Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5835 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם יש לי ביום חמישי וראשון 2 מבחנים קשים ועמוסים בחומר, הבעיה שלי שאני יחסית היפראקטיבי וקשה לי מאוד להתרכז,

אז חשבתי שאולי למישהו יש המלצות או ניסיון איך לטפל בבעיה הזאת של הקוצים בתחת?:roll:

תודה לעוזרים !

פורסם

אתה מתכוון שאתה היפראקטיבי,ובכל מקרה אם המבחנים הם כאלה חשובים כמו שאתה מציין, (כמו המבחן שיש לי ביום שלישי הקרוב שבגללו אני חולם בלילה על התרגילים) מהלחץ אתה תכריח את עצמך לשבת ולחרוש.

ועוד משהו - צור לעצמך סביבת לימוד נטולת הסחות דעת ,חדר סגור עם שולחן כסא בלי טלויזה דולקת ובלי מחשב ליד.

בהצלחה

יוסי

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

פורסם

תודה על התיקון, למבחן הזה לצערי אני חייב את המחשב ,אבל חשבתי שאולי יש איזה מאכל או שתייה או לא יודע מה שיכול לעזור

פורסם

כמוני כמוך, אני יושב חצי שעה ומתחרפן ומגיע לרגע האחרון כולי לחוץ מה מכריח אותי ללמוד.

אין נוסחת קסם והכל תרופות סבתא, פשוט תהיה חזק.

בן.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

תעשה מה שאני עושה לפני מבחנים חשובים - תגלוש בפורום.

כמו שכתבו לך, אין תרופת פלא מלבד כוח רצון. כלומר, יש תרופה, קוראים לה רטלין, אבל היא רחוקה מלהיות תרופת פלא ואני ממש לא ממליץ לך לקחת אותה בלי להתיעץ עם רופא.

עכשיו, אם תסלח לי, יש לי מבחן גדול מחר ואני באמת חייב לצאת מהפורום ולשבת ללמוד קצת שדות אלקטרומגנטיים :sleeping:

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני באותה הסירה איתכם.

אין מה לעשות, רק לשבת וללמוד בכוח.

נסיתי כבר כל שיטה אפשרית, להציב יעדים והפסקות עם לו"ז מסודר קצת עוזר.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

אני בדיוק אותו הדבר, לא יכול בלי לקום, לעשות סיבוב בבית, להכנס לפורום, העיקר לא ללמוד.

רק כוח רצון וכאפות לעצמך.

מחר יש לי מבחן ואני גולש בפורום..

פורסם

מכיר את ההרגשה..

לפני מבחן המחשבות נודדות ואתה חושב איזה כייף יהיה שתסיים וכמה החיים יהיו יפים אח"כ.

פתאום כל תוכנית בטלוויזיה הופכת לדבר הכי חשוב וכמובן עוצרים בשמונה לראות חדשות כי בשאר הימים יונית לוי באמת מעניינת..

(וכן, שאתה לומד למבחן אהרוני מאוד מאוד מעניין..)

וצחוק בצד, שאני למדתי למבחני הלשכה, פשוט מצאתי ספרייה מכובדת קרובה לבית ושם קשה מאוד לברוח לטלפונים לחברים, לטלוויזיה ולפורומים בנושא מכוניות.

פורסם
ריטלין

אה, אתה מחפש בדיוק את הדבר המתאים למטרה הנעלה.

אם תיקח 10 מ"ג של ריטלין (רצוי אחרי ארוחה), כשעה לפני הבחינה, חייך ישתנו מהקצה אל הקצה.

מבט קצרצר על הדף והתשובות פשוט יבואו מעצמן. לפעמים היד פשוט לא עומדת בקצב המסחרר!

ועכשיו ברצינות, ריטלין היא תרופה נרקוטית שמיועדת לחולי נרקולפסיה ולילדים ומבוגרים שאובחנו כסובלים מהפרעת קשב וריכוז (עם או בלי היפראקטיביות).

לקחת כדור נרקוטי ללא התוויה, זה פשוט לקחת סם, מבלי שאתה יודע מה תהיה השפעתו (הפיזית והמנטלית) על גופך.

קיימת גם סכנת התמכרות כאשר נוטלים תרופות מהסוג הזה באופן לא מבוקר וללא מרשם רופא (אנשים נוטים להעלות את המינון על דעת עצמם בכדי לקבל את האפקט הרצוי להם).

