Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5911 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

יש לי שאלה קטנה שמעניינת אותי, כמו שידוע המזגן מוריד מכוח המנוע שמגיעה לגלגלים ומעלה את צריכת הדלק קרוב ל10% (משהו כזה לא?) רציתי לדעת למה לא עושים שאת מדחס המזגן יניע מנוע חשמלי? האם חוסר איבוד הכוח ושיפור צריכת הדלק לא יפצה על השימוש במנוע החשמלי לצורך הנעת המדחס? אני בעיקר מדבר על מכוניות קטנות נפח של 1-1.4 ליטר ששם כל סוסון הוא קריטי.

נגיד בפונטו שלי מרגישים חוסר כוח מוחשי שהמזגן דלוק - האם מנוע חשמלי(בראשלס לצורך האמינות) לא עדיף שיפעיל את המדחס? מה עוצמת המנוע הדרושה לצורך הפעלת המדחס? (למשל מנוע קורקינט 100W בעל מספיק מומנט להזיז אדם שמנמן השוקל 80KG)

האם המנוע החשמלי שיספק את אותה העבודה יהיה בזבזני יותר מסה"כ הכוח והדלק שמושקע מהמנוע להנעת המדחס?

תודה מראש על תשובותיכם!

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כן.

אחד החוקים הראשונים שלומדים בפיזיקה הוא שאין אנרגיה יש מאין. אם אתה מעוניין ליצור אנרגיה חשמלית לצורך סיבוב מדחס המזגן, תאלץ להשקיע אנרגיה אחרת לצורך הפקת החשמל שיסובב את המדחס חשמלית. במקרה הטוב והאידיאלי אין הפסדי אנרגיה בזמן ההמרה מאנרגיה אחת לשנייה. במקרה המעשי ההפסדים מגיעים לעשרות של אחוזים.

במקרה של הרכב, הרכבה של מזגן חשמלי תאלץ את יצרני הרכב להתקין אלטרנטור מוגדל, שיוכל לספק את צריכת החשמל העודפת בעת התקנת המזגן, דבר שיוסיף משקל ויגדיל עלויות. גם המנוע החשמלי שיוסבב את המדחס יוסיף עוד משקל (וכסף) לרכב. אם נוסיף עוד מנוע בנזין (למשל של קורקינט) נאלץ לתחזק גם אותו (שמנים, טיפולים וכו') דבר שאינו יעיל בעליל.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
כן.

אחד החוקים הראשונים שלומדים בפיזיקה הוא שאין אנרגיה יש מאין. אם אתה מעוניין ליצור אנרגיה חשמלית לצורך סיבוב מדחס המזגן, תאלץ להשקיע אנרגיה אחרת לצורך הפקת החשמל שיסובב את המדחס חשמלית. במקרה הטוב והאידיאלי אין הפסדי אנרגיה בזמן ההמרה מאנרגיה אחת לשנייה. במקרה המעשי ההפסדים מגיעים לעשרות של אחוזים.

במקרה של הרכב, הרכבה של מזגן חשמלי תאלץ את יצרני הרכב להתקין אלטרנטור מוגדל, שיוכל לספק את צריכת החשמל העודפת בעת התקנת המזגן, דבר שיוסיף משקל ויגדיל עלויות. גם המנוע החשמלי שיוסבב את המדחס יוסיף עוד משקל (וכסף) לרכב. אם נוסיף עוד מנוע בנזין (למשל של קורקינט) נאלץ לתחזק גם אותו (שמנים, טיפולים וכו') דבר שאינו יעיל בעליל.

תודה על התשובה- פזיקיה אני מבין קצת, אבל הרוב נישכח מאז סיום הלימודים לצערי- חרשתי המון על ה5 יחי :-(

אני מביא את הנושא הזה בימיוחד ביגלל ההיתפתחויות שיש בנושא החיסכון במנועים, היום כבר מציגים מכוניות עם מערכת עצור וסע שבעצירה המנוע מדומם- ואז בישביל המזגן צריך משהו אחר נכון?- מנוע חשמלי.

אני לדעתי פוסל את האפשרות של חוסר יעילות המערכת והסיבה העיקרית שהמערכת לא הייתה משולבת במכוניות היא לדעתי עלויות נטו- זה יקר לחברה המייצרת אבל לצרכן לדעתי זה עדיף(וממתי הם חושבים עלינו ומה לטובתנו :wink:)

אבל היום ביגלל שכולם רוצים ירוק אז החברות כן מתחילים להשקיע בכל מיני פיתרונות.

