Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5893 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זכותם לדרוש כמה שהם רוצים על הסחורה שלהם. זכותך גם לא לקנות.

בהודעה הקודמת המלצתי לך לעיין בהודעות קודמות של BAR72 משום שהוא לא מצא שום רכב אחר שעונה על כל הדרישות שלו כמו הגולף (ואף אחד לא הצליח להציע תחליף ראוי).

הלאון פחות בטיחותית (4 כוכבים לעומת 5), בהחלט לא מאובזרת יותר,והעיצוב שלה שנוי במחלוקת (פנימי וחיצוני).

וזה מבלי להכניס בחשבון שלפי מה שהעבר מלמד אותנו, הגולף אמורה להיות יותר סחירה ושומרת יותר טוב על המחירון.

*אגב, כשהכנסת את הלאון למשוואה אתה בעצם חיזקת את מה שרשמתי בהודעה הראשונה (שלא כל רכבי צ'מפיון מתומחרים באופן מוגזם).

VW Golf GTI 2006 Manual

• תגובות 106
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ביטלתי הזמנה של פולו 1.2 TSI, אם עוד אנשים יבטלו אז הם יורידו מחירים.

אם לא, אז כמו תמיד נצא פריירים.

פורסם
מה הקשר ל"עדר הליסינג"?

הגולף 1.4TSI מתומחרת גבוה באופן שרירותי לחלוטין, כי רוצים לשווק אותה בתור "baby GTI" למרות שהעלות של הרכב ליבואן (לפי מחירו בחו"ל) לא דומה בכלל.

השוואה פשוטה - לאון TSI לעומת גולף TSI.

מנועים עם כוח זהה (160 אבל המנוע של הלאון פתוח יותר לשיפורים), אותה פלטפורמה, כמעט כל המכלולים זהים, והלאון יותר מאובזרת. הגולף מתומחרת 36K יותר. למה?!

גולף הכי בסיסית שיש עולה כ130K (אם אני זוכר נכון). למה לקנות כזאת כשאפשר להוסיף כ5K ולקחת את הלאון TSI שהיא עדיפה בכל אספקט?

למה? כי גולף הפך איכשהו בארץ לשם שמשדר סוג של יוקרה, למרות שבאירופה גולף זה סתם עוד VW קטנה ומשעממת (חוץ מהGTI כמובן)

כוח אינו חזות הכל. מדובר בשני מנועים שונים לחלוטין והגולף TSI מאובזרת יותר. גם המיצוב בתוך החברה שונה ומי שקונה גולף משלם פרמיה, גם באירופה. לא שבזה אני מצדיק את מחיר הגולף, היא יקרה אין ספק, אבל גם הלאון אינה זולה.

פורסם
מה הקשר ל"עדר הליסינג"?

הגולף 1.4TSI מתומחרת גבוה באופן שרירותי לחלוטין, כי רוצים לשווק אותה בתור "baby GTI" למרות שהעלות של הרכב ליבואן (לפי מחירו בחו"ל) לא דומה בכלל.

השוואה פשוטה - לאון TSI לעומת גולף TSI.

מנועים עם כוח זהה (160 אבל המנוע של הלאון פתוח יותר לשיפורים), אותה פלטפורמה, כמעט כל המכלולים זהים, והלאון יותר מאובזרת. הגולף מתומחרת 36K יותר. למה?!

גולף הכי בסיסית שיש עולה כ130K (אם אני זוכר נכון). למה לקנות כזאת כשאפשר להוסיף כ5K ולקחת את הלאון TSI שהיא עדיפה בכל אספקט?

למה? כי גולף הפך איכשהו בארץ לשם שמשדר סוג של יוקרה, למרות שבאירופה גולף זה סתם עוד VW קטנה ומשעממת (חוץ מהGTI כמובן)

הרשה לי לדייק.מנועי הגולף והלאון אינם זהים. בגולף ישנו מנוע 1.4TSI המספק 160 כ"ס (זה שדברת עליו) ובלאון 1.8TSI המספק 160 כ"ס.האצות כמעט דומות, מומנט קצת יותר גבוה לטובת הלאון.מחבינת איבזור - הגולף יותר מאובזרת (לא בהרבה) אך בלאון יש גימיקים קטנים שלא קיימים בגולף (דוגמא: מראות מתקפלות מעלה בנעילה). לא הבנתי מה הקשר בין הגולף הכי בסיסית (1.6, לא TSI בכלל) לעומת הלאון 1.8TSI? או שמא עשית השוואה אל מול הגרסה עם מנוע ה-1.6 המיושן? בכל מקרה, אם דברת עם הלאון בגרסתה הידנית (1.8TSI), מחירה הוא 140K ש"ח ולא 135K ש"ח.

