Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3660 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
רוני, התגובה שלך קצת לא מציאותית.

יש סוג מסויים של אנשים שמבינים רק תגובה כוחנית, כל דבר פחות מזה יתפרש אצלם כחולשה.

עיקר המדיניות בכל מה שקשור לבטחון שמתווה בעיקר שר הביטחון ברק (שברח מלבנון) בסוף תעלה לנו ביוקר.

זה המשך של הקו הרופס של אולמרט וליבני.

אין בכלל קשר לניצול /גזענות / דמוקרטיה וכו'... דמוקרטיה לא אומר שלאנשים מותר לעשות הכל.

אתה קורא לי לא מציאותי? אתה טוען שצריך להשתמש בכוח בשביל לדכא אותם (מה שאנחנו ממילא עושים כבר עכשיו, אבל שיהיה) - אבל אתה לא מבין שכוח מוביל רק לעוד כוח. זה כמו מפולת שלגים - אתה לא יכול לעצור אותה עד שהיא תגיע לתחתית. אין שום יתרון בטיפול בקונפליקטים באמצעות כוח - המטרה צריכה להיות לנסות לפתור את הכל ללא שפיכות דמים או פגיעה באף אחד. ואני לא אומר את זה כרגע מטעמים הומניטריים או מוסריים, אלא מטעמים של הישרדות המדינה שלנו.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 487
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני לא מבין את יונית לוי ואת כותרת "ההסתבכות"

זו הצלחה גדולה, לנו ולכוח ההרתעה של מדינת ישראל.

מי הסתבך? אנחנו? למה אנחנו?

וזה דבר שעוד לא הפנימו כאן - התקשורת הישראלית על כל גרורותיה יוצרת אייטמים יש מאין וגורמת חבלה בלתי הפיכה לתדמית ישראל בעולם !

את זה אמרתי בזמן מלחמת לבנון השנייה ובזמן הפיגועים של המתאבדים יימח שמם מעל פני האדמה ! ברחבי הארץ .

פורסם

וגם את תדריך ההסברה שעברו כל אותם אלה שחזרו לארצם ובכלל היו בספינות אחרות, אבל איך לא גם עליהם ירו (והם מספרים על זה בכזאת ציוריות שכמעט אני התחלתי להאמין..לא).

פורסם

אם אתה עדיין מאמין בזה..

רוני התגובה שלך מצחיקה, אותי לפחות. שלום?

אני לא ימני קיצוני וגדלתי גם על שירי השלום שהיו דוחפים לנו בבית ספר, הלכתי לצבא, שירתתי את רוב השירות בעזה. אני גם לא אתבייש לומר שהבנתי שאין לנו מה לעשות שם. עכשיו ובעופרת יצוקה הבנתי איזה טעות זאת היתה לצאת משם, שום דבר לא השתנה, חמאס השתלט על הרצוע, עדיין אנחנו הכובשים בעולם ובמקום הלוחמים אזרחי הדרום נמצאים תחת איום מתמיד.

מה שהבנתי זה דבר אחד, אסור לנו להראות חולשה כי ככה זה במזרח התיכון, חולשה או ויתור זאת סיבה לתקיפה. תראה למשל מה טורקיה אומרת עכשיו, הם ראו שלא נעים לנו עם המצב עכשיו הם מבטיחים שבפעם הבאה תגיע גם ספינת קרב ללוות את "פעילי הש..".

איך בכלל אפשר לחשוב על שלום אם מישהו שלא מעוניין בכלל שתתקיים?

עוד משהו שקורה בגלל הרפיסות והטולרנטיות שלנו.

בכרמיאל אני מרגיש כמו בשירות הצבאי, רק שהמאג שיורה מגבעה ממול מכוון לעבר העיר שלי.

בכל אירוע בארץ נעמדות ניידות בכל צומת על "ציר" עכו כרמיאל, והתחושה שלי שאני נוסע על ציר כיסופים במהלך כרמל עם שחר.

פעם הבאה אני אסע לכפר לדבר איתם :roll:.

פורסם
ממליץ לראות ערוץ 2 עכשיו גדי סוקניק חוטף קריזה על השטויות שהקודקודים עושים .

.

סוקניק חוטף קריזה בעיקר על השטויות שפולט רוני דניאל .

זה לא להאמין עד כמה הדניאל הזה מקובע .

