Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3661 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גם אני לא מבין איך אפשר שמישהו בעל דעות כאלו שהן נגד המדינה יהיה חלק מהממשל שלה. צריך להעיף אותם בבעיטה מהכנסת.

זה ממש אבסורדי שח"כ יגיד דברים כמו שהם אומרים על המדינה.

• תגובות 487
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
שייטת 7 היו חלק מהמבצע הזה תהיה בטוח

גם אם לא בצורה גלויה - לא בשדרך כלל הם כן גלויים

דיווחי ביון (ג'יינס) מספרים ששייטת 7 בכלל במפרץ הפרסי :shock:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
אני לא מבין, אנחנו חייבים למישהו הסברים ? מישהו זוכר מחאות נגד והתקוממויות נגד ממשלת רוסיה בעת "ביקורה" בצ'צ'ניה או מלחמת הפאר נגד גרוזיה? מספיק עם הפחד מההד התקשורתי ומה חושבים עלינו, תבינו שלנו יש ערכים שונים ואנחנו מזדהים עם מה שקורה אצלנו במדינה ואנחנו חיים את המציאות הזאתי יום יום ויודעים להבדיל באין עיקר לטפל, לעומתם שצפייה בחדשות וקריאות גנאי נגד ישראל היא חלק מטרנד אופנתי חדש..

דב גדול יכול לאכול היכן שהוא רוצה ומה שהוא רוצה.

תפנים: הרוסים יכולים לכסח לגיאורגים את הצורה, האמריקאים יעשו פשעי מלחמה בכל מקום - ולא יקרה להם כלום.

למה? כי הם גדולים מידי, אי אפשר להחרים אותם וגם אם כן זה לא מזיז להם כי הם מייצרים לעצמם את הכל. לגנות אותם באו"ם זה בלתי אפשרי כי יש להם זכות ווטו, שאני אמשיך או שהעניין ברור?

עכשיו בו ונבחן את מצבה של ישראל: באירופה ישנן קהילות מוסלמיות ענקיות שהמקומיים עושים מהן במכנסיים, הפוליטיקאים רועדים מהן ומשתדלים שלא להרגיז אותן. ניתן לעשות חרם כלכלי על ישראל שיימוטט אותה, אין לנו עומק אסטרטגי וגם לא עתודות בלתי נדלות של כח אדם, בקיצור לא להיט.

אה - אנחנו גם תלויים בגרוננו במעצמת העל שתיתן לנו חסות ותעניק לנו ווטו באו"ם.

שלא תבין אותי בצורה לא נכונה, היה צריך לעשות את המבצע ולכסח לטורקים את הצורה, שאלמלא כן, הם היו מכופפים אותנו ומייד פותחים בפרובוקציה הבאה, כך שממש לא משנה על מה היה העימות איתם שנראה כבלתי נמנע.

חשוב רק שנבין את הגודל האמיתי של המדינה הזו.

פורסם

לא רוצה לפתוח פה ויכוח, אלא רק להגיד מה קרה באמת, אבל במלחמה ה"קטנה" שהייתה בין רוסיה לגיאורגיה לפני שנתיים נהרגו כ2000 חיילים רוסים ופחות מ1000 גיאורגים. אני מניח שהטלוויזיה הרוסית(כמו תמיד) הביאה נתונים אחרים מהאמת. אבל אני מסכים אם העובדה שרוסיה וארה"ב יכולות לעשות כל מה שהם רוצות

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

זאת ועוד,

בארצות הברית לא תראה תהלוכות למען אל קעידא ואוסמה בן לאדן, כי שם, יש נאמנות למדינה ולא דמוקרטיה מתאבדת.

שם, יום אחרי מבצע הירואי של חיילים מותקפים תחת לינץ', שהמדינה מוצפת רגשות גאווה, לא יהיו עיתונים כמו הארץ וידיעות אחרונות שידברו על ה"הכשלון" ה"הסתבכות" וכו' והכל בשם האינטרס הפוליטי הצר והקיצוני שלהם.

שם, גם לא תראה את יונית לוי על סף דמעות כי נהרגו פעילי "שלום".

