Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3660 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מישהו אמר פרובוקציה ותו לא?

גורמי ביטחון: חמאס מונע את הכנסת הסיוע לעזה

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3898121,00.html

Night Driver כתב:

באגירה הוא מומחה החייזרים פה. תעלי תמונה של יצור עם יותר מ 4 רגליים והוא מיד יספר לך מי הוא, איפה הוא גר ומה ההורים שלו עושים.
  • תגובות 487
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

SRONIS - כתב :

רגע רגע רגע, איפה אמרתי שאני אופטימי? ממש ממש לא. אני פשוט ריאליסטי, ומבין שדרך הכוח שום דבר לא יעבוד. זה אולי עובד למדינות גדולות כמו ארה"ב ורוסיה, אבל אנחנו מדינה קטנה מוקפת אויבים שאומות שלמות שונאות אותה - אין לנו את הפריבילגיה להשתמש בכוח לא סביר.

דווקא בגלל שאנחנו מדינה קטנה מוקפת אויבים, יש לנו את הפריווילגיה להשתמש לעיתים בכח לא סביר (מפני שהאויבים שלנו

"לא סבירים"). הראה לי בבקשה עוד מדינה במצבנו ?

alfa 156 2.5.

פורסם
מישהו אמר פרובוקציה ותו לא?

גורמי ביטחון: חמאס מונע את הכנסת הסיוע לעזה

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3898121,00.html

ברור שפרובוקציה אחת גדולה!

אני משרת במנהלת התיאום והקישור של עזה וכמו שהמפקד בסיס שלי כבר אמר בסירטון כל הציוד שרצו להכניס כבר יש בפנים ונכנסים עוד מדי יום לעזה עוד ועוד מוצרים הומניטריים.

זה מה שכ"כ מרתיח, יש תיעוד והוכחות לכל מוצר ולכל משאית שנכנסת לעזה ועדין כל העולם חושב שתושבי עזה "מסכנים" אין להם אוכל, אין להם מוצרים בסיסים וכו' וכו' אבל בעצם יש להם הכל בפנים.

בעקבות המשט הזה אמרתי למפקד שלי השבוע שבאמת אולי צריך להפסיק להכניס להם דברים ואז נראה אותם באמת.

Toyota Yaris TS

פורסם

כל הכבוד לישראלים בסרטון.

עוד נקודה עצובה קצת, זה השמאלניות של התקשורת הישראלית. למי שראה היום בתכנית הבוקר את מח"י לשעבר שתקף את הפוסטמה ששאלה אותו על ה"אכזבה", "כשלון" וכד'.

משכנתא זה קל

פורסם
יהודה, עם כל הכבוד, דברייך אלו מתפרשים כקריאה למרד ובחלומות הכי רעים שלי אני לא יכול לחשוב על התמרדות של יחידת עלית בצה"ל.

השייטת קיבלה הוראות מהדרג הגבוה (אמממ.. ברק בראשו) מה לבצע וכיצד!

הם לא יכולים להחליט על דעת עצמם אם מתאים להם לבצע את הפעולה כמתבקש או שהם חושבים אחרת ולכן מחליטים שלא לעשות כך.

אם כבר, מי שצריך לתת את הדין זה מפקד ח"י שהוא זה שמאשר את הפעולה שהתבקשה בתוך החיל.

מפקדי השייטת יכלו בהחלט להתנגד ולשפר את שיטת הפעולה. כתבו שמפקד הימ"מ סירב לקחת על עצמו את הפעולה ועדיין זה לא נחשב מרד.

נניח שמפקד השייטת \ מפקד חיל הים היה:

1. דורש שלפני שמורידים לוחמים מהמסוק לסיפון העליון יש להציף את האספסוף שמחכה להם בגז מדמיע. האם הרמטכ"ל \ שר הבטחון היו מתנגדים? לא.

2. דואג להרבה סולמות חבלים כך שיגיעו הרבה לוחמים כמה שיותר מהר ולא אחד אחד. מישהו היה מתנגד לזה? לא.