האם יש נתונים מה הכוח שהמדחס גוזל מהמנוע? כמה אחוז מהעוצמה הכללית?

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
שלום רב,

יש לי שאלה קטנה שמעניינת אותי, כמו שידוע המזגן מוריד מכוח המנוע שמגיעה לגלגלים ומעלה את צריכת הדלק קרוב ל10% (משהו כזה לא?) רציתי לדעת למה לא עושים שאת מדחס המזגן יניע מנוע חשמלי? האם חוסר איבוד הכוח ושיפור צריכת הדלק לא יפצה על השימוש במנוע החשמלי לצורך הנעת המדחס? אני בעיקר מדבר על מכוניות קטנות נפח של 1-1.4 ליטר ששם כל סוסון הוא קריטי.

נגיד בפונטו שלי מרגישים חוסר כוח מוחשי שהמזגן דלוק - האם מנוע חשמלי(בראשלס לצורך האמינות) לא עדיף שיפעיל את המדחס? מה עוצמת המנוע הדרושה לצורך הפעלת המדחס? (למשל מנוע קורקינט 100W בעל מספיק מומנט להזיז אדם שמנמן השוקל 80KG)

האם המנוע החשמלי שיספק את אותה העבודה יהיה בזבזני יותר מסה"כ הכוח והדלק שמושקע מהמנוע להנעת המדחס?

תודה מראש על תשובותיכם!

תחשוב פשוט.

חדר בבית הרבה פחות עמוס בעומס חום מאשר סלון רכב שעומד בשמש והטמפרטורה בו גבוהה מאוד בפנים.

נניח שבבית יש 2 כ"ס בשפת העם, למעשה זה הרבה יותר, בשפת המקצוענים זה 10 אמפר במכפלת המתח=2.2 KW ,שהם 2200 וואט, תחלק את זה ב736 תקבל בערך 3 כ"ס .

אני מאמין שעומס מזגן ברכב עולה על 12 אחוז מהספק המנוע. אולי יותר.

פורסם
תחשוב פשוט.

חדר בבית הרבה פחות עמוס בעומס חום מאשר סלון רכב שעומד בשמש והטמפרטורה בו גבוהה מאוד בפנים.

נניח שבבית יש 2 כ"ס בשפת העם, למעשה זה הרבה יותר, בשפת המקצוענים זה 10 אמפר במכפלת המתח=2.2 KW ,שהם 2200 וואט, תחלק את זה ב736 תקבל בערך 3 כ"ס .

אני מאמין שעומס מזגן ברכב עולה על 12 אחוז מהספק המנוע. אולי יותר.

זה מה שרציתי לישמוע!

12% ממנוע 77 כ"ס זה קרוב ל9 כ"ס הולכים לאיבוד!

אצלי בבית מזגן של 4 כ"ס (4KW בערך מה שצורך) מקרר שטח של 120 מ"ר

אז ברכב אני מעבד מעל 9 סוסים על המזגן הפיצפון?(6.6KW)

אך במיקרה הנ"ל לא שווה יותר להניע את המזגן בכוח חשמלי? כמה כוח גוזל האלטרנטור?

מה צריך ליהיות הספק המנוע(W) בישביל להניעה את המדחס?

פורסם

התעלקות וקצת אוף:

למה חימום תא נוסעים ברכב מופעל ע"י רדיאטור שמוזן ע"י מים שיוצאים מהמנוע? לא יותר פשוט (וגם אמין וגם קל לתיקון) להתקין מפזר חום חשמלי?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
התעלקות וקצת אוף:

למה חימום תא נוסעים ברכב מופעל ע"י רדיאטור שמוזן ע"י מים שיוצאים מהמנוע? לא יותר פשוט (וגם אמין וגם קל לתיקון) להתקין מפזר חום חשמלי?

זה כבר יותר פשוט- המים כבר חמים מחום המנוע ואתה פשוט מנצל את האנרגיה שכבר אגורה בהם ומחמם את האוויר.

זה הרבה יותר יעיל מאשר להשקיעה עוד חשמל לצורך חימום האוויר- תיסתכל בבית שמפזר חום פיצפון בעל צריכה של יותר מ2000W.

המים החמים שכבר יש ביגלל קירור המנוע זה מאין אנרגיה במתנה בישביל חימום תא הנוסעים- אז למה לא להישתמש בהם?

פורסם
זה כבר יותר פשוט- המים כבר חמים מחום המנוע ואתה פשוט מנצל את האנרגיה שכבר אגורה בהם ומחמם את האוויר.