שם, אין תחנה שממומנת מכספי המיסים ונקראית גלי צה"ל אך רוב רובם של מגישיה הם מצד אחד בלבד של המפה הפוליטית.

שם, גם באקדמיה לא יתנו מימון למי שיום אחר יום מנגח את ישראל, קורא לחרם עליה ומוצא כל הזמן דרכים שונות ומשונות לפגוע בה כמו המרצים באוניברסיטת תל אביב למשל.

שם חבר פרלמנט שהיה פועל במובהק תחת המדינה היה מוצא את עצמו בכלא במקרה הטוב.

שם חבר פרלמנט שהיה קורא בטלוויזיה לניו יורק שמורה אינדיאנית כבושה היה מוצא את עצמו במקום אחר פחות נוח מבית הנבחרים.

ממליץ למי שלא מכיר לקרוא את אתר לאטמה ולראות עד כמה התקשורת במדינה שלנו היא חד צדדית וממש לא לטובת הרוב.

אז מה הפלא שאנחנו מגינים על עצמנו כולם קופצים עלינו?

פורסם

לפחות נחמד לראות שבניגוד לכל התקשורת השמלאנית הזאת שיש בארץ , האזרחים לא קונים את החארטות שלהם.

לראות אתמול בכרמיאל שהיא עיר די רדומה פתאום הפגנה ספונטנית של כ-400 צעירים בלב העיר זה מחמם את הלב , ושמעתי גם על מקומות אחרים ברחבי המדינה שהיו התארגנויות דומות.

אני מקווה רק שהמדינה וצה"ל לא ירתעו מלפעול גם בפעם הבאה כשיגיעו כל מיני ספינות "שלום".

פורסם

אמנם באזרחות קיבלתי רק 88 ציון סופי וזה היה אי שם ב 2004, אבל אני זוכר שיש דבר שנקרא "זכות הדמוקרטיה להגן על עצמה" וכעת המדינה צריכה להשתמש בזכות הזו ולסתום את הפה לעיתונאים וגם לאזרחים שמתכוונים להזיק למדינה.

מה שמצחיק אותי זה שאני שומע סיפורים מאנשים שהיו בברית המועצות וגדלו שם, סיפרו לי שבבית הספר בכיתה ג' אם לא היית קושר את העניבה כמו שצריך היית נחשב למתנגד של השלטון ואם לא היית שם את הסמל עם התמונה של מייסד הקומוניזם היית נחשב לבוגד (ואמרו לי שאלו רק הדברים הקטנים).

ופה עוד מתלוננים שאין דמוקרטיה. חוצפה. חבל שאלה שמתלוננים שאין פה דמוקרטיה לא טעמו מהמשטר הקומוניסטי.

פורסם
לא רוצה לפתוח פה ויכוח, אלא רק להגיד מה קרה באמת, אבל במלחמה ה"קטנה" שהייתה בין רוסיה לגיאורגיה לפני שנתיים נהרגו כ2000 חיילים רוסים ופחות מ1000 גיאורגים. אני מניח שהטלוויזיה הרוסית(כמו תמיד) הביאה נתונים אחרים מהאמת. אבל אני מסכים אם העובדה שרוסיה וארה"ב יכולות לעשות כל מה שהם רוצות

אני מאוד מקווה שאתה צודק ושהצבא הרוסי אכן שילם בגיאורגיה מחיר כבד (עדיף - מאוד כבד).

התייחסתי לעניין התנהגות הרוסים במלחמה ע"ע התקרית שבה הופגזו אזרחים במרכז טביליסי ושצדוק יחזקאלי כמעט נהרג שם.

פורסם

אף צבא בעולם לא ישלח כוח קומנדו למשימה חמושים ברובי צבע.

פעילי שלום אמיתיים לא יישאו נשקים כמו אלו שנמצאו על הספינה.