והיה עוד הרבה מה לשפר (חלק הזכרתי קודם)

ברגע שדרג מקבלי ההחלטות (מדיני + צמרת צה"ל) הטילו את המשימה על השייטת המשמעות הייתה ברורה, או השתלשלות לספינה באמצעות חבלים או הצמדות לדפנות הספינה וטיפוס אליה.

את זה ביצעו לוחמי הקומנדו באופן מעורר התפעלות.

הלוחמים נהדרים אבל מי ששלח אותם לא תכנן את הפעולה כראוי. צריך להעיף מפקדים שאחראים לתכנון הלקוי, לא כעונש, אלא כדי שלא יפשלו שוב ויהרגו לנו חיילים בפעם הבאה.

וגם - לפני שנכנסים - מעיפים רימוני עשן - וככה יותר קל לקומנדו !!

נכון מאוד.

לא צריך להעיף אף אחד לשום מקום, יש לבצע כפי שהצבא יודע מעולה לבצע ,תחקיר וללמוד להבא איך משיגים את המטרה שוב אך בצורה חלקה יותר.

אם הצבא כל כך טוב בתחקירים, איך זה שטייחו את אסון השייטת באנצאריה ?

יהודה

פורסם
מפקדי השייטת יכלו בהחלט להתנגד ולשפר את שיטת הפעולה. כתבו שמפקד הימ"מ סירב לקחת על עצמו את הפעולה ועדיין זה לא נחשב מרד.

1. דורש שלפני שמורידים לוחמים מהמסוק לסיפון העליון יש להציף את האספסוף שמחכה להם בגז מדמיע. האם הרמטכ"ל \ שר הבטחון היו מתנגדים? לא.

2. דואג להרבה סולמות חבלים כך שיגיעו הרבה לוחמים כמה שיותר מהר ולא אחד אחד. מישהו היה מתנגד לזה? לא.

אתה טועה!

הגוף המופקד על ביטחון גבולות המדינה הוא צה"ל ולא המשטרה שלה שייכת יחידת הימ"מ!

לימ"מ הוצע להצטרף למבצע כעזר, הם סירבו, ואני מקווה מאוד שההוא שם בפיקוד העליון של המשטרה יושן בשקט בלילות שהוא היה יכול לסייע לבטחונה של המדינה והעדיף להישאר לישון במקום להצטרף לבור בקירה.

הסירוב היה על בסיס טענה שלצה"ל יש את כל מה שצריך ואין הוא זקוק לימ"מ. (לא ע"ב עניין מבצעי)

1.שר הביטחון לא רק שיכול להתנגד, הוא גם המכתיב את אופן הפעולה ומפנה את דרישותיו לביצוע של יחידת השייטת.

הרמטכ"ל הוא פחות צד כאן בסיפור, כי בסופו של דבר הידע שלו בהשתלטות ימית מסתכם ב..כלום! בשביל זה יש לו מפקד ח"י שהוא התמנה להיות גנרל בשל נסיונו המבצעי והפיקודי הרב.

2.זה בהחלט ניהול כושל של שדה הקרב, שם כבר היה על אנשי המפתח לקבל החלטות תוך כדי סטיה מוחלטת מהתוכנית המקורית של שר הביטחון ומשרדו ומקבלי ההחלטות. למה לא עשו זאת? פאשלה שצריך לבדוק מהר.

מסקנותיי עד היום מרגע תחילת הפרשה: ברק חייב להישאר בדירת הפנטאוז באקירוב, לנגן על הפסנתר שלו ולעזוב את המדינה לנפשה.

ביבי נתניהו, על כל חסרונותיו, הוא רוה"מ הטוב ביותר שיכלנו לבקש בתקופה זאת, הוא גם צריך להחליף זמנית את ליברמן (שכבודו מונח במקומו בצורה אחרת) ולקחת חלק מלא במסע ההסברה והתגובה הישראלית.

