Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3662 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יוסי, צורה מפגרת כן אבל לא הכי מפגרת. חכה למשט הבא ותראה שיש יותר פיגור מזה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

  • תגובות 487
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אז זה לא רק אני שחושב שכל זה נעשה בצורה הכי מפגרת ובזיונית שאפשר?

לא , זה לא רק אתה , והכי גרוע שכל העולם חושב כמוך .

פורסם

יוסי זה לא רק אתה זה גם אני.

להדגיש - מגיע כל הכבוד לשייטת ולדרג הלוחם שלה, אלה הם העילית שבעילית בלי מרכאות ובלי בולשיט. המבצע הסתיים כך ולא גרוע בהרבה רק בזכות התושיה של האריות האלה.

 

יש בעיה ענקית עם שר הבטחון שנפוח מחשיבות עצמית שלא רואה שום דבר ממרומי מושבו במגדלי אקירוב.

אנחנו בצרה צרורה עם שר החוץ העילג, סגנו ("תצלמו שאין להם דגל") האינפנטיל ועם ההסברה הכושלת.

 

אנשי השייטת לא הגדירו את שיטת הפעולה, לא היו אחראיים למודיעין ובטח ובטח שלא לשיקולים המדיניים.

פורסם
הייתי בחו"ל אז אני חייב להודות שלא קראתי את כל השרשור הזה, אבל רפרפתי מספיק בשביל לקרוא המון "כל הכבוד לצה"ל" לסוגיו. ואני חייב לשאול אתכם - אתם רציניים?

...

רוני

למטבע יש 2 צדדים.

בדיעבד, תמיד קל להגיד יכולנו ויכולנו והרבה אנשים כאן בשרשור נתנו את הייעוץ הפרטי שלהם כרמטכ"לים או שרי ביטחון בדימוס מבלי לדעת מהום ממידע סודי או עובדות מנסיון שהיו מונחים על שולחנם של מקבלי ההחלטות.

מה אני מנסה להגיד?

שמצד אחד יש המון כשלים-גם בדרג המדיני וגם בדרג הצבאי, החל מהכנה טיפשית בנוגע לדעת הקהל העתידה להיות (הסברה, הכנה מוקדמת ברמת טרום הסברה ועוד..כל זה בדרג המדיני) ועד כשל במערכת הצבאית (מודיעין לקוי, קבלת החלטות שגויה במהלך הפעילות עצמה כשיש מצב שונה בפועל ועד הוצאה לאור של מבצע קיקיוני בדמות שליחת לוחמי קומנדו שעוברים אימונים מיוחדים לצורך פעילות X ונשלחים עם רובי צעצוע לצורך פעולה שדורשת Y).

 

אך מצד שני, לאור המצב שהתחולל בפועל, חיילי צה"ל (לוחמי השייטת) גילו איפוק עצום שאין שני לו והביאו את כלל הכשלים לתוצאות טרגיות המינימליות ביותר שאפשר היה לבקש.

קשה לי לתאר מצב שבו כל יחידה אחרת, מכל צבא מדינה אחר, היה נשאר אדיש למראות הקשים והפעולות הקשות שחוו הלוחמים על סיפון המרמרה.

בסופו של עניין- האוניות לא הגיעו לעזה, המטען שלהם עבר בדיקה מקיפה למניעת אפשרויות אמל"ח,נשמרה ריבונותה של ישראל (מוצדק או לא זה נושא אחר) ולמעשה גם אבדה אפשרות פוטנציאלית כזאת של החדרת אמל"ח (במקרה הספציפי הזה, לאחר מעשה, עכשיו ידוע שלא היה אבל זה לא משהו שהיה ניתן לדעת מראש).

 

ישראל צריכה (חייבת!!) לעשות בדק בית פנימי כיצד אנחנו צריכים להתרפק על איפוק הלוחמים במקום לשמוח שבהכנות נכונות של שבועות ובעזרת המוח היהודי הבאנו את הפרשה על היפוכה בנוק-אאוט לעולם.

 

בהסתכלות על ביטחונה של מדינת ישראל (ובעיקר תושבי הדרום) בלבד- צה"ל עשה את עבודותו, גם אם בצורה רשלנית ומטומטמת שתדרוש עריפת ראשים (ואני מקווה שכך יהיה).