זה הרבה יותר יעיל מאשר להשקיעה עוד חשמל לצורך חימום האוויר- תיסתכל בבית שמפזר חום פיצפון בעל צריכה של יותר מ2000W.

המים החמים שכבר יש ביגלל קירור המנוע זה מאין אנרגיה במתנה בישביל חימום תא הנוסעים- אז למה לא להישתמש בהם?

גם בבית בחימום עם מזגן חלק מהאנרגיה הוא במתנה חינם.אבל לא עם HOTWIRE .

פורסם
בנוסף אלטרנטור "מוגדל" יוסיף עומס תמידי על המנוע

אלטרנטור "מוגדל" מהווה עומס רק כשצורכים ממנו הספק. אם אין זרם, אין עומס (למעט חיכוך שאיננו קשור לגודלו).

:turn-l:
פורסם
זה מה שרציתי לישמוע!

12% ממנוע 77 כ"ס זה קרוב ל9 כ"ס הולכים לאיבוד!

אצלי בבית מזגן של 4 כ"ס (4KW בערך מה שצורך) מקרר שטח של 120 מ"ר

אז ברכב אני מעבד מעל 9 סוסים על המזגן הפיצפון?(6.6KW)

אך במיקרה הנ"ל לא שווה יותר להניע את המזגן בכוח חשמלי? כמה כוח גוזל האלטרנטור?

מה צריך ליהיות הספק המנוע(W) בישביל להניעה את המדחס?

תכנס לכאן ותשאל או תלמד על צריכת המדחס

http://www.autoacforum.com/categories.cfm?catid=2

פורסם
אלטרנטור "מוגדל" מהווה עומס רק כשצורכים ממנו הספק. אם אין זרם, אין עומס (למעט חיכוך שאיננו קשור לגודלו).

גם אני סברתי כך,

טוב אז עושים סדר בבלאגן!

ניקח לדוגמא פיאט גרנדה פונטו 1.4L אוטומט 77 כ"ס

במצב הרגיל המדחס נגיד גוזל 10% מהספק המנוע ששוה ל7.7 כוחות סוס

7.7 כ"ס שווה ל5.6KW הספק במונחים של חשמל (1 כ"ס= 736W)

האם התקנת אלטרנטור גדול יותר + מנוע חשמלי שיסובב את המדחס יצרוך לי יותר או פחות מ5.6KW?

פורסם
גם אני סברתי כך,

טוב אז עושים סדר בבלאגן!

ניקח לדוגמא פיאט גרנדה פונטו 1.4L אוטומט 77 כ"ס

במצב הרגיל המדחס נגיד גוזל 10% מהספק המנוע ששוה ל7.7 כוחות סוס

7.7 כ"ס שווה ל5.6KW הספק במונחים של חשמל (1 כ"ס= 736W)

האם התקנת אלטרנטור גדול יותר + מנוע חשמלי שיסובב את המדחס יצרוך לי יותר או פחות מ5.6KW?

אל תשכח דבר חשוב.

בירידות או בעצירות מנוע המיזוג בחינם.

פורסם

כי אין שום היגיון בהמרה של אנרגיה מכאנית לחשמלית כדי להמיר אותה שוב למכאנית. גם אם תיקח מערכת סופר נצילה עדיין תאבד כ 20% מהאנרגיה בהמרות.

כמו שהאלטרנטור מפעיל עומס רק כשצריך ממנו חשמל כך גם מדחס המזגן.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

טוב כמו שחשבתי אני לא היחיד החושב על המצב הזה

מצאתי בחו"ל גם דיונים על למה המדחס לא פועל על מנוע חשמלי ואיך אפשר לימנוע את איבוד הכוח של המנוע ביגלל המדחס

אז מיסתבר שיש הרבה פיתרונות של מזגנים שפועלים על 12V- מונעים על מנוע חשמלי

סתם לדוגמא:

http://www.dcbreeze.com/index.html

היחידה הזו מספקת 5000BTU וצורכת רק 580W

למרות שהיא קומפקטית לא להיתייחס לקופסא כי זה כל היחידה של המזגן- ברכב זה כבר ישנו וכל מה שצריך זה להניע את המדחס עם המנוע החשמלי בימקום המנוע הראשי- אז אני שואל האם מערכת כזו לא יעילה יותר מאשר מה שקיים כיום ברכב?

היא גורמת לאיבוד כוח רב מהמנוע(פחות כוח יורד לכביש)

היום יש מערכות הגברה ברכב שלוקחות יותר חשמל!

עוד דוגמאות:

http://www.evdrive.com/BMW_project/AirConditioning.html

ויש עוד

• תוכן חדש...