ואשכנזי הרמטכ"ל- איכזב אותי. דווקא ממנו ציפיתי שעם הראש המבריק והאנושיות הנכונה ישנה את החלטותיו של שר הביטחון הכושל.

שוב, כאמור, חייבים לעשות בדק בית. כי דרג מדיני ביטחוני חכם היה מגיע לתוצאות טובות הרבה יותר.

והיו לנו את כל הכלים לעשות את זה נכון!

ברוכים הבאים לספינת האהבה:

http://www.youtube.com/watch?v=wIp8PcZxXYQ דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
פורסם

הלוחמים נהדרים אבל מי ששלח אותם לא תכנן את הפעולה כראוי. צריך להעיף מפקדים שאחראים לתכנון הלקוי, לא כעונש, אלא כדי שלא יפשלו שוב ויהרגו לנו חיילים בפעם הבאה.

אין לנו מחלוקת, אם תקרא את התגובות הקודמות שלה תגלה שדעתי רחוקה מלהיות נוחה מהדרג המתכנן.

הפער ביננו מתמקד בשאלה היכן עובר הגבול בין הדרג הטקטי שעשה להבנתי עבודה טובה והציל את המדינה מבעיה קשה בהרבה, לבין הדרג המדיני והאסטרטגי שכשל.

מח"י הוא חלק מהדרג האסטרטגי, מה חלקו בתכנון? מה הוא אמר לממשלה שהוא יודע לעשות?

מה עם מר דגן? למה הוא לא הציץ לראות מה מתרחש על הספינות?

ואהוד (ברק) שלנו, איש לוחמת קומנדו זעירה, רמטכ"ל, שר חוץ, ראש ממשלה וגם שר בטחון - איך זה שכל הנסיון שלו הביא פיאסקו כזה?

ואביגדור? ודני? שני הליצנים ממשרד החוץ.

ואדון בניהו - מה הוא תרם לקידום ההסברה?

אלה האשמים ולא אנשי השייטת ומפקדיה שקיבלו משימה ובצעו אותה בדיוק לפי הגדרת הדרג המתכנן, שאחד מהשניים: או שכשל בתיכנון או שגרוע יותר, אפילו לא הבין את הבעיה ולכן לא היה מעורב בתיכנון ובהערכות אליה.

עריכה: פעם הגדירו לי בצורה נפלאה איך מוצאים אחראי למחדל כלשהו: שואלים מי הדמות שהייתה דורשת את מירב הקרדיטים אילו הכל היה מצליח.

נדמה לי שבמקרה הזה יש לנו מנצח ברור - אהוד שלנו היה מופיע בכל מהדורת חדשות כדי להלל ולרומם את ההחלטות הנפלאות שקיבל ואיך הנסיון העצום שלו הביא לעם ישראל את הגאולה.

לפי ההגדרה הזו הוא האשם והוא זה שצריך ללכת מאיתנו, ללכת מהר.

פורסם

אני לא חושב שהימ"מ מתורגלים בהשתלטות על כלי שיט ,

אני כן חושב שאהוד ברק אחראי לדברים כמו אקדחי פיינטבול והגישה הכוללת.

הקליפ של LOVE BOAT ענק !

אני חושב שמספיק להקרין אותו בכל העולם , זה מספר את הסיפור בצורה הכי טובה שאפשר.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

חברים, כל מי שיש לו חשבון בפייס בוק שירשום פה , ככה נפיץ את כל הסרטונים שלנו ונצבור תאוצה. אם הממשלה הזאת לא יכולה לעשות שום דבר, אנו האזרחים יכולים - והרבה!

מי שחושב כמוני מוזמן לרשום פה את הפייס שלו וככה אולי נקים קבוצה ונגייס כמה שיותר אנשים ונפיץ בין כולם את הסרטונים .