הבן אדם הזה לא מפסיק לקשקש שטויות ומתחזה לפרשן צבאי .

ערוצי החדשות אנא מכם - תגאלו אותנו מאנשים כמותו .

פורסם
אתה קורא לי לא מציאותי? אתה טוען שצריך להשתמש בכוח בשביל לדכא אותם (מה שאנחנו ממילא עושים כבר עכשיו, אבל שיהיה) - אבל אתה לא מבין שכוח מוביל רק לעוד כוח. זה כמו מפולת שלגים - אתה לא יכול לעצור אותה עד שהיא תגיע לתחתית. אין שום יתרון בטיפול בקונפליקטים באמצעות כוח - המטרה צריכה להיות לנסות לפתור את הכל ללא שפיכות דמים או פגיעה באף אחד. ואני לא אומר את זה כרגע מטעמים הומניטריים או מוסריים, אלא מטעמים של הישרדות המדינה שלנו.

אחרי שקראתי שוב את כל השרשור הזה הגיע הזמן להגיב לפחות לדבריו של רוני.

רוני - האנשים האלו שאתה מדבר עלייהם לא מבינים משהו אחר חוץ מכוח, זה מה שהם יודעים, אתה לא תאמין אבל הם בסרט שהם בסדר ואנחנו אלו שלא בסדר, מה היינו לא בסדר שבאנו אלייהם עם כדורי צבע במקום כדורי גומי או כדורים חיים? שניסינו להשתלט על ספינה שמהווה איום למדינת ישראל? שלא נותנים לצלב האדום לבקר חייל שלנו שנמצא בשבי כבר קרוב ל-4 שנים ואת אף אחד זה לא מעניין? שיורים לנו קאסמים על התושבים שלנו שחיים בשטח שלנו מבלי שנגיב? כמה אפשר לספוג ולשתוק?

במסגרת עבודתי (יבואן של סחורות) אני עובד גם מול טורקיה, אחד הספקים שאיתו אני בקשרים אמר לי שאנחנו לא בסדר שהרגנו אנשים סתם ועוד טורקים, אמרתי לו שאנחנו לא באנו במטרה להרוג, באנו במטרה להשתלט על הספינה ולהחזיר אותה למקום שממנו הגיעה, הוא אמר שזה לא בסדר ושאנחנו תמיד חושבים שאנחנו צודקים ושאנחנו לא מבינים, פה כבר שאלתי אותו מה הוא אומר על מיליון ארמנים שהרגו הטורקים - הוא אומר לא הרגנו ארמנים הרגנו מיליון טורקים - הם פשוט מדחיקים שהם הרגו עם אחר וביצעו בו שואה וחושבים שארמנים הם וטורקים ואין להם זכות להקרא כעם, כששאלתי אותו מה הוא ירגיש אם נעשה משט תמיכה למען הכורדים, הוא אמר שאין מדינה כזאת כורדיסטאן ושהם ייפגעו, כששאלתי אותו מה ייקרה אם טורקיה תתן להם שטח ותהיה להם מדינה הוא אמר שמצב כזה בחיים לא יקרה ושהטורקים גברים וימותו למען המדינה שלו, פה כבר סבלנותי פקעה לגמרי והסברתי לא שאנחנו לא פחות אם לא יותר גברים מהם ושאין לאף אחד זכות להתעסק עם המדינה שלנו או הריבונות שלנו, גם אם זה אומר שאנחנו נמות למען המדינה שלנו, כששאלתי אותו מה ההבדל ביננו לבינם מבחינת גישה פתאום לא היה לו מה להגיד, אתה מבין? הוא שתק לגמרי וחזר לזה שאנחנו תמיד צודקים וחושבים רק על עצמנו.

עם מי אתה בדיוק רוצה לדבר שם? זה עוד אדם מתון יחסית, אני בכלל בדעה שחיילים לא היו צריכים להיות מעורבים שם, לא סתם השקענו כסף בצוללות, טיל קטן לכל ספינה והכל היה נראה אחרת לגמרי היום, יש סרט שנקרא double jeopardy הרעיון שמאחוריו אומר אם כבר עשית בלאגן תעשה אותו עד הסוף, אני מאמין בזה באמת ובתמים.