 

היה מספיק אתמול לשמוע את דעותיו של גדי סוקניק (תותח על) על כך שאנחנו למעשה יורים לעצמנו במוח, כי יש לנו ולצה"ל את כל הכלים להוציא פעולות כאלה בצורה הרבה יותר חכמה ויעילה.

פורסם

מפליא אותי שמדאיג אתכם מה חושבים עלינו בחו"ל, לי יותר מפריעה מסיבת העיתונאים שהתקיימה על רקע של דגלי "פלסטין"..

פורסם

אם כל הכבוד לגדי סוקניק הוא היה "לוחם" בשייטת ולמיטב ידיעתי לא מפק"צ/קמב"ץ מ"פ וכן הלאה, כך שחוות דעתו שלו לא שונה משום חוות דעת של כל אחד אחר ברמה האסטרטגית/טכנית/תחבולנית ואפילו ברמה הטקטית .

 

בדיאבד כולם חכמים, ובמידה ואכן היה כחלק מהמערך הפיקודי בצורה כזאת או אחרת אני לוקח דבריי בחזרה.

 

לגבי שיטת הפעולה, (הורדת לוחם אחד כל פעם לספינה), זה כבר לא עניין של דרג מדיני אלא בתוך הצבא עצמו ואני לא מכיר שום יחידה או פעולה רלוונטית (והייתי בלא מעט כאלו) בה לא שומרים על עיקרון ההדדיות, לעולם לא יעלה על הדעת בשום דרג שחייל ימצא עצמו לבד ולא משנה אם זה מול פעילי שלום/מלכות יופי וכו' ואין מצב שלא מרככים קודם יעד .

 

אני לא ארחיב מטעמי ביטחון שדה.

 

בכל מקרה, ישראל מעולם הייתה וכנראה תמשיך להיות השעיר לעזאזל בעולם כך שלא ממש מטרידים אותי גינויים כאלה ואחרים ובסופו של דבר המטרה הושגה, הספינות לא הגיעו לארץ.

נכון שהיה תג מחיר, אבל לעולם יהיה כזה.

 

רוני,

אני לא מסכים שלא היה צריך לעצור אותה מחוץ לטווח ה12 מייל מאחר ואם הדבר היה קורה שם, לחגיגה היו מצטרפות סירות של החמאס ואלוהים יודע לאן זה היה מידרדר.

אני כן מסכים, שההסברה בכל פעולה/מלחמה במדינה שלנו שואפת לאפס.

 

בן.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

יום חמישי ב 7 בערב יש הפגנה מול שגרירות טורקיה למי שמעוניין. אוהדי ביתר ארגנו את זה אבל כולם מוזמנים להפגין ביחד מול הצבועים שהרגו מליון ארמנים.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
מגיע כל הכבוד לשייטת ולדרג הלוחם שלה, אלה הם העילית שבעילית בלי מרכאות ובלי בולשיט. המבצע הסתיים כך ולא גרוע בהרבה רק בזכות התושיה של האריות האלה.

 

יש בעיה ענקית עם שר הבטחון שנפוח מחשיבות עצמית שלא רואה שום דבר ממרומי מושבו במגדלי אקירוב.

אנחנו בצרה צרורה עם שר החוץ העילג, סגנו ("תצלמו שאין להם דגל") האינפנטיל ועם ההסברה הכושלת.

 

אנשי השייטת לא הגדירו את שיטת הפעולה, לא היו אחראיים למודיעין ובטח ובטח שלא לשיקולים המדיניים.

 

למה מפקדי שייטת 13 לא התנגדו לשיטת הפעולה? הם בהחלט יכלו לעשות זאת.

איזה מודיעין צריך כדי להעריך מה קורה כשמנסים להשתלט על אספסוף חדור מוטיבציה? האם זה לא ברור מאליו שיש סבירות להתנגדות אלימה?

 

מה קשור השיקול המדיני? הצבא קיבל משימה להשתלט על האניה, במינימום קרבנות ל 2 הצדדים. זו משימה יותר קלה ממה שנעשה בעבר בהצלחה, ובכל זאת לא ביצעו אותה כראוי.

 

צריך להעיף מפקדים בשייטת ובחיל הים לפני שיגרמו לקרבנות מבין הלוחמים הנהדרים שלנו במבצע הבא.

