל במערכות אך המגבר הזה מותקן אצלי באוטו ויש לי בעיה שהבאסים בולעים קצת את המילים בשירים. אמרו לי שניתן לפתור את זה ע"י "משחק" בכפתורים שבמגבר, אך כדי "לשחק" איתם אני צריך לדעת מה כל אחד עושה ועל מה הוא משפיע.

אני רק יודע [זה הבחור שהתקין את הכל הראה לי] שהכפתור INPUT LEVEL השמאלי משפיע על העוצמה. כלומר ששמתי אותו על הכי גבוה אז ווליום 8 לדוגמא במערכת היה חזק מאוד, ככל שהנמכתי את הכפתור ככה גם העוצמה בווליום 8 ניהייתה חלשה יותר.

מישהו יודע איך ניתן לכוון את זה על מנת שהבאסים לא יבלעו את המילים? זה כאילו שהבאסים חזקים יותר מהמילים.

אם זה משנה אז יש לי 2 רמקולים אחורה של רוקפורד דגם P1692S.

וסאב של VCCS שאמרו לי פה בפורום שזה פיונייר. אין לי מושג לגבי הגודל, כמו שכבר הבנתם אני לא מבין גדול בתחום האודיו.

והמגבר שצויין למעלה.

תודה לעוזרים.

פורסם

Input Level-זה הגיין שאחראי על העוצמה אל תגביר עד הסוף כי הרמקול ישרף...

יש לך כפתור בשני הצדדים שבורר בין מספר מצבים:

LPF-חיתוך כך שהרמקול ינגן רק את התדרים הנמוכים,מצב זה נועד לסאב-וופר

FLAT-מצב בו הרמקול מנגן את כל התדרים,מיועד לרמקולים במקרה ואין לך סאב.

HPF-חיתוך כך שהרמקול ינגן רק תדרים גבוהים יותר מהתדרים שנקבעו,נועד לרמקולים וקומפוננט במקרה ויש לך סאב.

FREQ-תדירות-תדר החיתוך של הרמקול למצבים למעלה^.

Bass Boost-מצב להגברת התדרים הנמוכים (הבאסים) לא מומלץ כלל,ועדיף לכבות ע"י המפסק של הON-OFF ליד אם אני לא טועה ולשים על 0.

בכל זאת,אם אין לך ידע כזה בתחום הייתי פונה למתקין או אדם שמבין במערכות לעזרה בכיוונים,אתה מוזמן למפגשים ואני משער שיעזרו לך שם בשמחה.

HU: Pioneer DEH-X9550BT Comp: Hertz Energy ESK165 Amp: Phoenix Gold Octane R8.0:4 Sub: Hertz ES300

פורסם

בוא לא נקרא לVCCS סאב, "כרית נאדים" יהיה יותר הולם...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

ה VCCS בתיבה אטומה שווה את ה- 250 שקל שהוא נמכר ביד שניה :), בוא נגיד ששמעתי גרועים ממנו.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

מצטער על הבורות הרבה בשאלה הבאה: יש הבדל בין סאב לסאב-וופר או שזה אותו דבר?

אין לי מושג מה זה קומפוננט [כן זה עצוב] וכן אני לא יודע אם יש לי את זה [עוד יותר עצוב].

איך אני יודע אם יש לי קומפוננט?

יש לי 2 רמקולים אחורה של רוקפורד דגם P1692S כמו שציינתי בהודעה הראשונה.

חלק מהאנשים פה בפורום התייחסו אליהם כאל קומפוננט וחלק לא.

אז הם בעצם קומפוננט?

ואם הם קומפוננט אז אני צריך לשים את הכפתור בורר מצבים על HPF בשני הצדדים? כי יש לי גם סאב-וופר.

עריכה:

שכחתי לשאול אם הכפתור של הבורר מצבים צריך להיות בשני הצדדים אותו דבר?

ואם לא אז איך אני קובע איזה מצב בכל צד?

פורסם

כמעט תמיד סאב וסאבוופר זה אותו דבר.

קומפוננט זה סט רמקולים שבנוי ממידבאס ומטוויטר, וקרוסאובר שמחלק ביניהם את התדרים והעוצמה של המגבר.

הרעיון הוא להשיג גובה במה ע"י התקנת הטוויטר מעל הדשבורד, ואיכות גבוהה יותר כי כל תחום צלילים מנוגן ע"י רמקול ייעודי.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

קודם כל חבר יקר, כנס לאשכול הבא ותשכיל מעט על מערכות לרכב

http://www.carsforum.co.il/vb/announcement.php?f=15&a=6

יעזור לך מאוד, וכשתסיים לקרוא מבטיח לך שכמעט ולא יהיו לך שאלות.

ועכשיו לשאלתך, שני בוררי המצבים צריכים להיות בהתאם לאלמנט שמחובר אליהם.

כלומר אם מחובר לך מגבר בצד אחד ושני רמקולים בצד שני,

בצד של המגבר הבורר יהיה על LPF- כלומר -מוציא תדרים נמוכים (באסים)

ובצד של הרמקולים הבורר יהיה על HPF- כלומר- מוציא תדרים גבוהים

רמקול קטן - טוויטר- מסוגל להוציא תדרים גבוהים.

רמקול בינוני- מיד באס- מסוגל להוציא תדרים בין גבוהים לנמוכים.

רמקול גדול (סאב לצורך העניין)- מסוגל להוציא תדרים נמוכים.

קומפוננט הוא סט חלקים, 2 אלמנטים (רמקולים) או 3 שכל אחד מיועד להוציא טווח תדרים שונה מהאחר.

הקומפוננט מחובר למגבר דרך קרוס אובר, שהוא בעצם חלק שיודע להפריד את התדרים בשביל כל

אלמנט (רמקול) בנפרד. וככה אתה מקבל את המצב הכביכול אידאלי, שכל רמקול מוציא את התדרים שהוא מסוגל.

(ולמה קומפוננט יותר טובים מרמקול רגיל (קואקסיאלי)? מהסיבה הפשוטה שרמקול רגיל לא מסוגל להוציא את כל התדרים ביחד,

גם ממגבלת הגודל, וגם ממגבלת האיכות כשאתה משלב כמה אלמנטים ביחד.)

לצורך ההדגמה-

זהו סט קומפוננט 2 חלקים, או באנגלית 2WAY-

הרמקול הגדול הוא המיד באס והרמקול הקטן הוא טוויטר, החלק המרובע הוא הקרוס אובר-

http://ypk.cs4u.co.il/mall_product_images/auction_product/1AG4A1A2B2.jpg

וזהו סט רמקולים 6X9-

הוא מכיל כביכול בתוכו את כל האלמנטים- אך כל התדרים מגיעים אליו

והוא לא מסוגל להפיק את כולם בצורה המיטבית-

http://www.shopstar.co.il/uploadimages/180/281202.jpg

• תוכן חדש...