ההשפעה של התרופה היא חיובית ומסייעת בהעלאת רמת הריכוז והורדת ההיפראקטיביות בקרב אנשים אשר מבנה האונה הפרונטלית שלהם שונה (בדר"כ עקב תסמונת גנטית),

וכתוצאה מלקיחת התרופה מתקבל שיפור בתפקודיהם הקשביים הקוגניטיביים.

אם אתה חושד שיש לך ADHD (הפרעות קשב) אתה יכול לפנות לאבחון דרך דיקן הסטודנטים במוסד הלימודים שלך.

אך לקיחת תרופה ממריצה זו על דעת עצמך, עלולה לגרום להשפעה ההפוכה ואף לתופעות לוואי שליליות, וחבל.

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם

אני מציע לך לחלק את הזמן שאתה לומד,

בבוקר לדעתי זה הזמן הכי טוב תתחיל בערך מ 10 עד 14:00 תשתדל עם הפסקה קטנה של 5-10 דקות בערך כל שעה, מקסימום!!!

תנסה להציב לך יעדים איזה נושאים ללמוד וכמה זמן להשקיע. תשתדל להתמקד בנושאים שאתה רואה במבחנים האחרונים שהם חוזרים על עצמם .

אח"כ עד 15:00 תעשה הפסקה , ותלמד עד 19:00 ,כולל הפסקות קטנות כמו בבוקר. וזהו לימודים לאותו היום

אח"כ תעשה ריצה או פעילות ספורטיבית אחרת. תצא עם חברים.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

גם אני כמוך, אחריי שקיבלתי בכיתה י' בבגרות בהיסטוריה 40 לקחתי את עצמי בידים, הכנתי לעצמי תוכנית, אני למדתי רק בלילה, עד הבוקר, עם אוזניות ומוזיקה באוזנים וכוס קפה.

תודה לאל ניגשתי שוב לבגרויות האלו וסיימתי עם ציון של 87.

אתה צריך להכיר את עצמך, כל אדם יודע מתי הוא יכול לשבת הכי טוב, אצלי זה בלילה אני הכי רגוע, אני ער מ7 בבוקר ורק לפני עשר דקות ישבתי, כל היום עבדתי והאמת שאפילו לא הרגשתי צורך בישיבה.

תשלב במהלך היום אימון ספורט טוב, איזה משחק כדורסל/כדורגל שישחרר אותך מעט.

קובי

פורסם

אני מקרה קשה של היפראקטיביות ובעיות ריכוז אז עם השנים הצלחתי לארגן לעצמי מספר חוקים:

1) הכי חשוב זה ללכת לישון בהחלטה שיום למחרת הוא יום לימודים ללא שום עיסוקים אחרים כולל יציאות בערב.

2) בבוקר לשתות כוס קפה, לאכול ארוחת בוקר קלה ומיד לגשת ללימודים.

3) אני אוהב לשמוע מוזיקה ברקע, סקורפיונס, דיפ פרפל, ריינבואו בווליום נמוך מושלמים עבורי.

4) להשתדל לפתור כמה שיותר תרגילים בין הקריאה (במידה והמקצוע מאפשר)זה עוזר לשמור על פיקוס. עדיף לפתור 20 פעם תרגילים קלים מאשר לקרוא 100 פעם ולא להבין בסוף כלום.

5) במידה ואתה שומע מוזיקה לא להתפתות לשיר.

6) לא להתחבר לאינטרנט.

7) למחוק את כל המשחקים מהמחשב(כולל סוליטר, שולה מוקשים ושאר הדראק)

8) אמנם אתה לומד מהמחשב אבל אם מדובר בטקסטים ארוכים עדיף להעתיק אותם בכתב(לפחות במקרה שלי, כשאני כותב אני מבין יותר מהר).

9) לכבות את הפלאפון.

10) להחביא את כל השעונים.

11) לא להעביר שירים, ברגע שהסחת את דעתך לרגע הכל אבוד.

12) גם אם אתה מאוד רוצה פופ, ודראקים למיניהם זאת לא מוזיקה ללימודים.

13) לא משנה מה, אל תלעס או תשתה בזמן שאתה קורא או חושב.

14) אתה נהיה רעב כל חצי שעה? תתאפק!

15) מרגיש לא מרוכז? תתרכז עד שתצליח להתפקס.

בהצלחה. מקווה שעזרתי.

פורסם
תעשה מה שאני עושה לפני מבחנים חשובים - תגלוש בפורום.

לאור הפיאסקו שהיה היום בבוקר, רציתי לציין שהשיטה שלי לא עובדת.

לך על השיטות שהציעו האחרים. זה מה שאני מתכוון לעשות לקראת המועד ב' :roll:

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...