Twincharger Stratified Injection

פורסם
הרשה לי לדייק.מנועי הגולף והלאון אינם זהים. בגולף ישנו מנוע 1.4TSI המספק 160 כ"ס (זה שדברת עליו) ובלאון 1.8TSI המספק 160 כ"ס.האצות כמעט דומות, מומנט קצת יותר גבוה לטובת הלאון.מחבינת איבזור - הגולף יותר מאובזרת (לא בהרבה) אך בלאון יש גימיקים קטנים שלא קיימים בגולף (דוגמא: מראות מתקפלות מעלה בנעילה). לא הבנתי מה הקשר בין הגולף הכי בסיסית (1.6, לא TSI בכלל) לעומת הלאון 1.8TSI? או שמא עשית השוואה אל מול הגרסה עם מנוע ה-1.6 המיושן? בכל מקרה, אם דברת עם הלאון בגרסתה הידנית (1.8TSI), מחירה הוא 140K ש"ח ולא 135K ש"ח.

כתבתי הודעה ממש ארוכה ובטעות לחצתי על back ):

בכל אופן, אמרתי שלגולף TSI וללאון TSI מנוע עם כוח זהה, לא מנוע זהה, ברור שהמנועים שונים, הם אפילו לא באותו נפח.

לאחר מכן השוותי את הלאון TSI לגולף 1.6 בגלל שהמחירים דומים. ובאמת אני לא מבין למה לקנות גולף 1.6 (שהיא גם חלשה וגם לא מאובזרת בעליל) כשאפשר להוסיף פחות מ10K ולקחת לאון שהיא גם חזקה הרבה יותר וגם מאובזרת הרבה יותר.

ולמה אתה אומר שהגולף TSI מאובזרת יותר מהלאון TSI?

אם אתה לוקח את החבילת אבזור של הלאון (שמוסיף סאנרוף וחיישני חניה מקוריים) הרכב יעלה 146K (למרות שאפשר להוציא את זה בחינם אבל לא נכניס מיקוח למשוואה), בדיוק 30K פחות מהגולף.

מה יש לגולף שאין בלאון?

הדבר היחיד שאני מצליח לחשוב עליו זה משענת יד, שעולה כ1000 ש"ח בסוכנות סיאט (כולל הרכבה).

עדיין מדובר פה על הפרש עצום במחירים.

הגולף TSI לא שווה את המחיר הזה, הסיבה היחידה שהיא יקרה היא בגלל שצ'מפיון רוצים לשווק אותה כבייבי GTI, באירופה מחירה קרוב הרבה יותר למחיר של ה1.6

והסיבה היחידה שבגללה הלאון זולה יותר מהגולף, והאיביזה זולה יותר מהפולו היא שצ'מפיון רוצה ליצור תדמית יקרה לVW, למרות שאין כמעט שום יתרון למכוניות שלהם לעומת סיאט.

Auto Emoción

פורסם

עד היום באמת שהחשבתי אותך כבחור הגיוני...

אני לא מבין מדוע בכל שרשור שקשור ליבואן אחר תמיד יש כמה מתחכמים שקופצים על העגלה וצועקים חמאס נגד צ'מפיון. למה UMI תמחרו את סאאב בהיגיון?? לא נורא, השיירה עוברת...

ולגבי העמדה הלא ממש מדוייקת שפרסמת בפורום הציבורי שלצערי מתעד גם שטויות לא מבוססות:

לאחר מכן השוותי את הלאון TSI לגולף 1.6 בגלל שהמחירים דומים. ובאמת אני לא מבין למה לקנות גולף 1.6 (שהיא גם חלשה וגם לא מאובזרת בעליל) כשאפשר להוסיף פחות מ10K ולקחת לאון שהיא גם חזקה הרבה יותר וגם מאובזרת הרבה יותר.