מוסיף ואומר שפה צריך להקדים תרופה למכה, המקרה שקרה לנו עם איראן אסור לו שיחזור, אל לנו לתת להם נשק משופר, ללמד אותם תו"לים או כל דבר אחר, המשטר אייטולות שם לא פחות גרוע מאשר באיראן וזה התחיל כבר לפני 10-15 שנים פשוט כל המדינאים התותחים פה התעלמו מזה - הכסף והחופשות בטורקיה יותר דיבר אלייהם.

יש לנו מדינה אחת וגם אותה רוצים, איך בדיוק אתה חשוב שנגן עליה אם נדבר? לא סתם המשפט, דיבורים כמו חול ואין מה לאכול - זה הומצא בדיוק על אנשים כמו הטורקים, איראנים ודומייהם, אתה יכול לדבר איתם והם יכולים לדבר איתך, לא יהיו תוצאות.

AmpTw: Zapco Ref 200.2| AmpWoofer :Zapco Ref 350.2

| Processor: Alpine H701

פורסם

לצערי כל העניין כואב לי ביותר לא בגלל דיעה עולמית כזאת או אחרת אלא בגלל הלוחמים שנדקרו ,נזרקו מהסיפון וקיבלו מכות עם לומים ,

כל מדינה אחרת מרוסיה ועד ארה"ב אם משהו היה מנסה לעבור גבול לאחר התרעה היו יורים עליו ללא מחשבה מיותרת,

כן כן גם ארה"ב הצדיקה בעיראק לאחר שאוטובוס נפץ פוצץ כמה חיילים גרם לשינוי נוהל זיהוי רכב,

כל רכב שבא מול שיירה מתבקש על ידי מערכת כריזה לפנות את הכביש ולעצור בצד, לא נשמע להוראות אז ניתנת הוראת פתיחה באש, וכן קרה כבר מצב שאזרחים חפים מפשע נהרגו כי לא הבינו את השפה או הניב של המתורגמן ,אבל אף אחד לא מדבר או טוען שהאמריקאים לא בסדר.

הכל מתחיל ונגמר בהסברה ,דבר שארגוני הטרור הבינו ממזמן ועושים בו שימוש ציני, ואילו אנחנו [מדינה מערבית נאורה] לא יודעים לנצל את המדיה הדיגיטאלית לטובתנו ,ולמי שמתלבט איך שייקח קורס אצל מובילי דעת קהל עולמיים וילמד שהדרך מתחילה בלהבין שיש לנו בעיה , לשכור שירותי מומחי תדמית ,וכלה בהכשרת מערך הסברה נורמאלי ולא איזשהו שמן מקריח עם הבעה זחוחה על הפנים שלא יודע לנמק את סיבותינו למעשה, לדוגמא בדובר צהל להקים יחידות הסברה שמטפלות במדיה דיגיטאלית ורשת האינטרנט.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

איך מישהו אמר בטלויזיה

"אני במקומם היתי הורג מישהו בספינה אם לא צהל"

בכל מקרה, אתם הולכים סחור סחור, כולם פה מסכימים שהיה צריך להוריד אותם, ההבדל בנינו זה על אופן ביצוע הפעולה.

עוד בהתחלה אמרתי שהיה צריך להוריד אותם במים שלנו רק כדי להיות יותר חכם מחכם.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

שי ז. היקר , אולי מספיק כבר לזלזל במדינה שלנו? המדינה שלנו לא יכולה להיות מדומה לילד , זה בכלל לא בכיוון.

בתוך אחד שחטף קסאמים , אני מתפלא עליך שאתה בכלל חושב לדבר ככה.

אגב, גם במוצרי חשמל אפשר לסנדל אותם . כל המקררים מכונות הכביסה וכו' הזולים מתוצרת BEKO, NORMANDE וגם אלקטרה מיוצרים בטורקיה.

כשמגיעים למבוי סתום כמו שאנחנו נמצאים בו לפעמים דרושה התערבות מבחוץ שתכפה יציאה מהמבוי הסתום על שני הצדדים גם אם זה לא מוצא חן בעיני אף אחד מהם.