הנה

חפשו בפייס ככה -

[email protected]

ועל הדרך, הצטרפו לעצומה הזאת -

http://www.atzuma.co.il/notaxforzuabi

לא חותם

פורסם

יהודה

במקום הימ"מ השתתפו יחידת קורל של מג"ב ומצדה של השב"ס.

בכל מקרה היחידים שיש להם את הכשירות, הידע והניסיון להשתלט על ספינה זה השייטת.

לגבי גז מדמיע, כמו שנאמר "פעילי השלום" התכוננו מבעוד מועד והיו עם מסיכות אב"כ. (ובנוסף גם אפודים ואמצעים לראיית לילה)

לגבי הירידה מהמסוק, אחד החבלים נקשר לתורן הספינה ובעקבות כך הם נאלצו לנתק אותו ולהשתמש רק בחבל אחד.

מסקנותיי עד היום מרגע תחילת הפרשה: ברק חייב להישאר בדירת הפנטאוז באקירוב, לנגן על הפסנתר שלו ולעזוב את המדינה לנפשה.

לפי הבנתי שר הביטחון רק מאשר את המבצע ומי שמתכנן זה מח"י, מפקד השייטת ועוד..

פורסם

זה היה נכון בימי עמיר פרץ ואחרים.

היום, כשברק הוא שר הביטחון, הוא מרכז לעצמו את רוב הסמכויות.

מבחינה טכנית, אין עם זה שום בעיה, כי הכל כפוף לו וזה חוקי לחלוטין.

זה לא דבר חדש שברק מנופף בנסיונו וברזומה שלו כדי לקחת בעצמו את מירב ההחלטות, לפעמים מבלי להיוועץ או להישמע לדעות מומחים נוספים.

מבחינת ביצוע הפעולה, מח"י מקבל את בקשת הביצוע לפי מפרט והוא זה שמעביר את זה פיקודית הלאה, אל מפקד השייטת.

כמובן שבסופו של יום, שר הביטחון מאשר את הפקודה הסופית.

אף מפקד לא היה שולח את חייליו ערומים עם רובי צעצוע, לא משנה לאיזו מטרה.

מצד שני, כמה קל לאהוד ברק לגולל את האשמה ע צה"ל ("אני מגבה אותם"..ממש נחמד מצדך שאתה הוא זה שסירס אותם) ולקחת קרדיט כשיש הצלחות.

אם נזכיר את מלחמת לבנון השניה- לפרץ לא היה את הניסיון להציב בעצמו תו"ל, אז כשר ביטחון הוא נתן המושכות לרמטכ"ל, דן חלוץ, כאשר זה כן אמור לדעת איך להוביל.

בהרבה מקרים פרץ אישר דברים רק בגלל הצורך בגושפנקה, בתכל'ס לא היה לו השפעה על קבלת החלטות למשימות שניתנו.

אבל חלוץ ("לא צריכים זרועות יבשה, נראה להם מה זה מאוויר") כשל, ויחד עם כל הדרג הם הוכיחו שלא היה למדינת ישראל עמוד שדרה ביטחוני (וקיבלנו זרג).

ובלי קשר, מה שרשמתי בציטוט שמובא לעיל, הוא לא רק בעקבות המבצע האחרון של המשט.

זה מתווסף לסיפורים נוספים שקשורים באהוד ברק.

פורסם

מה זאת אומרת "רק מאשר"?

כוונתך ב"רק מאשר" זה שהוא לוקח קרדיטים על הצלחות ולכשלונות אחראי המתכנן שאת תוכניותיו הוא אישר?

שכחת שמדובר ב"מר ביטחון" בכבודו ובעצמו, האיש שכולם אפסים לרגליו? גיבור סבנה, מומחה ללוחמה זעירה, ראש אמ"ן, רמטכ"ל, שר חוץ וראש ממשלה בעברו? האיש הזה לא יכול לטעון "לא הבנתי" "לא ידעתי", אם הוא קיבל אחריות אז במעשים, שיתפטר וילך הביתה.

• תוכן חדש...