אם אף צבא בעולם לא עושה את זה , אז למה שאנחנו נעשה את זה ? ראיתי את החיילים יורדים ומקבלים מכות וממש כאב לי הלב :-(

פורסם

dorki,

הסברת יפה מאוד, תודה על ההתייחסות לנקודות שציינתי. זה ידוע וברור מאילו שמרחב הפעולה שלנו בתחום הבינלאומי ובמיוחד בכל הנוגע לפעילות צבאית מאוד מוגבל, אבל יש לתת לכל גורם מבקר וכל מי שלא חפץ בקיומנו לדעת שאין לנו מקום אחר ואנחנו נגן על גבולותינו ויהיה מה, אחרת אנחנו באמת נפסיד, כי לא חסר לנו אויבים מבפנים ומבחוץ. שיצעקו עד מחר לשחרור פלסטין וימכרו דגלים וחולצות של עלק מדינה פלסטינית. אנחנו פה היינו ופה נשאר.

Night Driver כתב:

באגירה הוא מומחה החייזרים פה. תעלי תמונה של יצור עם יותר מ 4 רגליים והוא מיד יספר לך מי הוא, איפה הוא גר ומה ההורים שלו עושים.
פורסם

לראות אתמול בכרמיאל שהיא עיר די רדומה פתאום הפגנה ספונטנית של כ-400 צעירים בלב העיר זה מחמם את הלב , ושמעתי גם על מקומות אחרים ברחבי המדינה שהיו התארגנויות דומות.

יופי שהודיעו לי...

אם הייתי יודע הייתי מגיע לתעד. אני גר 5 דקות משם.

פורסם

אסור ללכת כמו עדר,חייבים להבין שביקורת עניינית תמנע(אולי) תקלות דומות בעתיד.

השירשור נראה בדיוק כמו הכבישים שלנו:

"להיות צודק ולא חכם"

מישהו כאן חושב שמטרת המשט היתה להביא סיוע הומניטרי לעזה?

המטרה שלהם ,אפילו בהצהרות שלהם, להכנס לעימות עם צה"ל !

המטרה היתה להראות חיילים נלחמים ב"פעילי שלום"(עאלק).

המטרה היתה לגרום מבוכה למדינת ישראל.

המטרה היתה להביא ביקורת בינ"ל על מדינת ישראל.

המטרה היתה לערער עוד את היחסים עם תורקיה,להביא גינוי של האו"ם ושל מדינות העולם.

המטרה היתה להראות שאנחנו הרעים והם הטובים.

מה היתה המטרה שלנו?

למנוע את שבירת הסגר על עזה?

למנוע הברחת אמצעי לחימה?

למנוע כניסת מחבלים?

להראות מי בעל הבית?

כן, עמדנו במשימה והשגנו את המטרות.

מי לדעתכם השיג יותר מטרות?

לדעתי נפלנו לתוך מלכודת ידועה מראש תוך כדי עצימת עיניים וריצה קדימה עם ידיים קשורות מאחור.

וההסברה שלנו-מישהו כתב כאן שהוא שמח שמסיבת העיתונאים היתה בעברית כי ככה "הראינו להם"...

שמע איש צעיר,לי לא צריך להסביר את הכורח בעצירת המשט,את ההכרח לשמור על הריבונות הישראלית ובכלל אני לא צריך תירוצים. אני יודע שאנחנו צודקים ונראה לי שגם אתה.

מי שצריך הסברים -כל העולם. כדי להסביר לכל העולם מדברים אנגלית ונותנים זמן לשאלות.

לתת לדני איילון להסביר על משבר נוסף עם טורקיה,זה כמו לקפוץ על רגל אחת בתוך זירת שוורים כשהדגל האדום מכסה את העיניים -במילים אחרות שיא הטיפשות והאטימות.

כל הכבוד לצה"ל? על מה? על זה שהקצינים והמפקדים מודים טעינו,לא חשבנו לא ידענו?

על זה שנתנו לחיילים הטובים ביותר שלנו משימה ללא אמצעים לבצע אותה?

קצת ממה שמאכילים אותנו : אי אפשר לנטרל אנייה כ"כ גדולה...

כבר נרשם קודם -יש רשתות שמסתבכות בלהבי המדחף ובולמים ספינות.