עם כל הכבוד גם לנו וגם לשכננו אז לשני הצדדים יש השגים יפים בכל המישורים ולשני הצדדים יש גם כשלונות צורמים בנושאים המדיניים. בין אם נרצה בכך ובין אם לאו אנחנו לא יכולים לפתור את הסכסוך הזה לבד ודווקא בגלל שכבר חטפנו קסאמים אני לא רוצה לחטוף שוב ורוצה שכבר נתקדם לכיוון פיתרון כלשהו (לא אכפת לי לחטוף בשביל שינוי אבל לא לחטוף ולחזור למה שהיה קודם).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
רוני, התגובה שלך קצת לא מציאותית.

יש סוג מסויים של אנשים שמבינים רק תגובה כוחנית, כל דבר פחות מזה יתפרש אצלם כחולשה.

עיקר המדיניות בכל מה שקשור לבטחון שמתווה בעיקר שר הביטחון ברק (שברח מלבנון) בסוף תעלה לנו ביוקר.

זה המשך של הקו הרופס של אולמרט וליבני.

אין בכלל קשר לניצול /גזענות / דמוקרטיה וכו'... דמוקרטיה לא אומר שלאנשים מותר לעשות הכל.

גורמים כמו ראאד סלאח הייתי מוציא להורג או זורק לכלא ומאבד את הפתח, חברת הכנסת צריכה להיות מודחת מהכנסת וזה נכון לכל אחד שמסייע לאוייבי המדינה.

שי ז. היקר , אולי מספיק כבר לזלזל במדינה שלנו? המדינה שלנו לא יכולה להיות מדומה לילד , זה בכלל לא בכיוון.

בתוך אחד שחטף קסאמים , אני מתפלא עליך שאתה בכלל חושב לדבר ככה.

אגב, גם במוצרי חשמל אפשר לסנדל אותם . כל המקררים מכונות הכביסה וכו' הזולים מתוצרת BEKO, NORMANDE וגם אלקטרה מיוצרים בטורקיה.

מסכים 100% יש מי שמבין רק כח דוגמאות לא חסר:

מלחמת העצמאות, מלחמת סיני ,מלחמת ששת הימים -ניצחנו את האוייב ,אפילו ניצחון מוחץ !

והם הרי מבינים רק כח, ישר אחרי ששת הימים קיבלנו את מלחמת ההתשה ואחריה את יום הכיפורים ,שבגללה הבינו בישראל שעדיף שלום עם מצריים ללא סיני מאשר עוד מלחמה עם סיני-רק כח הערבים האלה מבינים...

מלחמת לבנון נתנו להם בראש ,נכון לקח לנו 18 שנה להסביר להם שרק כח הם מבינים ואז יצאנו מלבנון וקיבלנו את מלחמת לבנון השנייה -רק כח הם מבינים...

באינתיפאדה הראשונה שברנו להם את העצמות. למעט הפסקה של שנים בודדות שנראה היה שעומד להיות הסדר,המשכנו לשבור להם את העצמות ומה קיבלנו? את האינתיפאדה השנייה -רק כח הם מבינים...

"אני לא שמאלני אבל"...

"אני ימני אבל"...

לא בטוח שיש קשר בין מה שמכונה כאן שמאל/ימין למציאות.

הרי ברור שיש שתי אופציות ריאליות :

מדינת ישראל גדולה בין הירדן לים שכוללת את כל הפלסטינים כאזרחיים - מדינה דו לאומית ומלחמה שלא תיגמר עם הערבים.

מדינת ישראל קטנה יותר עם פשרה טריטוריאלית ,חילופי שטחים חילופי אוכלוסיה (הלוואי...) ושלום עם העולם הערבי.

אופציות פחות ריאליות אבל יש כאלה שחולמים עליהן:

מדינת ישראל גדולה עם כל הפלסטינים אבל ללא זכויות אזרחיות -מדינת אפרטהייד.

טרנספר,"לזרוק את הערבים לים" או למדינות השכנות ובא לציון גואל...

איראן/פקיסטן מורידות עלינו אטום אין ישראל, אין ערבים ,אין בעיות ...

בסקרים כ75% מהנשאלים (היהודים)תומכים בסוג כלשהו של פשרה ו100% חולמים על שלום.

איפה אתם?...

פורסם

אירן לא יכולה להוריד עלינו אטום במצב הנוכחי. אם רק יהיה איום כלשהו על אטום לכיוון ישראל הכור של אירן יושמד.