משום שיש נהגים או נהגות, לא אתה כמובן, שלא חשובה להם תאוצה זריזה יותר אלא הבטיחות והנוחות למשל. רחמנא ליצלן, הם גם מעדיפים רכב אוטומט ותא מטען שנכנסת אליו עגלה. ואין להם, פשוט אין להם, יועץ מוסמך כמוך לידם.

איך תתמחר עוד כוכב בטיחות? ב- 10K? 20K איך תתמחר עוד כ"א? איך תתמחר תא כפפות שאפשר ממש לשים בו דברים? איך תתמחר אבזור נוסף שמגיע עם הגולף ושכחת להוסיף ללאון, כגון רדיו-דיסק מקורי עם מסך מגע וצ'ינג'ר? איך תתמחר יכולת של אנשים גבוהים לשבת במושב האחורי ליד התינוק, מה שלא ניתן בלאון? איך תתמחר סידור כפתורים נעים למגע והגיוני יותר לתפעול?

בקיצור, אני מקווה שהבנת: מחיר שונה = תמורה שונה. לא שאני מצדיק את מחיר הגולף, אבל להשוות מלפפונים לעגבניות זו לא חוכמה גדולה. גם אני שקלתי לאון FR במחיר של גולף 160, ובסוף בחרתי ב- 160.

הגולף TSI לא שווה את המחיר הזה, הסיבה היחידה שהיא יקרה היא בגלל שצ'מפיון רוצים לשווק אותה כבייבי GTI, באירופה מחירה קרוב הרבה יותר למחיר של ה1.6

אתה טועה ומטעה ברמות שממש לא תיאמנה. תלך לכל אתר שתבחר: VW גרמניה, אנגליה וכו', תבחר את הרכב ותוסיף לו את התוספות עימן הוא נמכר בארץ, ותראה הבדל עצום. זו פשוט דמגוגיה זולה ומטעה.

.

מזל שיש אותך ושכמוך, ששמים את האצבע בסכר. לא רוצה? אל תקנה. אבל למה לגבב דברים לא נכונים ולפרסם כעובדות? מילא היית כותב "לדעתי", אבל הצגת דברים לא נכונים כעובדות. לא נאה ולא יאה.

ולעורכי הפורום: אני מבין שזה מעודד עוד תגובות ויותר פוסטים, אבל למה לאפשר לכמות מוגזמת של שרשורים להפוך לצ'מפיון טובים או רעים?

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
עד היום באמת שהחשבתי אותך כבחור הגיוני...

אני לא מבין מדוע בכל שרשור שקשור ליבואן אחר תמיד יש כמה מתחכמים שקופצים על העגלה וצועקים חמאס נגד צ'מפיון. למה UMI תמחרו את סאאב בהיגיון?? לא נורא, השיירה עוברת...

ולגבי העמדה הלא ממש מדוייקת שפרסמת בפורום הציבורי שלצערי מתעד גם שטויות לא מבוססות:

מזל שיש אותך ושכמוך, ששמים את האצבע בסכר. לא רוצה? אל תקנה. אבל למה לגבב דברים לא נכונים ולפרסם כעובדות? מילא היית כותב "לדעתי", אבל הצגת דברים לא נכונים כעובדות. לא נאה ולא יאה.

בוא לא נדבר על הזבל הזה שנקרא UMI, יבואן שרצח בדם קר מותגים חזקים כמו אופל (אחד המותגים החזקים באירופה) וסאאב, ומעדיף להשקיע את זמנו בדחיפה של דייהו מחופשות לשוק.

אני לא "שונא" את צ'מפיון, אחרת לא הייתי חושב לקנות מהם רכב, כל מה שאני אומר זה שהגולף יקרה באופן לא הגיוני.

בקשר לבנאדם גבוה במושב האחורי - אני 1.94 ואני יושב מאחור אפילו בדגם שהוסיפו לו סאנרוף (ושם התקרה נמוכה יותר משמעותית). לא מאמין? אתה מוזמן להגיע איתי לסוכנות בהרצליה בשני הבא ולראות.