 

יהודה

פורסם
למה מפקדי שייטת 13 לא התנגדו לשיטת הפעולה? הם בהחלט יכלו לעשות זאת.

איזה מודיעין צריך כדי להעריך מה קורה כשמנסים להשתלט על אספסוף חדור מוטיבציה? האם זה לא ברור מאליו שיש סבירות להתנגדות אלימה?

יהודה, עם כל הכבוד, דברייך אלו מתפרשים כקריאה למרד ובחלומות הכי רעים שלי אני לא יכול לחשוב על התמרדות של יחידת עלית בצה"ל.

השייטת קיבלה הוראות מהדרג הגבוה (אמממ.. ברק בראשו) מה לבצע וכיצד!

הם לא יכולים להחליט על דעת עצמם אם מתאים להם לבצע את הפעולה כמתבקש או שהם חושבים אחרת ולכן מחליטים שלא לעשות כך.

אם כבר, מי שצריך לתת את הדין זה מפקד ח"י שהוא זה שמאשר את הפעולה שהתבקשה בתוך החיל.

ואהוד ברק.. מה כבר נשאר להגיד עליו? כל עוד הוא במקומו, אנחנו נשאר עם אותם תסריטים.

 

ולגבי המודיעין- אם זרוע הביון של צה"ל יודעת איכן מגרבץ כל פעיל קיצוני שמתחבא מאחורי אסלת שירותים באיזה בור מתחת לבית בעזה, אזי מן הראוי שידעו מה נאגר על אוניה עצומה שעוגנת במשך כמה ימים בנמל כלשהו.

המודיעין כשל! שאננות? זלזול? טיפשות לא מובנת? הכל תופס.

יש הבדל עצום בין התנגדות אלימה עם נשק קר או חם לבין התנגדות אלימה ללא כל נשק.

רובה כדורי צבע זה דבר כואב, הלוחמים המצויינים של היחידה הזאת מתאמנים שנים בלחימת קרב מגע והרעיון היה (כך חשבו) שזה המקסימום שידרש מהם.

פורסם
יוסי, צורה מפגרת כן אבל לא הכי מפגרת. חכה למשט הבא ותראה שיש יותר פיגור מזה.

 

התבטאות אומללה .

ומאוד הקפדתי בדבריי כדי לא לפגוע בך יותר מזה , אבל דברי התבוסתנות שלך מתקופת עופרת יצוקה עוד לא נשכחו אצלי.

 

 

רוני,

כולם חכמים גדולים בדיעבד , במיוחד כאלה שניזונים מהתקשורת בלבד ואין להם נסיון מבצעי.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
למה מפקדי שייטת 13 לא התנגדו לשיטת הפעולה? הם בהחלט יכלו לעשות זאת.

איזה מודיעין צריך כדי להעריך מה קורה כשמנסים להשתלט על אספסוף חדור מוטיבציה? האם זה לא ברור מאליו שיש סבירות להתנגדות אלימה?

 

יהודה - בוא ונבהיר כמה דברים: שיטת הפעולה יכלה להיות הטבעת הספינה בקפריסין כתוצאה "מתקלה", ביום תקלה שתתקע את הספינה, הטבעה בטורפדו בלב ים, הפצצה מהאוויר או כל אפשרות הזויה יותר או פחות כיד הדמיון שלך.

ברגע שדרג מקבלי ההחלטות (מדיני + צמרת צה"ל) הטילו את המשימה על השייטת המשמעות הייתה ברורה, או השתלשלות לספינה באמצעות חבלים או הצמדות לדפנות הספינה וטיפוס אליה.

 

את זה ביצעו לוחמי הקומנדו באופן מעורר התפעלות.

 

א-ב-ל, היכן היה המוסד לתפקידים מיוחדים? הרי זה הגוף שאמור להביא הערכות מודיעין מחו"ל. למה הם לא זיהו את כוונת מארגני המשט? האם זה בשל העובדה שהמשט היה "קטן עליהם" והם עוסקים רק בגרעין האירני?

הלאה - היכן היה מודיעין חיל הים? איך קרה שהם לא זיהו שאין אנשי שלום על סיפון האניה?

איך קרה שמפקד החיל המהולל לא העלה על דעתו שהאופציה הזו קיימת?