פורסם

לכל מי שלא הבין אותי כשאמרתי שהיו צריכים להשתמש בהם כקלפי מיקוח לגלעד שליט:

הרעיון הוא שהטורקים ועוד כמה מדינות אידיוטיות יתחילו לפעול בלחץ על הפלסטינים בשביל שישחררו אותו, וככה אנחנו נשחרר את האזרחים שלהם.

אם יהיה לחץ ממקורות אחרים שהם לא ישראל, אולי תתחיל אפילו קצת הזדהות איתנו.

כשמדינה שלא רגילה לזה רואה שיש לה שבויים במדינה אחרת, תוך כמה ימים או שבועות מתחיל לחץ ציבורי אדיר על השלטון שישחררו אותם בכל מחיר.

מה שקורה אצלנו זה שלממשלה כבר ממש לא מזיז מה חושב הציבור כי יש לה אג'נדה לא מובנת והכל מובל על ידי אינטרסים אישיים או דתיים של אנשים בשלטון.

אני רוצה לראות איזה לחץ תפעיל צרפת אם היא תראה שישראל דורשת שהיא תתערב בעסקת גלעד שליט כדי לשחרר אזרח צרפתי.

כנ"ל בלגיה או גרמניה.

פורסם
רוני - האנשים האלו שאתה מדבר עלייהם לא מבינים משהו אחר חוץ מכוח, זה מה שהם יודעים, אתה לא תאמין אבל הם בסרט שהם בסדר ואנחנו אלו שלא בסדר, מה היינו לא בסדר שבאנו אלייהם עם כדורי צבע במקום כדורי גומי או כדורים חיים? שניסינו להשתלט על ספינה שמהווה איום למדינת ישראל? שלא נותנים לצלב האדום לבקר חייל שלנו שנמצא בשבי כבר קרוב ל-4 שנים ואת אף אחד זה לא מעניין? שיורים לנו קאסמים על התושבים שלנו שחיים בשטח שלנו מבלי שנגיב? כמה אפשר לספוג ולשתוק?

עם מי אתה בדיוק רוצה לדבר שם? זה עוד אדם מתון יחסית, אני בכלל בדעה שחיילים לא היו צריכים להיות מעורבים שם, לא סתם השקענו כסף בצוללות, טיל קטן לכל ספינה והכל היה נראה אחרת לגמרי היום, יש סרט שנקרא double jeopardy הרעיון שמאחוריו אומר אם כבר עשית בלאגן תעשה אותו עד הסוף, אני מאמין בזה באמת ובתמים.

ת.

עור ועצם - אל תשליך את מה שאתה רואה בתמונות מהרחובות הערביים למה שמתרחש בתהליכים הדיפלומטיים. המנהיגים של העולם הערבי (אלו שאינם מחבלים, יש עוד כמה כאלה...) מבינים היטב שמלחמת עולם שלישית תימנע רק באמצעות פשרות.

ברור שהקהל במדינות אחרות ששומע רק דברים חלקיים חושב ש"הם בסדר" וברור עוד יותר שכל מחרחרי הריב משוכנעים בצדקתם. כל מה שאני אומר הוא שאסור לנו בתכלית האיסור להתדרדר לרמה כזו, כי זה רק יוביל לעוד שפיכות דמים.

ואני באמת מקווה שאתה מבין את ההשלכות של מה שאמרת על "טיל קטן לכל ספינה". אתה מנסה בכוח לטמון את הראש בחול? אתה לא מבין שאי אפשר פשוט לפוצץ את כל מי שבא לנו? זה הרי בדיוק מה שהמחבלים עושים לנו! יש לך מושג מהן ההשלכות של פיצוץ ספינות הובלה שבאות לעזה במעטה של עזרה הומניטרית? אתה באמת חושב שדבר כזה היה עובר בשקט מבחינת האו"ם ושאר מדינות העולם? אנחנו לא לבד בכדור הקטן הזה, אתה יודע...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רוני, אני ממש הפוך מהדעות שלך אבל אני מכבד את הדעה שלך והלוואי שאתה צודק. אבל, וזה אבל גדול, מה אם אתה טועה? לנו אין מרחב תמרון גדול כמו לערבים\מוסלמים בעולם. אנחנו בסה"כ 5 מליון יהודים במדינה קטנטנה שיכולים להמחק ברגע אחד ולכן קשה לנו להיות אופטימיים כמוך שניתן להגיע להסכמים איתם.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

• תוכן חדש...