תא כפפות? אתה כנראה צודק, ואני אומר את זה כי לא בדקתי את תא הכפפות בלאון, לעומת זאת בלאון יש תא אחסון מתחת למושב הנהג, מה שלדעתי אין בגולף ככה שאפשר להגיד שזה מפצה.

בקשר לסידור הכפתורים, יכול להיות שאתה מדבר על הpre- facelift? כי שם באמת הקונסולה המרכזית לא הגיונית, לעומת זאת בדגם החדש (2009 והלאה) נעשה שינוי גדול מאוד, שאני מוצא נוח.

מסך מגע - למיטב ידיעתי בגולף לא מקבלים את הRDS510 שבאמת שווה משהו אלא רדיו-דיסק רגיל לגמרי, שפשוט יש לו מסך מגע. זה אולי נראה מגניב אבל זה לא באמת שימושי, כי המסך הגדול לא מוסיף לך כלום בעצם.

בגולף יש כניסת AUX וUSB?

כוכב בטיחות - priceless. לא מתאים לי לא לדעת כזה דבר, בטח שלא על רכב שאני מתעניין ברכישתו, משום מה חשבתי שללאון 5 כוכבי בטיחות, הטיעון הזה שלך הוא חזק מאוד ובעצם גובר על כל היתרונות של הלאון, למרות שאני בספק אם רוב רוכשי הגולף יודעים על זה (או שאכפת להם).

צר לי שדבריי צרמו לך, מן הסתם כל מה שכתבתי הוא בגדר "לדעתי" מכיוון שבהתלבטויות שכאלה (לאון VS גולף) אין אמת מוחלטת.

Auto Emoción

פורסם

אגב, מה שמעניין הוא שהרכבים האלה מבוססים על אותה שילדה (לאון וגולף קודמת, נניח), ובכל זאת קיבלו ציון שונה. ניסיתי לומר לאשתי שאני לא מבין את הסיבה לזה, ותשובתה הניצחת היתה: אבל עובדה שהציון שונה.

אני מניח שהתשובה האמיתית היא בדיוק מה שאמרו לי באאודי: כי הרכב לא נמכר כרב "בטיחותי" אלא כרכב "צעיר". אני מניח גם, שבמבחן של הדור הבא הוא כבר יוציא 5 כוכבים.

דבר נוסף: היכולת לשבת מאחור בלאון או בפוקוס, לצורך העניין, תלויה לא רק בגובה אלא גם ביחס בין הטורסו (חלק הגוף העליון) לרגליים. ולכן זה באמת אינדיבידואלי.

לגבי המסך מגע בגולף: כשאתה מדפדף בין ששת הדיסקים MP3 שמגיעים במקור או ברשימת הקבצים שהעלת על ה- SD (אין USB, יש SD) - יש לזה יתרון עצום ;-)

אגב, הוסיפו כבר יציאת מיזוג מאחור ללאון? כי היא באמת רכב מגניב וזריז ביותר, במיוחד בגרסת ה- FR שמתומחרת (אחרי מו"מ) בצורה אטרקטיבית ביותר, ואילולא הייתי מצויד במשפחה, אותה כנראה הייתי רוכש.

לגבי אופל: רציתי לרכוש את האסטרה 1.8 לפני כשלוש שנים, אבל היעדר היחס מצד UMI פשוט שלח אותי ישירות לגולף TSI (דור קודם). תיאמו איתי נסיעת מבחן ואחרו, והנציגה שבאה איתי לא ידעה לספר כלום על הרכב, הבטיחה לחזור עם תשובות - ואני הייתי צריך לרדוף אחריה (גם אז לא היו לה תשובות, אפילו לא לגבי מחיר...).

פורסם
אגב, מה שמעניין הוא שהרכבים האלה מבוססים על אותה שילדה (לאון וגולף קודמת, נניח) למה קודמת? הMK5 והMK6 מבוססות על אותה פלטפורמה, ובכל זאת קיבלו ציון שונה. ניסיתי לומר לאשתי שאני לא מבין את הסיבה לזה, ותשובתה הניצחת היתה: אבל עובדה שהציון שונה.