אי אפשר לגרור אותה...

גוררים מיכליות נפט אז סירונת קטנטנה של 600 איש אי אפשר לגרור?

לא היה לנו מודיעין...

ראו את הראיון משבוע שעבר -ידעו בדיוק שעל הספינה יהיו רוב של פעילי שלום שחיים בסרט...

וקבוצה של מחבלים איסלאמיסטים שבאים להילחם.

בכל השתלטות צריך את ההלם הראשוני. ההלם מגיע עם מסה של לוחמים ששוטפים את המתנגדים,מה התגובה של צה"ל -היו תקלות עם סולמות הרשת על הסירות...

בקיצור פעולה חובבנית,שתוכננה ע"י מג"ד של צופים -אולי.

מזל גדול שלוחמי השייטת הם העילית שבעילית ואומץ וקור רוח הפכו את המצב ,להם ולהם בלבד מגיעות ברכות ותודות וגם החלמה מהירה לפצועים שלנו.

פורסם

הייתי בחו"ל אז אני חייב להודות שלא קראתי את כל השרשור הזה, אבל רפרפתי מספיק בשביל לקרוא המון "כל הכבוד לצה"ל" לסוגיו. ואני חייב לשאול אתכם - אתם רציניים?

התפקוד של המדינה המטומטמת שלנו בכל העניין הזה היה לא סתם מתחת לכל ביקורת, אלא לחלוטין חובבני, חסר הגיון ומלא טעויות של טירונים גמורים בכל הרמות - מהשביעייה (הגורמים שהיו אחראים על קיום המבצע), דרך התפקוד של הצבא ("לא הערכנו נכון את מידת ההתנגדות..." מה חשבתם? שהם יעשו לכם אצבע משולשת?) ועד לפעולת דובר צה"ל וההסברה הישראלית בחו"ל (שהיא, עם כל הכבוד, העניין המהותי כאן).

המבצע הזה היה יכול להיות מנוהל כ-ל כ-ך הרבה יותר טוב, כ-ל כ-ך הרבה יותר בחוכמה, שקשה לי להבין מה עבר למי שאישר אותו בראש.

הרי ברור לחלוטין שכל ה"עזרה ההומניטרית" הזאת הייתה פרובוקציה אחת גדולה, וכמו שמנהיגי החמאס היטיבו להגיד - אם הספינות מגיעות הם מנצחים, ואם הספינות לא מגיעות הם מנצחים. הם ידעו, כנראה טוב מאיתנו, כמה אנחנו חפיפניקים ככל שזה נוגע לניהול מבצעים שכאלה וההסברה שלהם בחו"ל.

בשום פנים ואופן המבצע הזה לא היה צריך להגיע לפגיעות בנפש, לא היה צריך להתקיים מחוץ למים הטריטוריאליים של ישראל, לא היה צריך להיות שקט תעשייתי במהלך הפעילות (כשהם הפיצו שידורי אינטרנט חיים) ולא היה צריך לשלוח לשם חיילים באופן שנשלחו, אלא לעשות זאת בצורה הרבה יותר חכמה. העולם הרי לא סלחן. הוא לא יזכור את הדברים (הנכונים) שאומרים הדוברים של ישראל ברחבי העולם, הוא יזכור את האבידות בנפש ואת התצלומים שפירסמו באל-ג'זירה ודומותיה. לא מעניין אותו שאנחנו מטפלים בפצועים שלהם, לא מעניין אותו שאנחנו שולחים מאות טונות של סיוע הומניטרי לתוך עזה מדי יום ולא מעניין אותו שאנחנו בסך הכל רוצים להגן על עצמנו. כל זה נכון, ואין לי ספק שמבצע כזה היה צריך להתקיים, אבל לא בצורה הזו. אנחנו פשוט לא מבינים את דעת הקהל העולמית כמו שצריך, ואני בטוח שהמנהיגים שם למעלה עוד יתחרטו מאוד על איך שניהלו את כל הסיפור הזה. לעזאזל - היה להם חודש להתכונן לזה!

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...