והרמטכ"ל - מה הערך המוסף שהוא נתן לאירוע הזה?

ואלה הם הצדיקים - בוא ונדון בגיבורי הפרשה האמיתיים:

 

"מפרק השעונים" הגאון ממגדלי אקירוב אדון ברק - איך זה שהוא לא חשב על הדברים האלה??? להזכירך - מדובר בראש ממשלה לשעבר שגם הספיק לכהן זמן מה כשר חוץ, אדם עתיר כישורים כאלה, שבהעדרו של ראש הממשלה המכהן היה הדמות הבכירה ביותר (מבחינת מעמד, ניסיון וסמכות) בממשלה, היה אמור להבין טוב מכולם מה משמעות הפעולה.

חסר הבושה הזה מנסה היום לגלגל אחריות על הצבא (כשאומרים - אני מגבה את הצבא, המשמעות היא לא גיבוי ולא נעליים אלא הצבא כשל).

ליברמן העילג, איך הוא ניהל את קישרי החוץ של המדינה? שלח את דני למסיבת עיתונאים? הרי זה אותו אידיוט שמזמן היה צריך להתפטר בשל פרשת הכיסא הנמוך.

 

הצדיקים היחידים בסיפור הזה הם אנשי השייטת, מגיע להם כבוד והרבה!

פורסם

יש פה תגובות שהן ביזיון למדינת ישראל

בימים כאלו שמדינת ישראל צריכה להיות חזקה ולעמוד כסלע איתן אל מול העולם המנגח,

אותו עולם ששכח איך זה לראות צמד מגדלי ענק יורדים ואת מראות מאות ההרוגים.

 

אותו עולם ששכח את טבח הארמנים כמליון במספר,

אותו עולם שרואה רק את ה-30 שניות האחרונות ולא דקה קודם ממש כמו דג זהב

 

בימים כאלו יש בחברה הישראלית אנשים חוצפנים שכמו מים שקטים מנסים לחדור את הסלע האיתן הזה

אותם אנשים שלרוב היו פחדנים מידי כדי להלחם על זכות הקיום במדינה הזאת והתחבאו אחרי אמירות פוליטיות, עלק פצפיסטיות או סתם אחרי השמלה של אמם,

אותם אנשים שלא תרמו כלום מלבד חוות דעתם העלובה למדינה היקרה הזאת שמעניקה בית אמיתי אל מול כל המכשולים

 

ביום שנצליח לעקור את הנגע הרע מתוכנו, נוכל אולי להתמודד עם הרוצים במותנו !!

פורסם

מה שלא מובן לי זה הדבר הבא:

אם הייתי יורד בחבל מהמסוק - ורואה שמחכים לי 10 חבר'ה עם מוטות ואלות -

הייתי עוצר כשאני באמצע החבל - מעל כל הנבלות האלה - והייתי "תופר" אותם עם הרובה צעצוע הזה.

 

מה שאני ראיתי זה את מיטב לוחמינו פשוט יורדים בחבל עד למטה למרות שהם יודעים ורואים שהולך להיות כאן לינץ'.

אני לא מזלזל באף אחד - וכל הכבוד להם על האומץ - אבל אני חושב שזו פאשלה של הפיקוד.

לוקחים לוחמי שייטת ונותנים להם להילחם עם צעצועים ???

טוב שלא נתנו להם רובה מים !!!

 

מתי ?? מתי ?? מתי נלמד מ-הרוסים .

הם לא דופקים חשבון לאף אחד ולכן אף אחד לא מתעסק איתם .

"רק ליברמן מבין ערבים !!!" - אחלה סלוגן

 

אני חושב שהיינו צריכים בשלב ראשון להשבית את המנועים של כל הספינות - ככה שיהיו תקועים בלב הים .

אחרי זה להודיע להם מהאוויר להרים ידיים (אפילו לירות באוויר) ואז להיכנס .

וגם - לפני שנכנסים - מעיפים רימוני עשן - וככה יותר קל לקומנדו !!

אני מאחל החלמה לפצועים ואני מקווה שבספינה שמגיעה עכשיו הם יכנסו כמו שצריך .

 

הטעות היא של הפיקוד בלבד - ולא של החיילים .

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:


×
×
  • תוכן חדש...