אני מניח שהתשובה האמיתית היא בדיוק מה שאמרו לי באאודי: כי הרכב לא נמכר כרב "בטיחותי" אלא כרכב "צעיר". אני מניח גם, שבמבחן של הדור הבא הוא כבר יוציא 5 כוכבים.

נשמע לי הסבר מטופש... זה שהוא משווק כרכב צעיר זה לא אומר שבכוונה השקיעו פחות בבטיחות... כנראה שבסיאט החליטו לחסוך על כרית אוויר לרגליים, וזה ההבדל בין 4 ל5 כוכבים.

דבר נוסף: היכולת לשבת מאחור בלאון או בפוקוס, לצורך העניין, תלויה לא רק בגובה אלא גם ביחס בין הטורסו (חלק הגוף העליון) לרגליים. ולכן זה באמת אינדיבידואלי.

במקרה אני יודע שהגובה ישיבה שלי (כלומר מהתחת עד הראש במצב של ישיבה) הוא 99 סנטימטרים בדיוק (ירפ"א). ומאיפה אתה יודע שיש לנו גם פוקוס? :-o

לגבי המסך מגע בגולף: כשאתה מדפדף בין ששת הדיסקים MP3 שמגיעים במקור או ברשימת הקבצים שהעלת על ה- SD (אין USB, יש SD) - יש לזה יתרון עצום ;-)

אולי, אולי.

אלה דברים שלא מדברים אליי באופן אישי (צ'יינג'ר... מי משתמש בדיסקים כשיש כניסת USB/SD?!) אבל אני מבין שזה יקסום לאנשים מסויימים.

אגב, הוסיפו כבר יציאת מיזוג מאחור ללאון?

X: לא יודע.

לגבי אופל: רציתי לרכוש את האסטרה 1.8 לפני כשלוש שנים, אבל היעדר היחס מצד UMI פשוט שלח אותי ישירות לגולף TSI (דור קודם). תיאמו איתי נסיעת מבחן ואחרו, והנציגה שבאה איתי לא ידעה לספר כלום על הרכב, הבטיחה לחזור עם תשובות - ואני הייתי צריך לרדוף אחריה (גם אז לא היו לה תשובות, אפילו לא לגבי מחיר...).

UMI הם מקור כל הרשע... יבואן שלא באמת רוצה למכור כלום ולא מתבייש לתמחר את ה9-5 (הסאאב היחידה שהוא מוכר) בחצי מיליון שקל.

יבואן שלא הצליח למכור כמעט אף חתיכה מרכב שהיה הכי נמכר באירופה כשהוא יצא (האסטרה) ולא באמת אכפת לו משום דבר חוץ מלמכור "שברולט" לליסינג.

לסיכום, ברור לי שהגולף TSI, כחבילה כוללת, היא טיפה יותר "שלמה" מהלאון TSI.

אבל עדיין לא שכנעת אותי שהתמחור מוצדק.

פשוט בושה למכור רכב בסיסי כמו הגולף 1.6 (והיא בסיסית באמת, אפילו אין ידיות בצבע הרכב שזה משהו שיש אפילו בפוקוס ליסינג) במחיר של 130K.

Auto Emoción

פורסם

כבר לגולף הקודמת היו 5 כוכבים, בלי קשר לכ"א נוספת, שנוספה רק בדור 6.

הדור 6 רחבה יותר מ- 5, לכן השוויתי בין הלאון לדור 5 מבחינת מבחני הבטיחות. להשוות לדור 6 זו לא חוכמה, היא קיבלה את הציון הכי גבוה ;-)

העובדה שבחנתי את נושא הישיבה מאחור גם בפוקוס באה ללמדך שלא מבחירה הגעתי לצ'מפיון, ולמעשה נכנסנו אליהם (לפליקס) רק משום שבפוקוס 2.0 (לאחר נסיעת מבחן בסוכנות פורד ממש קרובה אליהם) לא הצלחתי לשבת מאחור... העניין הוא שעכשיו אני HOOKED על ה- TSI :-) ולכן מצפה בכיליון עיניים למתחרה ראויה מבית פיג'ו/אלפא, שתיתן תאוצות דומות עם תקופת אחריות מוגדלת ובשאיפה גם במחיר שפוי יותר. כרגע, אין שום מתחרות שנותנות את אותו דבר באותו סכום, ולכן אני מניח שצ'מפיון מנצלים זאת.

