Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5886 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איך האוטו?

מניסיון אני יודע שבגיר ידני האוטו מהיר [יחסית למכוניות הממוצעות על הכביש, כל המשפחתיות למיניהן], זריז, עם האיבזור הנכון יש כאלה כמוני שיגדירו אותו ספורטיבי, מתנהג טוב, חסכוני בדלק, יחסית אמין.

אבל בגיר אוטומט, עד כמה הביצועים ניהיים גרועים יותר?

איך צריכת הדלק באוטומט? הגיר אמין?

שמעתי הרבה פעמים על בעיות בגיר האוטומט של ה-206.

אחד שמחפש אוטו שיהיה יחסית מהיר, זריז, מתנהג וספורטיבי יקבל את הסיפוק מה-206 האוטומט או שעדיף ידני?

פורסם

לדעתי, לגבי כל רכב, מה שירגיש יותר ספורטיבי, זריז, מהיר, וגם יותר זול לאחזקה (תיקוני גיר אוט' הם קצת יקרים, מה לעשות) זו תמיד הגירסה הידנית.

אנשים לוקחים רכב אוטומטי, בעיקר משיקולי נוחות (כאילו שקשה להחליף הילוכים...אבל נניח), או שרישיון הנהיגה מחייב אותם לזה, או שאין גירסה ידנית (ומתעקשים על רכב ספציפי).

לדעתי, אם אין לך בעיה מיוחדת, עדיף גיר רגיל גם ב-206 וכמעט בכל רכב אחר.

כ"כ - רכב אוטומטי, צורך קצת יותר דלק ממקבילו הידני.

alfa 156 2.5.

פורסם

ברור שבגיר ידני ביחס לאוטומטי- הידני יגיב יותר טוב.

\

לא כך לגבי גיר רובוטי די.אס.ג'י- שלא מסרס את המנוע כמו גיר אוטומטי.

ספציפית לגבי ה- 206 - החל משנת 2005 כמדומני, שיווקו אותה בגרסת מנוע 1.6 110 כ"ס, כך שאם תיקח אחת כזו אוט'- לא תתאכזב.

\

שוב, בידני מקבילה - דהיינו 1.6 110 כ"ס- תרגיש יותר עוצמה.

פורסם

אני יודע שאני ירגיש יותר כוח, עוצמה, זריזות וכיף בידני.

אבל פשוט עומדת על הפרק 206 אוטומט 1600 שנת 2007 מצב מצויין ק"מ נמוך מאוד יד ראשונה.

אני מפחד לקנות ולהתאכזב, אני רוצה לדעת אם גם באוטומט אני ירגיש את הזריזות של האוטו, את התאוצה המהירה וכו'?

פורסם

הכל תלוי בקנה המידה שלך.

אם בעבר נסעת על סובארו 1300 אוטומטית שנת 87 - תרגיש את הזריזות, ותחשוב, שהאוטו "מטוס"

אם נהגת על טויוטה קורולה או מאזדה 3 - תרגיש בערך אותו דבר, אולי קצת יותר זריז, לא בהפרש.

אם נהגת על פורשה - תרגיש שהפיז'ו עגלה.

פורסם

כיום, ביום ביום אני נוהג על מאזדה 3 1600.

אני מחפש אוטו שיהיה הרבה יותר מהיר, זריז ובעל תאוצה מהירה יותר משל המאזדה.

אתה אומר ש-206 1600 אוטומט לא תיתן לי את זה?

ומה לגבי 206 1600 ידנית? היא תיתן לי את מה שאני מחפש?

פורסם

לדעתי, הפיז'ו לא תיתן לך את מבוקשך לרכב זריז ומהיר בצורה משמעותית בוודאי לא האוטומטית.

חשבת אולי לעלות למאזדה 3 בנפח 2 ליטר ?

(מה התקציב שלך ?)

alfa 156 2.5.

פורסם

חשבתי על מאזדה 3 2 ליטר [במיוחד אחרי שאני נוהג בכזאת הרבה פעמים] אבל אני מחפש אוטו שיהיה קטן [סופר מיני], חסכוני בדלק, ביטוח זול יחסית.

אני מעדיף ידני, אני שואל על האוטומט בגלל שיש לי עכשיו מציאה 206 אוטומט יד 1 עם ק"מ נמוך מאוד, שמורה מטופלת והכל.

אני רק רוצה לדעת נתונים על האוטומט מבחינת כוח, מהירות, תאוצה וזריזות בשביל שאני לא יקנה סתם ויתחרט.

אני יודע שהידני עדיף מכל הבחינות [אולי חוץ מנוחות].

ואני יודע שהידני יספק אותי גם מבחינת הכוח והתאוצה שאני רוצה.

פורסם

הבעיה שהמוכר גר רחוק מאוד ממני.

אני לא יסע עד אליו בשביל לעשות סיבוב על האוטו ואולי בסוף להתבאס.

פורסם
כיום, ביום ביום אני נוהג על מאזדה 3 1600.

אני מחפש אוטו שיהיה הרבה יותר מהיר, זריז ובעל תאוצה מהירה יותר משל המאזדה.

אתה אומר ש-206 1600 אוטומט לא תיתן לי את זה?

ומה לגבי 206 1600 ידנית? היא תיתן לי את מה שאני מחפש?

ואני יודע שהידני יספק אותי גם מבחינת הכוח והתאוצה שאני רוצה.

נדמה לי שכבר כתבתי לך בעבר שאתה כותב כאן דבר והיפוכו.

ה206 1600 סמ"ק היא לא מכונית חזקה ולא מכונית חזקה. היא לא הרבה יותר זריזה ממאזדה 3, בטח שלא בקו ישר.

אם זה מה שאתה מחפש, יש לי הרגשה שמהר מאוד תתאכזב.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אתה מדבר על האוטומט או על הידני?

סתם לפי מה שאני זוכר, בקשר לידני, תאוצה מ-0 ל-100 9.9 שניות ויש כאלה שאומרים שעשו יותר מהר.

התאוצה של המאזדה זה אם אני לא טועה 12.7 שניות.

אז אם דיברת על הדני, לפי מה שכתוב על הנייר ה-206 יותר מהירה בקו ישר וגם אם מה שכתוב על הנייר לא נכון ויש אפילו סטייה של 2 שניות אצל ה-206 עדיין היא תעשה מ-0 ל-100 ב-11.9 שניות שזה עדיין יותר מהר מהמאזדה 3.

אם דיברת על ה-206 אוטומט אז זה אני לא יודע, יכול להיות שאתה צודק.

אבל על מה דיברת?

פורסם

אני מדבר גם על הידנית וגם על האוטומטית.

הידנית תשאיר מאחור מאזדה 3 סטנדרטית, אבל זה לא יהיה בהפרש ניכר וידרוש לא מעט "מאמץ" ועבודת הילוכים נכונה מצד הנהג ב206. אני לא משווה מספרים יבשים מהקטלוג, שכבודם במקומם מונח, אלא את הניסיון היום-יומי של עם 206XS במשך השנה וחצי האחרונות. אם אתה מחפש "לתת בראש" בקו ישר עזוב את ה206 וחפש לך איביזה טורבו.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...