Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5827 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

רציתי לדעת למה הסאאב 9-5 נמכרת כל כך זול לרכב יד 2

שזה רכב מפואר ברמה של מרצדס ןאם לא יותר

זה רכב אחד היפים שיוצרו בעשור

זה רכב עם מנוע גדול

זה רכב מפנק ובטיחותי ושמעתי שהוא גם חסכוני בדלק האם זה נכון?

בקיצור מעניין אותי לדעת למה רכב כזה נמכר במחיר מצחיק? מה הקץ'? לדוגמא ראיתי כמה משנת 2000-2001 ב20,500 ש"ח מאזדה לאנטיס מאפנה עולה יותר!

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

לפני FIAT 131 1982 (נמכרה לצערי)

פורסם

עלויות אחזקה בשמיים.

אין מספיק מוסכים מתמחים.

אין את היוקרה והפוזה שיש ל BMW, מרצדס, אוודי וכו'.

יצרן בקשיים, עמד על סף פשיטת רגל בשנים האחורונת, עד שנמכר לחברת SPYKER, אם אני לא טועה.

כבר מספר שנים אין יבוא לארץ.

בקיצור היום סאאב בארץ זה רכב למכורים בלבד ולפריקים של המותג.

דבר דומה קורה גם עם מכוניות אמריקאיות גדולות.

למשל, היום שברולט לומינה שנת 99 לא עושה רושם על אף אחד, אבל היא עדיין צורכת המון דלק, ולהחזיק אותה עולה יותר יקר ממאזדה לאנטיס מאותה שנה, ולכן היא עולה פחות מאותה מאזדה לאנטיס, למרות שכחדשה היא עלתה כפול ממנה.

פורסם

לפני שנתיים לערך בני הבכור חיפש לעצמו רכב.

בין היתר מצאנו בעבורו סאאב 9-5 שהייתה שייכת (אולי עדיין שייכת) ליבואן ידוע.

בחנתי את הרכב ואת הטיפולים שנעשו בו, הטיפולים עלו הרבה יותר משוויו של הרכב המשומש (עשרות אלפי ש"ח בקלסר עב כרס).

הבנתי ונפרדתי מהבעלים לשלום - זה למה.

פורסם

מחיר הרכב נקבע בין היתר, ובמיוחד בארצנו

לפי ערך הסחירות שלו

כאשר הסחירות של הרכב כה נמוכה אין מה להתפלא

שהמחיר יהיה בהתאם...

פורסם

היא מפוארת, מפנקת, יפיפיה, חזקה ומהירה - כן. אבל זה שווה רק אם היא נוסעת.

סאאב היא כבר מזמן לא רכב שבדי (אגב, גם וולוו).

מהרגע שנמכרה לGM הבעיות הלכו וגדלו - כי אי אפשר לייצר מרצדס עם תקציב של סובארו ג'סטי, והתוצאה גרועה יותר מג'סטי.

המנועים שהושתלו בסאאבים החדשים תוכננו מהר מאד, תוך שימוש בחלקים זולים ותקלות שונות ומשונות מופיעות לעיתים תכופות. בין היתר, נטען כי המנועים לא מתאימים להגדשת טורבו ומכאן הדרך לאוברול קצרה. מנועים בדגמי הגריפין (3.0) שנחשבים לטופ של הטופ של סאאב הם מנועי אופל, שנמצאת פחות או יותר במקום שבו סאאב היתה לפני כמה שנים (ז"א בדרך למטה).

הגירים האוטומאטיים לא עומדים בעומס וקורסים אחרי 100K! לא יאומן.

אני בעלים של סאאב 9000 מתחילת שנות ה-90, זה רכב שבנוי תוך מחשבה והשקעה בכל פרט ופרט - וזה לא שאין בעיות, כמו כל מכונית ב-217K, אבל רואים שזה שבדי ולא זבל טיוואני\קוריאני\סיני.

אגב, סאאב תמיד נחשבה לרכב שונה ולא פשוט, ואכן מוסכים לא ידעו לטפל בחיה הזו. למעשה, כמי שמטפל בסאאב בעצמו, אני יכול להגיד שהוא פשוט יותר לתחזוקה מרוב הרכבים, אבל הוא שונה, מה שדורש לפתוח ספרות ולחפש בפורומים - וזה לא כל מוסכניק יעשה.

פורסם

אוקיי תודה על תגובות, הבנתי שאני צריך לרדת מהעניין

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

לפני FIAT 131 1982 (נמכרה לצערי)

פורסם
אני בעלים של סאאב 9000 מתחילת שנות ה-90, זה רכב שבנוי תוך מחשבה והשקעה בכל פרט ופרט - וזה לא שאין בעיות, כמו כל מכונית ב-217K, אבל רואים שזה שבדי ולא זבל טיוואני\קוריאני\סיני.

אני די בטוח שאתה יודע, שגם הדגם שלך לא פותח בלעדית על ידי סאאב.

סאאב 9000 היא אחת מ 4 מכוניות, שפותחו במסגרת פרוייקט משותף של חברת פיאט וחברת סאאב.

המכוניות האחרות באותו פרוייקט הן אלפא רומאו 164, לאנצ'יה טמה, ופיאט כרומה.

לאלפא 164 היה עיצוב יחודי, אבל אצל האחרות אפשר לזהות קווים דומים בעיצוב.

אני לא יודע, מה היה הדגם העצמאי האחרון של סאאב, לדעתי זו ה 900 הראשונה, הדגם שקדם ל 900 שהגיעה לארץ.

פורסם
אני די בטוח שאתה יודע, שגם הדגם שלך לא פותח בלעדית על ידי סאאב.

סאאב 9000 היא אחת מ 4 מכוניות, שפותחו במסגרת פרוייקט משותף של חברת פיאט וחברת סאאב.

המרכב זהה - זה נכון. דווקא התמא הכי מזכירה את ה9000.

המנועים עד כמה שזכור לי היו ייחודיים לכל יצרן (אגב בכל מה שקשור לפיתוח שלדה אין מה להתלונן על האיטלקים... הם סוג של גאונים בתחום הזה).

הסלון תוכנן על ידי סאאב, הגיר האוטומטי - אני לא בטוח, נראה לי גם כן.

אבל שוב, לא זבל קוריאני.

• תוכן חדש...