נ.ב.

ללא כל קשר, אני חושב שסאאב הם רכבים מדהימים, וחבל שהיבואן שלהם הוא UMI. אם הייתי אמיץ ממזמן כבר היתה לי 900 טורבו (או קבריו) בחניה, ליד הגולף. אין כמו להכניס את המפתח בין הכסאות ;-)

פורסם
כבר לגולף הקודמת היו 5 כוכבים, בלי קשר לכ"א נוספת, שנוספה רק בדור 6.

הדור 6 רחבה יותר מ- 5, לכן השוויתי בין הלאון לדור 5 מבחינת מבחני הבטיחות. להשוות לדור 6 זו לא חוכמה, היא קיבלה את הציון הכי גבוה ;-)

העובדה שבחנתי את נושא הישיבה מאחור גם בפוקוס באה ללמדך שלא מבחירה הגעתי לצ'מפיון, ולמעשה נכנסנו אליהם (לפליקס) רק משום שבפוקוס 2.0 (לאחר נסיעת מבחן בסוכנות פורד ממש קרובה אליהם) לא הצלחתי לשבת מאחור... העניין הוא שעכשיו אני HOOKED על ה- TSI :-) ולכן מצפה בכיליון עיניים למתחרה ראויה מבית פיג'ו/אלפא, שתיתן תאוצות דומות עם תקופת אחריות מוגדלת ובשאיפה גם במחיר שפוי יותר. כרגע, אין שום מתחרות שנותנות את אותו דבר באותו סכום, ולכן אני מניח שצ'מפיון מנצלים זאת.

נ.ב.

ללא כל קשר, אני חושב שסאאב הם רכבים מדהימים, וחבל שהיבואן שלהם הוא UMI. אם הייתי אמיץ ממזמן כבר היתה לי 900 טורבו (או קבריו) בחניה, ליד הגולף. אין כמו להכניס את המפתח בין הכסאות ;-)

מהדברים הקטנים בסאאב שגורמים לך להעריך את המחשבה שהושקעה בפיתוח, כמו בלם היד הבלתי-נראה או כפתור הnight panel

אם אתה אוהב כ"כ את הTSI ומחפש להשתדרג למה לא ללכת על הGTI בתצורת 5 דלתות?

למה אתה מחכה? לג'ולייטה? כי נראה לי שהתמחור שלהם הולך להיות לא שפוי.

מה בעצם אתה מחפש באוטו?

Auto Emoción

פורסם

ולעורכי הפורום: אני מבין שזה מעודד עוד תגובות ויותר פוסטים, אבל למה לאפשר לכמות מוגזמת של שרשורים להפוך לצ'מפיון טובים או רעים?

אני אמרתי כבר שזה בדיוק מה שאני לא רוצה שיהיה. מספיק.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
אני אמרתי כבר שזה בדיוק מה שאני לא רוצה שיהיה. מספיק.

אולי זה השתמע מדבריי אבל לא ניסיתי להגיד פה שום דבר נגד צ'מפיון, אלא ספציפית נגד התמחור של הגולף.

Auto Emoción

פורסם

בצ'מפיון נותנים מקדמה של 10 אלפים ש"ח ואת היתרה משלמים (ואני מצטט את החוזה) "7 ימים מהיום שבו הודיע היבואן שהמכונית מוכנה לשחרור מהמכס" והמחיר הוא "בהתאם למחירון היבואן התקף ביום התשלום".

כלומר, מי שהזמין ואמור לקבל בעוד כחודש ומאמין שבחודש הקרוב ישתנה המחירון, לא חייב לבטל.

פורסם
אולי זה השתמע מדבריי אבל לא ניסיתי להגיד פה שום דבר נגד צ'מפיון, אלא ספציפית נגד התמחור של הגולף.

זה אפילו יותר גרוע.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

• תוכן חדש...